Kiszivárgott az ASRock grafikus kártyák listája

Szerző: xoki | 2018. March 28. | hír | 21 hozzászólás

Az ASRock nemrégiben közzétett egy kis kedvcsinálót, amely megerősítette az előző pletykákat, melyek szerint a cég grafikus kártyákkal is foglalkozni fog. Sajnos az nem derült ki, mely kártyákról van szó, egészen mostanáig.

Egy kiszivárgásnak köszönhetően fény derült az ASRock Phantom Gaming grafikus kártyák listájára, amely a teljes RX 500-as széria lesz, vagyis az RX 550, 560, 570 és 580.

Az ASRock legalább 4 modellt készít az XFX termékekhez hasonló kinézetben. Normál nagyságú, de az RX 550 és RX 560 Mini ITX verzióban is megjelenik majd. Egy hűtővel érkező RX 570 és kettővel rendelkező RX 580 is megjelenik majd.

Egyelőre nem tudni a megjelenés időpontját, de több fórumtémában egy második negyedéves megjelenést emlegetnek.

Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
CuRi avatar
Hát fogalmam sincs, hogy milyen színvonalat fognak képviselni, de ha nagyon olcsó lesz a bevezető ár, és a többi gyártónak az árait is lenyomja már megéri. A piaci árak már most is estek hisz ami eddig 155 ezer volt az már "csak" 130 de még mindig nem az igazi 😃
0
0
0
0
soulknight avatar
Ennek én mindig örülök, minél több választási lehetőség van szerintem annál jobb. Híguljon a piac, legyen nagyobb választék.
0
0
0
0
carl18x avatar
Nem lesznek rossz ezek az Asrock kártyák 😀 A noname gyártókat biztos odaverik majd. .d
0
0
0
0
bherik1 avatar
Szépek ezek a kártyák, szerintem jó döntés a részükről. A bányász láz hamarosan véget ér, telített lesz a használt piac a rig-ekkel és a vgakkal, igaz mire tényleg egyenesbe jön a piac ahhoz több idő kell majd (az újdonsült tulajdonosok szaladnak vissza a hibás/közel hibás túlhajtott vgaval a kiskerbe, nagykerbe vagy ahol csere kártyát remél.)
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@bherik1: És miből gondolod ,hogy a piac hamarosan visszaáll?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Andor1997: Gondolom gazdasági hírekből. Miután egyre több a piacon a kifejezetten bányászatra készült hardver, ezért az AMD részvénypiaci előrejelzése romlott, mivel az AMD forgalmának ~20, míg az Nvidia ~10 százaléka jön be a bányászoktól. Az Nvidia-nál nem várnak a befektetők csökkenést, mivel nekik sokkal erősebb a "gamer brand"-jük, ami gyorsan kiválthatja a bányászokat, mert egyrészt a gamerek elhalasztott vásárlásai miatt az eladásaik várhatóan kevésbé csökkennek majd, másrészt ők eleve kevésbé részesültek a bányászpiacból, csak a "ha nincs ló, a szamár is jó" elv alapján kerültek ebbe a körbe.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
Na azért némi vérfrissítés ráfért a VGA piacra. Habár a jelenlegi inkább kaotikus helyzeten nem túl valószínű hogy sokat fog változtatni tekintve a jelenleg is tartó bányász lázat. És persze az sincs kizárva hogy a minerek lecsapnak rájuk... érthető az a felvetés is hogy az ASRock nem véletlenül éppen most száll be a VGA buliba amikor tart a bányászat, ami lassan talán kifullad.

Viszont ha az ASRock VGA kártyái is hasonlóan jó minőségűek mint az alaplapjaik akkor nagy valószínűséggel ezek is az ajánlható kategóriába fognak tartozni. Manapság az ASRock nem véletlenül erősíti a top alaplap gyártók táborát. Nem véletlenül említhető bármelyik nagy gyártóval egy lapon. Én nagyon remélem hogy bejön számukra a VGA piac is és a későbbiek folyamán napvilágot látnak a zöld vonalon is.
0
0
0
0
SzocaCicuBimBam avatar
Szóval a VEGA-knak vége, reszeltek, ennyi kész, lefőtt a kávé...
0
0
0
0
💬 8
rambustibi78 avatar
@SzocaCicuBimBam: Miből gondolod?
0
0
0
0
no avatar
@SzocaCicuBimBam: Eddig sem volt nagy eresztés.
0
0
0
0
xCube avatar
@rambustibi78: Gondolom, mert itt kb. mindenki csak játékos szemmel nézi. Ha csak játszani akarsz, akkor nem sok értelme van Vega kártyát venni. Ahogy Voltát sem.
0
0
0
0
SzocaCicuBimBam avatar
@xCube: Nem gyártanak VEGA-t... Ebből is látszik, hogy igazából tényleg kihalóban van a VEGA... 😞.
0
0
0
0
xCube avatar
@SzocaCicuBimBam: Itt most arra gondolsz, hogy az AsRock nem gyárt VEGA -t, vagy arra, hogy senki?

Az előbbit megértem, most szálnak be a VGA bizniszbe, így olyan kártyákat kezdenek el gyártani, aminek nagyobb a piaca.

Utóbbiról én még speciel nem hallottam.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@xCube: Játéknál sincs gond a Vegával, ugyanis a GTX1080 ellenfelének szánta az AMD, és ezt hozza is.
A fenti cikkben Polaris van: RX5xx szériák)
0
0
0
0
xCube avatar
@rambustibi78: Tudom, hogy a hírben Polaris van. Nem mondtam én, hogy teljesítményben nem jó, pariban van a GTX 1080 -al. Amiért én nem ajánlom az az elpazarolt illetve ki nem használt teljesítmény. A Vega drágább és majdnem kétszer annyit fogyaszt, mint a GP104. Az egyik GPU konkrétan játékra készült, a másik pedig mindenre. Eljátszotta már ezt a dolgot mindkét GPU gyártó, nem ismeretlen a helyzet.
0
0
0
0
gigazte avatar
Így is úgy is a bányában kötnek ki, szerintem nem véletlenül akar az Asrock is minél hamarabb beszállni a buliba! 😆
0
0
0
0
💬 3
YoRHa 2B avatar
@gigazte: Lehet már késő egy kicsit.
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Egyre több a használt RX az aprón, szóval lehet már nem akkora biznisz a bányászás. 😃 Későn kelők igen ráébredtek, hogy behúzták őket a csőbe. 😀
0
0
0
0
Mordi avatar
@Akiaz: Valószínűleg az első genes bányákból jönnek ki a kártyák most.. az első pár (tíz)ezer munkaórás kártyák amint kezdenek leadni a teljesítményűkből azonnal megszabadulnak tőlük
Talán még van rajta fél év gar és még 95%on futnak akkor van aki még megveszi
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció