Windows 7: fontos biztonsági frissítés érkezett

Szerző: xoki | 2018. April 02. | hír | 12 hozzászólás

Mindenféle előjel nélkül a Microsoft kiadott egy új frissítést a Windows 7-hez, valamint a Windows Server 2008-hoz, amely a legújabb biztonsági rést foltozza be.

A januári Meltdown néven ismert biztonsági rés ellen kiadott patch egy újabbat eredményezett, amely sokkal sebezhetőbbé tette az említett operációs rendszereket használó gépeket. A frissítés után minden folyamat olvashatta és írhatta a teljes memóriát. Ezt nagyon könnyen ki lehet használni, amely több problémát okozhat, vagy adatlopáshoz is vezethet.
Szerencsére most megérkezett erre is a javítás, és remélhetőleg ezzel minden nagyobb gondot meg is szüntettek.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Nekem is Win 7 van és el vagyok vele mint a befőtt, Windows 10 ellen érvelek egy felhasználó hadd döntse már el hogy kéri-e a frissitést vagy nem. Ez olyan idegesítő hogy így is úgy is települ nincs beleszólásod 😆 Ha már az ember fizetett valamiért, legyen már a saját szíve jóga mit csinál vele. 😜 Azért a Windows 10 eleve máshogy indult mint a többi, 1 évig ingyen adták nem véletlenül....
Szándékosan az volt a cél minél jobban terjedjen. A másik ha valamit ingyen adnak egy dolgot jelent, ott te vagy az árucikk.
0
0
0
0
Wihay avatar
Ami van az van, én Win7-et használok és nem bánnom meg, igaz az J1900 sem játékra,sem videónézésre, se képszerkesztésre, sem.. Legközelebb ha már veszek egy gépet akkor AMD-én fogok gondolkodni..
0
0
0
0
tivike avatar
Nos nekem legális Win10-em van és azt kell mondanom, hogy teljesen bevált. Stabil, gyors. Nem tetszett nekem sem, hogy szeret önállóskodni, de a defender, az update, meg az indexelés gyorsan ki lett lőve rendszer szinten. 😀 Úgy vagyok vele, hogy kétes oldalakra nem látogatok, így már nem kell a defender. Az indexelésnek nem látom sok értelmét mégis zabálja a ramot meg a cpu-t. Az update esetében meg frissítem manuálisan. Csak annyi a furcsa, hogy olyankor szereti visszakapcsolgatni a dolgokat magától. 😜 Összegezve nekem stabil és gyors, azaz bevált a Win10. A 7-et nem szerettem ennyire. A kérdés, hogy a 10 mikor lesz leváltva és mire. Na abba bele sem merek gondolni. 😀 Az XP borzalmas volt. Lentebb említették páran. Na akkora egy borzalmat elképzelni sem tudok. A Vista is pocsék volt, akár csak a 7 után a 8. Úgy vélem, hogy a 7 és a 10 ami használható lett végre normálisan. Nekem abból is a 10.
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@tivike: Milyen szempontból volt pocsék az XP? 😕 Elég sokáig tartotta magát és amire kellett,azt tudta is szerintem.Egyébként a 10 tényleg jó,bár most már a 1709 óta többet eszik és néha rájön a furcsa viselkedés,de én sem váltanék másra vissza.Amúgy az engem is érdekelne,hogy a 10 után mi lesz,mert elvileg nem lesz több rendszer.
0
0
0
0
carl18x avatar
@tivike: Minden a maga idejében kell nézni, 2005-ben még igen is jó volt a Windows XP. 😀 Manapság már valóban semmire se elég.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Bármennyire is haladni kell a korral ,ha tehetném most is ezt használnám. Nagyon stabilan futott a 7-es nekem anno mikor a gépem fő op rendszere volt. Aki meg hurrog , hogy ide rés oda rés, gondoljon bele , hogy már akkor is benne volt mikor ő maga használta ezt a rendszert. Mezei júzer annyira nincs kitéve az ilyen támadásoknak , ha ésszel működtett egy rendszert.
0
0
0
0
💬 6
Andris18 avatar
@Arthur Morgan: A 10 is stabil. Legalábbis nekem. Egyszer sem fagyott le vagy történt baj.
0
0
0
0
Lizard avatar
@Arthur Morgan: Ott a pont. A valaha volt egyik legjobb OP rendszer. Windows 10-et használok mert haladni kell a korral /ebben az esetben sajnos/ de a kompatibilitási és az önálló életet élő windows 10 sosem lesz a szivem csücske.
0
0
0
0
lada929 avatar
@Arthur Morgan: 1-et értek, én is 7-es Windowst használok még most is. A régi gépemre felraktam a 10-est és nagyot csalódtam benne mivel instabil volt és 1 idő után használhatatlanná vált. Utánna olvastam a hibának és megtudtam, hogy ha nincs aktiválva a Win 10 akkor tönkreteszi saját magát. Ez csak azért volt érdekes mert én nem tudtam aktiválni, pedig akkor a cég azt mondta hogy ingyen tudom aktiválni, ha a 7-es aktiválva van. Na ez volt az ami nekem nem sikerült és visszaraktam a 7-est amit most is használok, az új gépemmel nem kockáztattam meg a Win 10-et. A réseket meg leszarom és ha nem kötelező akkor nem frissítem a Windowsot. Elég terhelés a procinak a vírusírtó ami eltávolításán szintén gondolkodom, de kalóz kalandjaim miatt (nem az AC Black Flagre gondolok) még nem merem.😎
0
0
0
0
no avatar
@lada929: Már bocs, de az aktiválatlan Win10 nem csinál semmi negatívat a gépeddel azon kívül, hogy letiltja a vizuális beállításokat. Ellenben a régi gépeket egyenesen felzabálja. Nálad lehet ez volt a gond, bár nem tudom, semmit nem írtál a konfigodhoz 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Arthur Morgan: Bármilyen furcsán hangzik, én a Vista-t is szerettem, amit sokan elfelejtenek, hogy Service Pack nélkül az XP is egy gány volt 😂
lada929 : nekem aktív kereső nincs a gépen, kb havonta nyomatok egy MBAM ot de annyi tehát defender is offolva van és sose volt még gondom. Az se mindegy mit szedsz meg honnan 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Én az XP-t kedveltem úgy isten igazán. Néha hiányzik, mikor vagy öten körbeültünk egy Athlon/Sempron/Celeron/Pentium gépet (Igazából tökmindegy, játszani minddel lehetett). Ha volt benne valami videokártya (Akár egy Radeon 9250) már mentek a kor menő játékai 30FPS-el.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció