Gépem alkalmas-e játekra?

Szerző: Gears17, 2009. June 14., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok lenne egy kérdésem most kap egy Gépet és nem tudodom hogy alkalmas-e játékra
S.O.S-ben kérem a választ
gépem adait nezetek meg
Hozzászólások: 1 088
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Köszönöm válaszokat 😀😉
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem 4 magos a proci csak 4 szálas ez miatt lehet. Elhiszem hogy nem a legjobb, de szerintem ezeket a játékokat megúszhatja proci csere nélkül.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát nem tudom. Nekem egy i5-760-am volt és hát nagyon hamar lecseréltem...
0
0
0
0
danee23 avatar
GTA V-el szerintem nem lesz baj, gyengébb gépeken is elmegy. Viszont a stratégiáknak szokásuk a procit zabálni - viszont nincs semmi tapasztalatom ezzel az anno résszel.
0
0
0
0
no avatar
8 Gb RAM és jó videókari van. Csak a proci aggaszt.
Anno 2205 és GTA V érdekelne igazán. Az oldal szerint nem elég jó a proci
Köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
az előzőkhöz csak annyit hogy , "elég ram, meg értelmes videókari" ez is relatív, mert nem mindenki akar full hd-ban , maximális részletességgel játszani....
0
0
0
0
Omis avatar
Hogyne ,majdnem minden számítógép alkalmas csak kérdés hogy milyen játékra😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Igen, ha van mellette rendes vidkari és elég ram. A legújabb címekhez azért lehet néhol kevés lenne vagy határeset.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Intel Core i5-650 3.2GHz LGA1156 Processzor alkalmas játékra?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Tesómnak is ASUS R9 380 STRIX-e van nála sem dobálja a fekete képernyőt!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát az r9 380-ra sok a panasz, bár nekem is az van és nekem nincs vele gondom, de pár embernél fekete képernyőt dobál. (Ahogy nézem, alaplapi chipset függő a hiba, de ez csak tipp...)
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Aki teheti, vár, és fizet 100 ezer felett vagy alatt -20-al. Szerintem nem éri meg annyit kiadni egy videókártyáért, de aki teheti és van rá kerete, tegye.
0
0
0
0
no avatar
Esetleg várj az új nvidia kártyák megjelenéséig a VGA vétellel.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
ssgkk: Ha jól látom ez egy terv. Maradj az i5-6500-nál és az R9380-nál abból is inkább az x verziót. Egy vagy kettő esetleg pár ezres eltérés van gyártó függően. AMD-t most inkább hanyagold.

Szerk: Ezt az AMD-s proci terved miatt írtam.
Szerk2: Memória sebesség szempontjából mindegy melyiket veszed. Csak sok legyen. Sokan mondják, játékoknak jelenleg 8 Gb okés. Nekem 16 Gb van, de csak mert most viszonylag olcsók. Amit pár éve vettem 8 gigát 24-ért, ma 14-ért. Jó persze, én grafikázom és videózom. De ha teheted, vegyél többet!
0
0
0
0
Thessgk avatar
Sziasztok !
Szerintetek mire lenne alkalmas az intel rerv eszközöm ?
Esetleg i3 6100 játékra ?
gtx 950 vagy r7 380 ?
esetleg ram cl 14 2133 v. cl15 2666Mhz ? a válaszokat privibe vagy itt a fórumon hogy más is tanuljon belőle vagy esetleg ne tegye fel ezt a kérdést még1 szer 😀
0
0
0
0
no avatar
Akkor megnyugodtam ! Nagyon szépen köszi a segítőkészséged,videokártyával megszívtam volna 😃 Sokat segítettél,tényleg 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ghostos: Ez sem rossz, főleg a korlátozott anyagiak fényében. Csak ilyenkor optimálisabb egy 2133 Mhz-es alacsony késleltetésű RAm meg egy ezt kezelni tudó alaplap.
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: a RAM megvan már,viszont az alaplapot akarom venni. Sajnos komolyabbra nem futja. Nem a legjobb? Igazából nekem az új konfig a World of Warcraft új kiegészítőjéhez kell,meg 1-2 apróságra mellette,ezért nem is akarok olyan komolyabb összeget rászánni 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ghostos: Ez automatikus. Régen kellett csak kézzel állogatni. Amúgy most is lehet a BIOS-ban, de az integrált úgy is az alapértelmezett, tehát még a legrosszabb esetben is csak akkor kell a BIOS-ban beállítani, amikor beteszed a dedikált videokártyát, de ennek az esélye is nagyon-nagyon kicsi.
A memória és az alaplap már meg van, vagy csak ezt tervezed venni?
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: Ohh már értem,akkor a videokártyát egyenlőre hanyagolom ! Ezt amúgy a gép majd automatikusan fel fogja ismerni,hogy az integrált procis videokártyát használom vagy be kell állítani valahol külön? 😃 2 x 4gb amúgy,de a dual channel pontosan mit takar?. Az alaplap egy: ASRock FM2A58M-HD+,a RAM pedig Kingston 1600 MHz-es.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ghostos: Nem kérdezel hülyeséget, nem kell, hogy mindenki értsen mindenhez. 😀
Amúgy jól összefoglaltad: olyan, mintha lenne benne egy videokártya, csak ez a "videokártya" a processzorba van integrálva és az alaplapi kimeneten megy ki a jel. 8GB amúgy elég, de fontos, hogy ez 2x4 Gb legyen, dual channelben. Amúgy milyen alaplapod és RAM-od van?
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: 8GB RAM-mal rendelkezek,az elegendő? Ezt az ,,IGP" dolgot amúgy nagyon nem vágom 😃 Most lehet,hogy hülyeséget kérdezek de ! Ha nem rakok bele videókarit,a prociban lévő IGP miatt mégis olyan mintha lenne benne? mert akkor most még nem költök videókarira addig az üresen marad,aztán ha lesz rá keret veszek egy komolyabbat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ghostos: A processzorban lévő IGP, nagyjából egy r7 250 szintet tud (megfelelő RAM-ok mellett). Ha ilyet teszel mellé, akkor még a Dual Graphics lehetőséget is tudod használni, ami olyasmi, mintha két VGA lenne a gépedben, persze nem túl sok haszna van, de azért egy kicsi előnyt biztosít. De én nem tennék bele még 250-et sem, csak jobbat, mert tényleg nem éri meg.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Tud nekem valaki segiteni abban, h van egy laptopom amin zavaroan akad a fifa15 tudtok segiteni h mitol lehet?
Ez a gépem:

Core™ i5 3337U processzor (2 mag, 2,4 GHz turbó, 3 MB
8GB DDR3L, 1600MHz
AMD Radeon™ HD8750M 2 GB DDR3
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: Ezt találtam,ami még belefér a keretbe: Gigabyte GV-R724OC-2GI 2GB DDR3. Ezzel jobb lenne ? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ghostos: Attól függetlenül, hogy szerintem zsoltdeak17-nek igaza van, XFX-et ne vegyél, főleg ne AMD-ből, mert megfő, bár abban az alsó kategóriában ez a veszély kevésbé fenyeget, de inkább más - Gigabyte, MSI ASUS, sapphire (utóbbi az AMD kvázi "házi" gyártója) - gyártótól vennék.
0
0
0
0
no avatar
Azért beleröffentem,attól függetlenül. Köszönöm a válaszokat és a segítőkészséget ! 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Felesleges, a prociban lévő IGP is van olyan erős.
0
0
0
0
no avatar
Lehet,hogy nem egy izmos darab,de egyenlőre ezt néztem ki: XFX R7 240 2GB. Kezdetnek megfelelő ? 😀
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
persze mehet vele a játék csak egy erős VGA kell mellé 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! 😀 fontos kérdésem lenne,mégpedig az,hogy egy ilyen procival érdemes erőltetni a játékokat? AMD A10-7870K 4 mag,3,9 GHz (GTA V-re azt írja az oldal,hogy 100-98 magas grafikai beállítások mellett) De azért szeretnék hozzá értőktől is választ kapni 😀
Előre is köszi !
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a gyors választ!
0
0
0
0
csuz-li avatar
flatout: Alapvetően a processzor tökéletes, a RAM elegendő, egyedül a VGA az, ami miatt kicsit le kell venni a grafikai beállításokból (MSAA, meg ilyenek), de azért szépen fognak futni azon a játékok.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! szeretnék kérni egy kis segítséget ,hogy egy ilyen laptop mennyire szuperál játékokra ?
(nem a mostanikra gondolok .hanem átlagosan körülbelül milyenek futnak el rajta)
-Intel core i5-6200 2,8ghz
-8gb ram
-Nvidia GeForce 940m (2gb)
Gta V, Fifa 15 , Call of duty részek, nfs részek..
előre is köszönöm a válaszotokat ! 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Inkább intel vs amd alatt folytatom. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Hát az AMD vagy 5-6 évvel le van maradva fejlesztésben a CPU-k terén. Nem elrontották, csak a pénzhiány miatt kevesebbet tudnak költeni fejlesztésre és az üzletpolitikájuk sem erőlteti azt a tempót, amit az Intelé (Tik-Tak), bár már ők is lazítottak, mert kezdik elérni a technológia határait, meg ugye a konkurencia sem liheg a sarkukban, és akkor finoman fogalmaztam.
0
0
0
0
danee23 avatar
Érdekes meglátás csuz-li.
Viszont tény hogy AMD nagyon elrontotta bulldozerrel, és ennek igencsak megisszák a levét.
0
0
0
0
devil035 avatar
köszönöm fiúk a segitséget gép ügyben még ugy is irok h mi lesz hogy lesz 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
hát azzal a kártyával még jó hogy elég az i3...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Elvagyok az i3-al is éppenséggel. Igaz lehet azért, mert nekem elegendőek a közepes beállítások is.
(Persze eddig a legújabb cím nálam a GTA5 volt. Vagyis inkább az ATS, de az kevesebbet eszik)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Igen sokan mondták már, hogy a gépigény nem számít, de saját tapasztalatom azt mutatja, hogy az ajánlott gépigénnyel rendelkező gép mindig hozza FHD-n a magas beállításokat, amik meg nem rendelkeznek ezzel, nem hozzák. Szóval lehet, hogy a fejlesztőknek lövésük sincs, hogy mi kell a játékok alá, de én úgy látom, hogy azzal a géppel, ami nem rendelkezik a fejlesztők igényének megfelelő hardverrel nem lehet úgy játszani, mint azzal, ami meg rendelkezik vele. Ha meg ugyan annyiba kerül megvenni a gépigénynek megfelelő hardverelemet, mint amennyibe a gépigénynek nem megfelelőt, nem nagyon érdemes vacillálni. De persze mindenki másként látja. Azt viszont tudom, hogy azok, akiknek raktam össze játékra gépet i3-al, - mert "AMD semmi kép sem kell" - , egy kivételével visszajöttek pár hónap múlva azzal, hogy rendeltek egy i5-öt, beletenném-e. Eddig 6-8 gépet raktam össze fx-6-al, meg párat fx-8-al (fx-9-el még csak nem is vagyok hajlandó) de még egyik sem jött vissza hasonló kéréssel. (i5 sem jöttek még sosem vissza ilyennel) Mondjuk én sem szoktam erőltetni, mert szerintem is elég kell legyen egy i3-is, csak úgy látom, hogy mégis csak van valami hátránya, mert különben minek cserélgetnék ennyien szinte egyből egy nagyobbra?
0
0
0
0
Bronson avatar
csuz-li : sokszor a gépigényekere hivatkozol, de szerintem te is tudod, hogy kb az ég világon semmit nem jelentenek... 😊 lehet itt azzal dobálózni hogy szálakra vannnak optimalizálva a játékok java a konzolok miatt, és emiatt az fx 6 szál előnyösebb, de az egy egész más világ, a hardverek, meg annak az optimalizációja olyannyira nem egyforma, hogy kár is ezt nézni. majd ha lesz valami kézzel fogható dx12 előnye, hogy a gyenge szálakat is képesek lesznek munkára fogni, ahogy a konzolokban, akkor tényleg megéri majd megint amd-t venni, de addig csak gyenge szálak vannak modulokra bontva. tudom hogy a pénzért megéri, meg nincsenek mindenkinek extra igényei ha játékra kerül a sor, csak gondoltam ezt tisztázzuk le. remélem a zen és a dx12 megváltást hoz az amd-nek...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Robinxd: Tényéleg jó ötlet fx-6 helyet i3-at ajánlani. Biztos erősebb, csak ugye gondolom játszani kellene a gép. Nézzük mondjuk a Gears of War: Ultimate Edition for Windows 10 géptényég ([LINK])
Ugyan az i3 a minimumnak sem felel meg, az fx-6 meg az ajánlottnak is, de biztos jobb...
És sorolhatnánk a játékokat még egy darabig, csak most ez a legújabb és elég vaskosra sikerült a gépigénye, gondoltam ezt hozom példának. Ugyan leginkább a minimum gépigénynek fog megfelelni, de több esetben az i3 annak sem.

Stifler85: Hát játékra például tökéletes... :)
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, miért ne volna jó? végülis te használod, csak tudod...
0
0
0
0
Stifler85 avatar
Ez jó valamire i5 3570k asrock z77 pro4-m 16gb 1600 Kingston fury Asus gtx760oc 2 gb
0
0
0
0
Payphoner avatar
Én is inkább egy i3-ra szavaznék mint egy 6 magos FX-re. Bár nem sokkal de jobb az i3 mint az fx, pedig papíron sokkal gyengébb, és emelett ott vagy hogy stabil a rendszered mivel intel géppel rendelkezel
0
0
0
0
Bronson avatar
Én igy raknám össze 140ből... sokkal jobban bővíthető a jövőben, stabilabb, egyszóval jobb. te döntésed.

[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Devil

Ez így : [list]
Asrock 970 Pro3 R2.0 alaplap 18 352 Ft
AMD FX-6300 processzor 30 059 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HX318C9SRK2/8 memória 13 934 Ft
Gigabyte GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD videokártya 45 638 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 296 Ft
FSP 500W HEXA+ tápegység 16 933 Ft
Pcx ár: 139,212 Ft
[/list]
0
0
0
0
devil035 avatar
140e ft től többet rá költeni nem akarnék tudom h a lap nem a legszuperebb de számomra elég lenne, tápokhoz meg nem nagyon konyítok. régi gépből nem sok mindent tudok meg menteni max a vinyót de azt ugy is le cserélném újra szóval kuka 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
alaplap nem ajánlott kategória...
táp helyett valami minőségibb 400-as is elég lesz! mennyit szánsz a komplett gépre? esetleg van amit átmentesz a jelenlegiből?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció