Menu
zsobikam
Szint 6
zsobikam avatar
Zsobrák Viktor (Zsobi)
19 éves, férfi
Marcali
Magyarország
Offline, itt járt 9 napja
4 éve tag
Project my Screen és Bad Piggies (Windows Phone)
Írta: zsobikam, 2014. december 11., játékteszt
Játék: Bad Piggies (Windows Phone)

Kérdések keringhetnek benned: Mi ez a cím?; Miről szólhat?; Érdemes lehet ezeket kipróbálni? Ezekre a kérdésekre mind megkapod a választ, miután elolvastad rövid kis tesztemet eme két nagyszerű alkalmazásról, mellyel gazdagíthatod mobilkészülékedet.

Szia/üdv kedves olvasó!
Kezdjük a tesztet rögtön a címben szereplő első szoftverrel. A Project my Screen (továbbiakban PMS) egy Microsoft által kifejlesztett szoftver, mely a Windows telefonok most már beépített funkciója, aminek segítségével a telefonunk kijelzőjét kivetíthetjük/nyomon követhetjük a számítógépünk monitorján. A folyamat ennél a programnál egészen egyszerű, amit tennünk kell, az az, hogy letöltjük a PMS számítógépre készített verzióját (telefonunkra a 8.1-es frissítéssel automatikusan felkerült), és feltelepítjük. Ezt követően a készülékünket bluetooth vagy adatkábel segítségével csatlakoztatjuk a PC-nkhez, és elindítjuk a gépen található programot. Telefonunkon megjelenik egy értesítés, amit elfogadunk, és már láthatjuk is a telefonunk kijelzőjét. A telefonon belül a beállítások menüben a PSM-re kattintva beállíthatjuk, hogy monitorunkon ábrázolva legyenek az érintések helyei, ezzel mutatva minimális testre szabhatóságát kicsit alkalmazásunk. A PMS ideális azon személyek számára, akik kis kijelzőjük miatt nem látják rendesen a mobiljukat, és azok számára is, aki mobiljával akar böngészni nagyban. Következő képen látható működés közben (Készülékem egy Nokia Lumia 530):


A képen már láthattátok is a címben szereplő másik játékot, a Bad Piggies-t. A játék a Rovio által fejlesztett Angry Birds malac főszereplős változata, mely sok embernek jobban elnyerte a tetszését, mint madárhajigálós testvére. Célunk itt egy zöld röfi célba juttatása, egy általunk készített járműben (ez lehet földi, vagy éppen légi közlekedésre alkalmas). Az alapkoncepció nagyon jól néz ki, és a játékélmény is magasan helyezte el a lécet. Esetünkben például lehetőség van már a főmenüben interaktívan "játszani", ám igazi élményünk akkor indul el az emelkedőn, mikor kiválasztjuk az első kategóriát. Ez, még ha nem is hangzik olyan legendásan, mint ahogy gondolom, 45 (igen, jól olvasod) pályát tartalmaz, és ezenkívül itt van még 5 belőle, azaz összesen 6 kategória, egyenként ugyan úgy 45 teljesítendő pályával, e mellé jön a +1 kategória ami Sandbox, tehát tökéletesen szabadon barkácsolsz. A játék lényegében arról szól, hogy mint mindig, most is a madarakkal vagyunk összetűzésben, és valamiért éppen küzdünk. Célunk minden pályán a malac eljuttatása a pálya végén található is zászlóig, bónuszként lehetőségünk van összegyűjteni csillagokat, melyekért plusz pont ütheti a markunkat.


Látható a képen, a pályák után pontozásban (csillagozásban?) részesülünk, ezek mennyisége pedig függ attól, hogy éppen mennyi célt tudtunk teljesíteni az adott pályán. Kérdezhetitek magatokban, hogy miért kellett a PMS-t itt megmutatnom a játék mellet. Nos, ennek egyszerű oka van, méghozzá az, hogy akinek kicsi a mobilkijelzője, az élvezheti nagyobb felbontásban, plusz így lehetőséged van számítógéppel rögzíteni a játékmeneted, amennyiben ezt szeretnéd. A játékot értékelni számomra kicsit nehéz úgy, hogy közömbös legyen, de nem is tartom magam a fanatikusának, így viszonylag reális képet adhatok:
Grafikailag tökéletesen megfelel a brand által felállított elvárásoknak, így 10/10
Zeneügyileg sem utolsó a szoftver, bár egy azonos dallam ismétlődik végig, ami hiába hosszú, egy idő után unalmas. 10/6
Játékélmény szempontjából megállja a helyét, bár a 7x45 pálya egy tapasztalt játékos kezében elfogy pár röpke óra alatt, azonban ezzel kiérdemelte a 10/9 pontot.
Pénztárca barát-e a játék? Hát hogy a fenébe ne lenne az (legalábbis Windows Phone-on), így ár-érték szempontjából 1/1

Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és elolvastad ezt a kis szerény tesztet, és remélem, hogy te is kedvet kaptál e két szoftver alkalmazásához. További kellemes böngészést!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
zsobikam avatar
2 éve | 2014. 12. 14. 18:15:47
#
Köszönöm a biztatást, már beküldtem a következő tesztemet, szintén Windows Phone készülékhez :D
lived avatar
2 éve | 2014. 12. 14. 00:16:28
#
Remélem más windows phone-os játékot is kivesézel majd :)

Én legalább is erre buzdítalak téged!
Értékelések
Összes átlaga:
█████████
9
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek