Menu
Logan - Wolverine
Szint 52
no avatar
Logan (X)
23 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 1 éve
6 éve tag
DeadPool Az Igazi Pofátlan Jófiú
Írta: Logan - Wolverine, 2013. július 03., játékteszt
Játék: Deadpool

Ha szeretted és még ma is nagyon csíped a karaktert, akkor ne hagyd ki a játékot!

Fejlesztők: High Moon Studios
Kiadó: Activision
Típus: Külső nézetes, Tps Akció (Poén) Játék
Megjelenés: 2013. június 25.

Sziasztok! Ma 2013 egyik legjobb játékát mutatom be. Eleinte ezt az évet uncsinak tartottam, úgy gondoltam csak a Tomb Raiderért érdemes izgulni. De beláttam, hogy rengeteg király fejlesztés akad még a hálóban. A DeadPool is közéjük tartozik. Az utolsó pillanatokban találtam rá, és nagyon magával ragadott, hiszen képregényrajongóként imádom Deadpool-t. Egy oltárian vicces, szeretnivalóan poénos és szemét karakter. Egy kis bevezetőt tartok most, hogy mégis ki az és, hogy hogy jött létre.


A Marvel univerzum egyik legkelendőbb alakjáról van szó. Őt ugyan nem Stan Lee teremtette, de van olyan király karakter mint a többi. Deadpool-t Rob Liefeld vetette papírra, s 1991 februárjában mutatkozott először képregényben, idővel azonban sok különféle híres képregényben is megfordult. Olyan híres lények között mint X-man, majd később a Bosszú Angyalaiban. Beszéljünk egy kicsit Deadpool valódi történetéről.

A Legyőzhetetlen Zsoldos Katona

Deadpool a kegyetlen bérgyilkos és zsoldos katona egy rosszul sikerült orvosi kutatás szülötte. Valódi neve Wade Wilson. Gyógyíthatatlan rákot fedeztek fel nála, ezért önként belépett egy kísérleti szervezetbe mint "áldozat". Ez volt az egyetlen esély arra, hogy meggyógyul. Mint azt jól tudjuk X-Man képes az önregenerálódásra. Képes begyógyítani sebeit, és hihetetlen sebességgel kijavítani sérüléseit. Az ő tulajdonságait ültették be Wade-ba is mesterségesen.


Azonban balul sült el a dolog, Wade arca és teste teljesen eltorzult. Még az altatásba lévő Wilsont elszállították egy börtöncellába. Ám mikor felébredt olyan dolog történt, amire senki sem számított. Egyetlen tárggyal, ami a keze ügyébe akadt lemészárolta az őröket, akik vigyáztak rá (Gondoljatok itt egy golyóstollban lévő rugón alvó bolha tökén a pattanásra... csak vicceltem). Ezután Deadpool menekülni kezdett és megállíthatatlan zsoldosként tengette mindennapjait. Feltevődik a kérdés, hogy ő hős? Elmebeteg? Szerintem a válasz a kettő vegyítéséből derülhet ki. De van egy szabály: Ne kerülj az útjába!

Deadpool története megindító volt igaz? Jöjjön a hihetetlenül fantasztikus játékmenet böngészése, kezdve az első benyomással. A Játék feelingjét az előzetesekből, sőt egy két képből meg lehetett határozni. Hozta azt a formát amit megszerettünk. Dead egy hatalmas arc. A gyilkolási módjai egyediek, a beszólásai úgy ütnek, ahogy ütniük kell, és a poénok szakadatlan popója is egyfolytában az arcunkba nyomja, hogy Wade egy felejthetetlen figura. A játék azt a benyomást keltette nálam, hogy egyszerűen nem lehet leszállni róla.


Főmenü

Már itt megtudjuk, hogy milyen játékkal is van dolgunk. Egy mozgó kép tárul elénk, ahogy Deadpool a fotelban ül és vakargatja a... azt. Beállítások sokfélesége megtalálható ebben a játékban is. Campagin opciónál rögtön elénk ugrik egy kihívássorozat, persze 2 van feloldva a többi pedig lakatolva. Az első pálya bemelegítésnek szánt mulatság, a második pedig igazi, vérbeli öldöklés. A küldetés kiválasztásánál három nehézségi fokozatot áll módunkban kiválasztani, a könnyű normál és a nehéz fokozatot.

Játékmenet

A játékmenetet nyugodt szívvel és félelem nélkül már most kijelentem, hogy kiemelkedő. Minden téren teljesítette azokat a követelményeket, amiket a képregényrajongók vártak. Persze azoknak is bőven megfelelt a játék, akik nem ismerik a karaktert. Hiszen annyira nagy arc Deadpool, hogy egyszerűen utálni nem lehet. Rengeteg embertől, rengetegtől hallottam azt vissza, hogy ilyen jó játékot ritkán tolt. És én is így vagyok vele, a The Amazing Spider-Man után ez a játék hozta azt az igazi képregényes stílust, amit még régen megszerettem Deadpoolnál. A Viccei határtalanok és pofátlanok, de mi így szeretjük, pimasz és kész. A Játék hasonló a Csodálatos Pókemberhez. Tps külső nézetes őrült lövölde. A Küldetések annyira királyak, a helyszínek frappánsak és gyönyörűek, a fegyverek elképesztően jók, a gyilkolásról és a gyilkolási módszerekről már nem is beszélve. Kezdjük az elején!Én egy szabad független ember vagyok...

Gondod van vele? Van nálam egy fegyver. Az egész játék a poénokra épül. Nincs olyan pont a játékban ahol ne lenne legalább egy csipetnyi poén belecsempészve. Kezdve a főmenüvel, már ez is elég érdekes volt. De a játékmenet. Hát olyan dolgokat művel le ez a pasas az egész játék során, amit egy játéknál sem láttam még. Szabad és kész. Nem fél nyilvánosan hülyülni, ami az én koromban még jobban szerethetővé teszi a karaktert. Már az első küldetésnél az volt az egyik vicces feladat, hogy fújjunk fel egy ugrálóvárat és ugráljunk, ezzel nincs is semmi baj... De egy csata közepén? Küldetés elfogadva. Tök laza és szeretni való karakter. Már már olyan mint Tony Stark a páncélos Bosszúálló

Mi van nálam?

Most beszéljünk egy kicsit a felszerelésünkről. Deadpoolnál alapjáratban megtalálható két kard, és két pisztoly. A kardok sokkal hatásosabbak közelharcban, persze ezzel nem nagyon mondtam újat. De komolyan, a kardokkal különféle kombókat lehet kivitelezni a játék során, két billentyűparanccsal, mivel ugye kettő kezünk van. Lehet szúrni, vágni, döfni mindent amit csak akarsz.Leesek egy épület tetejéről??? Kinek nézel te engem?

Van egy igencsak fontos tulajdonsága Deadpoolnak. A teleportálás. Ez a játék során igen hasznos lesz. Mégpedig a harcoknál. Ha előtted áll valaki és kilátástalan helyzetben vagy (nincs lőszered kevés az életed stb.) Teleportáld magad az ellenfél pofájába és szúrd le. Ez hatásos, mert ilyenkor eltűnsz egy időre, majd felbukkansz, a katonák pedig csak aaaaaa szájukat tátják, hogy mi történik. És még egy fontos dolog a teleportálással kapcsolatban, mert nem csak a harcokban fontos a szerepe. Teszem azt egy magas építmény tetején állsz, és megcsúszol. El kezdesz zuhanni, de ha gyorsan visszateleportálod magad az előző helyre ahol álltál nem halsz meg, ami tök zsír, szóval esés közben nehéz meghalni.

Hogy öljek? Nem mindegy?

Azt leszögezem, hogy ez egy akciójáték is egyben, szóval nem csak a poén viszi el a hátán a játékot egyedül, hanem az irtózatosan király gyilkolások. Az öldöklési stílusok barók és itt is tapasztalható a 100%-os lazaság. A kardunkkal is sokféle ölési kombinációt tudunk kifejteni. Lopakodásunkkor egyszerűen felugrunk ellenfelünk nyakába, előkapjuk a kardunkat és egy "X" alakzattal lenyisszantjuk a fejét. Mint említettem a lopakodást, párszor rászorulunk a csendes akcióra is, ami egyébként nem rossz. Viszont a szaftos öldöklések már annál inkább. A vérből sosem lehet elég, cenzúrázatlan öldöklések határtalanok, leszakadó fejek, széttrancsírozott végtagok, és vér, vér a köbön. Ez lehetne Deadpool életrajza is.Pontok? Minek?

A Játékban él a pontgyűjtés. Nagyon fontos, mert ezeket a pontokat beválthatjuk fegyverekre, új képességekre és kiegészítőkre. Érthetően meg van csinálva az egész nem kell túlbonyolítani semmit. És ez tetszik nekem. Meg vannak a különféle erősségű pontok, ha gyűjtögettél belőlük és van elég ahhoz, hogy megszerezd a kiszemelt eszközöd megveszed, majd újra gyűjtesz újabb pontokat, hogy minél változatosabb cuccokat tudhass magadénak.

Grafika

A Látvány igencsak szépre sikerült. Az Unreal Engine 3 grafikus motorját használja a játék, és remekül ki lett dolgozva minden. Vannak különféle küldetések, amikor látható az egész város, akkor igencsak gyönyörűnek mondható. Az optimalizálás remekül sikerült. Nem okoz csalódást a látvány sem, és ki is jelentem, hogy 2013-ban igenis szép megvalósítással rendelkezik. A hang is fontos szerepet játszik, hiszen a különféle poénkodásokhoz a hangsúlya is nevettető, kiemelem itt megint az ugrálóváras esetet. Amikor ugrál és mondja, hogy "Boing, Boing, Boing BANANAA. Király.


Értékeljünk!

Deadpool nem okozott csalódást. A játékmenetre egyszerűen nem lehet panasz. Elképesztően egyszerű, poénos, véres és magával ragadó gyilkolást biztosít, ami kevés játékról mondható el. Kellemes időtöltés, vétek kihagyni, ha pedig képregényrajongó vagy akkor kötelező. Sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
██████████
8
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
██████████
10
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
10
Történet:
██████████
8
Nehézség:
██████████
7
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 24
Tuhajohn avatar
3 éve | 2016. 01. 06. 15:08:33
#
Nem mindennel értek egyet. Szerintem ez a játék borzalmas! Monoton, unalmas és nem utolsó sorban elég csúnya, bár igy legalább kicsi a gépigénye, de a legnagyobb hibája akkor is milliónyi ellenfél, nincs olyan sarok ahol ne várna téged legalább öt. Szerintem ez tette tönkre az egésze a sok öldöklés. Van pár jó poén benne, de ez kevés. Nekem csalódás volt. De a teszt azért jó.
sunray20 avatar
5 éve | 2013. 07. 13. 08:03:27
#
A tesztben vannak pont és vessző hibák, de ez legyen minden tesztben a legtöbb baj :) Hallottam már a játékról de nagyon nem fogott meg, viszont a teszt alapján kipróbálom :D
BiGame avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 22:23:43
#
Ez a rozsomák-farkas dolog így van, de ez az X-men XD!
no avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 21:58:18
#
Tényleg X-Men---X Emberek XDXD X-Menéket nem vágom, én Pókos vagyok XD

De azt hallottátok, hogy azért is nevezik Farkasnak rozsomák helyett mert a Rozsomákot (mármint az állatot) nem nagyon ismerik az emberek? Tudatlanok vagyunk ezért lett Farkas, de ez csk Legenda, nem biztos, hogy így van XD
mgaben avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 21:45:22
#
"Az X-Men egy kitalált szereplőkből álló szuperhőscsapat..." http://hu.wikipedia.org/wiki/X-Men
BiGame avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 16:58:02
#
Igen? Akkor elnézést, erről a becenevéről még nem hallottam^^
no avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 15:32:02
#
X-Man---Farkas :)
BiGame avatar
5 éve | 2013. 07. 07. 15:05:01
#
X-man? Nem farkasra gondoltál?XD Am jó teszt:), nemsoká remélem kirakják az enyém:D!
Conoren avatar
5 éve | 2013. 07. 06. 09:17:16
#
Nekem is nagyon tetszik a játék és a teszt egyaránt, ment az 5*.
hory9999 avatar
5 éve | 2013. 07. 05. 17:23:24
#
Jó teszt lett, ment az 5*!!
no avatar
5 éve | 2013. 07. 04. 21:14:28
#
Köszi öreg :). Imádom a gamet és már írnom kellett róla XD
TorettoHuN avatar
5 éve | 2013. 07. 04. 21:11:50
#
Remek teszt. Ismét kitettél magadért! :) 5*
no avatar
5 éve | 2013. 07. 04. 21:07:43
#
Arról nem esett szó :D De köszi a páratlan infót, mert én sem tudtam ezt XD
superjani avatar
5 éve | 2013. 07. 04. 17:51:33
#
őő nagyon fontos ha még a tesztelő úr nem írta volna le. A Deadpool nem összetévesztendő a Rozsomák filmben lévő Deadpool-al. az egy egész más karakter :)
no avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 22:44:31
#
Köszi :D. Múlt tesztemben elég sok helyesírási hiba volt, amit igyekszem kijavítani XD.

Ja ő is képregényes. Csak ő jóval később került papírra mint póki :D

A Csodálatos Pókember: 1964

Deadpool: 1991

XDXD
Bicike avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 22:38:39
#
Nagyon ügyes munka:)
Nem is tudtam, hogy Deadpool tényleg képregényhős, azt hittem, hogy csak a fejlesztők agyszüleménye.
Ha így folytatod, te leszel a Gépigény teszt írója.
5*
no avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 18:09:04
#
Nem? :) Ízlések és pofonok :). Nekem nagyon bejött :).

És kösz
hell12324 avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 18:03:28
#
Nekem a játék nem tetszik, de ez nem befolyásolja a tesztet. Szokás szerint 5* .
no avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 17:00:57
#
yagamiiii sachme AnonimMC ceni98 Jahstooos1997


Köszi szépen mindenkinek :D. Imádom a játékot, s rohadtul örülök annak is, hogy még egy idei játékot ki tudtam játszani, és bemutatni :D.

Remélem a Lego Marvel még el fog futni ebből az évből XD
nito avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 11:35:13
#
Király teszt mint mindig :) 5*
ceni98 avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 09:29:11
#
nagyon jó teszt lett :D amit furcsállok az a cím :D ő ha jól tudom inkább antihős :D
AnonimMC avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 08:30:01
#
***a ! Ugyan így 9,10,10,10 értékelést adtam neki :D
sachme avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 08:19:58
#
Király :D
yagamiiii avatar
5 éve | 2013. 07. 03. 06:56:22
#
Teljesen egyet értek. :) Nagyon jó teszt. Ment az 5* :D
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
23 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek


Lite versions: