Segítség nem megy

Szerző: pasztva, 2009. January 01., téma
Fórum » Szoftver
A segítségeteket szeretném kérni. A gothic 3 forszaken gods játékot szeretném elindítani. Fel van telepítve, betölti, de indulás helyett egy " Where is the guru?" című oldalt ad ki. A játékot nem indítja el. A furcsa, hogy a gothic 3-at, ha akadozva is, lssan, de végig vitte. Miért nem tudok szórakozni? Segítsetek elindítani.
Köszi
Hozzászólások: 1 584
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
meszes17: CD-ről futtatod az ubuntut és lemented az adataidat. Amúgy úgy érdemes két rendszert felrakni, hogy létrehozod a két partíciót, majd felteszed az elsőre a Wint, másodikra a Linuxot. Akkor a linux bootmanaggere tud működni. Forditott esetben a win felülír mindent, amit lát és "egyeduralomra" tör.
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helótok,légyszi segítsetek...
Linuxot(Ubuntu) rendszert használtam,de megakartam csinálni, azt,hogy legyen egy windowsom és legyen egy linuxom is egyszerre két particion...Nem sikerült...Feltelepitettem a windows 10et,de eltűnt illetve elérhetetlenné vált a linux rendszerem,nem bootol...
PEdig kellenének onnan az adatok a linux rendszeremről,na most akkor hogy hozzam vissza windows alatt azokat az adatokat amik linuxon és a linuxra(EX4) formátumra formázott particion vannak nekem? Segitsetek
0
0
0
0
csuz-li avatar
carl18: Hát ha a Linuxhoz nem tesznek fel grafikus felületet, akkor alapértelmezetten egy parancssor fogad. De lehet rá tenni KDE-t, vagy mást, amit csak szeretnél...
0
0
0
0
danee23 avatar
De ha már parancssor fogad akkor csak volt rajta valami. Lehet freedos vagy hasonló. Annak is q r va sok értelme van.
0
0
0
0
no avatar
Ezen a gépen nem volt linux pedig állitolag azt tettek rá.. 😆
Üres volt merevlemez utána raktam rá a windowst. De ha nincs rajta minek írják oda? Van aki odahaza ugy várja a gépet hogy megjött és lehet is bekapcsolni. Megjött a gép mondtam tesomnak van rajta linux csak be kell kapcsolni 😆. @nyád egy parancsor fogad...
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát én is lecseréltem volna a Solaris egy kde/l😆e-re de az ootb érzés hiányzot... :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Gyanítom tisztában vannak azzal, hogy mennyi ideig is fog az a Linux ott rajta lenni és pont ennyit foglalkoznak a telepítésével...
0
0
0
0
visor261 avatar
Nekem egy lemez formázás alapból úgy kezdődik kogy törlök mindent majd új kötet 😀 Viszont ha fel is megy akkor is érdemes megnézni egy partíció kezelővel hátha vannak lefoglalatlan területek(laptop hdd-nél volt hogy 14gb nem volt lefoglalva(valami biztonsági mentésnek vagy minek hagyták meg))

Azért azt még mindíg nem értem hogy az a 4 laptop amit beszereztem mindegyikre az volt írva hogy van rajta linux telepítve viszot csak a konzolt kozta fel valamilyen hibával... és én nem értem hogy direkt rosszul teszik fel rá őket?
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: ha nem állítgatsz semmit, alapértelmezetten NTFS-t csinál a telepítő.

szerk: ott van a gond, hogy szerintem csak formázta a Linuxos partíciót, csak ugye ott vannak rejtett partíciók is. Ha törlöd az összes partíciót a telepítőben a HDD-ről szépen sorban, majd azt mondod neki, hogy hozza létre a win a partíciókat az immár üresre jelölt lemezen, akkor a win létre is hozza, beleértve a saját rejtett partícióját is.
0
0
0
0
visor261 avatar
de formázásnál át kellett volna dobnia ntfs-re nem? 😲
0
0
0
0
csuz-li avatar
carl18: telepítéskor töröld a partíciót és csináltass a telepítővel újat.
0
0
0
0
visor261 avatar
Én futtatnám az [LINK]-n belül a gparted-et, de ha már egy másik distro ki van írva akkor azzal is jó ha nincs rajta a gparted akkor a usc-ből le tudod kapni de már egy ideje tartalmazzák alapból.
0
0
0
0
no avatar
Üdv Mindenki! 😀
Volna egy sürgős kérdésem! 😀 Nővéremnek lett véve egy új laptop szóval eredetileg linux lett volna rajta, próbáltam rá win 7-et rakni le lett formázva de nem enged telepíteni mert azt írja nem megfelelő a fájlrendszer!
Milyen program létezik amit rá lehet rakni pendrivre és azon keresztül fájlrendszert változtatni?
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
Hoppá itt elfelejtettem updatelni, a probléma már megszűnt, valami rejtett fájlt nem sikerült törölni ami a profil beállításaira volt hatással így folyton ugyan at csinálta újratelepítés után is.

De végleg kitöröltem mindent ami Logitech-el kapcsolatos dolog volt és 1 héttel ez előtt került a gépre és most tökéletesen megy, még azt is beállítottam neki, hogy automatikusan induljon a Win10-el nehogy nekem megint szemétkedjen.

Most még azt is csináltam, hogy az előlapi bővítő 5,25'-ös egységből (USB 2.0) kihúztam és az alaplapiba dugtam be, és mondjuk így azt is érzem, hogy kicsit gyorsabban reagál a dolgokra, valamint az input lagg is csökkent, de ez még mindig a jelenlegi "monitorom" miatt van.

De azért köszi a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
Adamhun97: Nekem még ennél is régebbi kormányom van (Driving Force EX), nekem az ETS 2-vel Windows 10 alatt normálisan működött, igaz ez csak kicsivel engedélyez többet 180°-os elfordulásnál. Az LGS-t én is rühellem, de egyszer megéri megcsinálni a profilokat minden játékhoz.

Ahogy én most utánaolvastam, azt javasolják, hogy próbálj régebbi drivereket telepíteni (LGS 8.58, LGS 8.45), illetve próbálj másik USB-portba csatlakozni, esetleg a billentyűzetet is próbáld máshova csatlakoztatni, cserélgetni vagy hasonlók.
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
Igen, de kb 1 hete használom aztán egyszer csak jelentkezett az említett probléma, most egy kicsit mélyebbre hatóan bele turkáltam a gépbe és minden ma módosított fájlt aminek köze van a LGS-hez (Logitech gaming software) azt töröltem, rejtett fájlokból is, 100%-ig letakarítottam a szemetét, aztán most megint felraktam, most eljutunk odáig, hogy ha rendszergazdaként akarom indítani akkor elkezd valamit gondolkodni a gép de aztán még se csinál semmit.

A supportnál találtam egy hasonló problémát, ott azt írták, hogy ahová feltelepül a progi ott töröljem ki az "LWPGames.dat" fájlt de ilyen nem létezik egyik könyvtárban se, rejtett fájlként se.

http://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Controllers/Driving-force-gt-problem-with-logitech-profiler/td-p/1004509

Olyan ideges vagyok emiatt, hogy a sírás kerülget lassan, és nem ez az első eset, hogy ilyet csinál a gép, általában ilyenkor egy reset meg szokta oldani a dolgokat, de most már tényleg nem tudom mit kellene tennem.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Legújabb Windows 10-hez kiadott program van hozzá? Csak mert utánanézve találtam hogy win 10-el nehézkesen megy.
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
Sziasztok, egy olyan problémával küzdök kb 20 perce, hogy Grideztem az új Logitech DFGT kormányommal, na most tudni illik, én a programját azt hagytam futni ablakban, na most mikor kiléptem a játékból eltűnt az ablak, jó mondom lehet véletlen becsuktam vagy valami, de nem még a háttérben sem fut, jó mondom akkor újraindítjuk a drivert, de nem hajlandó csinálni semmit, újratelepítem, minden jó, mindent megtalál erre megint nem akar elindulni a tetű.

Most ez milyen jelenség akar lenni?
Mivel lehet ezt orvosolni?

Ja és a legjobb az egészben az, hogy én 180°-ra állítottam Gridre a kormányt, ennek ellenére a probléma létezése óta 220°-ot lehet forgatni rajta.
És jó lenne azért mert ETS2-t elég nehéz lenne 220°-os forgathatósággal játszani.

Win 10 64bit

Ha a Win 10 miatt van reggel nekiesek és visszarakom a 8.1-et az szent isten....

Aki tud segíteni annak nagyon szépen köszönöm előre is!
0
0
0
0
alpyka2 avatar
sziasztok ! nekem az lenne a problemam hogy csomo jateknal kidobja ezt a hibauzenetet: "The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click ok to close the application." Erre nem tudnatok valami megoldast ? Windows 10 Pro-t hasznalok.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀

Az lenne a gondom (a mai nap merült fel), hogy a Letöltések mappa csak töltődik és töltődik de nem hoz be semmit sem...
illetve a Google Chrome lefagyott, vagyis be sem hozza, hanem egy 1 óra után.
Valami ötlet?
Letörölni sem engedi, mert az a része is le van fagyva, vagyis szintúgy nem hoz be semmi uninstaller-t a Chrome-hoz, ha a "Programok törlése és módosításánál" megpróbálom kitörölni.
0
0
0
0
Bronson avatar
vcredist és directx frissítést csinálj! 😉
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Sziasztok !
Az lenne a gondom hogy mostanában kaptam egy csomó játékot és minden második valamilyen dll File hiánya miatt nem indul.. leggyakrabban ezt az mvscr100 vagy mit nem talál.
Leszedtem de nem tudom hova kell beilleszteni.
Illetve feltelepítettem valami dll fix-ert az végig ment de utána sem találta.
Mi lehet a gond vagy mi ez? miért hiányoznak dll file-ok?
0
0
0
0
Bronson avatar
ezt a kézikönyvben keresd meg, google a barátod... valószínűleg nem támogatja az srt fájlokat a tv.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Következő van pár problémám az okostévénkkel.
1. Berakom a pendrivot, megjelenik a bemeneti listánál. Rákattintok a filmre ami mkv fájl és el is indu...Viszont a felirat nem megy a filmmel együtt sőt abban a mappában a tv-n amin a filmet találom a felirat nincs. A pendrivon rajta van a film és a felirat mellette, de a tv csak a filmet mutatja a fájlok között a feliratot nem (ami srt fájl). A beállításoknál meg le van zárolva a feliratos menüpont a tvben.
Szóval az a kérdésem hogy tudom rárakni az srt feliratot az mkv fájlra a tvben. Mert a gépen csak ráhúzom ugye és megy.
2. Milyen típusú fájlokat játszik le az okos tv még pendriveról?
0
0
0
0
ndaver69 avatar
Na oké megint van egy kis gondom: a Dead Space 3 azt írja ki hogy gyengébb a videokártyám mint a minimum és nem indul el és hát nem nagyon értem hogy miért amikor a játék is eredeti meg GTX 860M kártya van a gépben és direkt külön probáltam hogy akkor mi van indításnál külön állítom hogy ezzel induljon ne az integrálttal és akkor is ez van, bárkinek bármi ötlet?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok néha gondol egyet a Resident evil 5 és lefagy nem válaszol a progi... Apphang hibával.. ötlet?? ujratettem windowst de ugy is... gépet ujrainditom utánna jó egy darabig.. ott hal meg amikor adatokat kéne betöltenie kezdésnél, meg játék pálya elején..
ötlet??
"Problémaesemény neve: AppHangB1
Alkalmazásnév: RE5DX10.EXE
Alkalmazás verziója: 1.0.0.129
Alkalmazás időbélyegzője: 4a531c50
Lefagyási aláírás: 9a24"

régen ilyet nem csinált, nemtom mit kéne megkutyulnom....
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Másik ötletem még van.Kipróbálnám más kompatilitási beállításokkal is.Elsőkörben Win 7- re állítva lehet bejön, de találkoztam már olyan programmal nem játékkal, hogy csak XP SP3 kombatibilitással ment rendesen.
0
0
0
0
ndaver69 avatar
Igen értem. Megnéztem, az Nvidia-ra volt állítva, gondoltam megpróbálom hátha ha úgy indítom hogy még külön rá is megyek hogy azzal indítsa akkor jó lesz. Hát nem ugyanúgy lefagyott... Egyéb ötlet? Bárkinek bármi?
Vagy próbáljam meg újra telepíteni és megint mindent elkezdeni felrakni hátha azzal basztam el vmit?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
ndaver69:Első körben megnézném nem-e melegedik túl a gép.Másik nekem is van dedikált VGA a notimban igaz AMD gyártmány.Viszont nekem be lehet állítani hogy az integrált Intel VGA-t vagy a dedikáltat használja.Ezt értem úgy hogy be lehet állítani az alkalmazásoknál/játékoknál hogy energiatakarékosságra vagy maximális teljesítményre törekedjen.Takarékosságnál az Intel VGA-t míg maximális teljesítménynél az AMD VGA-t használja a gép.Alap esetben általában minden noti ami Intel procival van szerelve de van benne dedikált VGA is azok alapból a processzor által az IGP-ről mennek, és terhelés vagy beállítás után áll át a dedikáltra.Remélem érthetően írtam le mondandómat.
0
0
0
0
ndaver69 avatar
Heló kis segítségre lenne szükségem. A napokban lett meg az új laptopom (Lenovo Y50-70: Intel i7 4710HQ 2,5-3,5 GHz proci; 8 GB RAM; Nvidia Geforce Gtx 860M 4GB videokártya) és elkezdtem rá feltenni a dolgokat: op. rendszer(win7-t tettem rá most), mindenféle progi(winRAR, office, VLC, stb.) meg egy két játékot már ráraktam és itt jött egy kis probléma. Ugyanis bármilyen játékot indítottam el(eddig Mass Effect és MW3) az pár perc után teljesen lefagyott. a Géppel se tudtam mit csinálni ki kellett kapcsolni mindig. Gondolom hogy vmit rosszul rakhattam fel v. nem raktam fel, mert azért hardver szinten elég jó a gép ahhoz hogy ezeket a játékokat reggelire megegye. Szóval ehhez szeretnék tanácsot kérni hogy mit rontottam el, mitől lehet ez?
0
0
0
0
szilver avatar
Nem tudom hogy jó helyre-e írok ezért előre is elnézést kérnék,de sajnos egy olyan problémám akadt hogy nem tudom alvó állapotba küldeni a gépem.A jelenség a következő pontosan:

Mikor letelne a 30 perc(annyira van állítva) akkor hirtelen lekapcsol a gép és vissza,a ventiket felpörgeti mint újraindításnál csak hogy a bejelentkező képernyő fogad.Mintha elakarna aludni,csak kb 1 másodperc alatt fel is ébred magától,ez mitől lehet??Illetve van rá valami megoldás?
0
0
0
0
Funes avatar
Tudom én, hogy mire kell használni egy fórumot, csak jó, hogy már nem olyan kérdések kerülnek fel az oldalra, hogy hogyan kell bekapcsolni a gépet...
Mellesleg, amit linkeltem neki rögtön az első találat a Google-ban a feltett kérdésére.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Értem én a problémát, de amint látod én kevesebbet gépeltem és még a problémára is adtam választ 😀
Amúgy ezek a fórumok épp azért léteznek, hogy kérdéseket lehessen rajtuk feltenni. Mindamellett a google találatai között sem mindig egyszerű eligazodni. Még mindig nem elég okos ahhoz, hogy simán be lehessen gépelni egy kérdést, tudni kell a megfelelő kulcsszavakat a megfelelő sorrendbe beírni, hogy tényleg releváns találatokat kapjál. És akkor még nem beszéltünk a sok fals információról, amivel tele van a net, mondjuk a fals információ az ilyen fórumokra is jellemző...
0
0
0
0
Funes avatar
Nem voltam se agresszív, se kötekedő valamit nagyon félre értelmeztél. 😀
De egyszerűbb ugye itt megkérdezni bármit legyen az akár hülyeség, mint kicsit utána olvasni vagy, csak rákeresni.
Kicsit használhatná az eszét a mai generáció, akik felnövőben vannak, mert úgy érzem a többsége kezd átmenni az agyhalott kategóriába. (Tisztelet a kivételnek)
0
0
0
0
Bixorly avatar
Köszönöm.. Bud-Fckn-Spencer Mit vagy agresszív.. 😀 Egyszer kikapcsoltam, de újraindítás után automatikusan visszakapcsolódott, szóval nem tudom mit kell kötekedni. Amúgy csuz-li segített.. köszi.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bixorly: Ha felteszel egy alkalmas vírusirtót, akkor a defender automatikusan kikapcsol.
0
0
0
0
Funes avatar
Egyesek még a Google keresőt sem képesek használni... 😊 De a Win10 az nagyon kell. 😀

Spoiler!
http://dirtywindows.hu/2015/06/08/windows-defender-kikapcsolasa-a-windows-10-ben/
0
0
0
0
sisko avatar
Bixorly : a defender szerintem nem igazán vírusirtó,vagy önmagában kevés ahhoz,de:megnyitod a defendert,ott eszközök,majd beállítások,és ott tudod állítgatni,pl. a valós idejű védelmet is kikapcsolni,stb.
0
0
0
0
Bixorly avatar
Üdv mindenki.. Azt szeretném kérdezni, hogy valai nem tudja, hogy hogy lehet kilőni a windows defender-t? Túl sok memóriát fogyaszt, és más antivírust akarok használni..
0
0
0
0
Andris18 avatar
Filmmegosztás pcről lg smart tvre:
Sziasztok van egy gépem összekötve a netes dobozzal 😜 és ahoz wifin csatlakozik a tv. A tv-n a Bandi-pc mappában (ami a gépen a számítógép->users->bandi meg nyilvános mappa van) gondolom ezek azok. Raktam egyikbe másikba a film mkv-ját az egész mappát is mindennel(vlc tudja lejátszani ha jól tudom, mert azzal megy) nem ismeri fel a tv. A tv-n üres a mappa.
Szóval áttudom valahol húzni a filmes mappát a megosztottba hogy neten keresztül "áramoljon" a film vagy a window media centerrel kell valamit varázsolni? Merthogy azzal is próbálkoztam de azt monjda (amikor a gépnél vagyok) írjam be a tv-n látható 8 számjegyet, amiből egyet se látok.
Hálás lennék ha valaki egy kis ötletet adna mit kezdjek ezzel
0
0
0
0
Ebort avatar
Valaki, más ötlet!? :S
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor igen de az is okozhatta volna ezt a problémát. Legalább ez az eshetőség kilőve!😀
0
0
0
0
Ebort avatar
Zoli73- A leggyorsabb módját választottam, kihúztam a billentyűzetet, az egeret is kicseréltem, de pl a Minecraft elindítása után szintén ugyan ez áll fent. Nem lehet egy gombra se kattintani. A javát ha elindítom, annál sem. valami más gebasz lehet.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ebort:Az összes gomb jól működik a billentyűn ennek nagyon olyan szaga van mintha rossz lenne a bill és egykét gomb állandó jelet adna akkor szokott ilyeneket művelni,kérj kölcsön egy másik bill-t és próbáld ki úgy ha jól működik minden akkor megvan a ludas.😀
0
0
0
0
Ebort avatar
Hali!

Már jó ideje fent áll a problémám(talán van 1 éve is már), bár nem különösebben foglalkoztam vele, de most csak rákérdezek már,mert egyre idegesítőbb!

A probléma első megnyilvánulása az volt, hogy mondjuk nem is tudom, csak simán internetezek, és egyszer csak, nem enged a tálcán kattintani semmire. Pontosabban az adott ablakon kívül semmire sem. Megoldást találtam: a jó öreg szent háromság, ctrl+alt+del, win7nél ugyebár bejön egy külön ablak, menüvel, lemégsézem és tökéletes.

A második előfordulása, amikor videót/filmet nézek pl Media Player Classiccal, akkor random beleteker a filmbe,vagy a mappában levő kövi médiafájlt játssza lem és ugyanígy nem tudok kattintani sehová sem,ezellen azt szoktam, hogy nem nézek full képernyőn semmit, a tálcára kattintok, így nem lesz aktív a lejátszó ablaka és nem ugrál a film sehová 😀

A harmadik, a Teamspeak 3 programon belül, jóformán semmit sem enged, pl a beállítások ablakban egy gombra sem tudok nyomni. Ha van jogom egy szerveren, egeres "húzd és engedd el" módszerrel nem tudok embert huzogatni.... Bár most az egész TS rossz, nem jegyez meg semmit, minden indítás előtt lincenszet kell elfogadni, és nem jegyzi meg az ip-ket, hangbeállításokat...

A negyedik, a ts-hez hasonló, általában olyan játékoknál fordul elő, ami patchert használ. 3-4 játéknál már megfigyeltem, hogy a patcher ablaka bejön, és egy gombra sem tudok kattintani, sehogy sem reagálni, egyetlen egy kivételével: a bezárós kis X.
Ugyanez jelentkezett most a mi nap, a minecraftnál is, miután bejött a java update 66....

A probléma szerintem egy és ugyan az minden esetben, de nem tudok rájönni mi lehet!
A számítógép többször is újra lett telepítve azóta, de a probléma állandó.

Szívesen meghallgatok tanácsokat! 😀 Bocsi a hosszú kérdésért, előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok egy fura jelenség miatt irock.. régebben fent volt már a gépemen a batman archam origins complete edition prophet cuccos.. ami mindent tartalmaz, na azt most valamitől szarabbul megy ugyanazal a karival.. 4*msaa mellett.. holott régebben nem akadt vele.. nemtom mi lehet ez?? driver sweperrezni kéne vagy windows ujratétel?
0
0
0
0
Bronson avatar
azt irja hogy töltsd fel, legalább két órát és utána indítsd újra...
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok!

Egy olyan problémával találkoztam, hogy a Nokia Lumia 820 telefonom egy olyan hibát ír ki kb. 1-2 órája, hogy:
This device has been locked for security reasons. Connect your device to a power source for at least two hours, and then restart it to try again.


Remélem valaki találkozott evvel a hibával, vagy ismeri a megoldását.
(Sürgős lenne!)

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Egy olyan problémám lenne hogy vettem egy játékot,és a steam nem akarja telepíteni valami oknál fogva.Más játékok gond nélkül felmentek csak ez az egy nem.
0
0
0
0
Bronson avatar
Próbálj ki más verziót esetleg...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció