SSD

Szerző: nanci23, 2019. February 13., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok!

A gépembe van 128G ssd (C) 1500G sima winyó (D)
Ma raktam bele egy M2 ssd-t (C-nek)
A régi 128-ast leformáztam stb... felraktam a windowst az M2-re...
Viszont nincs a saját gépben a régi ssd,pedig a BIOS is látja,
és én is meg tudom nézni a tulajdonságokba.....
Valaki tudja mi lehet......köszi!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Srácok, op rendszer mehet sima sata ssd-re? Nem fognak "belaggolni" a jatekok, ha azok viszont m.2 ssd-n vannak? Marmint mert ugye a rendszer egy lassabb ssd-n lenne. Köszi.
0
0
0
0
💬 2
Pokman avatar
@romero35: Hát az ideális az lenne ha az OS lenne a gyorsabbon, de mivel elég gyors mindkettő nagyon nem számít ha az ember csak játékra használja a gépet.
0
0
0
0
sean avatar
Sziasztok!
M.2 esetében milyen hőfok az ami még normálisnak mondható?
Pár óra játék után a rendszer SSD 50-55 fokos a HD sentinel szerint. Ez az SSD a proci és a vga között van hűtőborda nélkül, gondolom emiatt van jobban melege. Érdemes rá hűtőbordát venni, vagy az 55 fok még bőven belefér?
A másik SSD amin a játékok vannak 48 fokig szokott max felmenni, igaz ezen rajt van az alaplap gyári hűtőlemeze.
0
0
0
0
💬 1
Pokman avatar
@sean: 55 fok még belefér, bár igaz hogy az már a felső határhoz közelít, még +10 fok és tönkremegy.
0
0
0
0
Nathan Drake avatar
@Pokman: Jelenleg ezt néztem ki.

SSD meghajtó ADATA LEGEND 710 1TB
és hozzá egy AXAGON EEM2-UG2 külső ház,

vagy

SanDisk Extreme Portable SSD V2 1TB
0
0
0
0
💬 2
Pokman avatar
@Nathan Drake: Én az Adata Legendet mondanám, mivel olyat már használtam és nekem nem volt problémám vele
1
0
0
0
gyuri191 avatar
ssd nél a hirtelen leállitás (hard reset) mennyire veszélyes sokkal jobban romlik mint egy hdd??
0
0
0
0
💬 6
Pokman avatar
@gyuri191: kikéne bírjon egy jópárat, de miért akarnád hard resetelni ?
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: azért mert pont tegnap kezdte el megint hogy néha néha van hogy csak havonta egyszer de nem áll le a gép nincs semmi megnyitva program rámegyek hogy kikapcsolás és csak pörög a karika de nem ál le de nemis fagy meg a gép mert pörög igy akkor vagyok kénytlene igy kikapcsolni de viszont másnap meg rendesen kikapcsol és van hogy 2 hétig nem csinálja augusztusba lett friss win 10 rakva szóval nem régi még az se
0
0
0
0
Pokman avatar
@gyuri191: Inkább ennek a próblémának kellene utánanézni, mert nem SSD, inkább valami vírus ami feltelepült rá. De ahhoz elég egy lemezformálás a lemezkezelőből. Minden adat elveszik róla ígyis-úgyis mondjuk. De lehet windows is, mostanában sokat bal***kodnak az updatjeikkel
1
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: értem és ha igy van néha kikapcsolva mint ahogy fentebb irtam akor igy az ssd nem romlik el?mert a hdd volt ilyen hasonlo probléma az fél év után meghalt de úgy tudom az más elven müködik
0
0
0
0
Pokman avatar
@gyuri191: Nézted-e meg akár egyszer is hogy nem-e települ valami a háttérben ilyenkor amikor nem kapcsol ki ? Nem kell feltétlenül valamilyen windows update legyen, lehet egy játék is vagy valami microsoft storeból.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: minden program levan állitva egyedül nvidia meg avg van csak bent de azok nem csinálnak semit
0
0
0
0
Nathan Drake avatar
Sziasztok! A szakik véleményét kérném az alábbi SSD-vel kapcsolatban, hogy van annyira jó mint egy Kingston minőségben? Xbox Series S konzolhoz meg asztali gépen lenne használva.

[LINK]
0
0
0
0
💬 5
Pokman avatar
@Nathan Drake: Kingston minőség alatt mit értesz? Kingstonból is több tucat fajta van és a legjobbakhoz hozzá sem lehet ezt hasonlítani. Szóval mit értesz minőség alatt? A tartósságát? Védelmét? Megbízhatóságát? Sebességét? és még sorolhatnám...
0
0
0
0
Nathan Drake avatar
@Pokman: Akkor úgy mondom asztaliba, laposba is egy Kingston KC600 512GB SATA SSD van, amivel én személy szerint tökéletesen elégedett vagyok, és ezt a szintet minőségben a fent említett megközelíti tartósság szempontjából pl? Annyit már sikerült kideríteni hogy Verbatin márka alá tartozik a surfire.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Nathan Drake: Hát kicsit lassabb mint amid van, de (papíron legalábbis) minőségben ugyanott van. Na már most papíron egy dolog, de valóságban a top 10-ben sincsenek benne, ettől mondjuk lehetnek jók...de én személy szerint ha ajánlok akkor a top 5 gyártótól ajánlok 100%, amik a (legjobbtól lefele) Samsung, Adata, Kingston, Seagate, Western Digital. A Seagate meg a Western Digital inkább a HDD-ről ismert, vagyis nekünk csak a Samsung, Kingston és Adata marad. Samsung mindig is túlárazott volt (még akkor is ha ők a legjobbak), ami minket csak az Adata és Kingstonnal hagy, mint legjobb ár/érték SSD. Én mindig azt szoktam mondani hogyha tőlem kérdezik, ha van elég pénzed samsung, ha kicsit szeretnél spórolni Kingston vagy Adata. Arról amit belinkeltél jókat mondanak a fórumokon, ha gondolod kockáztasd meg, Verbatimről annyit tudok hogy anno jó CD, DVD, floppykat gyártottak és az usb forradalom elején még jók voltak abban is, de azóta eléggé lecsúszott még ott is.
2
0
0
0
Nathan Drake avatar
@Pokman: Köszönöm uram a részletes véleményt. 🤝
Verbatin lemezeket én is sokat használtam mikor még lemezre írkáltunk ki mindenfélét, és mai napig működnek 😀.
Akkor max szerzek egy külső házat és abba belepattintok egy SSD-t. Mert főként konzolra lenne kötve aztán csak gyorsabb mozgatni a játékokat. Tudom ott a bővítő "expansion card" de kész rablás az ára. Főleg az 1TB-os változatnak.🤣
0
0
0
0
Pokman avatar
@Nathan Drake: Ezekre a hordozható M2 házakra gondolsz?
0
0
0
0
gyuri191 avatar
ssd nél érdemes bekapcsolva hagyni a gyors inditást vagy kapcsoljam ki és ugyanugy gyorsan fog betölteni?
0
2
0
0
💬 2
PoPet avatar
@gyuri191: Azt a szar funkciót mindig ki kell kapcsolni, teljesen moslék, és a világ legrandomabb hibáit képes okozni, és mellé semmit nem ér. #microsoft
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@PoPet: Okés köszi akkor már ki is nyomom
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz Topik-ba írok, de nem találtam jobbat. Előre is elnézést kérek.

A gépemben (Steve-PC 3.0) van egy Samsung PRO M.2 SSD 1TB-os, ami particiózva van C: és D: meghajtóra. Mostanában azt vettem észre, hogy Windows update-tek után a szabadterület egyre kevesebb, és nem találom az okát vagy a magyarázatot, hogy miért? Kezdek aggódni, hogy valami probléma van. 😞 Már 20 GB-tal kevesebb a szabadterület. (A C: meghajtón csak a rendszer van fönt, meg a driver-ek, nincs játék semmi egyéb)

A segítségeteket vagy inkább információt kérnék, hogy ez miért van? Talán maga a Windows csinál valamit, amit nem veszek észre? Esetleg más? Fogalmam nincs....

Töredezettségmentesítést nem csinálok (mivel M.2 SSD), meg a rendszer nem is javasolja. A CCleaner csak pár GB-ot takarít ki a gépről. De nem használ... Egy kicsit nyugtalanít a dolog...

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 10
xCube avatar
@Istvan1995: Szervusz!

Én rendszervisszaállításra gyanakszom. Mióta van fent a Windows a gépen?

Egy SSD -t nem érdemes töredezettségmentesíteni, mert az SSD -nél nincs olyan, hogy töredezett. Csak felesleges írási ciklusokkal terhelnéd.

A particionálás ugyan nem gond, de szintén eléggé felesleges.
1
0
0
0
Istvan1995 avatar
@xCube: Windows 10 2021.11.11-én került rá, ami 2 hétig tartott. Utána váltottam Windows 11 Home-ra. Azóta jöttek Windows 11-hez frissítések minden hónapban. Nem tudom. Lehet, hogy azoktól van.

Szabadterületem van, azzal nincs gond. Csak szemet szúrt nekem, hogy valamennyivel kevesebb a hely. Ennyi.

Rendszervisszaállítás? Nem csináltam olyat soha. Eszembe se volt.
0
0
0
0
xCube avatar
@Istvan1995:
Rendszervisszaállítás? Nincs rendszerhibám. A gépnek semmi baja. (Lekopogom...)

Félreértesz. Én itt arra gondoltam, hogy a rendszervisszaállítási mentések foglalják a helyet.

Windows 10 2021.11.11-én került rá, ami 2 hétig tartott. Utána váltottam Windows 11 Home-ra. Azóta jöttek Windows 11-hez frissítések minden hónapban. Nem tudom. Lehet, hogy azoktól van.

A kutya itt lesz elásva.
1
0
0
0
Istvan1995 avatar
@xCube: Aha, értem. Akkor most ez teljesen normális dolog? Ugye nincs probléma a géppel?
0
0
0
0
xCube avatar
@Istvan1995: A Windows 11 minden, csak nem egy kész és optimálisan működő operációs rendszer. Ezt figyelembe véve ha nincsen egyéb panaszod, akkor mondhatni normális.
1
0
0
0
Istvan1995 avatar
@xCube: Nincs semmi egyéb panaszom. Nagyon szépen köszönöm, hogy elmagyaráztad.🙂 Így megnyugodtam. 😅
0
0
0
0
carl18x avatar
@Istvan1995: Kvoalens kötést kell kialakítanod az SSD-n belül és utána megjavul. :D
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Istvan1995: CCleaner-t ajánlott kukázni, fölösleges csudaprogi.

Lehet vírus van a gépeden, nem biztos hogy hardveres gond
0
1
0
0
Istvan1995 avatar
@kovb677: Köszönöm az infót, már rájöttem, mi csinálja.
Utánanéztem a dolgoknak, és a Windows foglalja le magának, HA valami rendszerhiba lenne. (Rendszervisszaállítás)
És ez egy idő után kiürül, majd megint foglal magának egy kis helyet, amikor frissítés érhető el, de nem zavar.
Nincs vírus, az ilyen dolgokra nagyon figyelek. A CCleaner teszi a dolgát.
0
1
0
0
kovb677 avatar
@Istvan1995: CCleaner-t én nem használok évek óta, olyan a gépem mint újkorában nálam a ccleaner ott ment el mikor már nem hogy nem takaritott de registry gondokat is okozott csak úgy. Mióta nem használom és ez már van vagy jó pár éve azóta semmi baja gépnek, böngésző előzményeit törlöm álltalában az foglalja a helyet és semmi baja nincs gépnek minden villámgyors. Ezért mondtam hogy ezek csak fölösleges varázsprogramok, nincs sok hasznuk szinte semmi zéró sőt néha károsak is. Mikor elvileg "takarítja" a géped sok kamu adatot ír ki amik nem is fedik valóságot. parasztvakítás kategória.

Spoiler!

CCleaner sajnos hasonló szemét mint iobit driver booster meg advanced system care összes hulladék egyiket se engedném a gépem közelébe.
1
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Crucial ssd-vel volt-e már valakinek dolga?
Megbízhatóak, tartósak?
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Személyesen nekem nem, de ismeretségi körömben van aki használ SATA és M2 verziót is, mindkettő normálisan, hiba nélkül és megfelelően gyorsan működik, mindenképp jó cuccok, nyugodtan vásárolhatod!
0
0
1
0
@Andor1997: Köszönöm a gyors választ!

Ha már itt vagyunk esetleg Apacer és Zadakról tudsz mondani valamit?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Azon kívül, hogy az Apacer régi motoros a szakmában a Zadak meg néhány éve jött létre nem nagyon!😀
0
0
1
0
@Andor1997: Ez már egy jó kiindulás,köszönöm még egyszer! :D
1
0
0
0
MacHiMal avatar
Sziasztok!

Egy kis információt szeretnék kérni (vagy inkább felvilágosítást xd) szóval van egy
Kingston 240GB SA400S37/240G SSD,
sdd-m és olyan kérdésem lenne, hogy a Kingston SSD managerben minden 100 és zöld kivéve egy részt az "SSD Wear Indicator" az 88%

A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire gond (kb 10 hónapos már) illetve mit számít ez / mi ez? :D szóval egy kis fejtágítást kérnék erről xd köszi mindenkinek
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@MacHiMal: Nézd meg egy friss Hard Disk Sentinel-el. Az magyarul ki fogja neked írni i az, de szerintem az a kondíció lesz. Nekem van egy kb 8-vagy több éves (már nem tudom mikor vettem) Samsung 840EVO 120 GB-os SSD-m ami 61% kondival van és kutya baja. Igaz pár hónapja már NVMe SSD-n van rendszer, de addig a kis 840-en volt a rendszer, és akkoriban is 65% volt a kondija és semmi problémát nem okozott akkor se. A váltást meg azért eszközöltem, mert a 120GB kezdett kevés lenni.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Hellóó. SSD-re szabad lapozófájlt állítani? Némelyik játék ki crashel "out of video memory" hibával. És amig hdd volt a gépben lapozófájlal addig simán mentek hiba nélkül.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Ha nem rendszer SSD-ről játszom, hanem tároló SSD-re telepítek, annak van bármilyen hátránya? Köszi!
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@Hegyirablo: Szerintem nincs. Nekem elég sok játék nem a rendszer SSD-n van sőt még nem is SSD-n, hanem 7200-at forgó HDD-n és semmi probléma vele.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Az adattárolás teljesen mindegy hol és hogyan van! Elindítod a gép pedig használja, hogy min van a rendszer érdektelen így!
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Na jó, csak a játékot az OS futtatja, ha meg mondjuk az OS van egy SSD-n, a játék meg egy másikra telepítve, akkor ott nem árt megkérdezni, hogy lehet-e lassulás.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Nincs lassulás, semmi sem függ össze az itt felsoroltak közül, ilyen jelenség nincs! A Windows fut, a program is fut, miután betöltődött a ramba. A betöltődést az adattároló olvasási sebessége meghatározza, de más nem! Teljesen mindegy honnan töltődik be, ő csak felhasználja azt, hogy honnan az mindegy, nincs olyan, hogy a rendszer meghajtóról gyorsabbak a dolgok!
1
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Andor1997: Ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, azért 10-20 centit mégis csak meg kell tennie pluszban az adatoknak a sata kábelen keresztül 😎😎😎
1
3
0
1
Hegyirablo avatar
@Warlordcommander: Ez nem a kábeleken múlik. SSD írás-olvasás sebesség. Mond valamit?
0
0
0
0
xCube avatar
@Hegyirablo: Az OS az SSD -ről kerül betöltésre, de nem onnan fut, hanem a memóriából, ahogy a játék is.

Annak idején, amikor még csak merevlemezek voltak praktikusabb volt egy külön HDD -t használni a játékok telepítésére, mert nem ugyanarról a meghajtóról kellett cachelni az adatokat.

Manapság viszont teljesen mindegy, telepíthetsz rendszer SSD -re is játékot.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Van két M.2-es SSD-m. A kérdésem az lenne, hogy egy Aorus Elite B450-es alaplapba bele lehet-e rakni a két SATA-s HDD és az egy SATA-s SSD mellé? Köszönöm előre is a válaszokat.
0
0
0
0
💬 1
Viktorinho avatar
@AhumaHuN: A lapod támogat két m.2 ssd-t,csak kérdés nem e tilt le cserébe sata portokat mint nekem az Asrock. Nekem egy m.2 ssd két sata portot tilt,de szerencsére van a lapon elég.Ha jól látom neked 6db sata portod van,most ha ebből neked is letilt párat akkor lehet nem marad elég a maradék hdd-nek.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok .
A jelenlegi gépemben van egy Toshiba 7200rpm 1 Tb HDD van egy SAmsung 860 EVO 500GB és van egy Adat Gammix S11 pro 512 SSD. A rendszer a HDD-re van telepitve. Jelenleg a Battlefield 1 a samsung 860 evora, az origin program szintén. A kérdésem az lenne hogy hogyan lehet mégis az hogy játék közben a feladatkezelőben a HDD kihasználtsága 70-80% az SSD ahova a játék van telepítve pedig ilyen 2-3% ?? Hogyan lehet ez ?
KÖszi előre is.
0
0
0
0
💬 21
FoLey avatar
@james007: Futtatás->services.msc->Windows Search és off. Amúgy a rendszert miért nem ssd-re teszed? 🙄
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Arra kellett volna... Amit írtál ez mi pontosan? Nem lesz belőle gond ha offolom?
0
0
0
0
FoLey avatar
@james007: Windows search egy olyan amit fájlokat néz át az adott nerevlemezen ahol windows is rajta van. Így tekeri,dolgoztatja egy ideig. Kikapcsolásával nem fogja ellenőrízni,így nem fog terhelni.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Okés köszi. Minden indításnál leállításam?
0
0
0
0
FoLey avatar
@james007: Indítás: Letiltva és ennyi,de előtte futtatását állítsd le
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Windows search így konkrétan nem találom az oké hogy keresést jelent magyarul (mert nekem magyarul van a lista) de sajna nincs meg...
0
0
0
0
Payphoner avatar
@james007: Már kb 3-4 éve a Windows 10 használhatatlan HDD-n. Ne csodálkozz hogy 70-80% a kihasználtság. Mikor megjelent a Windows 10 egy teljesen új HDD-n egész fürge volt. Azóta rengeteg frissítést kapott + gondolom a HDD-d is koros már kicsit.

Engedd el ezt a HDD dolgot és tedd át SSD-re a rendszert. Megéri veszödni azzal hogy vissza pakolj minden adatot hidd el. Nekem egy 256 NVME-n van a rendszer, 1 TB HDD-n a játékok és egy 500-as HDD-van a filmeknek meg ilyesmi. Sajnos a HDD lassan már adattárolásra sem alkalmas, az új SSD-k meg elég jó életciklussal rendelkeznek
0
3
0
0
Scorn Face avatar
@Payphoner:
Sajnos a HDD lassan már adattárolásra sem alkalmas

Miért is?
0
0
0
0
FoLey avatar
@Payphoner: "Sajnos a HDD lassan már adattárolásra sem alkalmas"

Miért is?

https://www.tirreno.info/wp-content/uploads/2016/11/de-miert.jpg
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Imádom ezt a topikot, 2 perc leforgása alatt annyi hülyeséget olvastam hogy kiégtem 😂 Az egyik SSD megléte mellett HDD-re telepít Win-t, a másik meg elvileg Hálózatszerelő/PC szervizes és olyanokat ír hogy csak nézek 🤔
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Sokan parkolnak HDD-re Wint... Sajnos sokszor nem úgy működik a Win az ssd-n ahogy kéne...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Payphoner:
Sajnos a HDD lassan már adattárolásra sem alkalmas

Miért is?

(kérdezi ezt, adattárolásra 15db HDD-t használó, átlag ember 😂)
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Amint bezártam a frissítést/keresést teljesen jol működik. Ssd-re telepítette sok kollegeg ismerős hát nem voltak maradéktalanul elégedettek. Sebességben rendben van az oke de tud problémát okozni az SSD-n a Win. Egyébként nem, nem koros a winyom mert márciusban lett megvasarolva a komplett gép.
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Payphoner avatar
Értsd jól. Nyilván az adataimat én is azon tárolom. De Játékoknál főleg a multiplayer-nél elképesztő lassú a HDD. Egy Warzone vagy egy BF-nél tökéletesen kirajzolódik. Meg az is hogy nekem a netem gyorsabb mint amilyen gyorsan tud irni a HDD. Szóval a filmek ilyesmik nekem is HDD-n van. Ipari célra is rengeteg HDD-t használnak. De egy mezi embernek ha nincs HDD a gépében nem kell félnie attol hogy kinyirja az írással. Nekem a Régi 120-as Satas Kingstonomon több mint 2tb adat íródott és 90%-volt mikor nyugdíjba küldtem
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@james007: A Fő gond az, hogy a Windows mindig a saját meghajtójára ír ki dolgokat, függetlenül mindentől. Ez elősegíti a működését, hogy olyan fájlokat kirak, ami a ramba nem kell folyamatosan. A fő gond itt az, hogy a játékok manapság már szeretik az SSD-t, így viszont hogy a rendszer nem azon van a terhelés a játék futtatásakor fellép, tehát a megoldásnak mindenképp annak kellene lennie, hogy a rendszert rádurrantod az SSD-re. Hogy utána mi honnan fut már sokkal "mindegyebb" úgymond!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Értem. És hogyan lehet azt megoldani hogy mindenféle másolás mentes nélkül áttegyem ssd-re? Egyébként SATA-s 860 evo meg egy M2-es Adat van a gépben.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@james007: Mivel a HDD-n van rajta, így gyanítom más is van ott és nincs külön virtuális partíció a többi cuccnak, illetve gondolom az SSD sem üres, szóval kivitelezhetetlen sajnos így. Léteznek programok, amik át tudják rakni SSD-re ,de így, hogy adatok rajta vannak kimentés nélkül nem megy!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andor1997: Át lehet tenni az egész HDD tartalmat is, csak ahhoz kell egy akkora méretű tárhellyel vagy egy picivel többel rendelkező SSD mint amennyi a HDD-n foglalt adat.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@reszler112233: Na igen, ez tény, csak hát ki tudja ugyebár, hogy neki miből mennyi!
0
0
0
0
Payphoner avatar
@reszler112233: Macrium Reflect az egyik legjobb program erre. A sima ingyenes verzióval is mindent meglehet csinálni, és ha kisebb lenne az SSD mint a HDD azzal sincsen gond. Én kb 20-25 HDD-t elköltöztettem már SSD-re ezzel a programmal, talán 1x nem sikerült sehogy sem bootolni. Ha pl az SSD fél terrás lenne a HDD meg 1 TB de összességében csak 300GB van használatban akkor simán át lehet tükrözni
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Payphoner: Én lényegében pont ugyan ezt írtam a mondandóm végén ugyanis azt írtam is hogy amannyi a HDD-n foglalt adat, nem pedig az összméretét.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
2
0
0
0
💬 7
Puffin avatar
Az ami a tápból jön! Kell neki áram is. :D
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Már nem azért, de én ezt nem hiszem el.
4
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Azt, hogy a SATA csatlakozású SSD-t csak szimplán SATA kábellel kötötted rá a gépre és csodálkozol, hogy nem ismeri fel.
(Az írásod alapján nekem ez esett le)
1
0
0
0
Scorn Face avatar
@Puffin: Nem akarok szemétláda lenni, de amikor ezt olvastam hát majdnem kiugrottam az ablakon nevetve....
Mármint amit a srác írt.
2
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Lehet hogy nem is kellene táp a gépbe? Csak meg lett vezetve az egész világ? 😲
0
1
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Pont mint ahogy a cyberpunk szindrómában szenvedők szokták írni: Át lettünk verve!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Adott egy Adata XPG GAMMIX NvMe SSD. Tesztprogrammal ilyen 2900-3000 MB/s olvasási sebességet produkál, de mondjuk megnyitok valamit nagyrészt Kontakt fájlokat zeneszerkesztéshez akkor meg nézem feladatkezelobe ilyen 500-600MB az olvasási sebesség. Hogy lehetne rendesen konfigurálni hogy nagyobb értéket kapjak?
Előre is köszi.
0
0
0
0
💬 8
bukta2 avatar
@james007: Helo!

A drivere felvan telepítve?
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Nincs. Ennyit számítana egy SSD driver? Mert fura hogy a mérő programokkal közel annyit hoz amennyi a gyártó által közölt, viszont pl fájlokat másolok, vagy megnyitok róla akkor töredéke.. De akkor megprobalom driverrel
0
0
0
0
bukta2 avatar
@james007: Hát, egy próbát én azért tennék vele! ;)
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Oks megnézem majd. Ha 2800-2900-at tud a program mérések szerint akkor használat kozbe is jó lenne... Mert most bármit nyitok meg ilyen 400-500-al olvassa be a cuccokat.
0
0
0
0
no avatar
@james007: Mert azok az értékek a szekvenciális írás/olvasást mutatják, amit meg lejjebb írsz az a véletlenszerű, úgy működik ahogyan kell nincs ezen mit konfigurálni.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: És mi a különbség a szekvenciális és a véletlenszerű között?
0
0
0
0
no avatar
@james007: Ha annyira bele akarsz mélyülni akkor ezek alapján már magad is találsz átfogó részletes leírást. Röviden a szekvenciális számodra nem releváns érték fogyasztóként, neked a random 4K olvasás a mérvadó (esetleg írás ha adatközpontod van otthon), amit a gyártók IOPS-ben adnak meg amit magadnak visszafejthetsz, de egyszerűbb egy tesztet megnézni róla CrystalDiskMark pl.
Az sem utolsó szempont SSD-nél, hogy hosszabb távú terhelés esetén mennyire képest tartani a tempóját, a legtöbb rengeteget veszít terhelés esetén a túlmelegedés miatt, ezért ajánlott minden NVMe-re bordát pakolni, hűvösebb és stabilabb működés az eredménye.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Értem, köszi. A hőfok az teljesen jó használat kozbe is, a gyári borda nagyon jól lehűti. Akkor megnyugodtam hogy nem driver vagy konfiguráció hiba.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
Nem rossz, de ha a tervezett gépedbe akarod venni, akkor én inkább manapság már M.2-es SSD-ben gondolkodnék, tehát Samsung 970 EVO széria.
1
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Viszont hűtőbordát ajánlok a 970-re, mert anélkül tényleg melegedhet. Én nyitásnak raktam az 500 GB-os verziójára.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
reszler112233 avatar
[url]https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=M.2+h%C5%B1t%C5%91borda[/url]

De nekem ez van rajta, viszont kettő thermal pad volna hozzá, de a 970 esetén csak 1 fér el, de így sem megy 55fok fölé vele az SSD.

[LINK]
0
0
0
0
carl18x avatar
Elég jól bírja az írást, elég tartós szóval biztos jó vétel! :)
Nekem a Kingston A400 1 év 3 hónap után még mindig hibátlan, az enyémtől sokkal jobb.
Esetleg ha M2 ssd-ben gondolkozol, akkor sajna sokszor 2 Sata kimenetet fel kell áldozni érte.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Bárki akinek Gigabyte SSD-je van megtenné hogy ir nekem egy privátot?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok, van nekem egy 1TB Gigabyte GP-GSTFS31100TNTD SSD-m. Mik a tapasztalatok a márkával kapcsolatban? nekem sose volt magával a márkával bajom de így SSD téren nekem valami nem oké. pár hónapja vettem, 100 a teljesítmény a kondi is, rendben van minden de egyszerűen össze vissza teljesít. Próbáltam több gépben és USB-n keresztül is de ugyan az, folyamatosan ugrál szóval egyszer másol 100mb/s-el aztan megáll 2 másodpercre, aztan megy csak 2kb-al aztan megint 50mb aztan 0 és így össze vissza. Nekem minden játék ezen van nem akadozik semmi, de ha közben másolok rá akkor van hogy be-be akad. És olyankor 90-100% a kihasználtság. Régebbi más márkájú SSD-vel ilyen nem fordult elő, de mivel PC-vel foglalkozom megfordult már ez az a kezembe, ugyan annak az SSD-nek a 120-as változata is hasonlókat produkált.
0
0
0
0
💬 11
Andor1997 avatar
@Payphoner: Lehet nincs benne elég Cache, ugyebár ennek méretétől is függ ez az egész átvitelkor, ha az teli van, akkor droppol. Illetve hát ennyit bír:
[LINK]
1
0
0
0
Payphoner avatar
@Andor1997: Köszönöm segítséged, mostmár vásárláskor erre is fogok figyelni!
1
0
0
0
Scorn Face avatar
@Payphoner: Én a jól bejáratott márkákat részesíteném előnyben a helyedben pl: Samsung, WD.
Hiába vannak relatív új gyártók akik ebbe a bizniszbe is beszálltak, nem biztos hogy megéri benevezni a termékeikre.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Scorn Face: Hát én meg pont a WD-t nem szeretem annyira, akkor inkább Kingston. De egyébként abszolút Samsung párti lennék csak ugye feláras. De mostmár nem fog érdekelni az a pár ezer forintos különbség, ahogy a pénz engedi mindkét SSD-m cserélem Samsungra
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Payphoner: Nekem Kingston-ból csak memóriám volt anno az egyik gépemben, meg 1 db SSD.
WD-ből meg csak HDD-k vannak a gépemben, illetve külső meghajtóként.
De a Samsung az nagyon jó SSD téren, nekem 3 db van, nem fogod megbánni a váltást.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Milyen meglepő, egy újabb Giga termék ami nem működik megfelelően 😅
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Sokféle történet, és beszámoló (teszt) kering a Gigabyte hardverekről, és azok meghibásodásairól (múlt és jelen egyaránt). Szóval jobb óvatosnak lenni...

Szerkesztve: Persze minden márkánál ki lehet fogni olyan terméket, amivel gond adódhat.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Persze, csak a meghibásodási ráta nem mindegy, vagy alkalomadtán a garanciális ügyintézés rugalmassága 😄
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Szia Uram! Egy konténernyi ömlesztett Gigabyte alkatrész érdekel? 😁
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ha felesbe megoldható Uram, már megyek is érte!
0
1
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Persze, minden (is) megoldható.
0
0
1
0
no avatar
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne hogy vásároltam egy A data GAMMIXX 11 512 GB SSD. A hivatalos honlapon olvasási sebességnél 3500MB/s írnak, viszont én akármivel teszteltem mindig 2800-2900-at tudtam mérni. Valaki tudna s ez ügyben segíteni ? Köszi előre is.
0
0
0
0
💬 6
reszler112233 avatar
@james007: Ezt a lehetséges hogy az alaplapod nem engedi. Az az lehet a mostani lapodban csak annyit fog tudni, de átlag felhasználás mellett nem fogsz különbséget látni egy sima 2,5-ös max 550MB/s-el szemben.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Már most látok különbséget. Egyik asd samsung evo 860 annak 500 az olvasási sebessége, ennek amit vettem meg 2800
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@james007: Az elég érdekes. Én nemrég váltottam Samsung 840 EVO 120GB-osról Samsung 970EVO Plus 500GB-osra, és rendszer vagy programok indítása terén nem vettem észre különbséget. A váltást meg nem azért léptem meg, mert bedöglött volna, hanem mert a 120Gb kezdett kevés lenni a rendszer és egyéb programok alá.
0
0
0
0
no avatar
@james007: Ő nem a szintetikus tesztekben mérhető sebességkülönbségre gondolt, hanem xy alkalmazás elindítására stb. ezt takarja az általános felhasználás. Munkában jönnek ki egyedül a különbségek, vagy ritkán egy két játék szokott még kamatoztatni belőle stabilitás szempontjából.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Igen tudom. Én fl studiot használok ég és fold a különbség a különböző kontakt könyvtárak beolvasási sebessége között. Valamiért nem tudja a max olvasást hozni de igy is piszok gyors. Ami eddig a samsing 860 evoval 10-12 mp volt az ezzel az M2-es Adataval meg 2-3 mp.
0
0
0
0
Puffin avatar
@james007: Az a hivatalos maximum lenne a legoptimálisabb környezetben ha a csillagok is úgy állnak... 😃
A 2800-2900 teljesen jó.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Üdv!

Sajna a rendszer SSD-m 1 %-ot meghalt. Már csak 92%-os. Semmi probléma nem volt eddig vele. Hány %-nál csereérett? Vagy majd meglátom, ha kékhalálozik, fagy a win?
5 éves Intenso az alany.
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@The_Teacher_Man: Vannak amelyek elmennek nehany szazalekon meg par evig, van ami 99%on meghal... ha fontos adatokat tarolsz, mentsd le es hasznalhatod meg ideiglenes fajloknak.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Bronson: Csak a windows van rajta, annak meg nem számít. Köszi a megnyugtatást <3 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@The_Teacher_Man: Ahogy előttem írta Bronson, csinálj egy adatmentést, aztán mehet tovább.
Nem hiszem hogy gond lenne, de ugye számítástechnikáról beszélünk 😆
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: Lásd feletted <3
0
0
0
0
carl18x avatar
Lekopogom 1 éve és 3 hónapja van meg a Kingston A400 és azóta hibátlanul megy. Reméljük bírja még 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!

Gigabyte Aorus RGB M.2 NVMe 256GB SSD-t használok, és már másodjára tapasztalom azt,hogy nem bootol be a gép mert kékhalált kap. A BIOS menüben látom,hogy nem arról a particióról akar bootolni, hanem egy másik SSD-ről,de ha vissza állitom, akkor gond nélkül betölt a win. Ezzel lehet valamit kezdeni,vagy miért csinálja? CrystalDiskInfo és Hard Disk Sentinel programmal megnéztem,ott nem talált hibát.

A választ előre is köszönöm mindenkinek!
0
0
0
0
💬 3
Scorn Face avatar
@Sicu33: Én elsőre BIOS problémára tippelnék, vagy extrém esetben az alaplapon valami nem úgy megy ahogy kéne...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@Scorn Face: CR2032 gombelem csere megoldotta a problémát,köszi a segítséget! 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Sicu33: Akkor a legegyszerűbb útón megoldódott a dolog. Örülök neki. 😉
0
0
0
0
Booker avatar
sziasztok
SATA 2-es lapba megéri SSD-t rakni?
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@Booker: Igen. Úgy is sokkal gyorsabb mint egy 7200-as HDD. Nekem is ment kb másfél évig a 840VO SSD-m SATA2-es portban és ég és föld volt a 7200-as HDD-hez képest a rendszer indulása.
0
0
0
0
Booker avatar
@reszler112233: Ok, akkor a másik gépem megkapja a kingston ssd-t, azzal úgy se játszok szóval elég lesz a 240GB
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Hellóóóó. Szerintetek egy egyszerű felhasználónak mint én érdemes M.2 ssd-t venni a gépbe "extra" tárhelynek vagy elég a sata-s is? HDD-t akarom leváltani mert zavar a hangja működés közben. Más baj nincs vele,csak tényleg a hang. Nézegettem 1TB körüli M.2 és sata árai közt nem sok külömbség van. M.2 Kiszemelt : Kingstone A2000 . Sata : még nem tudom 😃
0
0
0
0
💬 7
bukta2 avatar
@Viktorinho: Hát átlag felhasználásra tökéletesen elég a sata is, egy Samsung 860 Evo tökéletes lenne erre a célra.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@bukta2: Köszi,akkor az lesz a következő tétel amit veszek.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: M.2 csak egy form factor, amiből ugyan úgy létezik SATA és NVMe (átlag felhasználásra szerintem az utóbbit kérdezed, mert az mérföldekkel gyorsabb megoldás)

Átlag felhasználásra bőven megfelelő a SATA3-as sebesség SSD ügyileg, legyen az 2.5"-es vagy M.2. A kiszemelt Kingston például NVMe. Árban köztük alig van eltérés, így érdemesebb a gyorsabbra rámenni, ha nézelődni szeretnél közöttük akkor a Western Digital, Samsung, Kingston, Crucial variánsokat ajánlom.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko: Igen nvme-t gondoltam, Windowsnak van is egy 250gb-os samsung,és még egy helyem van a lapban. Kingstone-t azért néztem mert élettartama elég jó.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Általános felhasználásra veheted nyugodtan.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko: Akkor már csak el kell döntenem kettő közül amit ajánlottatok melyik legyen.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: bukta sem mondott rosszat, csak jelenleg a Kingston ha jól láttam olcsóbb és gyorsabb is. Általános használat mellett egyébként nincs érezhető különbség.
0
0
0
0
Ayistion avatar
SSD guruk segítségét várom. 😃
Mivel új PC-t raktam össze, csakis az SSD jöhetett szóba, kezdésnek egy 240GB M.2 SSD ment bele mondván rendszernek jó lesz, meg annak a két játéknak marad hely amivel játszani akarok, míg nem bővítek, de most szeretnék bővíteni.
Kettő SSD-t néztem, az első Kingston [LINK] a második pedig egy Samsung Evo [LINK] , amit azért néztem csak, mert sokat láttam hogy mindenki ilyeneket használ, gondolom akkor nem lehet rossz. Alapvetően erre a ≈480-500GB SSD-re csak is játékokat szeretnék telepíteni, semmi mást, az M.2 SSD-ről pedig paterolni a két játékot, és feltenni a bővített tárhelyre. Később nyilván szeretném még majd bővíteni, de egyenlőre ez elég lesz számomra. Mivel a gépépítés alatt nem basztam fillért (kivétel videó kártya, de azt hagyjuk 😆 ), így az SSD-vel sem akarom ezt tenni. Kérdés hogy megéri-e nekem az Evo csak a játékok miatt, (nem tudom mennyit számít az 500 és 560 MB/s közötti sebesség) vagy maradjon a 480as Kingston.
Valamit másik kérdés, hogy a jelenlegi M.2 SSD-met amin csak a rendszert tervezem hagyni, érdemes lenne e leváltanom egy [LINK] ilyenre, vagy hagyhatom a jelenlegit. Mivel nem értek hozzá, ezért csak az ár miatt gondolom hogy az olvasáson/íráson kívül másban is jobban teljesít.
0
0
0
0
💬 6
Warlordcommander avatar
@Ayistion: A samsung és a kingston is jó kis ssd, nekem mindkettő van, igaz nem ezek a verziók, de egyikkel se volt még semmi baj. Az 500/560 közötti sebesség pedig nem nagyon észrevehető, de ha van rá keret én a samsungot venném, és az m2-őt is cserélném.
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: A játékoknak annyi a lényeg, hogy SATA SSD-t kapjanak, azon belül már nincs mérhető különbség sebesség ügyileg. Amiket kinéztél mindkettő megfelelő a célnak, de ajánlom a Crucial MX500-at is hasonló méretben, szintén megbízhatónak számít. De lehet megérné kicsit többet költeni rá most és az 1TB-ot megcélozni Western Digital Blue-ból vagy Crucial BX500-ból, nem sokkal drágábbak.
A 970 EVO Plus nyugodtan mehet rendszernek. Amit te használsz jelenleg az M.2 SATA3, amit kinéztél pedig M.2 NVMe. Utóbbi lényegesen gyorsabb és a rendszer azt ki is használja, szóval érdemes cserélni.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@LordSzalko: Akkor lehet hogy 1TB verziót célzok meg. Ajánlásodra így kettőt néztem ki, egyik a WD Blue [LINK] , valamint egy Samsungot [LINK] ami még talán működhet. Gondolom mindegy hogy melyiket választom, bár én annyira a WD termékeket nem ismerem, de látom Te e márkát használod.
A rendszernek akkor mindenképp beszerzek majd egy 970 EVO Plus-t.
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Kettő közül a Western Digital-t ajánlom mert az TLC, a QLC az lassabb (állandó írás mellett) és kevésbé időtálló.

Western Digital az utóbbi időben nagyon ráment az SSD fejlesztésre, gyakorlatilag maga mögé utasítva az eddig élen járó márkákat. Megbízhatóak és veszett gyorsak, persze az utóbbit kategóriája válogatja.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@LordSzalko: Értem, köszönöm a segítséget, és a felvilágosítást! 😃 Így már megvannak a kiszemeltek minden szempontból. 😀
Még egy Samsung 870 EVO 1TB-sen gondolkodom, ami TLC V-NAND technológia, ami gondolom jobb mint a sima TLC. Legalábbis ahogy Én utána néztem úgy tűnt.
Spoiler!
Jó az új profilképed. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Igen, az megfelelő. Köszi 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lassan kezdett kevéssé válni a 120GB-os SSD tárhelye így ha már nagyobbra váltottam és a lapom is támogatja akkor miért ne lépnék feljebb és vennék NVME SSD-t. Így vettem egy Samsung 970EVO Plus 500GB-os példányt. Nyitásnak tettem rá egy ilyen hűtőt [LINK], de csak egy fehér színű thermal pad van az is alul rajta, mert ha mindkét oldaltóra felraktam, nem fért bele az SSD. De azt hiszem így is jó lesz tekintve hogy 55 fok fölé nem ment.Egy kép amin van egy CristalDiskMark teszt, és a Samsung Magician-ban a régi és az új SSD méréskülönbségei.[LINK]
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@reszler112233: Kellemes hőfokok, hibamentes éveket kívánok.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@LordSzalko: Köszönöm! Ha annyit kibír mint a 840EVO akkor simán megérte az árat amibe került hűtővel együtt.
0
0
0
0
no avatar
szevasztok érdemes a legujabb amd drivert felteni.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@dodo50: Én inkább kihagyom.
0
0
0
0
BiGame avatar
Sziasztok, Seagate Firecuda ssd-t használ valaki? Azzal szemezek épp.
0
0
0
0
carl18x avatar
SSD az istenek tárolóhelye, mi add dicső sebbeséget és gyorsulást! 😀 Ajánlott rendszer meghajtónak.
0
0
0
0
feher-adam1989 avatar
Sziasztok!

Talán hülyeség, de valakitől azt hallottam, hogy ha ssd-re van telepítve az operációs rendszer, akkor nem fog belassulni évek múltán se. Ez igaz lenne vagy hülyeség?
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@feher-adam1989: Ha nincs telipakolva minden xarral akkor gyors marad.
0
0
0
0
feher-adam1989 avatar
@Puffin: Köszönöm a választ!
0
0
0
0
no avatar
@feher-adam1989: 10-15%-át kell szabadon hagyni a tárlókapacitásnak.
0
0
0
0
feher-adam1989 avatar
@LordSzalko: Köszönöm a választ! Annyi bőven van! 😀
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Használhatom ugyanazt az SSD-t játékra és adattárolásra? Én eddig azt gondoltam, hogy igen, de mindig jön egy okos (másik fórumon), aki azt mondja, hogy ilyet nem szabad, külön meghajtó kell a játékhoz és az adatokhoz is.

Köszi!
0
0
0
0
💬 4
Memento Mori avatar
@Hegyirablo: Ezt a hülyeséget! 😂 Hogy a viharba ne használhatnád. Régen HDD-t lehetett használni mindkettőre, egy korszerű SSD-nek meg sem kottyan ami sávszélt lefoglal egy játék és az oprendszer futtatása.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Memento Mori: Tudom, köszi!
0
0
0
0
Superman79 avatar
Van egy 222gb os ssd m. Az baj, ha csak 58gb rajta a szabad? Az majdnem 25%. Az baj, ha csak annyi szabad? Hallottam olyasmit, hogy akkor gyorsabban elhasználódik.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Superman79: Csak arra figyelj, hogy tudjon működni a wear leveling, szóval 10-15%-ot hagyj szabadon.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@LordSzalko: Oké, kössz.
0
0
0
0
zsolo avatar
Rendeltem én is egy Samsung 500GB 970 EVO MZ M2.0 ssd-t, remélem jó lesz, hozza majd az elvártakat! 😆😊
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
Üdv. Van egy Samsung 500GB 970 EVO M2 típusú SSD-m. 50+ fokra is felmegy, pedig van rajta hűtőborda. Vagy normális érték az 50 fok neki? Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@ExtazYexe: Normális, terhelve hűtőborda nélkül ezek lazán verdesik a 70-80 fokot is.
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
@LordSzalko: Na jólvan akkor megnyugodtam. 😃 Köszi a választ.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@ExtazYexe: Hol tudom megnézni a hőfokát? Nekem is ilyen van csak az 1 tb-os, köszi! előre is! 😉
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
@bukta2: Hard disk sentinel nevű progiba, nem a legjobb de célnak megfelel. 😀
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@ExtazYexe: Van a Samsungnak saját programja is: Magician Software
[LINK]
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Scorn Face: Köszönöm, otthon megnézem! 😉

U.I: no megnéztem, jó kis progi! 48 fok játék alatt! VGA alatt van nekem is,az meg 65-68 fok körül mozog (játékonként eltérő a hőfoka) de az SSD-nél ez a 48 fokot teljesen jónak érzem!
0
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Az miért van h az ssd pendrive-ra 4k filmet 19-28 mb/s-el másol? Olvasással nincs gond. Illetve amikor ugyanezen az ssd-n egyik mappából a másikba akarok 4k filmet másolni a sebesség 250-450 mb/s között van, ingadozik... ez mitől lehet? A program szerint 100%-os az ssd.
Köszi a választ!
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@mata1093: Első kérdésre a válasz, hogy a pendrive nem bír többet, és a másolás sebessége nem csupán a ssd-től függ. Ott vannak az usb kábelek stb. Második kérdés, ez egy csomó dologtól függ hogy hogyan másol egy egy filet a rendszer, filemérettől, mennyi van belőle (file) , milyen ramod van stb stb.
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Warlordcommander: Értem 😀 Köszönöm a választ! 😀 én arra tudok még gondolni, hogy maga a film mkv formátum és az is közrejátszhat szerintem
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@mata1093: Első kérdésnek én azt szánnám hogy milyen a Pendrive pontos típusa. Mert ha csak 3.0-ás is akkor annak általában 30Mb/s a max írás sebessége. Ez tuti mert nekem is van 3.0-ás drivom és maximum 32-vel másol, de ezt hozza ha HDD-ről ha SSD-ről vagy akár hálózaton keresztül laptopról vagy PC-ről, de NAS-ról másolok valamit rá.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Nos bentvan már a pc be... Átklózonztam az egész c-t. De amikor kikötöm a hdd t, nem bootol be. Mi tévő legyek?
0
0
0
0
💬 2
BenjaminHun avatar
@Superman79: Állítsd be hogy honnan bootoljon. Hátha csak ennyi a baja.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@BenjaminHun: Már próbáltam, de semmi. Ha kikötöm a hdd t, akkor a bal felső sarokban villog a vonal. Win 10
Szerk: amikor be akarom kapcsolni, akkor villog az a cucc
0
0
0
0
Superman79 avatar
Az mind1 hogy hogy teszem bele a pc be??? A csatlakozós részek felfele, vagy forditva legyenek?
0
0
0
0
💬 2
NeTuddMeg avatar
@Superman79: egyféleképpen tudod.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@NeTuddMeg: Oks.......😆😆
0
0
0
0
wezz avatar
Üdv!

Szeretném megkérdezni hogy lehetséges-e Win7-ben, a beépített lemezkezelővel megoldani a következő problémát. Van egy SATA-s SSD-m, amin most a rendszer található kizárólagosan. Ez az SSD egyetlen nagy partícióból áll. Ezt szeretném megfelezni a windowsból, hogy felrakhassak mellé egy Win10-et is. A lemezkezelőben az egyetlen funkció amit tudnék csinálni, az a "Kötet zsugorítása". Ha jól értelmezem, akkor ezzel a meglévő partíció méretét tudom akár a felére csökkenteni, s az így fennmaradó terület partícinálatlan területté válik. Ezután tudnék létrehozni egy új partíciót az új windowsnak. Ez az én elméletem.

Kérlek erősítsetek meg benne hogy így van-e vagy sem. Nem szeretném elveszíteni egy számomra kipróbálatlan partícionálással az egész rendszert ami most van. Hálás köszönet előre is a válaszokért!

[LINK] Így néz ki a dolog ha számít.

KÖSSZ A SEMMIT!!! Ez aztán a fórum. Mindenki jobban tudja hogy mi kell nekem, mint én magam!?!?! Egyetlen kérdést tettem fel és senki nem válaszolt. De tegyük fel hogy nem is multibootra kell, csak viccből meg akarom felezni. Így sem tudna valaki segíteni?
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@wezz: Nem írtad milyen paramétrekkel rendelkező gépről van szó, de ha a 10 támogatott, akkor én nem szórakoznék ilyennel hanem mentenék mindent az SSD-ről és tenném rá a 10-et és kész is.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@wezz: Én is azt csinálnám amit reszler írt, ma már sajnos halott op a win7, jó volt amíg tartott, de ideje váltani.
0
0
0
0
wezz avatar
@Warlordcommander: Eszemben sincs leváltani. Benne van a szövegben hogy egy multiboot rendszert akarok csinálni. 5+éve tökéletes játékra és böngészésre a windows 7, minek piszkáljam?

Valaki más? Aki a megoldást is tudja? (Vagy csinált már ilyet SSD-n.)
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@wezz: Esetleg egy másik SSD vásárlása belefér? Nem okoskodásból írom...
Nekem évek óta 2 különálló SSD-n van a kettő Win 10-es rendszerem.
Ez biztonságosabb, mint fizikálisan 1 SSD-n kettő rendszer.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@wezz: Már nem azért de akkor is inkább még egy különálló SSD. Bár azt nem értem, hogy Windows mellé minek egy másik, mert azt megérteném ha Linux-ot tennél másodiknak. Na meg ami Windows 7-en megy annak 10-en is mennie kell. Másik az hogy a 7 egyre sebezhetőbb lesz, mvel már nem támogatott. Ha vannak driverek 10-hez akkor én mint írtam nem tökölnék a multiboot-al. Ha nem volna hozzá 10-hez driverek akkor érteném a 7-hez való ragaszkodást, de ha tényleg adott a 10-es driverezettség akkor nem kérdés a váltás 10-re.
0
0
0
0
visor261 avatar
@wezz: TL;DR Elvileg igen, de legyen biztonsági másolat.

Nekem nem ssd-n hanem volt hdd-n win 7+10 multibootban, szal elvileg működne amit írtál, a bibi az csak az hogy a win 10 a frissebb ezért ő lesz a multi boot felelős és nekem már szált el csak úgy a rendszer miatta. Azóta külön meghajtón van a 2 os. De még így is ha nem mented le több helyre azt amik fontosak akkor csak magadat hibáztathatod amikor frissít a win 10 és nem tölt be a rendszer vagy letöröl dolgokat...Spoiler!
Nekem úgy szálltak el dolgok hogy 3-helyen voltak elmentve... azóta 4 helyre mentek 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@wezz: Én nem leszólásból írtam amit írtam hanem tanácsnak és ha ez nem teszik akkor ne foglakoz vele. De ha egy 120-as SSD-t ketté is akarsz bontani az is felesleges szerintem, bár te tudod. Főleg mint előttem is írták, ha ráteszel a második részre még egy oprendszert és az egyik elviszi a másikat, akkor ne csodálkozz majd.

De hogy a kérdésedre válaszoljak. Egyszerűbb ha-a 7-et is újrahúzod egy menetben ezzel egyidejűleg a telepítővel ketté tudod osztani a meghajtót, bár továbbra sem látom értelmét.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Van egy 160gb HDD meghajtóm . Hard disk szerint nincs semmi baja viszont ami szemet ütött hogy van a háta mögött 600 valahány nap működési idő . És az összes indulás leállás helyére 1 van írva . Akár milyen játék van rajta fél perceként meg akad kb . Ez a videokártya csere után lépett fel míg a régi kártyámat használtam addig nem volt semmi baja . Kérdés hogy most ez szoftveresen nem jó valami vagy pedig tönkre ment és kuka ? Fejparkolásról olvastam hogy az miatt van ez az egész vagyis lehet de nem teljesen értem ezt a hirtelen "tönkre menetelt" .
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@EchoMMM: Lehet hogy valóban a merevlemez hibás, nekem volt régen hasonló gond és egy Sata Kábel cseréje megoldototta a problémát. Elsőnek próbáld azt cserélni, lehet csak a kábel a problémás.
Ha Sata kábel csere se oldja meg, esetleg üresjárati terhelés milyen? Malware nincs a háttérbe?

malwarebytes ingyenes és megtalálja a háttérba foglalkozó férgeket.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@carl18x: Sata kábelt próbáltam . 250gb tárhelyes hdd meghajtónak a helyére raktam és ugyanaz a hiba . Üresjáratban nincs le terhelve . 0% ír ki folyamatosan a feladatkezelő . Malwarebytest nem próbáltam még de rá nézek . Bár kétlem hogy lenne valami a gépen mert van AVG meg a windows defender is be van kapcsolva .
0
0
0
0
carl18x avatar
Egy Fél év kb SSD Használok, arra raktam a Windowst. Komolyan Ég és föld volt a különbség, hatalmasat dob az élményem! Megéri rá beruházni, az árát maximálisan megérte.
Gomb nyomásra 30 másodpercre teljesen készen felál a rendszer, ez merevlemeznél 2 perc volt mire minden betöltött és nem kereget tovább.
Szóval aki gépet épit, és azt akarja gyors legyen SSD mindenkép ajánlott rendszer meghatónak.
Játékok még el van a merevlemezen, de a rendszert mindenkép SSD-ra érdemest telepiteni.
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@carl18x: Lenni magyar, dá? 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Háráso táváris!
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Valamit elirtam? 😃 Nagy álmosság volt már dá! 😃 Dobrabicser népetyüm! 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Hát csak elvétve egy két dolgot 😆 Gondoltam rákérdezek mert valszeg nem voltál a top-on 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: A lényeg megéri az SSD! 😃 Nekem 3X gyorsabb lett utána a rendszer! 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Bőven megéri, én már egy két éve mellőztem a HDD-t a gépből, általános használat mellett gyakorlatilag az egyetlen zajforrást jelentette, azon kívül hogy munka szempontjából kegyetlen lassulást eredményez ha nagyobb fájlokkal dolgozik az ember.

Akinek sok offline tárolni valója van annak még opció a HDD, de csak NAS formájában.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Külső vinyó 'oszt csá.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Akár, az is jobb mint gépházon belül halmozni őket.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Nekem kizárolag a Rendszer van az SSD-n, meg hát van pár sebbeség igényes program. Hát mondjuk nyilván van létjogosultsága,de szerintem még a merevelemez se halott. Van némi hangja, de türhető és jelentősen több a kapacitás.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Úgy a legköltséghatékonyabb. Semmiképp sem halott, csak számomra már túl lassúnak számít, sok tárolni valóm meg nincs, az a pár száz GB vígan elvan felhőben.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát ez attól függ kinek mire kell a gép, én csináltam pár tesztet és vannak olyan játékok amik az SSD_ből nem profitálnak.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Haló!
Ha veszek egy ssd, és a hdd ről atmasolom rá a win fajlokat, majd torlom azokat a hdd ról, az működni fog?
0
0
0
0
💬 11
Superman79 avatar
@csuz-li: Oksa. Csak gondoltam,mert eredeti, meg Microsoft office is fullba megvan,és gonfoltam, hogy atlehet tenni. Valami masik megoldas van rá?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Superman79: Fogsz egy pendrive-ot és elkészíted a telepítőt. [LINK]

Beteszed a gépbe az SSD-t és kiveszed a HDD-t
Feltelepíted a win10-et (nem adsz kulcsot, hanem az aktiválás később opciót választod)
Bejelentkezel a microsoft fiókodba, így "visszakapod" az eredeti win10-et és Office-t.
Ha visszateszed a HDD-t, akkor ezt tudod formázni és beálíltani másodlagos meghajtónak, ami mindig jól jön, ha van.

Nekem így került be az SSD a gépembe és nekem is eredeti a Win és az Office.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@csuz-li: Kösz. És ez akkor is műkszik, ha nem én vettem a wint meg az officet? Mert a csávó rakta rá, akitől vettem a pc t. És gondolom, hogy o csak vett egyet, és minden pc n amit elad, azt aktiválja be.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Superman79: Hát, ha a régi gépen (HDD-n lévő telepítésen) be vagy jelentkezve a microsoft fiókkal, akkor elvileg ezek a fiókhoz vannak kötve.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@csuz-li: Kösz. 😃😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Ezen a csatornán találni olyan programot, ami HDD-ről SSD-re (is) klónoz úgy rendszert, hogy az működik teljesen!
[LINK]
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Andor1997: Valami probléma van....
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Javítottam....hülyén linkelte be az oldal 😃
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Andor1997: Kösz. Sacper kb mikori a videó??? Vagy azt is belinkelnéd?
Szerk: https://youtu.be/RCSOHS6BO6U
Ez az?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Ohh ahogy látom a program ingyenes verziójában erre már nincs lehetőség, de itt egy alternatív ingyenes működő megoldás!
0
0
0
0
no avatar
Segítséget kérnék!
A gépemben van egy Samsung 850 evo ssd 500 gb és most már van egy intel optane 900p 280 gb pcie is.
Melyikre telepitsem újra a Win 10-et és a programjaimat? hogy lesz jobb gyorsabb stabilabb a rendszerem?
Általános irodai és foto video feldolgozásra használom a gépet (hp z620).
Üdvözlettel
Tomi
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 6
Scorn Face avatar
Ez most az újdonság erejével hatott rám...
Erről az értesülésről linket tudnál ide dobni?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Scorn Face: Valahol már én is olvastam, hogy drágulni fognak!
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
19ati93 avatar
valami hasonlót olvastam külföldi oldalon is, de ott ssd + vga drágulásról volt csak szó
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
19ati93 avatar
én is gondolkoztam egy m2es ssdn mostanában, amíg olcsó lehet addig kéne megvenni 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Jelenleg olyan olcsók, hogy nyugodtan vehetne mindeki egyet-kettőt a jövőre nézve. Majdnem HDD áron dobálják őket.
Én az első 60GB-os SSD-m 65K forintért vettem anno. Ma ezért az összegért kapsz 2TB-os SSD-t is.
0
0
0
0
no avatar
Biztosan lesz drágulás, de nem hiszem, hogy olyan mértékben mint anno a memóriáknál volt. Ha valaki szemezgetett valamilyen típussal upgrade gyanánt érdemes lehet neki most meglépni a dolgot.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
Sziasztok !
Két kérdésem lenne hozzátok, remélem tudtok benne segíteni. Amiről szó lenne az egy NVMe M.2 samsung 970 evo.
Első kérdésem az lenne, hogy a hard disk sentinel program 99% -ot ír a kondícióra, és a működési idő sem reális. (200 nap körül lenne a reális adat) Van e okom aggódni a 99% miatt ? Nehogy rohamosan elkezdjen csökkenni. Még bőven garanciás az SSD !

A második kérdésem pedig az lenne ,hogy az alaplapomon elvileg mindkét NVMe M.2 foglalat (PCIe 3.0 x4) tipus és mégis PCIe 3.0 x2 -nek látja a Hard Disk Sentinel és a Samsung Magician is. Az olvasási sebességét is csak a fele körül írja !
Jelenleg a READ: 1,781 MB/sec ; WRITE 1,534 MB/sec !!!!
Gyári / régi lapban READ 3,400 MB/sec ; WRITE 1500 MB/sec !!!
Gondolom ez azért lehet ,mert PCIe 3.0 x2 használ. Esetleg a biosban lehet ezt állítani ? (default biost használok)
Csatolok képeket ,hátha jobban segít.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Segítségeket előre is nagyon köszönöm !
0
0
0
0
💬 7
Manyik75 avatar
@Boldor81: Szia!
Első körben tedd át a másik szlotba.
Mert lehet hogy mégis csak az egyik tudja azt a sebességet.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Manyik75: Ettől félek én is !
A másik foglalat a vga és a procihűtő között van. Kb annyi hely van összesen közte, hogy az nvme ssd odafér. Nem beszélve a noctua d14 toronyhűtőről amit előtte mindenképp le kell szerelni. De ez a kisebbik bajom !
A 99% kondícióról mi a véleményed ? Aggódjak miatta ?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Nem kell amiatt aggódni.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Köszi !
Nézd csak ezt találtam: [LINK]
Most az alsó foglalatban van az ssd vagyis a m.2_2 foglalat. Szerinted létezhet ha kikapcsolom a SATA6G 5-ös és 6-os foglalatot a biosban (ami egyébként üresen áll) akkor tudja az x4 "sávot"
Ilyet, hogy h SATA6G_56 nem találtam sehol !
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Az lehet a megoldás.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Közben megtaláltam a megoldást, google a barátunk !!! 😀
[LINK]

Biosban ezt kellett átállítani !
[LINK]

Remélem ezzel nem vettem el semmit a videókártya teljesítményéből !
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Az lesz az. Ahogy nézem alul írja is hogy a Sata 5-6 portot letiltja.
0
0
0
0
xCube avatar
A fent írt problémára annyi a megoldás, hogy meghajtó betűjelet kell rendelni a régi SSD -hez a Lemezkezelőben.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
Sziasztok !
Remélem tud valaki segíteni, mert akadt némi problémám. Vettem egy nvme ssd-t és sajnos nem tudom beüzemelni a gépembe, mert nincs leszorító, rögzítő csavarom hozzá. Már az alaplapomhoz sem volt (ASUS) és az nvme ssd -hez sem adtak. Azt láttam youtube -on ,hogy egy nagyon pici átmérőjű távtartó és egy nagyon pici csavar kell a rögzítéshez...
A következő lenne a kérdésem hozzátok ! Tudtok e ajánlani egy üzletet ahol megrendelhetném a távtartót és a csavart vagy tudtok e valamilyen más alternatívát ahol hozzájuthatnék !
Válaszotokat előre is köszönöm !
Üdv. Ákos
0
0
0
0
💬 12
cseszka avatar
@Boldor81: Csavart bármely szervizben lehet venni,ill Praktiker....
Kereteket is,pl
[LINK]
[LINK]
Elöbbit az odd hejére teszed,és bebírsz épiteni 4ssd-t id,mig a másodikat a vinyó hejére és 2db ssd rögzithetö bele.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@cseszka: Szerintem m.2 ssd-ről van szó,amit az alaplapi foglalatba be kell dugni,majd a másik végéhet kell egy kisebb csavar amivel lefogatja az alaplaphoz. De olyat sajna nem tudom hol lehetne kapni. Én alaplapomhoz alapból volt két ilyen csavar,mivel két m.2 ssd mehet rá.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Viktorinho: Vevő lennék az egyikre !!! 😀
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Boldor81: Hát ha nem volna tervben mégegy ssd akkor odaadnám ingyen is,de sajna tervezek venni egy 1tb-osat. Próbálj meg pc shopba bemenni,és ott rákérdezni nekik nincs e,lehet bontott csomagolású alaplapban még akad nekik,és odaadják gombokért.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Viktorinho: már utána jártam itt a környékbe ,de sehol sem tudtak adni
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@cseszka: Szia ! Ne haragudj ,de nem voltam a leírásban teljesen egyértelmű M.2 ssd -ről lenne szó, amit az alaplaphoz kell lefogatni.
Ahhoz keresek távtartót és csavart.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Boldor81: Innen tudsz rendelni. Várni kell rá pár napot, de legalább lehet kapni. Ebayen, amazonon találsz ilyen apróságokat, ha szükséges.

[LINK]
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Memento Mori: Köszi szépen , Király vagy én sehol sem találtam...
Jövök neked 1 -el !!!
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Boldor81: Nincs mit, ne viccelj! 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
@Boldor81: Ugy már más,bár én is kaptam az alaplaphoz 2db-is,mivel nekem is 2 megy rá...
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@cseszka: Már az asus -t is hívtam telefonon ,de ők sem tudtak segíteni. Hihetetlen ,hogy egy ilyen filléres tételt ilyen nehéz beszerezni.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Boldor81: Vidd vissza az alaplapod.gyárilag rajta kellett volna hogy legyen.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció