Mikor érdemes iPhone szerviz boltba vinni a telefonunkat?

2023. March 07. | Szponzorált tartalom

Az Apple telefonjai a legjobban összerakott okostelefonok közé tartoznak, de persze egyetlen eszköz sem tökéletes, mi is bármikor szorulhatunk iPhone szerviz szolgáltatására.

Még a legjobban féltett modellekkel kapcsolatban is előfordulhatnak szoftveres vagy hardveres hibák, de persze vannak olyan apróbb fennakadások, melyek miatt nem kell iPhone szerviz boltba rohannunk - írja a Mobee. Ha viszont azt látjuk, hogy szükségünk van az Apple szerviz szakértelmére, akkor érdemes utánajárni, mely boltokba érdemes szerelésre adni a telefonunkat, még ha ez úgy is tűnhet, hogy tűt keresünk a szénakazalban. Viszont mielőtt iPhone szerviz boltba rohannánk mindenképp végezzünk el mi is otthon néhány alapvető hibaelhárító műveletet.

Kezdjük az alapvető javításokkal, amelyek általában enyhítik a leggyakoribb iPhone-problémákat, amelyekkel találkozni fogunk. Legyen szó szoftverhibáról, hardverhibáról vagy rejtélyes hibáról, előfordulhat, hogy szerelő nélkül is meg tudjuk oldani. Azonban mielőtt elkezdenénk trükközni, készítsünk biztonsági másolatot a telefonunkról, hogy ne veszítsünk el semmilyen adatot róla.

Először próbáljuk meg a jó öreg ki- és bekapcsolatást, ami gyakran megoldás lehet technikai gondokra.

Az iPhone X, XS, 11, 12 vagy 13 tartomány esetén tartsuk lenyomva a bekapcsológombot és az egyik hangerőszabályzót, amíg a bekapcsológomb meg nem jelenik a képernyőn. Ha iPhone SE, 8, 7, 6, S-változatai vagy régebbi iPhone-unk van, csak a bekapcsológombot kell lenyomni és lenyomva tartani.

Meg kell jelennie a csúszkának, amely azt mondja, Csúsztassuk el a kikapcsoláshoz, ezt húzzuk balról jobbra, és adjunk a telefonnak körülbelül 30 másodpercet, hogy kikapcsolja magát.

A visszakapcsoláshoz egyszerűen nyomjuk meg és tartsuk lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó a képernyőn.

Néhány esetben az elavult szoftver is okoz problémát, ezért érdemes ellenőrizni, hogy a legújabb iOS-verzióval rendelkezünk-e, és hogy alkalmazásaink naprakészek-e. Ha azt tapasztaljuk, hogy egy adott iPhone-alkalmazás folyamatosan összeomlik vagy lefagy, egy frissítés gyakran megoldja a problémát.

Viszont ha az otthoni apróbb trükközések nem válnak be, akkor érdemes iphone szerviz után kutatni kicsit.

Azért, hogy a lehető legjobb szervizt válasszuk ki, nézzünk utána melyik boltról mit írnak online. Ha online keresést végezünk, akkor megpróbálhatjuk megtalálni a körülötte lévő szolgáltatásokat. Lapozzunk át az értékeléseiken különösen, ha olyan rendkívül drága telefonok javításáról van szó, mint az iPhone X vagy iPhone 10 feletti változatok. A kedvező értékeléseket élvező szerviz biztosabban kínál jobb megoldásokat, mint azok amelyekről kevés vélemény lelhető fel online.

Kérjünk tájékoztatást a garanciával kapcsolatban. Ez egy nagyon fontos szempont. Az iPhone modellek professzionális javítóközpontjai biztosággal vállalnak garanciát a kicserélt alkatrészekre és az elvégzett munkára. Győződjünk meg róla, hogy ahová mi vinnénk a telefonunkat, az a szerviz is vállal-e garanciát a munkájára. Egyébként mindig jobb választás, ha körbejárunk néhány üzletet, és kiválasztjuk azt, amelyik garanciát vállal a cserélt alkatrészekre is. Ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy egy hátlap vagy fülhallgató cseréje után gyorsan vissza kerül telefonunk szervizbe, mert silány munkát végzett a kiválasztott szerviz. Ezenkívül pontosan tisztában kell lennünk azzal, hogy miről szól a garancia.

Érdeklődjünk a javításhoz és szállításhoz szükséges időről is. Az időkeret egy másik döntő szempont, legyen szó iPhone akkumulátorcseréről, víz okozta sérülésről vagy bármilyen más hibáról. Ismerjük meg a cég által a probléma megoldásához szükséges időt. Kérdezzünk a szállítási módokról is. Egyes szervizek akár házhoz szállítást is biztosítanak.

Ne engedjük magunkat becsapni az olcsó szolgáltatásoknak. A legtöbben hajlamosak vagyunk olyan üzletet választani, ami költséghatékonynak tűnik, és kevesebb pénzt számol fel a javításért. Azonban mindig ügyeljünk arra, hogy az ilyen ügyletek, látszólag túl csábítóak ahhoz, hogy igazak legyenek.



Elfelejtett jelszóRegisztráció