Menu
triiko222
Szint 10
triiko222 avatar
Mezei (Tibor)
25 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
6 éve tag
Apokalipszis most!
Írta: triiko222, 2011. augusztus 17., játékteszt
Játék: Darksiders

\" Ki háborút vív, tudja a nevem ! \"


Évezredekkel ezelőtt az ősi Tanács, hosszú-hosszú küzdelem után, kibékítette a Pokol és Mennyek seregeit. Ezt a szerződést hét pecséttel szentesítették, és ezt a négy lovasak igyekeztek betartani. Az egyensúly miatt megteremtették a Föld nevű bolygót. De problémák adódtak. Napjainkban kezdődött, mikor a menny és a démoni erők hihetetlenül, újra kezdték a háborúskodást. Örök civódásuknak nagy következménye lett most! A Földet választották csatatérként, ám a galiba akkor kezdődött mikor a lovasok közül csak a Háború lovasa jelenik meg. Hírtelen visszakerül a Tanács elé, és mi történik? mindenki őt vádolja meg a pecsét feltörése a szerződés megszegése miatt. Elveszik minden erejét, és még egy megfigyelőt is akasztanak rá. A lovas visszatérhetett a földre hogy nevét tisztára moshassa, és hogy megölje a világvége valódi gonosztevőit.


A történet hihetetlenül erős, és izgalmas. Nem minden játék kezdődik az emberiség teljes kipusztulásával. Igen, a Föld el romokban hever. Lerombolt házak, tűz, füst pusztaság, sivatag. Emberek sehol, habár az elején még találhatók, ki jajveszékelve menekülnek, és bugyuta rendőrök szegezik ránk a kis 9mm-es fegyverüket.


A játék lényege a harc. Rettentő sokat kell majd kattogtatnunk a bal egér gombot. Hisz a Darksiders egy hack'n'slash. Remek játékok összetevőiből született meg. A gond csak az hogy ez a játék annyira eredeti mint a gagyi Rolexem. Semmi újat nem tud felhozni. Játékipari turmixról van szó, de a programot kíváló hozzávalokból keverték nekünk össze. Ilyen God Of War, Bayonetta és a Danter17;s Infernó. A játék remek lett. Rettentő sok Fegyverkombót vásárhatunk meg Vulgrimtől, a kereskedőtől, aki a lekaszált ellenfelek lelkéért cserébe új képességeket, kombókat, kiegészítőket és fejlesztéseket ad el nekünk, de nála használhatjuk majd azokat az alternatív dimenzióbeli ralagutakatr1; is, amelyek segítségével jelentősen lerövídithetjük a már felfedezett tájak közötti unalmas gyaloglást. Sok fegyverünk is lesz majd a játék során, melyeket megtudunk venni Vulgrimtől. Ilyen pl. kardok.kaszák, Final Fantasy pisztolya, Xena csakramja, vagy a mennyei szárnyas, Ruin a telivérünk kit nyílt terepen vehetünk igénybe. Nagy terület áll rendelkezésünkre a játékban, melyet félig meddig bejárhatunk feladatunk függvényében. Sok logikai feladatot kapunk melyek igazán nyaktörőek tudnak lenni, és a mi fokozza a játék izgalmát, hatalmas boss harcok tömegei zúdulnak a nyakunkba. A megfelelően időzített blokkolás, és a kitérés, a jókor elsütött kombók, valamint a legyengített ellenfeleket, és a bossokat látványos kivégzésekkel tudjuk majd elvégezni.Sok féle-fajta ellenfelünk lesz, sok RPG elemekkel találkozunk majd a játék során.(karakterfejlődés, fegyverek, skinek)

A grafika elmaradottra sikeredett. A karakterek és az effektek többsége elég mutatós lett, azonban a pályarészek és a textúrák nagyon el lettek nagyolva. Üresnek fogjuk érezni a karaktereket, sivárnak a területeket. A fizika szriptellt, de az eldobott járművek remekül repülnek, és robbannak szét. De sajnos minderre rátesz a Pc-s port igénytelensége: a felbontást és a vertikális szinkronizációt leszámítva nincs nem tudunk állítani a grafikai menüben. A hangok megfelelőek, hagulatteremtőek, a szinkronok jók lettek. Nekem Vulgrim hangja nagyon megfogott. Még annyit hozzátennék érdekességnek hogy a hely ahol játszódik a történet nem más mint Stilwater.
Végszóul annyit szeretnék hozzátenni, hogy a Darksiders nem hozott forradalmi változást sem újítást a hack'n'slashek történelmében,műfajában. De örüljünk annak hogy Pc-re megjelent, és garantálom hogy 20-25 óra hentelésre számítanotok kell majd. Látványos és brutális harcokkal, nyílt játékmenettel és jól adagolt ügyességi játékelemekkel rukkolt elő nekünk a THQ.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
imperiusrex avatar
5 éve | 2011. 10. 28. 16:52:24
#
király teszt lett XD
hory9999 avatar
6 éve | 2011. 08. 20. 13:53:30
#
Profi teszt lett
triiko222 avatar
6 éve | 2011. 08. 20. 09:00:18
#
ceni98 A válaszom nem! az a Final Fantasy pisztolya :
http://kepfeltoltes.hu/100408/SEP10035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 22:34:28
#
Jó teszt lett:)
ceni98 avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 20:35:50
#
1 dolgot nem értek... ff pisztolyok? nem devil may cry ?
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 09:03:25
#
Jó teszt lett! :)
triiko222 avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 08:52:24
#
Igen, de már 7-et beküldtem :
Dragon Age 2 (kint van)
Darksiders (kint van)
GTA IV - Episode From Liberty City - Ballad Of The Gay Tony
Assassin's Creed 2
Medal Of Honor 2010
Star Wars Force Unleashed (1.rész)
Call Of Duty Modern Warfare 2 - singleplayer - multiplayer teszt egyaránt beküldve
triiko222 avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 08:46:13
#
Egy újabb tesztem kikerült. Ennek örülök :)
no avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 08:04:44
#
Ment is a felülmúlhatatlan!épen most játszom vele egyenlőre nagyon tetszik a játék!XD
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek