SSD
Sziasztok!
A gépembe van 128G ssd (C) 1500G sima winyó (D)
Ma raktam bele egy M2 ssd-t (C-nek)
A régi 128-ast leformáztam stb... felraktam a windowst az M2-re...
Viszont nincs a saját gépben a régi ssd,pedig a BIOS is látja,
és én is meg tudom nézni a tulajdonságokba.....
Valaki tudja mi lehet......köszi!
A gépembe van 128G ssd (C) 1500G sima winyó (D)
Ma raktam bele egy M2 ssd-t (C-nek)
A régi 128-ast leformáztam stb... felraktam a windowst az M2-re...
Viszont nincs a saját gépben a régi ssd,pedig a BIOS is látja,
és én is meg tudom nézni a tulajdonságokba.....
Valaki tudja mi lehet......köszi!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
M.2 esetében milyen hőfok az ami még normálisnak mondható?
Pár óra játék után a rendszer SSD 50-55 fokos a HD sentinel szerint. Ez az SSD a proci és a vga között van hűtőborda nélkül, gondolom emiatt van jobban melege. Érdemes rá hűtőbordát venni, vagy az 55 fok még bőven belefér?
A másik SSD amin a játékok vannak 48 fokig szokott max felmenni, igaz ezen rajt van az alaplap gyári hűtőlemeze.
SSD meghajtó ADATA LEGEND 710 1TB
és hozzá egy AXAGON EEM2-UG2 külső ház,
vagy
SanDisk Extreme Portable SSD V2 1TB
[LINK]
Verbatin lemezeket én is sokat használtam mikor még lemezre írkáltunk ki mindenfélét, és mai napig működnek 😀.
Akkor max szerzek egy külső házat és abba belepattintok egy SSD-t. Mert főként konzolra lenne kötve aztán csak gyorsabb mozgatni a játékokat. Tudom ott a bővítő "expansion card" de kész rablás az ára. Főleg az 1TB-os változatnak.🤣
Lehet, hogy rossz Topik-ba írok, de nem találtam jobbat. Előre is elnézést kérek.
A gépemben (Steve-PC 3.0) van egy Samsung PRO M.2 SSD 1TB-os, ami particiózva van C: és D: meghajtóra. Mostanában azt vettem észre, hogy Windows update-tek után a szabadterület egyre kevesebb, és nem találom az okát vagy a magyarázatot, hogy miért? Kezdek aggódni, hogy valami probléma van. 😞 Már 20 GB-tal kevesebb a szabadterület. (A C: meghajtón csak a rendszer van fönt, meg a driver-ek, nincs játék semmi egyéb)
A segítségeteket vagy inkább információt kérnék, hogy ez miért van? Talán maga a Windows csinál valamit, amit nem veszek észre? Esetleg más? Fogalmam nincs....
Töredezettségmentesítést nem csinálok (mivel M.2 SSD), meg a rendszer nem is javasolja. A CCleaner csak pár GB-ot takarít ki a gépről. De nem használ... Egy kicsit nyugtalanít a dolog...
A válaszokat előre is köszönöm.
Én rendszervisszaállításra gyanakszom. Mióta van fent a Windows a gépen?
Egy SSD -t nem érdemes töredezettségmentesíteni, mert az SSD -nél nincs olyan, hogy töredezett. Csak felesleges írási ciklusokkal terhelnéd.
A particionálás ugyan nem gond, de szintén eléggé felesleges.
Szabadterületem van, azzal nincs gond. Csak szemet szúrt nekem, hogy valamennyivel kevesebb a hely. Ennyi.
Rendszervisszaállítás? Nem csináltam olyat soha. Eszembe se volt.
Félreértesz. Én itt arra gondoltam, hogy a rendszervisszaállítási mentések foglalják a helyet.
A kutya itt lesz elásva.
Lehet vírus van a gépeden, nem biztos hogy hardveres gond
Utánanéztem a dolgoknak, és a Windows foglalja le magának, HA valami rendszerhiba lenne. (Rendszervisszaállítás)
És ez egy idő után kiürül, majd megint foglal magának egy kis helyet, amikor frissítés érhető el, de nem zavar.
Nincs vírus, az ilyen dolgokra nagyon figyelek. A CCleaner teszi a dolgát.
Spoiler!
CCleaner sajnos hasonló szemét mint iobit driver booster meg advanced system care összes hulladék egyiket se engedném a gépem közelébe.
Crucial ssd-vel volt-e már valakinek dolga?
Megbízhatóak, tartósak?
Ha már itt vagyunk esetleg Apacer és Zadakról tudsz mondani valamit?
Egy kis információt szeretnék kérni (vagy inkább felvilágosítást xd) szóval van egy
Kingston 240GB SA400S37/240G SSD,
sdd-m és olyan kérdésem lenne, hogy a Kingston SSD managerben minden 100 és zöld kivéve egy részt az "SSD Wear Indicator" az 88%
A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire gond (kb 10 hónapos már) illetve mit számít ez / mi ez? :D szóval egy kis fejtágítást kérnék erről xd köszi mindenkinek
Ha nem rendszer SSD-ről játszom, hanem tároló SSD-re telepítek, annak van bármilyen hátránya? Köszi!
Annak idején, amikor még csak merevlemezek voltak praktikusabb volt egy külön HDD -t használni a játékok telepítésére, mert nem ugyanarról a meghajtóról kellett cachelni az adatokat.
Manapság viszont teljesen mindegy, telepíthetsz rendszer SSD -re is játékot.
A jelenlegi gépemben van egy Toshiba 7200rpm 1 Tb HDD van egy SAmsung 860 EVO 500GB és van egy Adat Gammix S11 pro 512 SSD. A rendszer a HDD-re van telepitve. Jelenleg a Battlefield 1 a samsung 860 evora, az origin program szintén. A kérdésem az lenne hogy hogyan lehet mégis az hogy játék közben a feladatkezelőben a HDD kihasználtsága 70-80% az SSD ahova a játék van telepítve pedig ilyen 2-3% ?? Hogyan lehet ez ?
KÖszi előre is.
Engedd el ezt a HDD dolgot és tedd át SSD-re a rendszert. Megéri veszödni azzal hogy vissza pakolj minden adatot hidd el. Nekem egy 256 NVME-n van a rendszer, 1 TB HDD-n a játékok és egy 500-as HDD-van a filmeknek meg ilyesmi. Sajnos a HDD lassan már adattárolásra sem alkalmas, az új SSD-k meg elég jó életciklussal rendelkeznek
Miért is?
Miért is?
Miért is?
(kérdezi ezt, adattárolásra 15db HDD-t használó, átlag ember 😂)
(Az írásod alapján nekem ez esett le)
Mármint amit a srác írt.
Adott egy Adata XPG GAMMIX NvMe SSD. Tesztprogrammal ilyen 2900-3000 MB/s olvasási sebességet produkál, de mondjuk megnyitok valamit nagyrészt Kontakt fájlokat zeneszerkesztéshez akkor meg nézem feladatkezelobe ilyen 500-600MB az olvasási sebesség. Hogy lehetne rendesen konfigurálni hogy nagyobb értéket kapjak?
Előre is köszi.
A drivere felvan telepítve?
Az sem utolsó szempont SSD-nél, hogy hosszabb távú terhelés esetén mennyire képest tartani a tempóját, a legtöbb rengeteget veszít terhelés esetén a túlmelegedés miatt, ezért ajánlott minden NVMe-re bordát pakolni, hűvösebb és stabilabb működés az eredménye.
De nekem ez van rajta, viszont kettő thermal pad volna hozzá, de a 970 esetén csak 1 fér el, de így sem megy 55fok fölé vele az SSD.
[LINK]
Nekem a Kingston A400 1 év 3 hónap után még mindig hibátlan, az enyémtől sokkal jobb.
Esetleg ha M2 ssd-ben gondolkozol, akkor sajna sokszor 2 Sata kimenetet fel kell áldozni érte.
[LINK]
Hiába vannak relatív új gyártók akik ebbe a bizniszbe is beszálltak, nem biztos hogy megéri benevezni a termékeikre.
WD-ből meg csak HDD-k vannak a gépemben, illetve külső meghajtóként.
De a Samsung az nagyon jó SSD téren, nekem 3 db van, nem fogod megbánni a váltást.
Szerkesztve: Persze minden márkánál ki lehet fogni olyan terméket, amivel gond adódhat.
Egy olyan kérdésem lenne hogy vásároltam egy A data GAMMIXX 11 512 GB SSD. A hivatalos honlapon olvasási sebességnél 3500MB/s írnak, viszont én akármivel teszteltem mindig 2800-2900-at tudtam mérni. Valaki tudna s ez ügyben segíteni ? Köszi előre is.
A 2800-2900 teljesen jó.
Sajna a rendszer SSD-m 1 %-ot meghalt. Már csak 92%-os. Semmi probléma nem volt eddig vele. Hány %-nál csereérett? Vagy majd meglátom, ha kékhalálozik, fagy a win?
5 éves Intenso az alany.
Nem hiszem hogy gond lenne, de ugye számítástechnikáról beszélünk 😆
Gigabyte Aorus RGB M.2 NVMe 256GB SSD-t használok, és már másodjára tapasztalom azt,hogy nem bootol be a gép mert kékhalált kap. A BIOS menüben látom,hogy nem arról a particióról akar bootolni, hanem egy másik SSD-ről,de ha vissza állitom, akkor gond nélkül betölt a win. Ezzel lehet valamit kezdeni,vagy miért csinálja? CrystalDiskInfo és Hard Disk Sentinel programmal megnéztem,ott nem talált hibát.
A választ előre is köszönöm mindenkinek!
SATA 2-es lapba megéri SSD-t rakni?
Átlag felhasználásra bőven megfelelő a SATA3-as sebesség SSD ügyileg, legyen az 2.5"-es vagy M.2. A kiszemelt Kingston például NVMe. Árban köztük alig van eltérés, így érdemesebb a gyorsabbra rámenni, ha nézelődni szeretnél közöttük akkor a Western Digital, Samsung, Kingston, Crucial variánsokat ajánlom.
Mivel új PC-t raktam össze, csakis az SSD jöhetett szóba, kezdésnek egy 240GB M.2 SSD ment bele mondván rendszernek jó lesz, meg annak a két játéknak marad hely amivel játszani akarok, míg nem bővítek, de most szeretnék bővíteni.
Kettő SSD-t néztem, az első Kingston [LINK] a második pedig egy Samsung Evo [LINK] , amit azért néztem csak, mert sokat láttam hogy mindenki ilyeneket használ, gondolom akkor nem lehet rossz. Alapvetően erre a ≈480-500GB SSD-re csak is játékokat szeretnék telepíteni, semmi mást, az M.2 SSD-ről pedig paterolni a két játékot, és feltenni a bővített tárhelyre. Később nyilván szeretném még majd bővíteni, de egyenlőre ez elég lesz számomra. Mivel a gépépítés alatt nem basztam fillért (kivétel videó kártya, de azt hagyjuk 😆 ), így az SSD-vel sem akarom ezt tenni. Kérdés hogy megéri-e nekem az Evo csak a játékok miatt, (nem tudom mennyit számít az 500 és 560 MB/s közötti sebesség) vagy maradjon a 480as Kingston.
Valamit másik kérdés, hogy a jelenlegi M.2 SSD-met amin csak a rendszert tervezem hagyni, érdemes lenne e leváltanom egy [LINK] ilyenre, vagy hagyhatom a jelenlegit. Mivel nem értek hozzá, ezért csak az ár miatt gondolom hogy az olvasáson/íráson kívül másban is jobban teljesít.
A 970 EVO Plus nyugodtan mehet rendszernek. Amit te használsz jelenleg az M.2 SATA3, amit kinéztél pedig M.2 NVMe. Utóbbi lényegesen gyorsabb és a rendszer azt ki is használja, szóval érdemes cserélni.
A rendszernek akkor mindenképp beszerzek majd egy 970 EVO Plus-t.
Western Digital az utóbbi időben nagyon ráment az SSD fejlesztésre, gyakorlatilag maga mögé utasítva az eddig élen járó márkákat. Megbízhatóak és veszett gyorsak, persze az utóbbit kategóriája válogatja.
Még egy Samsung 870 EVO 1TB-sen gondolkodom, ami TLC V-NAND technológia, ami gondolom jobb mint a sima TLC. Legalábbis ahogy Én utána néztem úgy tűnt.
Spoiler!
Talán hülyeség, de valakitől azt hallottam, hogy ha ssd-re van telepítve az operációs rendszer, akkor nem fog belassulni évek múltán se. Ez igaz lenne vagy hülyeség?
Használhatom ugyanazt az SSD-t játékra és adattárolásra? Én eddig azt gondoltam, hogy igen, de mindig jön egy okos (másik fórumon), aki azt mondja, hogy ilyet nem szabad, külön meghajtó kell a játékhoz és az adatokhoz is.
Köszi!
[LINK]
U.I: no megnéztem, jó kis progi! 48 fok játék alatt! VGA alatt van nekem is,az meg 65-68 fok körül mozog (játékonként eltérő a hőfoka) de az SSD-nél ez a 48 fokot teljesen jónak érzem!
Az miért van h az ssd pendrive-ra 4k filmet 19-28 mb/s-el másol? Olvasással nincs gond. Illetve amikor ugyanezen az ssd-n egyik mappából a másikba akarok 4k filmet másolni a sebesség 250-450 mb/s között van, ingadozik... ez mitől lehet? A program szerint 100%-os az ssd.
Köszi a választ!
Szerk: amikor be akarom kapcsolni, akkor villog az a cucc
Szeretném megkérdezni hogy lehetséges-e Win7-ben, a beépített lemezkezelővel megoldani a következő problémát. Van egy SATA-s SSD-m, amin most a rendszer található kizárólagosan. Ez az SSD egyetlen nagy partícióból áll. Ezt szeretném megfelezni a windowsból, hogy felrakhassak mellé egy Win10-et is. A lemezkezelőben az egyetlen funkció amit tudnék csinálni, az a "Kötet zsugorítása". Ha jól értelmezem, akkor ezzel a meglévő partíció méretét tudom akár a felére csökkenteni, s az így fennmaradó terület partícinálatlan területté válik. Ezután tudnék létrehozni egy új partíciót az új windowsnak. Ez az én elméletem.
Kérlek erősítsetek meg benne hogy így van-e vagy sem. Nem szeretném elveszíteni egy számomra kipróbálatlan partícionálással az egész rendszert ami most van. Hálás köszönet előre is a válaszokért!
[LINK] Így néz ki a dolog ha számít.
KÖSSZ A SEMMIT!!! Ez aztán a fórum. Mindenki jobban tudja hogy mi kell nekem, mint én magam!?!?! Egyetlen kérdést tettem fel és senki nem válaszolt. De tegyük fel hogy nem is multibootra kell, csak viccből meg akarom felezni. Így sem tudna valaki segíteni?
Valaki más? Aki a megoldást is tudja? (Vagy csinált már ilyet SSD-n.)
Nekem évek óta 2 különálló SSD-n van a kettő Win 10-es rendszerem.
Ez biztonságosabb, mint fizikálisan 1 SSD-n kettő rendszer.
Nekem nem ssd-n hanem volt hdd-n win 7+10 multibootban, szal elvileg működne amit írtál, a bibi az csak az hogy a win 10 a frissebb ezért ő lesz a multi boot felelős és nekem már szált el csak úgy a rendszer miatta. Azóta külön meghajtón van a 2 os. De még így is ha nem mented le több helyre azt amik fontosak akkor csak magadat hibáztathatod amikor frissít a win 10 és nem tölt be a rendszer vagy letöröl dolgokat...Spoiler!
De hogy a kérdésedre válaszoljak. Egyszerűbb ha-a 7-et is újrahúzod egy menetben ezzel egyidejűleg a telepítővel ketté tudod osztani a meghajtót, bár továbbra sem látom értelmét.
Ha Sata kábel csere se oldja meg, esetleg üresjárati terhelés milyen? Malware nincs a háttérbe?
malwarebytes ingyenes és megtalálja a háttérba foglalkozó férgeket.
Gomb nyomásra 30 másodpercre teljesen készen felál a rendszer, ez merevlemeznél 2 perc volt mire minden betöltött és nem kereget tovább.
Szóval aki gépet épit, és azt akarja gyors legyen SSD mindenkép ajánlott rendszer meghatónak.
Játékok még el van a merevlemezen, de a rendszert mindenkép SSD-ra érdemest telepiteni.
Akinek sok offline tárolni valója van annak még opció a HDD, de csak NAS formájában.
Ha veszek egy ssd, és a hdd ről atmasolom rá a win fajlokat, majd torlom azokat a hdd ról, az működni fog?
Beteszed a gépbe az SSD-t és kiveszed a HDD-t
Feltelepíted a win10-et (nem adsz kulcsot, hanem az aktiválás később opciót választod)
Bejelentkezel a microsoft fiókodba, így "visszakapod" az eredeti win10-et és Office-t.
Ha visszateszed a HDD-t, akkor ezt tudod formázni és beálíltani másodlagos meghajtónak, ami mindig jól jön, ha van.
Nekem így került be az SSD a gépembe és nekem is eredeti a Win és az Office.
[LINK]
Szerk: https://youtu.be/RCSOHS6BO6U
Ez az?
A gépemben van egy Samsung 850 evo ssd 500 gb és most már van egy intel optane 900p 280 gb pcie is.
Melyikre telepitsem újra a Win 10-et és a programjaimat? hogy lesz jobb gyorsabb stabilabb a rendszerem?
Általános irodai és foto video feldolgozásra használom a gépet (hp z620).
Üdvözlettel
Tomi
Erről az értesülésről linket tudnál ide dobni?
Én az első 60GB-os SSD-m 65K forintért vettem anno. Ma ezért az összegért kapsz 2TB-os SSD-t is.
Két kérdésem lenne hozzátok, remélem tudtok benne segíteni. Amiről szó lenne az egy NVMe M.2 samsung 970 evo.
Első kérdésem az lenne, hogy a hard disk sentinel program 99% -ot ír a kondícióra, és a működési idő sem reális. (200 nap körül lenne a reális adat) Van e okom aggódni a 99% miatt ? Nehogy rohamosan elkezdjen csökkenni. Még bőven garanciás az SSD !
A második kérdésem pedig az lenne ,hogy az alaplapomon elvileg mindkét NVMe M.2 foglalat (PCIe 3.0 x4) tipus és mégis PCIe 3.0 x2 -nek látja a Hard Disk Sentinel és a Samsung Magician is. Az olvasási sebességét is csak a fele körül írja !
Jelenleg a READ: 1,781 MB/sec ; WRITE 1,534 MB/sec !!!!
Gyári / régi lapban READ 3,400 MB/sec ; WRITE 1500 MB/sec !!!
Gondolom ez azért lehet ,mert PCIe 3.0 x2 használ. Esetleg a biosban lehet ezt állítani ? (default biost használok)
Csatolok képeket ,hátha jobban segít.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Segítségeket előre is nagyon köszönöm !
Első körben tedd át a másik szlotba.
Mert lehet hogy mégis csak az egyik tudja azt a sebességet.
A másik foglalat a vga és a procihűtő között van. Kb annyi hely van összesen közte, hogy az nvme ssd odafér. Nem beszélve a noctua d14 toronyhűtőről amit előtte mindenképp le kell szerelni. De ez a kisebbik bajom !
A 99% kondícióról mi a véleményed ? Aggódjak miatta ?
Nézd csak ezt találtam: [LINK]
Most az alsó foglalatban van az ssd vagyis a m.2_2 foglalat. Szerinted létezhet ha kikapcsolom a SATA6G 5-ös és 6-os foglalatot a biosban (ami egyébként üresen áll) akkor tudja az x4 "sávot"
Ilyet, hogy h SATA6G_56 nem találtam sehol !
[LINK]
Biosban ezt kellett átállítani !
[LINK]
Remélem ezzel nem vettem el semmit a videókártya teljesítményéből !
Remélem tud valaki segíteni, mert akadt némi problémám. Vettem egy nvme ssd-t és sajnos nem tudom beüzemelni a gépembe, mert nincs leszorító, rögzítő csavarom hozzá. Már az alaplapomhoz sem volt (ASUS) és az nvme ssd -hez sem adtak. Azt láttam youtube -on ,hogy egy nagyon pici átmérőjű távtartó és egy nagyon pici csavar kell a rögzítéshez...
A következő lenne a kérdésem hozzátok ! Tudtok e ajánlani egy üzletet ahol megrendelhetném a távtartót és a csavart vagy tudtok e valamilyen más alternatívát ahol hozzájuthatnék !
Válaszotokat előre is köszönöm !
Üdv. Ákos
Kereteket is,pl
[LINK]
[LINK]
Elöbbit az odd hejére teszed,és bebírsz épiteni 4ssd-t id,mig a másodikat a vinyó hejére és 2db ssd rögzithetö bele.
Ahhoz keresek távtartót és csavart.
[LINK]
Jövök neked 1 -el !!!