Menu
Verpisti
Szint 2
no avatar
Offline, itt járt 8 hónapja
3 éve tag
A sziget meséje
Írta: Verpisti, 2014. szeptember 02., játékteszt
Játék: Crysis

Az EA mindig is híres volt az AAA minőségről, így nem maradt más, közelebbről megvizsgálni az egyik \"profi\" munkájukat!

A játék amiről most írni fogok, az a Crysis. Mindenki azt mondta körülöttem, hogy milyen jó lesz, de tévedtek! Még 2007-ben jelent meg.

Bevetés a sziget értelmetlenségébe

Egy repülőből dobnak ki minket, hűvös van, mi fázunk, szinte levegőt sem kapunk a nagy zuhanásban, ha nem nyílna ki az ernyő mi összetörnénk magunkat és vége lenne a játéknak. De szerencsére nem így történik, és így volt is értelme a játéknak! A játék szerint a vízbe zuhanunk, éjjeltátó napszemüveg, unalmas, buta ellenségek várnak minket teli vendégszeretettel! Nem elég az ellenséget lőni, de még lopakodni is lehet, úgyhogy inkább nagyon óvatosan a játékkal! Jobb ha nem vesznek észre, mert könnyebb dolgunk lesz! Lesz automatikusan rádiókapcsolat, napfelkelte, ami nem elég szép, és kicsit unalmas is, a katonák túlságosan hasonlítanak egymáshoz mindenben!

Itt vagyok sziget!

A játék éjszaka kezdődik, s nappal fejeződik be! Így az összes napszakot megcsodálhatjuk attól függően, hogy mit enged a videokártyánk, nekem sajnos csak a minimumot engedi, de úgy legalább szépen fut a 2 ghz-es procival! Miközben lőni kell az ellenséget, mi sokszor fedezékbe is alig mehetünk. A sziget szép, a víz kellemes, a fák kicsit élettelenek, a katonák lőnek és ütnek is, ha muszáj agresszíven jönnek felénk! A harckocsik lassúak, de minket ide küldtek ez van. Van többféle nehézségi fokozat, nekem sokszor a legkönnyebb is nehéz volt. Így a kedvünket elveheti a játék "hangulata" és nehézsége! Amikor látjuk a buta lényhatású ellenséget, amikor valójában emberek. Az ellenséget sajnos nem kérhetjük meg, hogy vigyenek a játék végéhez, vagy hogy mutassák be a szigetet. Így sajnos komoly megpróbáltatások lesznek előttünk! Van életerőnk s páncélunk is, ami sokaknak nem adatik meg! Nehéz ruha! Fegyverek amiktől az ellenség elmenekül előlünk!

Grafika

Nem rossz, a textúrák kicsit mosottak, de összességében egész kellemes a látvány. (2007-es szemmel természetesen)

Hang

Szinkronhangok elmennek, zene uncsi, fegyverek hangja nem rossz, furcsa öltözetű ellenség ordít.

Játékélmény

Volt helikopterből kiugrás, lövöldözés, lopakodás, úszás, motorcsónak, beszélgetés, verekedés, adrenalin, időnként némi változatosság.

Játékélményeim

Legjobban az tetszett, hogy van benne helikopterből kiugrás, úszás, és motorcsónak. A lövöldözés annyira nem tetszett, néha-néha jó volt, de az egész játék úgy szól a lövöldözésről, hogy mindvégig elég uncsi. Van benne viszonylag szabadságunk is, lőhetünk ellenséget, fát, viskót, de semmi nem történik. A sziget nagy, szívesen bejárnánk, de a katonák akadályoznak minket, szóval én azt mondom, hogy csak az álljon neki aki fel van készülve rengeteg ellenségre és megpróbáltatásra, különböző fokozatokon!

Értékelés

A gépem kicsit lassú, így a grafikát nem tudtam teljes szépségében megcsodálni, de még így sem volt vele bajom! A zene nem az igazi de elmegy, a játék itt-ott szórakoztató lehet, de rám nem volt nagy hatással.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
6
Játékélmény:
██████████
3
Összességében:
██████████
4
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 25
gibdj avatar
3 éve | 2014. 09. 21. 18:07:04
#
Elég régi tagja vagyok az oldalnak, s szomorú látni, hogy ilyen kritikán aluli irományok is bekerülhetnek az adatbázisba, illetve hogy ott maradhatnak. Értem én, hogy fiatalság, de ez szörnyű. Leginkább az a hibás, aki erre rábólintott. Mindkét fél oldaláról nézve ciki, hogy ez itt olvasható.
no avatar
3 éve | 2014. 09. 07. 20:06:02
#
Háhá az lehet, hogy a kritizálás miatt csinálod de így a büdös életbe nem tudja meg az olvasó mire akarsz kilyukadni. Ha valamit már kritizálsz akkor tedd rendesen és ne böfögj be pár marhaságot és a végére a nem rossz szóösszetételt. Vezesd fel rendesen miként működnek a dolgok és ne úgy mint egy vaj reklámban, hogy ha beteszed a hűtőbe alig lesz kenhető de nem rossz!
no avatar
3 éve | 2014. 09. 07. 19:53:22
#
Tudom égek, de köszi a sok szavazatot!
Master Killer avatar
3 éve | 2014. 09. 07. 18:04:39
#
xCube: +1
xCube avatar
3 éve | 2014. 09. 07. 12:50:16
#
Borzasztó gyenge iromány. Azt nem értem, hogy ha csak magadnak írtad, akkor miért küldted be egy olyan oldalra, ahol rengetegen olvassák a beküldött írásokat.

Lehet egy teszt magánvélemény, de attól még nem árt ha tartalma is van. Az alapján amit leírtál úgy sejtem, hogy sok játékkal még nem játszottál, amivel pedig igen, abban sem volt dunsztod sem arról, hogy mit kéne csinálni, mi a feladatod, csak mentél a villogó pont után és ennyi. Nem állítom, hogy a Crysis korszakalkotó lett volna játékmenetben, de azok, akik intenzíven használták a nanoruhát (nem csak bujkálásra) azok mind jó véleménnyel voltak a kampányról (a sztorit hagyjuk, nem nagy durranás). A grafika még mai szemmel nézve is gyönyörű, az hogy te csak közepes, vagy alacsony részletesség mellett csúnyának, idejétmúltnak látod az a te egyéni problémád.
no avatar
3 éve | 2014. 09. 06. 08:36:08
#
djwarp: Mért csak 3 csillag? A képek miatt! Az már más!
Kvindor: Ez így van!
Matt99: Szerintem meg hosszú és jó!
Master killer: Ilyen a játék amit leírtam, és senki gépéről nem fogom törölni!
Suparlombos: Tanácsot azt lehet kérni tőlem, végre egy értelmes komment!
A játékos nem játszotta ki a krisziszt! Ez krízis helyzet?
Azért tévedtek, mert már sok hasonló taktikai játék jelent meg, amik jobbak voltak, az elenyésző újításokra meg nem vagyok vevő! Biztos vagyok abban is hogy sokan csak a grafikája miatt adtak neki 70 helyett 90 pontot.
"máskor úgy és rengeteg mondatod végén ott a "de nem rossz" kifejezés ami már a semmis szöveggyártást igazolja."
Butaság! Ha kritizálok valamit szándékosan teszem utána "a nem rosszt" hogy nehogy azt süssék rám hogy lesz*rozom, hanem értsék meg, hogy szimplán nem voltam vele tökéletesen megelégedve, de úgy látszik hiába.
A popcorn milyen ízesítésű?
A grafika önmagában soha nem is ámított el, ha rókabőr volt a játék!
Honnan veszitek hogy a 40 pont miatt írtam meg? Persze, sokat számít nekem hogy mielőbb a 2-es szinten legyek!
Játszottam én a Warhead extra grafikai újításával is, az úgy már jobban is néz ki mint ez maxon........ ettől még minden rossz és unalmas!

1. Valóban, ha megszakadnék sem tudnék ennél jobbat írni! Ezért nem értelek titeket!
2. A teszt nem lehet olyan rossz, ha perceket szántatok a kommentálására, viszont a játék lehet rossz ha csak néhány percet szántam rá, és azt is rosszul!
3. Úgy nehéz ha a nyelvtan tanárod 4 nyelven beszél nem teljesen tökéletesen, amúgy meg japán.
4. Ezt a tesztet magamnak írtam!

Ezeknek ellenére, ha titeket ennyire zavar ez a "teszt", (még alsó macskakörmöt sem tudok írni, hiszen az idézőben az első macskakörömnek alsónak kéne lennie) írjatok a "falamra" (finomkodni sem kell) és megígérem hogy töröltetni fogom!
Read avatar
3 éve | 2014. 09. 05. 18:58:53
#
A nick neved alapján arra merek következtetni, hogy te ezt direkt akartad így. Semmi átgondoltság nincs a "tesztben", kb megírtad a kemény 40 pontért, amit az oldal ad, szóval csak gratulálni tudok. Legalább egy rohadt vázlatot készítettél volna, és utána álltál volna neki kifejteni, értelmes fogalmazással, nem ilyen trehány munkával. Egyáltalán ha a géped csak az alacsony grafikai beállítást bírja, és fogalmad sincs hogy milyen a játék valódi grafikája, miért állítod azt hogy a textúrák mosottak? Szerezz be egy erősebb gépet, meg egy nyelvtan tanárt is ha van rá mód, de ha javasolhatom inkább ne próbálkozz meg egy újabb "teszt" beküldésével. Ami nem megy azt ne erőltesd. Egyébként te ezt átolvastad, és átgondoltad hogy mekkora marhaságot írtál mielőtt beküldted? Ha tippelnem kéne, egyértelműen nemet mondanék... Még az értékelhetetlent sem éri el ez a remekmű!
Dono avatar
3 éve | 2014. 09. 05. 18:13:32
#
Hát hallod, ennek semmi értelme nem volt. Alacsony grafikai beállításokkal játszani és azt mondani, hogy csúnya és elmosottak a textúrák. Illetve az egész tesztben (nem mintha olyan hosszú lenne...) szidsz mindent, fogalmazás ügyben pedig a szóismétlés... Nos, az a legkisebb bajod. Ne haragudj, de ezt nem kellett volna beküldeni...
Kicsi_Joe avatar
3 éve | 2014. 09. 05. 14:30:49
#
Kérem szépen ez micsoda??? Mert ez nem egy teszt! Ment az 1*
gigazte avatar
3 éve | 2014. 09. 04. 01:00:08
#
A teszt olvasása után jöttem rá, hogy ezt a pár percet sokkal értelmesebb dolgokkal is eltölthettem volna! Köszönöm a lefárasztást, legalább jól fogok aludni!8-)

A teszt: gyenge, bár jobban esett volna egy értékelhetetlen opció is!
Benjike avatar
3 éve | 2014. 09. 04. 00:28:18
#
Az én szerény véleményem a játékról --> B-) XD nagyon tuti...kisebb kapacitású gépen is élvezhető ráadásul mind ez 2007-ből :)
reflmix avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 20:16:41
#
Nem szoktam írkálni tesztekhez, de Crysis nak 7 es grafikai értékelés egy picit durva szerintem.. Még mai szemmel és az egyik legszebb játék.
INVISIBL3 BLUE avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 17:03:50
#
blogs.mydevstaging.com/blogs/dadabase/files/2014/04/jLZz4Na.gif
KERKO avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 14:39:59
#
ACsodalatosPokember, lehet félreértettél vagy én fogalmaztam meg rosszul. Én a sablon szövegek ellen vagyok..ha valaki nem tud sokat írni egy adott témáról akkor inkább legyen kevés, mintsem 5oldal sablon szöveg.
no avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 14:14:02
#
Nem nagyon szoktam írogatni, hiszen jobb ha megtartom a magam véleményét ahelyett, hogy magamra uszítanám a fél gépigényes társaságot, azonban az tényleg felháborító mit meg "nyilvánosságra nem hoznak". Én értem, hogy ez egy tök jó funkció, miszerint minden tag írhat de ne legyen már az, hogy minden olyan ember aki csak felsorol pár mondatot a játék után már tesztírásnak legyen titulálva. Ez az írás vagy minek nevezzem is jól mutatja, hogy valami fokozat vagy nem tudom mi kellene, hogy az emberek beküldhessenek teszteket.
Kvindor
Pont az ilyen hozzáállás szüli meg az ilyen kukába való szemetet. Ha egy tesztet írsz annak tartalmasnak és olvashatónak kell lennie, nem elég annyi, hogy "hát erről nem kell sokat írni". Pontosan ez az a játék ami megérdemli, hogy kivesézzék mert olyan lehetőségek rejlenek benne amit nem mindenki vesz észre mert hozzászoktak az agyatlan, taktika mentes és logika ficánkos játékokhoz.

Na de a teszt
Egy szóval nem tudom jellemezni, hogy mi ez, annyit tudok rá felhozni, hogy a játékos kijátszotta és bugyuta gondolatokat plusz random mondatokat írt vázlatosan úgy, hogy szinte nem is kapcsolódnak egymáshoz. Szinte az egész írásba bele lehet kötni és, hogy példákkal is éljek kiemelek párat.

Rögtön az első mondat
Mindenki azt mondta körülöttem, hogy milyen jó lesz, de tévedtek!

Ez szép, megvan a véleményed azonban végig kerestem a választ, hogy miért tévedtek akik nagy lendülettel ajánlottá neked. Egyáltalán nem fejtetted ki miért nem jó csak vázlatosan leírtad mi van meg mi nincs a játékban.

Unalmas, unalmas, unalmas, unalmas, unalmas


Unalmas unalmas unalmas. Tudod ez egy taktikai Fps és nem csak rohanni kell ide oda, rengeteg lehetőség van benne. Te döntöd el merre indulsz, egy csomó útirány van amerre elkalandozhatsz akár járművekkel is, fegyvereket fejleszthetsz és szabhatsz személyre. A nanoruhád képességeit is kihasználhatod amikor csak akarod (már ez egy nagy piros pont a játéknak) te pedig inden 2. mondatodba beleböfögöd, hogy unalmas, akkor a... mindegy nem hasonlítok semmit semmihez.

Zene uncsi

Gratulálok! Szerintem az aláfestőzenék is nagyon passzolna a környezethez és a gépből ugrálós jelenet alatt szóló muzsika (a leges legelső szint) még mindig a fejemben van, mert egyszerűen zseniális. Teszteléseim során eljutottam odaáig, hogy valaki olyat mond egy szinte tökéletes játékra, hogy "uncsi uncsi uncsi uncsi uncsi. az igen

Ja és a grafika
Na ez nálam is kicsapta a biztosítékot. Mi az, hogy mosottak de nem rossz? Meg a fák élettelenek? Mit vársz, hogy a géped előtt a fejedre essen egy kókuszdió?? Egyszer így gondolod máskor úgy és rengeteg mondatod végén ott a "de nem rossz" kifejezés ami már a semmis szöveggyártást igazolja.

Én nem kötekedek de nem való neked ez az egész, nem vagyok hatással arra, hogy írsz vagy nem de ez már tényleg a tesztírások mélypontja, szinte egy vázlat semmi indoklás csak ez nem jó, ez uncsi, ez nem annyira jó de nem tudjuk meg miért. Ez nem teszt ez egy felsorolás de még annak is gyenge. Nem értékelek mert... a francba miért is keresek indokokat!
Arnybiro avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 14:09:48
#
DonnieD a nem megjelent teszthez: nagy valószínűséggel olyan anyagot tartalmazott ami tilos (máshonnan copy-psatelt szöveg, vízjeles kép stb...).
DonnieD avatar
3 éve | 2014. 09. 03. 11:35:15
#
Előzőekhez hozzászólva, én is észrevettem, hogy nem minden teszt kerül ki. Nálam is volt olyan, amit beküldtem, de soha nem került ki (szabályzat szerint nem tilos, ha egy írás több helyen megjelent, mint például nálam).

A teszthez:
Szavakat nehéz rá találni, mert tényleg rossz. Tartalmilag, nyelvtanilag egyaránt!
Én már több helyen leírtam, hogy elvárásokat állítani a legrosszabb dolog tud lenni. Főleg vizuális szórakozásnál, mert sokszor pont azért nem tetszik valami, mert elvárásokat állítunk felé (jó szereposztás legyen, legyen benne látvány, jó grafikája legyen stb.).
Ez a "teszt" meg tényleg vicc kategória. Alapjáraton a "tesztelő" alacsony grafikán kellett nyomnia, mert a konfigurációja nem elegendő ehhez. De mosott a grafika meg egyebek.
Gyarmati Jani avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 23:52:19
#
Ez egy igazán színvonalas írás. Szerintem tanácsot fogok kérni a teszt írójától, mert ez fenomenális lett!

Na jó, akkor most komolyan. Ez nagyon gyenge lett. Kb. ennyit szoktak írni a borító hátoldalára. A fogalmazás nagyon gyenge. Teljesen értelmetlen az egész. Mondjuk a felhasználónévből nekem kb. egy troll ugrik be.

Nem értékelem, mert nincs olyan értékelés, ami megfelelne. Nagyon komolytalannak tűnik az egész.
kaizinger avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 22:26:10
#
én a móderátort kérdőre vonnám aki ezt engedélyezte egy csomó ismerösöm tesztjét elútasitották ami legalább minőségi volt....!
A texturákra és a grafikára panaszkodsz amikor lowon játszol?!
Elárulom neked még mai szemmel sem csúnya a játék és ha módot teszel rá csak ámulnál bámulnál hogy ez a játék jobban hasonlit az élő világra mint bármeik kinézetre!

Az ai val egyetértek tényleg nem a legokosabbak és nem is túl változatosak és elég unalmas is de kinek mi!
niteforce avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 21:53:38
#
Hány pont is jár most egy játéktesztért?
Sugárzik erről az írásról hogy csak a pontok miatt készült. Egy játékteszt ennek minimum a négyszerese, és ennek is a fele az, hogy "hát igazából nem olyan jó a gépem szóval így nem tudtam normális beállításokon játszani vele, ezért hát így a grafika elég gagyi volt, szerintem ez egyértelműen a játék hibája, nem az enyém, mert nem tesztelek játékot olyan gépen ami alkalmatlan a tesztelendő játék futtatására"

Kritikán aluli teszt, de legalább örülj neki, hogy az alábbi hozzászólások itt vannak, különben el se olvastam volna ezt a tesztet...
Arnybiro avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 20:53:44
#
a fák kicsit élettelenek az istenit, én azt hittem azok Entek, és azok is ellenségek. Naa mindegy Isengardot nem fogják elárasztani :\
What the *** is this?
Master Killer avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 20:33:21
#
Matt99: +1

Már lassan évek óta nem vagyok aktív az oldalon, fel-fel nézegetek... de ez felháborító amit a játékról írtál/állítasz... Ez egy moslék.... Ez mi akar pl. lenni? "
Nem rossz, a textúrák kicsit mosottak, de összességében egész kellemes a látvány. (2007-es szemmel természetesen) " Évekkel megelőzte korát... a hardverek se akarták' bírni... NEM ROSSZ?... Meg eleve az micsoda, hogy tesztelni akarsz egy játékot és LOW-on meg könnyű fokozaton játszol... na elmész te a francba... meg az az értékelés is... Hű vagy a nick-edhez, gyönyörű a profilod egyébként.

(Bővebben is kifejthettem volna, nem csak a grafikáról alkotott idióta "vélemény" vágta ki nálam a biztosítékot, de egyszerűen nem bírom, borzasztó az egész...)

Azt azért megkérdezném, hogy hány éves vagy?
Matt99 avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 18:40:20
#
Szerintem rövid is és rossz is :/. És ezt nem azért mondom mert nem értek egyet. Bár megemlítetted, hogy low-on játszottál, attól még a játék ultrán még ma is megállja a helyét, és a BF3 megjelenéséig ott volt a TOP 5 legszebb FPS játék között. Írtad, hogy a legkönnyebb fokozaton játszottál, ahol az ellenfelek nyilván nem annyira okosak, biztosíthatlak hogy realisztikusan egész taktikusan viselkednek. Ezt a játékot TUDNI KELL játszani, mert közelebb áll egy taktikai lövöldéhez mint egy agyatlan shooterhez. A fogalmazásod gyakran furcsa, nem ártott volna párszor átnézni.
KERKO avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 16:40:02
#
Rövid, de jó. Minek legyen benne 2oldal sablon szöveg ha pár mondatban le lehet írni?
3*
Sicu33 avatar
3 éve | 2014. 09. 02. 16:24:16
#
Nem rossz,viszont rövid,nincs benne kép így csak 3* :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
3
41 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek