Miért a Mibim, ha ékszíjat keres?

2022. October 20. | Szponzorált tartalom

Mibim.hu szíjhajtásban otthon

Miért mi, ha ékszíjat keres? Miben tudunk mi önnek segíteni?

Webáruházunk 2013 óta foglalkozik hajtástechnikai alkatrészek értékesítésével. Termékkínálatunk folyamatosan bővült. Az évek során igyekeztünk minden kedves ügyfelünk problémájára megoldást találni. Volt belőlünk néhány egyedi is, így létrejöttek webshopunkban új termékkörök, új beszállítókat kellett keresnünk. Nekünk is számtalanszor meg kellett újulni. Igyekeztünk folyamatosan segíteni partnereinket azzal is, hogy blogbejegyzéseinkben, videóinkban találják meg a választ a meglévő problémájukra és webáruházunk legyen a kulcs a nyugodt munkavégzéshez.

A hajtástechnikai termékeink nagy százalékát a szíjhajtás elemei, azon belül is az ékszíjak teszik ki. Az ékszíjak a forgó tengelyek közötti hajtásátvitel egyik leggyakoribb eszköze. Az ékszíjakat tengelyekre szerelt szíjtárcsákra helyezik, melyek így kialakításúnak köszönhetően súrlódás segítségével adják át a forgatónyomatékot egyik tengelyről a másikra.

Az ékszíjak trapéz keresztmetszetűek, keskenyebbik oldalukkal fekszenek bele a szíjtárcsába. Az ékszíjak előnye, hogy megnövelik a súrlódási erőt a tárcsa és a szíj között. A trapéz kialakítású horonyba a szíj befeszül, így nagyobb erő mellett sem nő jelentősen a tengelyre nehezedő erő. A klasszikus szélesség-magasság aránya 1 aránylik az 1.6-hoz, a trapéz élei 20 fokos szöget zárnak be az alapjához képes.

Az ékszíjak általában gumiból készülnek, szabvány szerinti hosszúságra vannak vulkanizálva. Általában belsejükben erőhordozó szál van, ami lehet szöveterősítés vagy üvegszál is. Ékszíj hajtásnál fontos figyelembe venni a tengelytávolságot. A szíjak feszessége elengedhetetlen a megfelelő nyomaték átviteléhez és a tartós használathoz egyaránt. Ha a szíj nincs megfelelően megfeszítve élettartama jelentősen lecsökken, ami számos elkerülhető költséget jelent. A szíjhajtások feszességére az iparban és mezőgazdaságban is szíjfeszességmérőket használunk.



Elfelejtett jelszóRegisztráció