Mongoosewow írta:
Az a lényeg hogy az átalg jobb/újabb játékok fussanak szépen kozepes grafon kb.Az 5830-hoz milyen processzort tudnál ajánlani?Ami úgy viszonylag olcsó is.
A viszonylag olcsó mekkora keretet takar? Most így látatlanba én egy Phenom II X4 955-öt ajánlanék, az már elég az 5830 mellé.
Az a lényeg hogy az átalg jobb/újabb játékok fussanak szépen kozepes grafon kb.Az 5830-hoz milyen processzort tudnál ajánlani?Ami úgy viszonylag olcsó is.
Mongoosewow írta:
Sziasztok.A gépemet addig szeretném felújítani,hogy elég szépen fusson rajta az MW2,Black Ops,és egyéb legújabb játékok.Egy HD 5770-es videókártyán,és 4GB RAM-on gondolkodom.A Ram már biztos,a videókártya nem.Továbbá egy 2 magos 3,4GHZ-es Intel Dual Core proci van a gépembe.Szerintetek mit hogy érné meg fejleszteni benne?A proci elég jó?A videókártya szerintetek optimális,vagy vegyek egy úgy árban egyezőt ami jobb nála?
A proci nem valami jó, már elég régi, a HD5770-el is lenne egy kis limited.
HD5830 éri meg most, 25 000Ft, bár azzal még nagyobb limited lenne.
Sziasztok.A gépemet addig szeretném felújítani,hogy elég szépen fusson rajta az MW2,Black Ops,és egyéb legújabb játékok.Egy HD 5770-es videókártyán,és 4GB RAM-on gondolkodom.A Ram már biztos,a videókártya nem.Továbbá egy 2 magos 3,4GHZ-es Intel Dual Core proci van a gépembe.Szerintetek mit hogy érné meg fejleszteni benne?A proci elég jó?A videókártya szerintetek optimális,vagy vegyek egy úgy árban egyezőt ami jobb nála?
beci9405 írta:
Quadgame94: köszi szépen hogy írtál 😀 igen VGA-t mindenképp szeretnék újjat vásásrolni mert egy LGW2243S 22" LCD monitorom van és nem nagyon tudja kihajtani, kb. mennyit kérhetek érte szerinted?? Másrészt gondolkodtam én is 5830 vagy esetleg egy Gigabyte GV-R677OC-1GD HD6770 1GB ?? A procimat kb. meddig húzhatom ezzel a hűtővel?? köszi mégegyszer hogy írtál!!
HD5830 gyorsabb a HD6770 nél, a HD6770 egy átnevezett HD5770.
Azzal a Hűtővel olyan 3300Mhz-ig, de a 3500 sem kizárt. De teljesen elég a 3000-is.!
A 9800GT-t, max egy 10-ért adhatod el. Persze olyannak aki nem ért hozzá, annak többért is.
Quadgame94: köszi szépen hogy írtál 😀 igen VGA-t mindenképp szeretnék újjat vásásrolni mert egy LGW2243S 22" LCD monitorom van és nem nagyon tudja kihajtani, kb. mennyit kérhetek érte szerinted?? Másrészt gondolkodtam én is 5830 vagy esetleg egy Gigabyte GV-R677OC-1GD HD6770 1GB ?? A procimat kb. meddig húzhatom ezzel a hűtővel?? köszi mégegyszer hogy írtál!!
VGA-t fejlessz, nem is kéne el adnod a gépedet. Corsair A70 CPU hűtő 9 000Ft, és VGA-ra meg min. HD5830 25 000Ft. az a Q9400 simán jó még, főleg húzva. De nagyobb VGA is mehet bele simán, ez csak pénz kérdése.
CoRe
Miért cserélnéd le i3-ra a B55-t? játékban semmit nem érne gyorsulás, máshoz meg nem elég, i5 2300-as talán érné meg, de ne számíts +10FPS növekedésre játékokban.
pukkancs
Én azt az M-tech tápot cserélném le, a GTS 250 jó a 17'-s monitorra. Csak a táp, de ha gondolkodsz a DX11ben, és nagyobb moncsiban akkor el adod a GTS250-et olyan 20 000Ft-ért, és veszel egy jobb VGA-t.
Mennyi pénzed lenne rá?
Quadgame94 írta:
én 3x2GB-ra gondoltam....azt belerakhatod, akármelyik lapba, aminek 4 db dimm van. vagy nem?
Természetesen belerakhatod mivel ugyanolyan memória modulokból van összeválogatva mint a 2x2GB-s kit-ek. Annyi hogy nem megy majd dual-ba csak Single Channel-be mivel 3db memóriáról van szó, de ha később veszel mellé még egy ugyanolyan 2gb-s memóriát akkor mennek majd dualban.
Nem lehet: Ez az Asus Rampage III Extreme. Ennek mint látod 3db egyforma szinű memória kezelője és abból ugye 6db. A lénye gh a tri kit 3 db ramból áll, és a három egyforma szinbe kell tenni. Na most ebbe pl: Hogy teszel be tir channel-ös ram-ot??
hector maio miért akarsz te tri-kitet venni?
[url]http://***/webshop/product/_corsair_4096mb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_cmz4gx3m1a1600c9/176924[/url]
ipon . hu
Ez az alaplap nem támogatja a ddr3-as ramokat. Amit kinéztél ráadásul tri kit, tehát nem dual channel-hez való. Egyébként is a ram sebessége kb az utolsó, ami egy számítógép teljesítményét befolyásolja, főleg a te géped nem profitálna semmit a nagyobb memória sávszélből.
Inkább vegyél még egy 2gb-os modult, ugyanolyat, mint ami most van (persze, ha most 1x2gb van benne).
Egy 1066/cl5-ös memória egyébként kb hozza egy 1333/cl7 szintjét sebességben. Én is nagyon jól elvagyok ddr2-vel. 😀
Ami a profilomnál van abba a gépbe kéne 😀 és ilyen ramot néztem ki
http://***/webshop/product/_kingston_6144mb_hyperx_xmp_ddr3_1600mhz_cl9_trikit_khx1600c9d3k3_6gx/116182
hector maio írta:
Hali azt akarom kérdezni h a DDR2-es és a DDR3-as ramok közt nagy a kűlömbség?? mert ha igen akkor nem most nem veszek +2 gb ramot hanem alaplapot és idéglenessen 1gb ramot amit majd 3gb re bővítek vagy 5-re és DDR3 lesz vagy is játék terén nagy az eltérés??
Igazából nem a RAM -okon múlik, hanem a memória vezérlőkön, de egyébként a DDR3 a gyorsabb. Milyen gépbe kéne a DDR3?
Hali azt akarom kérdezni h a DDR2-es és a DDR3-as ramok közt nagy a kűlömbség?? mert ha igen akkor nem most nem veszek +2 gb ramot hanem alaplapot és idéglenessen 1gb ramot amit majd 3gb re bővítek vagy 5-re és DDR3 lesz vagy is játék terén nagy az eltérés??
niteforce írta:
Sziasztok!
Nekem mit kene fejleszteni a gepemben? max 10000 forint
hát h minden lehetőséget felsoroljak
-variálhatsz a ramokkal, hogy dual channelben menjenek (5-10K)
-vehetsz egy másik, kb 500 gigás vinyót(10K)
-vehetsz egy procihűtőt(4-8K)
-vehetsz egy szép házikót neki(10K)
-esetleg ha elpasszolod egy 10esér a VGAd, vehetsz egy DDR5öset, vagy nézhetsz valami használt cuccot
niteforce írta:
Sziasztok!
hát h minden lehetőséget felsoroljak
-esetleg ha elpasszolod egy 10esér a VGAd, vehetsz egy DDR5öset, vagy nézhetsz valami használt cuccot
Richrard12 írta:
ASRock-P4Dual-915GL az alaplapom tipusa.
végülis lehetne rosszabb a helyzet, ha tudsz szerezni egy 478as foglalatú Prescott magos P4-est, meg 2 giga DDR ramot, akkor javíthatsz rajta, de azt nem tudom hogy ez az AGI Express slot mennyire eszi be az újabb VGA-kat
A viszonylag olcsó mekkora keretet takar? Most így látatlanba én egy Phenom II X4 955-öt ajánlanék, az már elég az 5830 mellé.
A proci nem valami jó, már elég régi, a HD5770-el is lenne egy kis limited.
HD5830 éri meg most, 25 000Ft, bár azzal még nagyobb limited lenne.
HD5830 gyorsabb a HD6770 nél, a HD6770 egy átnevezett HD5770.
Azzal a Hűtővel olyan 3300Mhz-ig, de a 3500 sem kizárt. De teljesen elég a 3000-is.!
A 9800GT-t, max egy 10-ért adhatod el. Persze olyannak aki nem ért hozzá, annak többért is.
szisztok nekem kelle tipp hogy mit fejleszthetnék tovább a gépemben ha nem sikerül eladni???
CPU: Intel Core2 Quad Q9400 2,66GHz
VGA: Nvidia 9800GT 1024MB
RAM: 4GB/ 2*2GB 800MHZ DDR2
Gigabyte G31M-ES2C alaplap
???😀
VGA-t fejlessz, nem is kéne el adnod a gépedet. Corsair A70 CPU hűtő 9 000Ft, és VGA-ra meg min. HD5830 25 000Ft. az a Q9400 simán jó még, főleg húzva. De nagyobb VGA is mehet bele simán, ez csak pénz kérdése.
CPU: Intel Core2 Quad Q9400 2,66GHz
VGA: Nvidia 9800GT 1024MB
RAM: 4GB/ 2*2GB 800MHZ DDR2
Gigabyte G31M-ES2C alaplap
???😀
Miért cserélnéd le i3-ra a B55-t? játékban semmit nem érne gyorsulás, máshoz meg nem elég, i5 2300-as talán érné meg, de ne számíts +10FPS növekedésre játékokban.
(ram, vinyo azt mar rendeltem nagyobbat)
Én azt az M-tech tápot cserélném le, a GTS 250 jó a 17'-s monitorra. Csak a táp, de ha gondolkodsz a DX11ben, és nagyobb moncsiban akkor el adod a GTS250-et olyan 20 000Ft-ért, és veszel egy jobb VGA-t.
Mennyi pénzed lenne rá?
én 3x2GB-ra gondoltam....azt belerakhatod, akármelyik lapba, aminek 4 db dimm van. vagy nem?
Természetesen belerakhatod mivel ugyanolyan memória modulokból van összeválogatva mint a 2x2GB-s kit-ek. Annyi hogy nem megy majd dual-ba csak Single Channel-be mivel 3db memóriáról van szó, de ha később veszel mellé még egy ugyanolyan 2gb-s memóriát akkor mennek majd dualban.
De a tri-kitnek semmi értelme sincs játékokban, és csak a core i7 9xx sorozat használja ha jól tudom, szal akkor vagy 2x2GB, vagy 2x4GB.
Ezt írtad. A profilodban egy gép van, abban pedig olyan lap, ami csak ddr2 ramot támogat. 😀
[url]http://***/webshop/product/_corsair_4096mb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_cmz4gx3m1a1600c9/176924[/url]
ipon . hu
Inkább vegyél még egy 2gb-os modult, ugyanolyat, mint ami most van (persze, ha most 1x2gb van benne).
Egy 1066/cl5-ös memória egyébként kb hozza egy 1333/cl7 szintjét sebességben. Én is nagyon jól elvagyok ddr2-vel. 😀
http://***/webshop/product/_kingston_6144mb_hyperx_xmp_ddr3_1600mhz_cl9_trikit_khx1600c9d3k3_6gx/116182
csillagok helyére ipon . hu
Igazából nem a RAM -okon múlik, hanem a memória vezérlőkön, de egyébként a DDR3 a gyorsabb. Milyen gépbe kéne a DDR3?
helló és nekem mit kéne fejlesztenem ?? 😀
Alaplapon,procin,ramon,vga-n, vinyón kívül semmit.
Ramot szeretnék venni, de nem tudom mennyi kéne? Most 32 bites win7 van, HD5670, E7600. 3 vagy 4 gb kellene (ddr2-ben)?
szerintem 4GB jobb lenne, legalábbis ha még 2 évig használni szeretnéd a gépet új játékra
Sziasztok!
koszi, akkor egy vinyot veszek.
Sziasztok!
En mit kellene fejlesszek???😃
Tapegyseg, alaplap, proci, ram
Valts ujabbra
de akkor időtálló dolgokat, pl ha alaplapot nem akarsz akkor 6000+ AMD-t bele, márkás tápot meg elég ramot
En mit kellene fejlesszek???😃
Tapegyseg, alaplap, proci, ram
Valts ujabbra
Sima DDR-hez ahogy most hirtelen szétnéztem webáruházakban 1 GB a max, szóval ez kissé elkeserítő. :S
ASRock-P4Dual-915GL az alaplapom tipusa.