Menu
wandula
Szint 13
wandula avatar
23 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 8 órája
8 éve tag
Gothic 4 Arcania
Írta: wandula, 2011. július 23., játékteszt
Játék: Arcania: Gothic 4

Élő lélegző világ ami minden lépésünkre reagál , névtelen karakter , bugok tömkelege és a Piranha Bytes.Ez a Gothic , ez volt a Gothic!Sajnos e játék melyről tesztet írok már nem dicsekedhet a névvel , hiába díszeleg ott címként a dobozokon és mindenhol máshol.

És hogy mért írom azokat a bizonyos sorokat a bevezetőben?Mert bár vártam a játékot az csalódást okozott. És nem csak nekem ha nem rajtam kívül még sok lelkes rajongónak is. Tehát megkapjuk a játékban a névtelen hőst (akiről tudni kell , hogy már nem a régi no name hero) és a bugokat. Azonban elmarad az élő lélegző világ és a piranha Bytes , ami talán a legszomorúbb dolog. Igen nem az említett fejlesztő gárda készítette a játékot ha nem a Spellbound akik nem sok mindent tettek le az asztalra. Amit meg letettek nem voltak kimagaslóak csupán átlagosak.

Mint már említettem nem a régi hőssel fogjuk bebarangolni Argaan szigetét. így hát a történet:A pásztorfiú álmokat lát melyekben III.Rhobar király(ő lenne a régi no name hero) bőrébe bújva gyilkolja halálra a démonokat és azoknak az urait. Majd szigetét ahol él szerelmével jobban mondva élettársával Feshyrt feldúlják III.Rhobar katonái és holtan talál rá kedvesére is. ezek után mindenki kitudja találni , hogy mi történik...igen az ifjú pásztorfiú bosszúra áhítozik és elindul megkeresni a királyt. A Sztori körülbelül ennyi szóval semmi újdonság.


Kukkantsunk bele a világba:A világba mely sajnos nem él annyira mint a játék elődeiben. Azonban gyönyörű. A játék valami eszméletlenül jól néz ki de ez nem viszi el az egészet a hátán. Argaan nem kicsi de nem is nagy és a baj az egésszel , hogy nem kapunk szabad kezed pedig könyörgöm egy rpg-ről beszélünk. A nem kapunk szabad kezet úgy értem , hogy szakaszonként tudunk csak haladni. Jelent:Megcsinálod az adott szakaszon/pályán a dolgokat és tovább mehetsz. Majd a másik szakaszon is megkel csinálni a küldit és továbbmehetsz. szerintem a játéknak ez a legnagyobb hibája. Ráadásul egy idő után még csak vissza sem tudsz menni egy szakaszra.
A világban vannak teleport körök. Igen körök , ezek helyhez kötöttek és megkel találni mindegyiknek a párját , hogy használni tudjuk. Valamelyest segít és néha hasznos de nem értem mért nem lehetett a jól bevált teleport köveknél maradni. Azonban nem lehet panasz az ellenség felhozatalban mert az van bőven Argaan szigetén. Barlangokban és a hegyek útvesztőiben gólemek, csontvázak, élőholtak, banditák, zombik, és démonok pusztítják a jó népet. ezeken kívül találkozhatunk még számos ellenséggel.
De akkor az olvasó joggal kérdezheti , hogy mért nem élő és lélegző ez a világ. Azért mert te itt válaszolhatsz bármit a párbeszédek folyamán az nem fog befolyásolni senkit és semmit. Az embereket itt már nem zavarja , hogy ha szemük láttára kifosztod őket a vagyonukból , arról már ne is beszéljünk , hogy fegyverrel a kezemben rohangálva a fogadóban nem zavartam senkit. A másik dolog hogy nem támadhatsz meg ellenségen kívül senkit. Szerintem ez elég lapos így.


Játékmenet:Rendkívül le van butítva az egész játék. inkább nevezném hack' n''slash-nek mint szerepjátéknak. A harcrendszer a szokásos üsd vágd nem apád stílus.(ajánlom a gothic nehézséget mert úgy legalább már kihívás valamelyest)A fejlődés sem úgy van már mint az elődökben. Nem kapunk Tanulópontokat , hogy majd azt az adott tanárnál elköltsük különböző képességekre. Nem itt csupán szintekén kapunk pontokat melyeket eloszthatunk a szokásos képességekre.

Grafika:Tudom ,hogy már említettem a játék szépségét ,de ez már annyira gyönyörű ,hogy muszáj vagyok írni róla még:D Mikor elsőnek léptem be a programba szó szerint le esett az álam!A táj a víz a fények minden gyönyörű. Igaz vas is kell alá rendesen ,láthatjátok az oldalon a gépigényét és hát nem kicsi. Bár azért olyan nagy nem is kell neki. Az én kis szerény gépemen fejfájás nélkül futott a játék maxon. Bár csak op.rencer újra rakása után.Eddig nagyjából csak szidtam a játékot így könnyen az jöhet le az olvasónak ,hogy valami elcseszetül rossz játékról van szó. Ez így nem igaz mert bár nem nyerte el a tetszésemet azt hozzá kell tennem ,hogy igen csak nagy gothic fan vagyok és úgy ültem le elé ,hogy végre megint egy új gothic. Azonban ha úgy fogom fel a programot hogy ez csak egy sima kaland játék akkor elég jó. Nem is húznám tovább a tesztet(véleményemet). Csupán annyit fűznék még hozzá ,hogy ha minden igaz akkor több gothic című játékot nem fog gyártani a Spellbound ,hisz a jogok megint a Piranha Bytes-nél vannak:). Ami reményre add okot.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
7
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
RLXUSD avatar
5 éve | 2011. 11. 17. 17:46:30
#
Szerintem jó játék:D
wandula avatar
6 éve | 2011. 09. 02. 23:39:41
#
Demo87:Teljesen igazad van ,én is inkább feláldoznám a grafikát a régi játékmenetért.
bartos666:nekem is a 2. a kedvencem:D Egyszerüen megunhatatlan:D:Dén is kinyomta már egy párszór.
FrostnovaZ avatar
6 éve | 2011. 08. 12. 15:16:18
#
nekem eddig a 2 volt kedvencem( már vagy 20-szor végig toltam XD )
Demo87 avatar
6 éve | 2011. 08. 11. 10:33:44
#
Nagyon jól meg lett írva a teszt, grat hozzá! :)
DE!!! Eme teszt elolvasása után, már tuti nem fogok játszani a játékkal! Hogy miért? Nos, magamat nagy Gothic fannak tartom, többször is kipörgettem az 1-3 részt, és mondhatni a Gothic a kedvencem. De ahogy elnézem a 4. részét, semmiben sem hasonlít elődjeire, sem játékmenetben, semmiben. Azt, hogy "űberbrutál" graffja van cseszhetem, ha nem kapom meg azt a játékélményt, amit az 1-3 részben megkaptam...:-/
matyosowski avatar
6 éve | 2011. 08. 06. 21:25:48
#
jó, jó nekem tettszett. Tesztnek is jó szerintem de mint írtad elég sok a negatívum benne kicsit több pozitívumot vártam volna a végére de szerintem így is nagyon jó grt :D :?;)
wandula avatar
6 éve | 2011. 07. 25. 21:10:17
#
Köszönöm:)
Hát az emberek többsége szívesebben ír arról amit szeret ,ezáltal olyan játékot választ ami pozitív volt számára.(szerintem)
Én azért írtam erről mert az egész gothic szériáról szeretnék majd írni. De azokra majd jobban oda figyelek mert ez tényleg hiányos kicsit.
Gerdzso avatar
6 éve | 2011. 07. 25. 19:55:11
#
jó teszt! 1-2 dolgot én még megemlítettem volna... de végülis korrekt(jó) teszt lett!

amúgy miért van az hogy szinte csak POZITÍV kritkát írtnak/írtok? :D
Zergi0 avatar
6 éve | 2011. 07. 25. 10:27:53
#
Arról sokan azt írták hogy nagyon rosszul van konfigolva és sokaknak nem fut hiába van meg a gépük hozzá . Am jó teszt :) .
wandula avatar
6 éve | 2011. 07. 24. 18:19:36
#
Köszönöm szépen:)
Bár most így utána olvasva elég kiforratlan. De majd legközelebb jobban figyelek.
@insane666 avatar
6 éve | 2011. 07. 24. 12:15:17
#
Egész korrekt kis teszt. Kaptál tőlem egy szavazatot a jóra.
nemkrisz11 avatar
6 éve | 2011. 07. 23. 23:15:52
#
Jó teszt lett, minden szép és jó.
Felülmúlhatatlan!;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek