A Bartlett-S szériával terjesztené ki az LGA 1700 támogatását az Intel

Szerző: xoki | 2024. July 21. | hír | 0 hozzászólás

Néhány hónap múlva jelenik meg az Arrow Lake-S, de úgy tűnik, nem ez lesz az egyetlen új asztali architektúra, amely a közeljövőben debütál majd. A korábbi várakozásokkal ellentétben úgy tűnik, hogy az Intel a Bartlett-S SKU-kkal akarja még néhány évvel meghosszabbítani az LGA 1700 támogatását.

A kezdetben hálózati és edge alkalmazásokhoz szánt Bartlett-S architektúra a hírek szerint az általános fogyasztók számára is elérhető válik. Ha a Jaykihn által közétett információk valósak, akkor a Bartlett-S SKU-k öt szintre lesznek osztva, hogy megfeleljenek a különböző vásárlói igényeknek.

A kínálatban lesz egy Core 9-es változat 12 P-maggal (E-mag nélkül), miközben 125 W-os, 65 W-os és 45 W-os TDP-kategóriákra számíthatunk. Természetesen Core 7 és Core 5 is várható. A Bartlett-S szériában az Alder Lake (ADL) és a Raptor Lake (RPL) die-ok is megjelenhetnek, a meglévő 12./13./14. generációs Core processzorokhoz hasonló konfigurációval. Ezek az Alder/Raptor Lake lapkák nem tartalmaznak majd Core 9 SKU-t, mivel az egykor exkluzívnak számító 24 magos változat Core 7 SKU-ként lesz elérhető. Előreláthatóan Core 3 és Core processzorok is készülnek Alder/Raptor Lake lapkákkal, de E-magokat nem tartalmaznak majd.

A rendelkezésünkre álló információk alapján ezek az új processzorok 2025-ben kerülnek a piacra.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció