Zen 5 és továbbfejlesztett Navi 3 architektúrával jön a Ryzen 8000 széria

Szerző: xoki | 2023. June 07. | hír | 0 hozzászólás

Egy frissen megtartott Meet The Expert webcast során frissített ütemtervet villantott az AMD, amely néhány izgalmas részletről is lerántotta a leplet az AM5 asztali foglalat kapcsán. A kiszivárgott ütemterv megerősíti, hogy az AMD tényleg négy évig tervezi támogatni a foglalatot, illetve néhány érdekességet is feltárt a közelgő Ryzen 8000-es asztali processzorokról.

A @harukaze5719 által megosztott ütemterv egyik kiemelt eleme a Ryzen 8000-es széria (2024), amelyre Zen 5 és továbbfejlesztett Navi 3 (Navi 3,5) architektúra lesz jellemző. Ez tulajdonképpen az első olyan eset, amikor hivatalosan megemlítették az architektúrákat egy konkrét termék esetében. A pletykák szerint az AMD Strix Point kódnevű APU szilícium 16 vagy 40 számítási egységet fog tartalmazni.

A képen egy másik érdekesség is felfedezhető: a Zen 4 és a Navi 3.0 kerül említésre a Ryzen 7000 asztali szériánál, viszont ez a termékcsalád jelenleg kizárólag az RDNA 2 integrált grafikára támaszkodik. A Navi 3.0 (RDNA 3) feltüntetése arra utal, hogy ez az architektúra még idén elérhetővé válik az AM5 foglalathoz. A csúcskategóriás laptopokban már helyet foglaló Phoenix APU mindenképpen megfelelő lehet arra, hogy az AM5 foglalatba is elhozza a Navi 3.0-t.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció