M3 chippel jön az új MacBook Air

Szerző: xoki | 2024. March 05. | hír | 0 hozzászólás

Az Apple végre hivatalosan bejelentette az új, továbbfejlesztett processzorral érkező MacBook Airt. Eredetileg a hónap végére tervezték a leleplezést, azonban a vállalat inkább egy sajtóközleményben rántotta le róla a leplet. A legújabb kiadás teljesítmény, illetve csatlakoztathatóság tekintetében is rengeteg újdonságot hoz magával az előző verzióhoz képest.

Ami a külsőt illeti, az új M3 MacBook Air modellek megegyeznek az előző változattal. Az Apple a MacBook Air mindkét modelljét frissítette, mivel úgy látta jónak, hogy a 15 hüvelykes modellt kiveszi a tavalyi kínálatból. A legújabb gépek továbbra is alumínium unibody dizájnt kaptak, 13,6 és 15,3 hüvelykes képernyőméretekkel.

Az új MacBook Air alapja az Apple M3 chipje, amely a cég szerint 60%-kal gyorsabb az M1-nél. Az Intel chippel felszerelt modellhez hasonlítva az M3-as MacBook Air 13-szor erősebb. Az M3-as chip az M2-höz képest is jóval gyorsabb számítási és grafikus teljesítményt nyújt. A továbbfejlesztett Neural Engine-nek köszönhetően pedig jövőbiztos eszköznek is mondható, mivel a gép hatékonyabban kezeli majd az MI-feladatokat is.

Mindezeken felül az M3 MacBook Air egy új AV1 dekódolómotornak is otthont ad, amely megdobja a streaming szolgáltatásokból származó kiváló minőségű videók támogatását. Az új gép Wi-Fi 6E támogatást is kap a gyorsabb le- és feltöltési sebesség érdekében, azonban ehhez direkt az új szabványhoz tervezett router szükséges. Az M3 MacBook Air két külső kijelzőt támogat.

Az előrendelésre március 8-ától lesz lehetőség. Starlight, Space Gray, Silver és Midnight színekben lehet beszerezni majd 1099 dolláros ártól.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció