Menu
Zordo
Szint 4
no avatar
férfi
Offline, itt járt 4 éve
4 éve tag
GUN
Írta: Zordo, 2012. október 12., játékteszt
Játék: GUN

Azért választottam ezt a játékot, mert számítógépre nem igazán jelentek meg jó Cowboyos game-k.

Elgondolkodtatok már milyen jó lenne bemenni egy kis zsúfolt vadnyugati városkába, móresre tanítani pár rossz arcú fickót, meginni egy jó erős tequilát?
Aztán, mint aki jól végezte dolgát, felülni a lovunkra és továbbhajtani a nagy pusztába?
Sajnos mai világunkban erre nincs lehetőség, jó jó tudom ott vannak a western filmek, de abban csak néző vagy nem résztvevő. Ami megoldást jelenthet a problémánkra azok a videójátékok, mint például: Red Dead Redeption, Call of Juarez vagy a mai tesztünk alanya, a GUN.

A GUN-t a Kaliforniában élő Neversoft fejlesztő csapat készítette (akiknek köszönhetjük a Guitar Hero és Tony Hawk sorozatokat is), majd 2006. október 13-án az Activision piacra dobta. A GUN műfajában elég eltérő az előző játékaiktól, éppen ezért féltem mikor először megláttam, de megnyugtatok mindenkit, hogy ez a játék talán a valaha látott legjobb PC-s western játék.

Lássuk, mi is az a GUN?

A játék egy 3. személyből irányítható cowboyos játék, ami hűen mutatja be a korabeli konfliktusokat és problémákat. Főszereplőnk, Colton White egy igazi vérbeli cowboy. Az elején Ned White készít fel minket a vadnyugat veszélyeire, ő tanít meg lőni és vadászni. Ám a játék elején rögtön konfliktusba kerülünk, Ned meghal és megtudjuk, hogy ő valójában nem is az apánk. Na innen veszi kezdetét a bosszú hadjáratunk. Meg szeretnénk keresni Ned gyilkosát és szeretnénk megtudni ki is az apánk. A városban különböző NPC-k adják a küldetéseket, amik teljesítése után egyre közelebb kerülünk az igazsághoz. A küldetések igen változatosak a játékban, van hogy meg kell akadályoznunk egy híd felrobbanását, máskor egy postakocsit kell megvédenünk vagy egy vonatot kell megakadályoznunk, hogy célba érjen. De ha mégis megunnánk ezeket, akkor találunk minijátékokat, úgy mint a pókerezés, szarvasmarha terelés vagy elkaphatjuk a banditákat, akikre vérdíjat tűzött ki a város.

Harcrendszer

Mint már mondtam, a játék 3. személyből irányítható, de olykor FPS nézetből láthatjuk a karakterünket. Ez a bullet time-nál fordul elő, mikor lelassul az idő és kioszthatunk jó pár fejlövést vagy szemközt lőhetjük a rosszfiúkat vagy az Y gomb megnyomásával. Colton fegyverarzenálja nem is olyan kicsi, találunk benne egykezes pisztolyt, kést vagy tomahawk-ot sörétes puskát, vadászpuskát, reszelt csövűt, íjat, dinamitot, whiskey bombákat, szóval lesz mivel hentelni.

Kritika

Nehéz a játékról rosszat mondani, de azért akadnak hibái. Például a hosszúsága vagy inkább rövidsége. 7-8 óra alatt simán végig vihető, a mai játékok legtöbbjét így is meghaladja, de azért ennél belefért volna jóval több is.
Másik hibája a játéknak, hogy kevés a mellék küldetés és amik vannak is inkább mondhatóak minijátékoknak, bár a játék mellék küldetésként említi őket, de amik vannak is pofonegyszerűek.

Értékelés

Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a játékot, megéri a pénzét.
Farmert fel, revolvert a kézbe és yihhááááá irány a vadnyugat, jó szórakozást a játékhoz!

Sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
Rezetxlolx avatar
4 éve | 2013. 02. 24. 13:08:40
#
Igencsak jó játék volt ez a maga idejében :)
Jó a teszt de pár kép kellett volna bele + játékmenetről írhattál volna :)
no avatar
4 éve | 2012. 10. 29. 21:03:44
#
Nekem is bejövős játék volt :) csak sajnos elég durva hiányosságai vannak,viszont a hangulat kárpótol érte.
no avatar
4 éve | 2012. 10. 25. 20:10:04
#
Szerintem tök jó game. Emléxem még totál minimum graff on akadozva nyomtam a régi gépen és bejött! :) Nálam 10ből 10 es!
NightWolF33 avatar
4 éve | 2012. 10. 21. 09:38:45
#
Nekem bejön :D nem a legjobb játék de van ennél sokkal rosszabb is :D
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2012. 10. 12. 21:43:31
#
Ez inkább egy rövid kedvcsináló szerintem. A játékmenetről elég keveset írtál.
tajimaenator avatar
4 éve | 2012. 10. 12. 20:28:45
#
a játék is jó meg a teszt is :)
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2012. 10. 12. 20:26:12
#
Nem a képektől lesz hosszú egy teszt, azok csak tagolják a szöveget és egy szép formát adnak neki, ha megfelelően helyezi el az ember.
Norbi777 avatar
4 éve | 2012. 10. 12. 18:06:48
#
Hát, elég rövid lett, a képeket én is hiányoltam, azokkal is hosszabbnak tűnt volna. :D
19ati93 avatar
4 éve | 2012. 10. 12. 17:13:03
#
Jó teszt szerintem,csak kicsit olyan mintha rövid lenne. Rakhattál volna be pár képet és akkor hosszabbnak tűnt volna! :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
5
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek