Menu
VeresAdam
Szint 8
VeresAdam avatar
Veres Ádám (Edeem)
19 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 4 napja
2 éve tag
Az amerikai assassin
Írta: VeresAdam, 2017. május 02., játékteszt
Játék: Assassin's Creed III

Hajdanán a Ubisoft egy nagyon dicsért és jó - hírű kiadó volt, és azt részben egy nagyszerű játék sorozatának köszönheti, amely az Assassin's Creed nevet viseli és több "x"ezres rajongótábort tudhat maga mögött. A legkorábbi részek, egy napjainkban élő fiú emlékvilágát mutatják be, akinek ősei assassinok voltak. Az ő történetének utolsó szakasza kerül most terítékre. Lássuk hát pár gondolatban, hogy végződik Desmond Miles története.

Mivel ez életem első tesztje, ezért mivel is kezdhetnénk.. Kezdjük ott, ahol illik, a legelején.

A felhozatalból egy kis beszámoló

Az Assassin's Creed III. egy félvér, a Mohawk törzsből származó indián, assassin ifjú történetét meséli el, aki 1770-ben csatlakozik as assassin rendhez, és felveszi a Connor nevet. Apja brit, anyja Mohawk indián. Főszereplőnk eredeti neve, amit nem ajánlok kimondásra pedig: Ratonhnhaké:ton. Connor azért lesz assassin, mert úgy dönt, harcolni fog a zsarnokság ellen, amelyben nevelkedett, a gyarmatosításoknak köszönhetően.

Amit egy gyilkosnak tudni kell

Connor képes szintúgy, mint Altair és Ezio is, falakat mászni, fegyvereket használni. Nagyon tetszik az, hogy a játék egy, és nagyon jelentős része az erdő, ahol sok időt töltünk el. Nos igen.. Connor mindent megmászik, a fákat is.
Nagy öröm volt számomra az, hogy új fegyverek kerültek a játékba, amelyekkel kaszabolhatjuk a piros ruhába bújt ellenséget.
Főhősünk már íjjal a vállán, vagy akár 2 darab tomahawkkal csaphat le. Connor nem egy magába zárkózott személyiség és nagyon jó az emberismerete, ami elhiteti a játékossal, hogy tökéletes jellemű assassint irányít.

Játékélmény és a harcrendszer

A játék telis - tele van újításokkal, hiszen az évszakok változnak, a területek egyediek és rengeteg különleges helyen megfordulunk, és valóságos történelmi alakokkal találkozhatunk, mint például: Benjamin Franklin és a korabeli "nagy koponyák"
Egyszerűen minden összhangban van, dinamikus, és ötletgazdag. Én például meglepődtem, hogy télen miért van kevesebb állat az erdőben.. Persze, téli álmot alszanak. Na és ha már állatok.. Vadászhatunk lőfegyverrel, pengével és csapdával is. És a kreativitás legnagyobbja, hogy még az eladni kívánt levadászott állat bőrét sem mindegy, mennyiért adjuk, hiszen egy szétlőtt bunda olcsóbb, mintha csak leszúrtuk volna szegény szarvast.

A harcrendszer gyökeresen megváltozott, örömömre, mert szerintem sokkal egyszerűbb az irányítás és a kombók kivitelezése. Nagy alkotás az, hogy a vadvilág sokszor ránk támad, és ekkor random generált gombnyomások által védhetjük meg magunkat.
Finomodtak a mozgások, szinte már - már kijelenthető, hogy egy interaktív film van terítéken. Fegyvereink között a váltás könnyen zajlik, nagyszerű és jó mozdulatokat tudunk végrehajtani, és megmaradt -a már jól működő- szinkronizációs pontunk is.

A grafikára egy csöppet sem lehet panaszunk xbox 360 konzolon, hiszen felülmúlja az eddigi részekét, véleményem szerint, és jobban teljesít a 2012-es elvárásnál. A textúrák részletesek, a színek tökéletesek, minden összhangban van. A tengeri utazások kiemelkedően szépre sikeredtek.

Fülünket sem fogja sok panasz érni, hiszen minden a jól megszokottként folytatódik. Nincs a hangok kapcsán semmi említésre méltó, szerintem az elvártat hozza, bár néha egy egy effekt mintha hangosabb lenne a kelleténél. (például nem értem, miért van hangja a hidden blade-nek, ha egy állatba vájjuk, de aki ebbe beleköt...:) )

Egy kis javítani való, de semmi vészes

Amint eddig kiderült a tesztből, nagyszerű a játék, de akadnak hibák. Néha találkozhatunk körbe - körbe futó állatokkal, mozdulatlan, vagy falnak menő emberekkel. Ez nagyon kevésszer történik meg, és inkább vicces, mint gond. Problémák nincsenek.

Összességében

Az Assassin's Creed III. teljesen megvalósította az elvárásaimat és öröm volt vele játszani. Remélem ezzel a kis teszttel sikerült kedvet csinálnom annak, aki eddig nem vonzódott a sorozathoz. :)

Mint már említettem, ez az első tesztem, kíváncsian várom kinek mi a véleménye, nem csak erről, hanem igen jó orgyilkosunkról: Connorról.

Értékelésem:

Grafika: 10
Hangok: 10
Történet: 10
Játékélmény: 9

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
█████████
9
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Újítások, ötletek:
██████████
10
Hossz, újrajátszhat.:
█████████
9
Történet:
██████████
10
Nehézség:
██████████
7
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
LemonAce avatar
11 hónapja | 2017. 08. 24. 03:07:37
#
Túl sokat nem igen tudok, hozzá mondani, számomra is etalon volt amikor a játék megjelent, és imádtam minden percét (időről időre újra is játszottam amíg meg volt).
Csak annyit mondanék, hogy van egy hiba az írásodban, ugyanis komplett évszakrendszer és dinamikus váltakozás nincsen. Csak a történet hozza elő egy bizonyos ideig a téli látképet. Aztán ha nem Cheat-el állítod be, többé nem lesz hó a játékban.
Csak ennyi!
egyébként nem rossz a kritika, csak szerintem olyan vagy egy kicsit mint én, hogy amit te szeretsz és rajongasz érte, arról nehezen tudsz rosszat mondani. De ez nem a te hibád, hisz nem mindenki tud otherworld lenni.
Der Fuhrer avatar
1 éve | 2017. 05. 07. 12:35:03
#
Egész jó teszt, akár egy kicsit hosszabb is lehetne. Tökéletes jellemű Assassin? Az Ezio volt :P
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek