Január végén jöhet az AMD Radeon RX 7600 XT

Szerző: xoki | 2023. December 30. | hír | 0 hozzászólás

Az EEC adatbázisában felbukkant adatok alapján az AMD három új Radeon RX 7000-es GPU-val, köztük az RX 7600 XT-vel tervez előállni. A legfrissebb pletykák szerint pedig már január végén sor kerülhet a megjelenésre.

A Benchlife szerint az RX 7600 XT január 24-én érkezik, amely megegyezik az Nvidia egyik RTX 40 SUPER kártyájának állítólagos megjelenési dátumával. Ez a modell több mint hét hónappal az XT megjelölés nélküli változat után kerül piacra. Egyelőre nincs információnk arról, hogy az AMD miért döntött az elcsúsztatott megjelenés mellett. Ezen az árkategórián belül egyébként komoly kihívást jelent az új modellek kiadása, főleg az AMD RDNA2 és Nvidia Ampere modellek elterjedése miatt.

Az RX 7600 XT állítólag két változatban érkezik majd: 10 GB vagy 12 GB VRAM kíséretében, de könnyen előfordulhat, hogy csak az egyik fog megvalósulni. Fontos tudni, hogy az AMD nem tudja megnövelni a Navi 33 GPU magjai számát az RX 7600-ra jellemző 2048-as határon felülire. Tehát az AMD csökkentett magszámban gondolkodhat, amely megmagyarázná a kártya késői megjelenését.

Bár az RX 7800 és az RX 7700 szintén látható volt az EEC adatbázisában, a Benchlife azt állítja, hogy az AMD nem tervezi kiadni ezeket a modelleket.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció