Menu
apetit1989
Szint 17
apetit1989 avatar
(boy)
28 éves, férfi
Pozsony
Szlovákia
Offline, itt járt 2 éve
9 éve tag
Mit nekem Call of Duty
Írta: apetit1989, 2012. január 20., játékteszt
Játék: Doom

Doom - a 90-es évek közepén ettől a játéktól féltett édesanyád

A múltkor hazamentem és a szüleimnél épp vendégek voltak, hozták magukkal a fiukat is. Olyan 12 éves forma srác lehetett, persze unatkozott. Így hát meg lett nekem parancsolva, hogy vigyem a srácot "videójátékozni" (a szüleim így hívják a pc-met).
Leültünk a gépem elé. Kérdezem: "szereted a lövöldözős játékokat?" Erre ő: "Igen." Mondom magamban: jól van, gond egy szál se, a világ legeslegjobb FPS játéka majd biztos leköti és mehetek a dolgomra. Tehát elindítottam a Doom-ot. A kölök 2 perc játék után ezt közölte velem: "Ez nem jó. Nincs meg a COD?" Így néztem rá:


Kedves gyerekek, az imádott COD és Battlefield, meg az összes többi FPS játék csak azért létezik, mert az id Software volt olyan rendes és létrehozta ezt a játékot. Nem mellesleg, az összes új elsőnézetes játék elbújhat a Doom mögött - bár ez az én magánvéleményem. Hiába, én már csak ilyen begyöpösödött alak vagyok.

Egy kis történelemóra következik. Muszáj, mert sok téves infó kering róla a neten, még a magyar Wikipédián is hibásan volt fent néhány adat róla, még anno én küldtem nekik e-mailt, hogy legyenek szívesek kijavítani néhány dolgot. A múltkori GYIK (a Carmageddon tesztemben) jól bevált, most sem csinálom másképp:

- Ez a legelső FPS.
- Nem. És nem is a Wolfenstein 3D, az első FPS játék a Hovertank 3D volt. Nem mellesleg, ez is iD Software termék.

- Akkor viszont ez az első igazi 3D-s FPS.
- Nem! A Doom-ban csak a pályák voltak 3D-ben megszerkesztve, minden más, a HUD, a fegyverek, a szörnyek 2D-sek voltak, azaz sprite-ok. Ezt a módszert legtöbbször 2,5D-nek szokták nevezni. Az első, teljesen 3D-s FPS a Quake II, mondanom sem kell, id Software csinálta...

- Akkor miért nevezik a Doom-ot minden FPS atyjának?
- Megmondom miért. Azért, mert a Doom nem csak egy játék, egy korszakalkotó remekmű. A hangulat, a játékmenet, a hangok olyan egyveleget tettek ki, ami valóban egy sosem látott, hihetetlen élmény volt (ne feledjük, 1993-at írunk), ami minden más játékfejlesztő céget ámulatba ejtett és rögtön meg is próbálták lekoppintani. Ha el tekintünk a mára fapados grafikától, teljes mértékben megállja a helyét a mai játékok között is, játékélmény tekintetében. Bőven megelőzte a korát.

- He-he, végig rosszul írtad az ID Software nevét.
- Ezt sértésnek veszem az id-s fiúk nevében is, jól írtam végig: id Software. Ez egy törvény, ha a mondat elején van, akkor kicsivel írjuk (John Carmack maga is megmondta).

Rendben, 1993 van, a Doom megjelent és tarolt. Lássuk mivel állunk szemben.
Ez egy First Person Shooter, azaz elsőnézetes lövöldözős játék. A platform: MsDos (később jött mindenféle konzolra). Története van, de egyáltalán nem lényeges. A cél rendkívül egyszerű: juss el az adott pálya elejétől a pálya végéig. A bökkenő akkor kezdődik, mikor belefutunk egy szörny hordába. Én az Ultra Violence nehézségi szintet ajánlom... Istenkém, de megnéznék egy Cod fant, aki már több ezer órát játszott le mindenféle FPS-szekkel, kíváncsi vagyok mit tudna kezdeni a Doomban, ahol bizony nem használhatja a jól megszokott egeret, csak a billentyűzetet...

A szörnyeken kívül más is megnehezíti a dolgunkat: savas folyosók, ránk zuhanó falak, mozgó platformok és rendkívül bonyolult ajtó-kulcs rendszerek. A pályák még szörnyek nélkül is nehezek, de nem lehangolóan nehéz. Kihívás van benne, egy-egy pálya után vigyorogva nyújtózok a széken, hogy "na ezt is sikerült megcsinálnom"...

Három epizódból áll a játék: Knee-Deep in the Dead, Shores of Hell és Inferno. Később, az Ultimate Doom-ban kiegészítették mindezt egy negyedik résszel, a Thy Flesh Consumed-del. Mindegyik pálya nagyon ötletes, nehéz és mindegyik pályán titkos helyiségek is vannak. Én már vagy 50-szer végigjátszottam, de néhány titkos részt még a mai napig sem találtam meg.
Én azért szeretem ezt a Doom részt leginkább, mert sok játékkal ellentétben a komor, nyomasztó környezetet nem úgy jeleníti meg, hogy mindenhol sötét van és fakóak a színek, hanem azzal a rohadtul groteszk és félelmetes, erősen sátánista textúráival... ha úgy tetszik, egy horror játék, ahol nincs sötét, nincsenek szellemek és nevető gyerekhang a távolból. Melyik játék tud még ilyet? Hm?

A szörnyekről még nem beszéltem, pedig a pályák szerves részei, sőt... Hát mit mondjak, néhol meglepően sokan jönnek (még mindig az Ultra Violence szintet ajánlanám). Összesen 10 különböző szörny van: zombieman, shotgun guy, imp, demon, spectre, lost soul, cacodemon, baron of hell, cyber demon és spider mastermind. Erről nem írok többet, aki nem ismeri őket, kattintson a doom.exe -re, és találkozzon velük.

Amiről viszont írni szeretnék, azok a fegyverek. Nyolc van összesen, új játéknál mindössze egy stukkerunk van. A sebzése kicsi és lassú, de szerencsére a már sokadszorra említett Ultra Violence fokozaton a legelső pálya elején elég megölni egy shotgun guy-t, akitől elkobozhatjuk a shotgunt, ami a leghasznosabb fegyver a játékban, mivel sok lőszert lehet hozzá találni és a sebzése egész jó, de csak közelre. Ha minden töltény elfogyott, két lehetőség van: használhatjuk az öklünket, amin egy tüskés gyűrű van, illetve, ha van, akkor a láncfűrészt, ami egy eléggé effektív szerszám, nyilván sejtitek, hogy ebben a játékban nem fát fogunk vele vágni.
Később elérhetővé válik a chaingun, ami bizony jó mordály, de nagyon gyorsan kifogyhat a lőszer belőle. Van még a rakétavető, aminek nagyon erős sebzése van viszont közelre nem ajánlatos használni, mert saját magunk is megsérülhetünk.
A plazmagun a kedvencem. Ez egy nagyon gyors puska, plazmát lövell ki és igen nagy sebzése van. Sajnos ebből is gyorsan fogy a muníció.
Végezetül a méltán híres BFG9000-es maradt (ismerős lehet a Quake-ből is), ismertebb nevén a Big F*cking Gun. Vágóhíddá lehet változtatni vele a helyiséget.

Végszó helyett inkább néhány screenshot -ot mutatnék, ezek többet kifejeznének, mintha azt mondanám, hogy "gyerünk, próbáljátok ki, jó lesz, szuper játék", stb, stb. Sziasztok!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 37
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 03. 20. 12:26:07
#
A vita nem összekeverendő a veszekedéssel. A vitában érveket mondunk, ezt tettük.
GaMeRsoldier90 avatar
5 éve | 2012. 02. 01. 18:59:43
#
Szerintem nem vitázunk. Csak elcsevegtünk. :) szép estét!
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 31. 14:18:45
#
Nem értem. A doomban is szét lehetett lőni egymást. Szerverek nem voltak, mert nem TCP/IP-n ment a hentelés. Jó volna tudni, min is vitázunk, mert nem egészen tiszta nekem a kép
Hát, hogy ki hallott, ki nem hallott a Doom3-ról, eléggé relatív, példának nem annyira jó. Ami viszont igaz: ha a hírnevet, a díjakat, illetve ha az eladásokat nézzünk, a Doom első és második része ver mindent. Ettől függetlenül a Quake is sikeres.
GaMeRsoldier90 avatar
5 éve | 2012. 01. 30. 20:02:12
#
"azzal a játékkal kezdődött csak igazán a Multiplayer ahol igazán szét tudtátok lőni egymást a haverokkal 1999-ben" Reméltem hogy érződik az igazán szó :) [valóban kicsit elfogult vagy ahogy írtad :) ] Multihoz még talán annyit írnék hogy annyi embert mint egy Arena szerveren, vagy ha az nem felel meg akkor egy Enemy Territory Quake Wars szerveren még nem láttam, hogy valamiféle Doom szerveren játszana, ( jelzem semmiféleképp nem ócsárolom a Doom-ot!) Valóban keresni kellett, erre van is sztorim, A Quake-el nem volt soha gond ha akartam ha nem, az én és környezetem kezébe mindig belekerült valahogy a Quake legújabb része, (még Apám is nyomta) És amikor a Quake 4-el játszottam, akkor mondta az egyik haver, hogy: "Te figyelj már ismered a Doom III-at? mire én: Nem! Várj már van 3.-része??? az volt rá a válasz hogy igen van méghozzá ugyan azzal a motorral mint a Quake 4! Talán csak évekkel később találtam volna rá. Szép estét!
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 30. 13:17:37
#
pl ott van a Quake II a világ első 3D FPS-e !? hmm gondoltad volna..

Bezony, bezony nem tudtam. Nyilván ezért írtam be a tesztembe, hetekkel előtted.
Az FPS multi meg nem a Quake-ben debütált, hanem a Doomban. Igaz, serial kapcsolat vagy modem kellett hozzá, nem TCP/IP, ettől még az első deathmatchek a Doomban voltak (és az első co-op).
Ahhoz hogy hozzád jusson egy Doom játék (bármilyen része) keresni kellett

Ennél nagyobb baromságot már régen hallottam, nem is kommentelném.
Remélem nem veszed magadra a leírtakat, de a hsz-ed több sebből vérzik. Javaslom nézz utána a dolgoknak, a Doom 1-es önmagában több díjat bezsebelt, mint az egész Quake sorozat. Nagyságrendekkel nagyobb sikere van, mint a Quake-nek.
A Quaket imádom, ne tessék azt hinni, hogy bajom van vele.
GaMeRsoldier90 avatar
5 éve | 2012. 01. 29. 10:19:07
#
Ahhoz hogy hozzád jusson egy Doom játék (bármilyen része) keresni kellett mindig nagyobb feneke volt kerítve a quake-nek, pl ott van a Quake II a világ első 3D FPS-e !? hmm gondoltad volna.. Ja a Következő az Arena milyen siker volt! (azóta is portable verzióban mindig rajta van a gépeimen) azzal a játékkal kezdődött csak igazán a Multiplayer ahol igazán szét tudtátok lőni egymást a haverokkal 1999-ben, Persze jönnie kellett egy mindent áttörő Doom résznek a 3-nak talán 2004-et írtunk akkor és ugyanazzal a motorral megjelenő 2005-ös Quake 4 ha másban nem is de sztoriban ráver, meg kell azt hagyni hogy az első játék amiben igazán sötét volt és be..artam az a Doom 3 volt :) SZép napot mindenkinek!
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 27. 12:18:35
#
Negatív. Honnan veszed, hogy a Quake sikeresebb? A Doom-ból nem lett sorozat? Doom 1, 2, TNT Evilution, Plutonia Experiment, Doom 3, Ressurection Of Evil és hamarosan jön a 4-es. Ez nekem eléggé sorozatnak tűnik.
GaMeRsoldier90 avatar
5 éve | 2012. 01. 26. 19:11:02
#
Én is azt hiszem a Quake-re szavazok, ha jól emlékszem az 1996-os, igen azt hiszem már P1-esen küldtem.. nagyobb siker volt a Quake, ezért is lett egy sorozat belőle..
Z3rO avatar
5 éve | 2012. 01. 25. 12:37:10
#
Szerintem be is tolom most a Doom-ot :D
Szabcsi avatar
5 éve | 2012. 01. 24. 20:45:07
#
Az ismertetőd eleje volt a legjobb COD van?XD

Amúgy grat a teszthez:)
Kelori avatar
5 éve | 2012. 01. 24. 19:45:04
#
Jó játék... (((VOLT)))
Azért battlefield 3-ba az a fíling hogy megyek egy M1 abrams tankkal, fejem fölött elsüvít 2 vadászgép ami 500 méterrel arrébb rostos fossá bombáz egy orosz tábort, tőlem 100 méterre 2 apache lövi szarrá hellfire II rakétákkal az ellenségtől hemzsegő (rombolható) épületet, továbbá mindenfelől hallom a további 32 társam sorozattüzét amivel fedeznek engem az orosz fas*ok elől hadd ne soroljam...
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 20:01:37
#
Írnék szívesen, de csak olyanokról tudok amit szeretek, aztán nagyon elfogult teszt lesz belőle. Úgy nem érdemes
no avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 18:52:27
#
Ez igen szép kis tesz scak gratulálni tudok írhatnál még ilyeneket szivesen olvasnám!!!!
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 16:29:02
#
Mort: uuuu ? 15 eves vagyok (igen lehet cikizni :)) ) es megis szeretem a DOOM-ot es nem tartom "pixeltomegnek" de viszont aszt se mondom hogy a cod vagy a bf rosz jatek tehat szerintem nem eri meg veszekedni :(
psyli avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 22:40:59
#
A fiatalok sosem fogják megérteni mit jelentett ez a játék, totál feleslegesen vitáztok ilyenen. Ez nekünk lehet egy kultuszjáték, de attól nekik generációjuknál fogva már csak egy pixeltömeg. Peace!
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 18:31:32
#
nem azért de a korához képest ténleg jó játék de khm..... amm nem nagyon nagy durranás
megjegyzem a Bf3 se az mert túl nagy a gépigénye és a COD1 valóban az se király de ez a COD2 Nyomába sem érhet de a teszt és ahumor Az 5csilag!;)
no avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 15:12:09
#
gratula, nagyon jó teszt, én is inkább a DOOM-al játszanék mint a CoD-al. Próbáltam a codot de nem fogott meg egy kicsit sem, csak egy átlagos háborús fps mint a többi. Jobban szeretem a Sci-fi survival fps-eket mint a doom, és mort, engem nem érdekelne az ha "BF3 stílusú" lenne a játék, ha olyan elb*ott, hogy csak lőni és lőni kell, inkább a 93-ast választanám, mert sokkal jobban leköt, és érdekesebb. Amúgy a DOOM(akármelyik) nem csak a lövöldözésből áll, hanem a története egyedi, és kell logika is oda, nem csak arról szól hogy át kell élni egy volt háborút, amit vagy 50 egyéb játékban is megtalálsz. Felülmúlhatatlan! :D
psyli avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 10:57:29
#
Ismét sikerült olyan stílusban szerkesztett tesztet írnod, ami kifogástalanul tükrözi a játék iránti szereteted és mekkora tisztelettel fordulsz a készítőik felé. Hasonlóképpen érzek én is a Doom iránt, hiszen azon nőttem fel jószerint, szóval nagy gratula ehhez a teszthez is!

SUP3RH3R0: Az Age Of Empires nem mmorpg, hanem real time strategy
Randy Orton avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 10:44:04
#
Mort: "Amúgy a mai világban már szinte minden játékban a multi lesz a lényeg." Sajnos ebben igazad van, de azért van még olyan cég, akiknél nem selejtes emberek dolgoznak, és még értik, hogy mi egy játék valódi célja:
"Todd Howard elmondása szerint, soha nem áldoznák fel a single player élményét csak azért, hogy szükségtelen többjátékos módot kapjon a játék." (Bethesda Softworks)

SUP3RH3R0: Senkit nem gyökereztem le és nem mondtam egy szóval se, hogy nem játszat normális ember Cod-al, általánosságban beszéltem...
unstopablepatrik avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 09:22:18
#
jó lett egyetértek veled:)
gigazte avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 01:19:16
#
Nem azt mondtam, hogy öreg vagy, hanem tapasztaltabb a játékok terén! Ennyi erővel magam ellen is beszéltem volna, mert cirka 2 évvel vagyok csak fiatalabb!:)
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 01:11:49
#
Ehm...22 éves vagyok, nem vagyok túl öreg...
gigazte avatar
5 éve | 2012. 01. 22. 00:52:11
#
Mort2195: Ez volt az első teszt, amit elolvastál valld be őszintén! Megláttad a címet és egyből jöttél kiosztani a jó népet! Sokszor hangot adtál már neki, hogy így szereted a Cod-ot, ezt meg is értem, te egy teljesen más generációból származol! Ha már annyit éltél volna, mint apetit1989 és játszottál volna ezekkel az unicumnak számító játékokkal te is hasonló véleményen lennél vele és, hogy miért értek egyet apetittel? A válaszom egyértelmű: Én is ezeken a játékokon nőttem fel és játékélményben sokkal többet nyújtanak, mint az "újszerű" játékok! Ha a mondandóm után belém kötsz, csak nyugodtan, meghallgatom a mondandódat. Zárásképpen még egy mondat: a Doom sokkal többet fejlődött 3 rész alatt, mint a Cod 8, vagy 9 rész alatt!
SUP3RH3R0 avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 23:07:05
#
Jaja jó kis teszt lett. :)
Amúgy Randy, én elismerem, hogy a codhoz nem kell sok ész, de ez nem jelenti azt, hogy aki codozik az csakis coddal játszott egész életében... és azért nem kell legyökerezni valakit, mert sokat codozik.
Nekem pl. 900 óra codom van, de emellett még sok más játékkal játszom, pl Age of Empires vagy más mmorpg-k.
speedman64 avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 21:20:10
#
nekem tecet .jo teszt
davidi150 avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 16:38:24
#
Jó lett a teszt. Aki leszaroz egy játékot, mert neki épp nem tetszik (de attól a játék még lehet jó) az menjen és csináljon egy jobbat. Az emberek 98%-a azt sem tudja mi az a programozás. Én próbálkoztam játékot írni (ne doom4 szintre gonodljunk, csak valami egyszerűt :D) és tudom hogy ez nehéz dolog. persze könnyű értékelni azt ami már kész van és más ki tudja mennyit dolgozott vele :)
Saját vélemény csak :)
Randy Orton avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 13:38:20
#
Annyira tudtam Mort, hogy te leszel az első, aki beleköt. XD

Én nem sok értelmét látom annak, hogy megyek és lövök. Az FPS erről szól. Egy játéknak a Single részre kéne épülnie, hogy huzamosabb ideig játszható legyen. Persze tudom, hogy itt a Multi a lényeg, de engem nem kötne le a dolog, szóval tartom magam a véleményemhez. A CoD sorozatok csak a nevük miatt eladható. Nézz meg egy másik FPS játékot, a közelébe sincs...
Szerintem tény, hogy nem kell túl sok ész egy ilyen játékhoz, de mondom ez az én véleményem. :)
No1ze avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 13:35:34
#
Jó teszt a bevezetése egy kis mém fűszerrel elég jól megmutatja a régi játékosok reakcióját a 11 éves ''gémerekről''. Grat!
Randy Orton avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 13:23:45
#
apetit: Először is gratulálnék a teszthez, ritka teszt, ami egyáltalán nem a sablon szövegre épül, nekem nagyon tetszett a "bevezetés" is. Másrészt nem értem a dolgot, mert a teszted ellen beszélsz, azzal, hogy azért mégsem olyan rossz a CoD és, hogy szinte minden része tetszett.
Vállald a véleményed, szerintem a saját tesztedben nyugodtan megteheted, hogy szarozol egy másik játékot. A saját véleményem szerint, nagyon túl értékelik a Cod & Bf játékokat, tipikusan azoknak való játékok ezek akiknek nincs több eszük, annál, mint hogy csak lövöldözzenek.
Sajnos az eladási adatokból látszik, hogy sokaknak nincs több eszük. Még 1x mondom, saját véleményem szerint. Viszont a Doom sem volt egy nagy kedvencem, mint ahogy a többi FPS sem.
whiplaser avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 10:04:48
#
azt kell mondjam h mmég én csak 10-en éves vagyok... de renget régi játékkal játszottam... (Fifa World Cup'98 máig az egyik legkedvesebb játékom... Hocus Pocus (ha valakinek mond vmit) Hexen(1!) Heretick és még sorolohatnám)
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 09:15:46
#
nagyon jo teszt es igen igaza van gerdzsonak nyugotan meglehet nezni a cod MW2 vahgy akar a harmat azok sem letek hiper alkotasok es nem fognak ra 10 ev mulva emlekezni ugy mint ere ebben biztos vagyok (ne ertsen felre senki nem akarok veszekedni magan velemeny)
Gerdzso avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 08:20:23
#
Mort2195: ennyierővel a COD is elavult, miért? bűn ronda grafika, ritka gagyi hangok...

A teszt kicsit elfogult és helyenként eléggé túlzásokba estél, de azért nem rossz, még annyit hogy a képeket én nem a végére tettem volna hanem a bekezdések közé :)
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 21. 02:05:53
#
Természetesen tiszteletben tartom más véleményét. A tesztben is megjegyeztem, magánvéleményről van szó.
Rengeteg új FPS-szel játszottam, jók persze, néhányukat igazán kedvelek de hangsúly a hangulaton van. Egy doom érzést nem tud visszaadni semmilyen más játék, még a doom3 sem. Sajnos nem tudom megmondani konkrétan mi ez az érzés. A pályazenék és a groteszk textúrák egy különös egyveleget adnak, olyan "leszarok mindent" és csak játszol.
Nem tudom miért pont a codokat neveztem meg, igazából bármilyen más játékot írhattam volna.
Ne tessék félre érteni, nem azért szeretem, mert az egyik első FPS és mert retró grafikájú. Teszem azt, a Blood 1 is ősrégi és szuper játék, de olyat nem ad át, mint ez a doom.
A negatív kritika is kritika, szóval írjatok jót, rosszat, elvégre ezért van hozzászólási lehetőség.
hardX, utána kapott egy Duke Nukem Forevert, azzal elvolt.
Lord107 Köszi, ezek szerint te is vágod, mire is gondoltam, amikor arról a bizonyos Doom érzésről beszéltem.
Mort2195 Nem értek egyet, szerintem nem árt egy tesztet kiszínezni, az a pár sornyi off még bőven belefér. Haladok én a korral, játszok mindenféle mással is. Újakkal. Pl, a Mafia2 nagyon tetszett.
A másik hsz-hez: nem hinném, hogy csak azért, mert egy játék 20 éves, nem kéne vele játszani, mert haladni kell a korral. A focit 100 éve játszák és még mindig van foci. Tudom, hülye példa, de ettől még így van.
Dcsabika Számomra nincs fényévekkel jobb játék a Doomnál. De kinek mi tetszik.
Nemkrisz11 Engem fejlővésként ért, hogy leszarozta. Utólag vissza gondolva mi mást is várhattam volna...
Leggett, én is játszottam minddel, kedvencem a 2-es.
nemkrisz11 avatar
5 éve | 2012. 01. 20. 22:26:19
#
Egy CoD-on nevelkedett 12 éves gyerektől nem várom el, hogy értékeljen egy ilyen mesterművet. CoDozzon csak, majd a Call of Duty 17 Ultiméét wóórfer idején rájön, hogy mi is az igazán jó.
dcsabika avatar
5 éve | 2012. 01. 20. 22:04:03
#
Mort2195 Egyet értek!
Nehogy már a DOOM megközelítse a COD-ok szintjét! Közel 20 éves ez a játék, a maga korában persze jó volt, de mára elavult! Kicsit próbálkozz meg más játékokkal is és remélem rájössz, hogy azért vannak már fényévekkel jobb játékok is a jó öreg DOOM-nál!
Lord107 avatar
5 éve | 2012. 01. 20. 21:42:25
#
Hát a tesztek közül amiket eddig olvastam itt (hozzáteszem, annyira sokat nem olvastam), ez a legjobb. Gratulálok hozzá :)
hardX avatar
5 éve | 2012. 01. 20. 21:36:04
#
Elejéba kicsit belkotnek, mai fiatal gyernek, valami csilli ville grafika kell oszt megvolnank :D legkozelebb indits neki olyat :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
21 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek