Menu
wdavid
Szint 15
wdavid avatar
27 éves, férfi
Tarjánpuszta
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
8 éve tag
Call Of Duty Modern Warfare 2 PC Játékteszt
Írta: wdavid, 2011. szeptember 27., játékteszt
Játék: Call of Duty: Modern Warfare 2

A nagy sikerű Modern Warfare folytatása, az én szemszögemből :)


Ahogy ígértem, most a Modern Warfare 2-ről szeretnék írni, remélem ez a teszt is tetszeni fog mindenkinek

Kezdjük akkor a legelején. A Modern Warfare sorozat második része 2009ben jelent meg, és az akkor év játéka címet is elnyerte. A történet lényegében ott folytatódik, ahol a Modern Warfare abbamaradt, és mint tudjuk a Modern Warfare 3 hamarosan megjelenik, amely a történet lezárása lesz majd :)

Single Player:


Hát, meg kell mondjam nagyon is élveztem ezt a játékot, és azóta is nagyon sokszor végigjátszottam, és még fogom is van egy olyan érzésem. A látvány, a hangok, és a történet magával ragad és a játék végéig fenntartja a játékos érdeklődését. :)

A játék története nagyjából egy esemény köré épül, mely szerint Makarov elfogására azt a tervet találják ki, hogy beépítenek egy embert mellé, ám ez rosszul sül el, ugyanis ő tudomást szerez erről, és a beépített emberrel az oldalán, a repülőtéren mindenkit lemészárolnak, melynek végén az amerikai ügynököt megöli. A gonosztevők elmenekülnek, és amit találnak a reptéren a hatóságok az nem más, mint egy Amerikai, aki az ő lakosaikat mészárolta, az oroszok ezt nem hagyják szó nélkül és megtámadják a tengerentúlt, mely lényegében a 3. Világháború kezdete, innentől kezdenek felpörögni az események.


Az egyjátékos módban 5 különböző karaktert irányítunk, név szerint Sergeant Gary "Roach" Sanderson (Task Force 141), Private First Class Joseph Allen (Rangers), aki később beépül az orosz alvilágba rAlexei Borodinr1; fedőnéven. Továbbá itt van még Private James Ramirez és a MWből ismert John "Soap" MacTavish akit idő közben előléptettek és most már a kapitányi rangja van. :) Természetesen olyan karakterekből is van új akiket nem irányíthatunk, mégis szerves részei a történetnek. Példának említeném John Price kapitányt vagy a koponya mintás sí maszkot viselő Ghost-ot, de sorolhatnám még. :)


Ezúttal sem maradhatnak el az újítások, amik főként a fegyverzetben jelentkezik. Kezdetnek ott van a Thermal Scope, ami lehetővé teszi, hogy a játékos a füstön keresztül is lássa az ellenfelet, ugyanis a távcső a hőt érzékeli. A pajzs (Riot Shield) ami a gránátoktól és és az ellenfelek golyózáporától is megvéd minket egy bizonyos pontig, sőt ütni is lehet vele.
Ugyan csak egy pályán volt használható de újításnak vehető a gépágyú is.  Tetszőleges pontra leállítva, lézeres célzóval pásztázza az előtte lévő területet és az ellenséges erőket, veszi tűz alá. Az irányított robbantás (Breach), mely során ajtót, falat robbantunk ki. A játék belassul ez által érzékeltetve a meglepetés erejét, jobb helyzetbe juttatva a játékost az ellenfelekkel szemben. És nem utolsó sorban a Predator. Egy kis laptopot elővéve egy rmini bombázór1; hívható, mely egy tetszőleges pontra irányítva nagyobb számú ellenfél pusztítható el.


Továbbá itt van újításnak a járművek használata. :) Ugyan ez nem lesz számottevő, ugyanis ha jól emlékszem talán két alkalommal lesz erre lehetőségünk. Egyik alkalommal, mikor motoros szánon menekülünk az életünkért, a másik, mikor szintén a bőrünket kell mentenünk, ám ezúttal a kényszer visz rá minket, ugyanis az autó sofőrjét lelövik vezetés közben, mi megragadjuk a kormányt és csak annyi a dolgunk hogy felnavigáljuk az autót egy repülő gépre. (nem mondok ennél többet, hátha van esetleg aki még nem játszott a játékkal)

Multiplayer:

Ez esetben is szükség lesz az eredeti játékra vagy az AlterIWnet fájlokra, hogy játszani lehessen a többjátékos módot. Személy szerint nekem jobban tettszik a MW2 multi, mint az előző részé. A Modern Warfare 2 MP szinten is tartogat újításokat (persze sokat írom, hogy van újítás és tudom, hogy ez azért magától értetődő) kezdve azzal, hogy készíthetünk Privát szervert, amit jelszóval le is védhetünk. Ezen belüll állíthatunk játék módot, mapot, engedélyezhetünk és tilthatunk bizonyos perkeket és még rengeteg egyéb beállítás van :)


A választható játékmódok többsége megmaradt, ám jöttek hozzá újak is, mint például a Mosh Pit, Demolition, és a 3rd Person módok :)

Perkekben is bőven van fejlődés. Példának egy ami szerintem a MWből hiányzott, név szerint a r17;Blingr17; perk, amely lehetővé teszi, két kiegészítő egy időben való alkalmazását. (pl. gránátvető és távcső) Továbbá vannak olyan Perkek, melyek egy bizonyos számú ellenfél lelövése után fejlődnek, és a r17;Pror17; szintre lépnek, ezáltal még jobban segítve a játékost. :)


A felszerelésünk ezúttal nem csupán a 3 gránátfajta lehet, de van tapadó gránát, dobó kés, egy fáklya mellyel megjelölhetjük hol szeretnénk spawnolni, továbbá egy pajzs ami nagyobb véfelmet nyújt a robbanások ellen. A CoD multikból ismerős lehet a killstreak, nos ezúttal mi állíthatjuk be, hogy a bizonyos ölések száma után mit szeretnék kapni, természetesen csak akkor használhatóak, ha fel vannak oldva. Az első killstreakhez legalább 3 kill kell egymás után meghalás nélkül, míg a legmagasabb killstreak 25 ölés után jár. Ezúttal itt nincs vége a dolgoknak, merthogy ezúttal van Deathstreak is. Ez a halálunk után aktiválódik, mely szintén különböző lehet, de példának itt van a r17;CopyCatr17;, mely lemásolja ellenfelünk fegyver összeállítását (Class)

Ezúttal nem kell, kiválasztunk, hogy melyik csapatba szeretnénk kerülni, ugyanis miután megtörtént a játékosok hozzáadása, a játék automatikusan kettéosztja őket, a két táborra. Ha hiba történne a szerveren és megszakadna a kapcsolat, a játék, mindent átment egy másik szerverre és minden onnan folytatódhat, ahol abbamaradt

Összességében, ez a MW2 is megérdemli az év játéka címet. Én nagyon is ajánlom mindenkinek, aki jól szeretne szórakozni abban a néhány órában, amíg tart a játék :)

Remélem tetszett a teszt, ha valamit rosszul írtam volna kérlek jelezd :D

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
wdavid avatar
6 éve | 2011. 10. 07. 16:00:48
#
hoppá :P köszönöm, hogy kijavítottál :D a szervert szerintem megszokásból írtam v nem tudom :):P
wdavid avatar
6 éve | 2011. 10. 01. 10:52:09
#
akkor mégis jól tudtam/olvastam :D igen tudom mi az a predator (discovery-n is láttam róla pár filmet), de így könnyebb volt körülírni :D
KogeruKiller avatar
6 éve | 2011. 09. 30. 12:14:58
#
hardx tévedsz!De nagyon! Az mw3 az az mw2 után játszódik majd...
De egyébként tényleg van 1 hiba: a predator az nem bombázó, hanem egy predator repülőgép (ami az uavis) és abból lőhető ki 1 rakéta.
wdavid avatar
6 éve | 2011. 09. 30. 08:57:54
#
köszönöm :D nekem is az :D
Mongoosewow avatar
6 éve | 2011. 09. 29. 16:33:47
#
Nagyon jó teszt lett,örök kedvenc a játék!:)
wdavid avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 23:16:07
#
köszönöm srácok :D igen a spec ops kimaradt, és már csak beküldés után jutott eszembe :( mert magát a tesztet két nap alatt írtam és azt elfelejtettem...közbe melózni is kell hehe :D
ashran avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 17:48:58
#
Jó lett, gratulálok!

Egy valami hiányzik mégpedig a Spec Ops, arrol nem írtál egy szót sem pedig szerintem a spec ops is jól eltalálták főleg a coop miatt.
Single tetszett, multi is tetszett.
Nekem kiadás óta megvan de már egy jó ideje a polcon porosodik.

A multit 8-as prestige-ig vittem de utána játszhatatlan volt a sok csíter miatt, akkor jött az alter iw.
Ott is sokat toltam de végül ott is sok lett a csíter.
Azóta töröltem már...XD
krutka avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 15:25:57
#
Nagyon jó teszt lett, a játékért én is oda vagyok :) Bár csak minimumon megy a lpatopomon, de AlterIW-n a multi fergeteges élményeket nyújt ;) Kedvencem mikor az ellenfélre rádobom a tapadó gránátot, és jót röhögök mikor futna el, de rá van tapadva, aztán jön a BUMM :?
dtsgak avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 15:21:45
#
HardX: hát szerintem nem közte fog játszódni. az egy régebbi pletyka...
PA2ZZi avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 15:17:30
#
Király teszt lett, gratulálok :D Úgy vagyok vele én is, mint te: már vagy 6szor végigvittem és készülök még egyszer legalább :D Ez jobb lett mint a BO szerintem :D
gereisti avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 14:08:56
#
Kimondta hogy az MW3 a tortenet lezarasa lessz majd. Soha sehol nemhallotam ilyet.
wdavid avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 07:56:17
#
HardX: Ezt nem tudtam, köszönöm :D én valahol olvastam azért írtam bele :P:)
Legolas24 avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 06:00:05
#
Eszt nem tudtam.Hogy öszekutyulják a sztorit:o
hardX avatar
6 éve | 2011. 09. 28. 05:57:50
#
Egy dologban hibázik....az MW3 nem tortenet lezárása ledz hanem az MW2 es az MW1 közötti időben fog játszodni
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek