Mindent az Androidról

Szerző: thug85, 2011. March 11., téma
Fórum » Szoftver
Nos a téma címe magáért beszél! Az Android, illetve az ezzel a rendszerrel szerelt készülékekkel kapcsolatos érdekességeket, élményeket, tapasztalatokat, híreket oszthatjátok itt meg egymással!
Hozzászólások: 1 628
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sajna nincsen,Playről csak oda telepít 😞
0
0
0
0
no avatar
helótok.lenne egy kérdésem.ha valaki tudna ebben segiteni,akkor azt nagyon megköszönném 😀 több órát keresgéltem,olvasgattam,hogy mi lehetne a megoldás,de nem jöttem rá.na szóval annyi lenne,hogy a telefonnal fényképezek valamit,és szeretném kitenni háttérnek.na ezzel az a baj,ha ki akarom tenni,akkor mindig körül kell vágni a képet,és csak úgy engedi.és ez nem jó,mert akkor a képnek a fele elveszik,és ezt nem szeretném.próbáltam már minden féle programot rá,de eredménytelen,hogy az egész képet ki tudjam tenni.valakinek nincs valami ötlete?
0
0
0
0
no avatar
Nekem a WP-vel semmi bajom, vidám harmadikként bőven elfér az Android meg a hájOS mellett.
0
0
0
0
Angelors avatar
Én is Android FAN vagyok ezt el is ismerem, de ugyanakkor azt is hogy WP és az iOS ezerrel stabilabb.
0
0
0
0
no avatar
Nem tudom mennyire vágod, hogy az Android nyílt forráskódú és azt módosítod rajta amit csak akarsz. Ergo a szoftverre nem vonatkozik a garancia, tehát ha kicseréled a ROM-ot attól megmarad a garancia (legalábbis egy normális gyártónál/szolgáltatónál). A rootolás pedig lényegében rendszergazdai jogosultságot ad, tehát azzal semmit nem követsz el. A Greenify alkalmazást azért is ajánlottam, mert automatikusan (folyamatosan) megtudja akadályozni a háttérben futó alkalmazások futtatását.

niteforce te egy akkora ********* fanboy van, hogy nem igaz...
De legyél csak boldog a "csodálatos" iPhone-oddal és fizess mindenért 3-szor annyit, mert megéri...
0
0
0
0
niteforce avatar
Én meg inkább veszek egy iphone-t és megkímélem magam az összes hülyeségtől 😃
0
0
0
0
Angelors avatar
Van külön hardverre meg szoftverre gari. Szóval a gari kérdés meg is van oldva.

Igazad van de most vagy megteszed a szükséges lépéseket eziránt vagy lesz egy használhatatlan szarod.

Inkább legyen egy használható telóm 1 évig mintsem egy használhatatlan 2-ig...
0
0
0
0
niteforce avatar
Erről beszélek. Megvetted a telefont, elvárnád, hogy normálisan működjön, de nem, ha azt akarod hogy ne legyen lassú, akkor tedd fel ezt, változtasd meg azt, rootold, és persze innentől imádkozz hogy ne szarjon be a telefon, mert gari már nincs...
0
0
0
0
Angelors avatar
bukta2: Vagy kirootolod a telódat és felrakod a CyanoandroICS nevezetű Androidot. Vagy felraksz egy MIUI V5-t.

Tudom miről beszélsz nekem is U-m van gyári rendszerrel kész szenvedés volt. GB alatt minden leállt ICS alatt meg minden fagyott de mostmár minden ***a.
0
0
0
0
bukta2 avatar
niteforce" Sony Xperia U-m van, gyári androiddal mára már szinte olyan lassú a rendszerem hogy el nem lehet képzelni, gondolom a háttérben állandóan futnak a progik, de ha be is zárom őket, 2mp -és újra indul az összes... Nekem sme jött át ez a droidos cucc, oké egy Galaxy S4-S5 már biztos pirít de azért nem veszek 100-150k-s telót hogy ne akadjon a rendszer rajta 😃 szóval marad a szenvedés...
0
0
0
0
no avatar
Én itt befejeztem, egyrészt mert nem akarok itt vitázni, másrészt úgy látom felesleges veled...
0
0
0
0
niteforce avatar
Tudod, én egy telefonon nem azzal akarok foglalkozni, hogy mit kéne csinálni ahhoz, hogy ne lassuljon. Meg akarom venni, és használni úgy, ahogy van.
Nem akarok ilyen vacak módosított rendszereket feltenni hetente, nem akarok a háttérben futó programokkal vacakolni. Azt meg ne magyarázza meg nekem senki, hogy normális, hogy percekre használhatatlanná válik a telefon, és alig lehet még telefonálni is rajta.
Mindegyik androidos telefonomnak eddig megvolt a hibája. Az egyik magától újraindult ha úgy döntött, a másikon akadt a zenelejátszás ha közben böngésztem, a mostanin meg óránként kb 4-5x kell ki-be kapcsolni a netet, mert különben nem tölt be semmit.
Emellett van egy ipodom, ami hardveresen majdnemhogy nevetséges, de ennek ellenére lassulásnak nyoma sincs. Nem zárom be az alkalmazásokat, nem állítom vissza gyárira, mégcsak újra se indítottam kb 3 hónapja. És semmi baja. Összes iphone-os ismerősömtől ugyanezeket a tapasztalatokat hallom. Ne a papírból indulj ki, mert lehet, hogy az androidos csúcsgépekben erősebb hardver van, de az iOS-nek meg majdnem mindegy, mi van alatta, nem fog belassulni. Max a játékok nem futnak jól, ha gyengébb hardvered van, mondjuk egy iPhone4-ed.
Mindegy, én nem meggyőzni akarok senkit, csak leírtam, hogy én már többször megjártam az androiddal, mindig adtam egy új esélyt a rendszernek mikor telefont vettem, de mindig rá is fáztam. És nem vagyok egyedül.
0
0
0
0
no avatar
Az Androidnak van egy fejlesztési hiába, amit az iOS-nél már egy ideje kijavítottak. Mégpedig az, hogy a grafikus felület (GUI) ugyanolyan prioritással fut Androidon, mint a többi alkalmazás. Általában ezért szokott belassulni, jelenleg a megoldás annyi, hogy egy megbízhatóbb progival (pl.: Greenify) kilőjük a háttérben feleslegesen futó alkalmazásokat. De ezt a közeljövőben biztos, hogy kifogják javítani, lehetséges hogy az Android "L" már így készül el.

Elhiszem, hogy neked kényelmesebb az iPhone, de ez konkrétan olyan mint PC-n a Windows (vagy OSX) vs. Linux (és ezt most nem azért mondtam mert az Android is Linux kernel felett fut). Mármint, hogy máshogy kell használni a kettőt. Az egyik felhasználóközpontúbb, a másik viszont személyre szabhatóbb. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is.

Nem akarok mindent megmagyarázni (így is írtam egy kisebb regényt...), az ára viszont szerintem nem annyival több, mint amennyivel jobb. És ez vonatkozik pl.: a Samsungra is. Érdekes, hogy más gyártók hasonló készüléke fele- vagy harmadannyiba kerül. De tudjuk erre is a választ: név, presztízs, hype...
0
0
0
0
niteforce avatar
Papíron ez igaz is. Én, és pár ismerősöm is megjárta azzal már, hogy hardver alapján vett androidos telefont. Androidnál hiába van a telefonban sokmagos processzor, hiába kerül bele erősebb cucc mint egy számítógépbe, olyan lassulásokat tud produkálni, hogy az hihetetlen. Addig jó amíg 2 napja használod, és nincs rajta kb semmi, de ez nem túl reális használat egy okostelefonnál. iPhone-t viszont kb nem lehet be lassítani, mert foglalkoztak a szoftverrel. Folyamatosan frissítik, és sokkal jobban egyben van a rendszer. Az már más kérdés, hogy az androidos telefonok többsége ócska műanyagból készül, nagyon kevés olyan van ahol fémet használnak. Vannak olyan telefonok amik játék telefonnak tűnnek inkább, annyira ócska hatású az egész. Persze más ár kategória, de amennyivel jobb egy iPhone, pont annyival kerül többe.
0
0
0
0
no avatar
Egy iPhonenal is van baj. Ráadásul ha valami szoftveres baja van, akkor vasdgsdfgnx küldheted a hivatalos szervízbe... Csak az almafanok mondják ezt, hogy mindenáron jobb egy iPhone... Hülyeség

Egy jobb Androidos telefon simán hozza azt a szintet mint egy új iPhone. A Samsungot én nem szeretem, főleg a támogatása miatt. De persze ez az én szubjektív véleményem, ettől függetlenül neked tetszhet és beválhat.
0
0
0
0
mlan0 avatar
Csak is androidos kellene.
0
0
0
0
niteforce avatar
60 ért Iphone 4S ha nem akarod kitépni az összes hajad 😉
0
0
0
0
mlan0 avatar
Hát én az S3-ra gondoltam,az jobb ezeknél?
0
0
0
0
no avatar
A Huawei Ascend P6 jó választás lehet (a P7 sajnos még drágább), akkor az LG középkategóriás készülékeire sem ártalmas ránézni (F6, L7 II, stb.).
0
0
0
0
mlan0 avatar
Sziasztok! 50 Ezer Max 60 ért milyen androidos telefont ajánlotok? (Játékra kéne,És fényképezni is szeretek) És használtan!
0
0
0
0
Liptik avatar
Forrás: [LINK]

Így fog kinézni az Android “L-release"

https://tech2.hu/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/android_l_developer_preview.jpg

Megkezdődött a Google I/O 2014 és a legjobban várt dolog talán a következő Android verzió. A tavaly ősszel bemutatott Android 4.4 KitKat jelenleg olyan 15%-os részesedésen áll, azonban ez nem akadályozza meg a Google-t, hogy tovább dolgozzon és fejleszze a következő verziót.

A megnyitón Sundar Pichai egyszerűen csak ”L-release”-ként hivatkozik a következő verziója. Az első képernyőkép alapján itt a legjelentősebb felhasználói felület változás azóta, hogy bemutatásra került 2011-ben az Ice Cream Sandwich. Az új felület a “Material Desing” nevet kapta, amely teljesen flat kinézettel rendelkezik, kerekebb, egyben lágyabb vonalakat használva, elkezdődött a Chrome OS és egyéb újabb Google szolgáltatások dizájnjának integrálása az Androidba is. Több ilyen változás a legutóbbi Google+ alkalmazásból lehet ismerős.

A simább felületi elemeken túl is van azért még újdonság. Az egyszerűsített alakzatokkal zökkenőmentesebb animációs átmeneteket ígér a Google, igaz, hogy hasonlóra volt hivatott a Jelly Beanben bemutatott Project Butter is. A fejlesztőknek lehetőségük lesz az animációba is belenyúlni, szabályzohatják azok mélység érzetét, egyfajta “emelkedést” szimulálva a kijelzőn, amelyet az automatikusan az elem által vetett árnyék tesz majd élethűbbé.
0
0
0
0
no avatar
jozsefgyorfi írtam üzenetet!

flyaway2 a ROM Manager nevű program letölthető Google Playről is (root szükséges hozzá). Van benne ROM backup lehetőség. A másik út, hogy recoveryben indítod a telefont (ROM Managerrel tudsz letölteni CWM Recoveryt is) és ott kiválasztod a ROM backupot.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Üdv. Van egy Sony Xperia M telefonom és szeretném rootolni de szinte egyáltalán semmit nem tudok arról ,hogy hogyan kell. Esetleg ha valaki tud segiteni vagy PÜ-ben el tud navigálni egy oldalra ahol le van irva rendesen akkor megköszönném.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Valaki elmagyarázná hogyan kell backupot csinálni a jelenlegi ROM-ról ami a telómon van? Milyen programmal lehetséges? (Vodafone Smart 3) És hogy kell rootolni?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A13 tabot majd egy jó kis Debian Linux-al megkínozzuk 😜
0
0
0
0
meszes17 avatar
Nekem HTC Desire Hd-m van 😀.
Túl erős android verzió van nekem a telefonomba benne,ezért lassú...
Kellene egy gyors,stabil verzió ami gyors és működik,és amibe nincsenek benne felesleges
cuccok...valami "cyanongen" mód,vagy nem tudom,valaki aki ért hozzá,segíthetne,
hogyan telepitsek rá ilyen verziót,legkönnyebben,legegyszerűbben 😉 😀...
Most jelenleg ilyen verzió van a telefonomba:
Android verzió:4.0.4
HTC Sense verzió:3.6
Szoftverszám:Blackout ICS Incredible v4.0 😀
Valaki segitsen légyszives ...privátot is küldhettek 😀
Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
AppMgr III (App 2 SD)
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Rootolás nélkül lehet olyat csinálni ,hogy a játékokat micro sd-re tegye mert nekem van egy sony xperia m telefonom és a belső memóriája elég kicsi(2gb)?
0
0
0
0
flormate avatar
nem tud valaki dátumot mondani arról, hogy mikor jön ki huawei ascend mate-re kitkat op-rendszer
0
0
0
0
no avatar
Hát én nem ajánlom, de ha mégis mellette döntesz, akkor Cyanogen Mod-ot rá és imádkozz!
0
0
0
0
reflmix avatar
milan97 Azért az sem mindegy MILYEN Quad-Core van benne. Gondolok itt a Snapdragon vs neve nincs kínai, aminek csak a sorozatszámát írják le . Ez esetben nagyvalszeg egy kétmagos 1,5 GHZ-s Qualcomm Snapdragon odaver egy márkátlan 4 magos procit sebességben.
0
0
0
0
no avatar
Nos igen a garanci az alapból nincs meg ugye szotvare támogatás de többen is mondták hogy nem olyan roszak engem csak az érdekelne hogy szerintetek hardveresen megérii-e?
0
0
0
0
no avatar
milan97 én nem nagyon bízok ezekben a kínai csodafonokban, jó lehet már mindent ott gyártanak, de azért én jobban bízok egy nevesebb gyártó készülékében. Egyébként 150 dollárért még talán meg is érné, csak garanciát ne várj ha valami elromlik...
0
0
0
0
no avatar
Helló
Érdeklödnék hogy kinek mien tapasztalata van ezzel a telfonnnal vagy hogy mit gondoltok rola:
http://hu.focalprice.com/MH0732W/Neken_N6_5_Capacitive_IPS_Retina_Touch_Screen_1920x1080_Android_4.2_Quad_Core.html?Currency=EUR
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Helló nem tudom hog ykinek van Galaxy S Plus-a de nem tudja-e hogy Odin nélkül lehet-eroomolni.
erre a sima dolgora gondolok hogy root aztán felrakom az sd-re a romot becup aztál töröm az előzőt vegül felrakom (ezt mind recoveryben)

Ha valaki tudna segiteni ts-en v skypen kerszetül azt megköszönném!
Most csinálnám 1X és egyedül annyira nem akarom jó lenne ha valaki jobban hozzá értővel beszélnék közbe aki már csinálta!!!
0
0
0
0
macibogyo avatar
Valaki segítsen már a macibogyónak! Tök hülye vagyok a gépekhez. Letöltöttem tabletre az anysoftboard KB70 billyentyűzetet,de nem működik. Elvileg magyarnak kéne lennie,de angol a billentyűleosztás. Miért nem tudok írni vele? Csak alkalmazásokat nyit meg bizonyos betűkre. Magyar kiosztásra hogy lehet állítani?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 2.3-as androidon a zárolási képernyő mintájában található pontok számát (amit összekötögetünk) lehet valahogy növelni? Alapból 3x3-as van, de ha megoldható 4x4-es összeállítás beállítása, örülnék neki. Valaki tud rá valami módszert, vagy 2.3-on csak 3x3-as a max?
Köszönöm!
Sziasztok!
0
0
0
0
philips20 avatar
Kísérletező kedvemben vagyok, és ehhez segítséget szeretnék kérni.
Annyi lenne az egész, hogy van egy samsung galaxy ace, és rá akarok rakni egy 4.4 es androidot, és ehhez keresek olyan embert aki, csinált már hasonlót és eltudja magyarázni hogy mit és hogyan csináljak.
Aki tud segíteni az PM-be küldjön üzenetet
0
0
0
0
Bicike avatar
Sziasztok!
Valamelyik nap eltűnt a tálcáról a 2 hangerő gomb+ megjelent gy kis szürke csík az óra mellett alul, mintha pixel hiba lenne...
Már 3x újra raktam, de a hangerő gomb sehol, a csík meg nem tűnik el, de csak a tálcán látszik. Már nem garanciás a cucc, így magamnak kell megoldani.
Esetleg valaki tudna tippet adni?

Nobody can hold us down
0
0
0
0
Bukta avatar
A beállításoknál olyat keress hogy ismeretlen források és pipáld be. Asszem a biztonságnál lesz mert nekem is ott van.
0
0
0
0
bazsi135 avatar
Valaki segítene,hogy tudok sd kártyára telepíteni vagy fájt rakni úgy,hogy fel is ismerje?
Samsung Galaxy SIII minim van.
Köszii előre is😀
0
0
0
0
Bukta avatar
milan97: mikor bekapcsolod a telefont nem kér valami biztosági vagy hálozati vagy nem tudom milyen kódot?
0
0
0
0
reflmix avatar
Dolphin Browser-t próbáld vagy az UC-browser ( szerintem az utóbbi a legjobb) Amúgy ezekről jut eszembe,csak nekem kegyetlen foshalom a Google Chrome ? Nálam toronymagasan a legrosszabb böngésző androidra... Mondjuk nem csak nálam mert csak 4,2 es értékelése van .. Egyfolytában fagy, kell neki vagy 2 perc mire betölt egy oldalt (GYORS WIFIVEL) .. Amíg a Chrome gondolkodik, addig Mozzilával,Operával,UC Browser el, elolvastam egy oldalt....
0
0
0
0
PoPet avatar
Tudtok olyan böngészőt ami lejátssza a flowplayert? Mozilla egyszer elindította azóta összeomlik.. :/
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Ha samsung galaxy ace GT-S5830i-re rakom egy custom romot miért csak segélyhívást indíthatok?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintem kb 5000 ret nyertél vele 25 000 reális az ára. De szerintem nem valami jó telefon oszt társamnak az van szaggat mint az állat a grafikus egysége kegyetlenül gyenge a kijelzője meg csúnya. De 20 000 sokkal jobbat nem is lehet mondjuk várni.
0
0
0
0
reflmix avatar
OT995 Szerintetek jó vétel volt 20-ért ? Teljesen hibátlan,tökéletes egy karc sincs rajta csak a gyereknek kellett a pénz .. 2 hetes a telefon Rootolt majdnem 2GHZ ig tudom felhúzni a szívét 😃 4.0.4 el .. Szerintem piszok jó vétel volt az amúgy 40k-s telefon 😃 GTA Vice City, NFS MW,stb..stb Röccenés mentesen mendegélnek ..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tök mindegy hova rakod egy szem .zip fájlra lesz szükséged csak minél jobban eldugod annál több idő lesz odajutni hozzá.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Szerintetek ez a video müködik?:
http://www.youtube.com/watch?v=4ELnn3v0Ta8

Még azt szeretném kérdezni hogy az mind1-e hogy a filek amik kellenek az sd card gyökébe vank vagy valami mapába
PL:
SDcard/(filek amik kelenek)
SDcard/Romok/(filek amik kellenek)

Meik verzio lenne jobb?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Erik, elvileg nem kellene hozzá semmilyen manager nekem is ez van a Sony-m nál hol fel ismeri hol nem, ilyen szarok már az új telók, pedig a HTC Desire nem 1 szar teló! de ez van sajnos haveromnak az L7-Optimusa is ilyen... szal előfordul minden márkánál, próbálgasd addig amíg fel nem ismeri, nem tudok jobbat
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció