Menu
wiesztdani
Szint 7
wiesztdani avatar
(pendrivedealer)
28 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
4 éve tag
Androidra fel: Crazy Lee (Android)
Írta: wiesztdani, 2015. január 22., játékteszt
Játék: Crazy Lee (Android)

A minap délután unalmamban elkezdtem a Google Play-en keresni egy ingyenes játékot a tabletomra. Végül találtam egy érdekes kis verekedős játékot a Crazy Lee-t, ami mindössze néhány megabyte.
A Crazy Lee egy side-scroller játék, amelybe egy Bruce Lee-re nagyon hasonlító rajzfilmfigurával leszünk, és persze verekszünk.

A minap délután unalmamban elkezdtem a Google Play-en keresni egy ingyenes játékot a tabletomra. Végül találtam egy érdekes kis verekedős játékot a Crazy Lee-t, ami mindössze néhány megabyte.

A Crazy Lee egy side-scroller játék, amelybe egy Bruce Lee-re nagyon hasonlító rajzfilmfigurával leszünk, és persze verekszünk.
Van egy nem túl nagy 2 dimenziós pálya, amelyen nekünk meghatározott ellenfelet kell likvidálnunk, akik jobbról, balról vagy mindkét irányból egyszerre törnek az életünkre.
A jobb és bal iránygombokkal elsétálhatunk, valamit egy ugró gombbal ugorhatunk. Nekünk egy ütés és egy rúgás gomb áll rendelkezésünkre a támadáshoz, amelyeket ha ütemesen nyomunk, akkor ütéses illetve rúgásos kombinációt hozhatunk össze. Van még továbbá egy speciális támadásunk, amit csak néha használhatunk.
A lemészárolt rossz-fiúkból pedig pénz, fegyver, és egyéb dolgok esnek ki. A pénzből szinteket tudunk lépni, így karakterünk erősebbet tud ütni, vagy nagyobb élete lesz. Van néhány főellenség is a játékban, ezeket külön pályákon kell elintézni.
Nagyon egyszerű a recept, de egész jól működik.

Először is szeretném kiemelni a grafikát, amely nekem nagyon tetszik. Ezek a rajzolt figurák nem is próbálnak élethűek lenni, és nincsenek is túl kidolgozva, ráadásul van belőlük főellenségekkel együtt vagy tíz fajta. A pályákból sincs sok, de azok jól néznek ki. A minimum diadala, legalábbis nálam. Valahol a rajzfilmek és a képregények között próbál egyensúlyozni. Az évek során sok rajzfilmet láttam, amely hasonló grafikát használt, sikerrel.
A menü is nagyon jól néz ki, és egyedire is sikeredett a menüpontok címmegadásának köszönhetően. A töltő képernyő is szép, és szerencsére nem látjuk túl sokat.

A harcrendszer többnyire jól működik, de néha hiába nyomtam, mint az őrült a támadás gombokat, mégse jött össze a kombináció. Ez igazán akkor idegesítő, ha kb. tízen vernek közben. Valamint azt is szeretném megjegyezni, hogy a gombok túl lentre vannak rakva, és néha akaratlanul is kiléptem az operációs rendszerbe, de ilyenkor legalább a játék szünetel, és nem halok meg mire visszalépek.

A szintlépéses rendszer jól lett kitalálva. Ennek hála biztosan senki se fogja a játékot elsőre végigvinni. Újra és újra elölről kell kezdenünk, hogy pénzt szerezzünk az ellenfelektől, és azzal erősítsük karakterünk tulajdonságait.
Sajnos azonban így is három-négy óra alatt kimaxolhatjuk karakterünket és végig is vihetjük a játékot. Viszont legalább tettek bele egy challenge mod-ot, aminek hála egy pályán megkapjuk az összes ellenfelet. Ez egy ötletes megoldás, hogy még egy kicsit kitolják a játék szavatosságát. Viszont még így is hamar unalomba fullad, és ha már nincs mit fejlesztenünk, akkor gyorsan megunjuk.

Játéktörténetről nem beszélhetünk. A főellenségekkel szövegbuborékba lévő minimális párbeszédek ugyan vannak, de semmi több. Azért ilyenkor nekem még a Karateka elrabolt hercegnős története is hiányzik (pedig abba még ennyi párbeszéd se volt).

A hangokról is illene néhány mondatot írnom. A menü alatt hallható tradicionális kínai zene nagyon jól hozza meg a hangulatot a játékhoz. A játék alatt hallható halk zene éppen arra jó, hogy ne zavarjon meg a játékban, és jól is illik a játékhoz. Az interakció hangjai se sikerültek rosszul, bár itt több hangot is el tudtam volna viselni.

Na és a bugok. Hát sajnos egy visszatérő buggal többször találkoztam, és sajnos az mindig végzetes. Egész egyszerűen beragadok a pálya egyik felén és elkezd fogyni az életem, nagyon, majd meghalok. Ez sajnos szarvas hiba, és sürgősen ki kéne javítaniuk.

Összességében a Crazy Lee személyében egy rövidtávon jó kis szórakoztatást biztosító játékot ismertem meg. Műfajában nem a legjobb, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert el lehet vele ütni az időt.
Én 72%-ot adok rá.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
7
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek