Előfordulhat, hogy csak az RTX 4090 fog idén megjelenni

Szerző: xoki | 2022. July 18. | hír | 0 hozzászólás

Eddig úgy tudtuk, három felső kategóriás modellel fog debütálni az Ada Lovelace széria, de a legfrissebb pletykák szerint előfordulhat, hogy csak az RTX 4090 érkezik ebben az évben.

Sokan úgy gondolták, az Nvidia szeptember után tervezte kiadni az RTX 4090, RTX 4080 és RTX 4070 grafikus kártyákat. Számos tényező viszont olyan találgatásokhoz vezetett, melyek szerint az Nvidia megváltoztatja a terveit, és eltolja az új grafikus kártyák megjelenését.

A kriptovaluták összeomlásával és az emiatt enyhülő hiánynak köszönhetően egyre több RTX 3000-es, és az ezekkel versenyző RTX 6000-es szériába tartozó kártya bukkan fel. Ráadásul a kiskereskedések polcaira felkerülő modellek mellett rengeteg bányászkártya is folyamatosan elárasztja a piacot, hiszen a bányászok azok eladásával próbálják enyhíteni a veszteségeiket. Állítólag addig, amíg a jelenlegi készleteiktől nem sikerül megválniuk, az Nvidia partnerei sem terveznek többet felvásárolni a jelenlegi GeForce chipekből.

Az Nvidia eközben különböző promóciókkal próbálja vonzóbbá tenni az RTX 3000 high-end modelljeit, de sokan inkább megvárják a következő generációs termékeket. Ebből kiindulva valószínűleg a legnépszerűbb felső kategóriás modellek utódjainak eltolásával is a fennmaradt készleteket akarják népszerűsíteni.

A Moore's Law is Dead a fentieken kívül felhívta arra is a figyelmünket, hogy több forrás is megerősítette az RTX 4090 24 GB októberi megjelenését, ráadásul Greymon55 is hasonló véleményen van. A videós később hozzátette, hogy az RTX 4080 alapjául szolgáló AD103, AD104 és AD106 GPU-k csak 2023-ban érkeznek, hacsak az Nvidia nem gondolja meg magát félúton.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció