Menu
ujjzalan
Szint 13
ujjzalan avatar
21 éves, férfi
Szolnok
Magyarország
Offline, itt járt 11 napja
8 éve tag
FlatOut törésteszt
Írta: ujjzalan, 2011. július 17., játékteszt
Játék: FlatOut

Szerintem a FlatOut 2-t vagy az Ultimate Carnage-ot szinte senkinek sem kell bemutatnom, de milyen volt a legelső rész?

A játékot a Bugbear fejlesztette és az Empire Interactive adta ki 2005-ben. Egy könnyed, szórakoztató autós játékot akartak csinálni, ami szerintem sikerült is.Hát vágjunk is bele a tesztelésbe.

A menü egyszerű és jól fölépített. Profilkészítés, majd választhatunk a játékmódok közül és pár beállítási lehetőség is helyet kapott. Szerintem ezt a felépítést jól eltalálták, könyen meg lehet találni azt, amit keresünk. Következzen pár szó a játékmódokról.


Karrier: Vegyünk autót, nyerjünk versenyeket, szerezzünk pénzt, tuningoljuk a szekeret, nyerjünk még több versenyt és így tovább. Szerintem ebben semmi újdonság nincs. Minden vereny megnyerésével új pályát oldunk fel. Ha egy kategóriában minden pályán elértünk valamilyen dobogós helyezést, akkor jön a következő kategória, amiből összesen 3 van (bronz, ezüst, arany). Az autók egész jól tuningolhatók belülről. Az optikaituning csak a festés változatásából áll, de ki akar egy egy régi lerobbant amerikai roncsot kívülről fölturbózni? A verseny végére már úgy is csak csövekből álló száguldó koporsó marad. Szerencsére az autó nem megy tönkre teljesen, maximum kigyullad a motor, de semmi következménye nem lesz. Az emberünk is bírja a gyűrődés, miután nekimegyünk egy oszlopnak kirepül az szélvédőn egyenesen a fának vagy a bokroknak, aztán visszaül és mehetünk tovább. Az autónkat fölyszerelhetjük nitrós palackokkal, ami sok +lovacskát ad motornak egy rövid időre. Ezt úgy tölthetjük föl, hogy nekimegyünk valamilyen tereptárgynak vagy másik autónak. Ez is egy jól átgondolt megoldás. Nem egy túl komplikált dolog, de ezért jó.

Gyors verseny: Ezen nincs mit magyarázni. Kiválasztunk egy autót, egy pályát és megyünk pár kört.
Multiplayer: Sajnos ezt nem volt lehetőségem kipróbálni. De szerintem hasonlít a második rész multijához. Óriási szórakozás a barátainkkal együtt zúzni.

Bónusz pályák: Ezt lehet, hogy nem kéne külön játékmódnak vennem, de mégis így teszek. Ha egy bizonyos mennyiségű versenyt nyerünk karrierben, akkor kapunk bónusz pályákat. Itt találunk magasugrást, távolugrást, dartsot és még bowlingot is. A játék tartalmaz 3 roncsderbi arénát, ami az egész játékban a legizgalmasabb versenyek helyszínei. Itt nincs nitrónk viszont teljesen össze tud törni az autó. A lényeg az, hogy a végére már csak mi maradjunk éppségben.


Grafika, fizika: Hát ennyit a játékmódokról. Következzen az összes többi dolog. A grafika szerintem csodálatos 2005-höz képest! Szépen kidolgozott autók, törésmodellek és pályák jellemzik. Apropó pályák, az alkotás 36 pályát és 5 környezetet tartalmaz, ami szerintem nem rossz. 16 autó kapott helyet, egyik sem egy csili-vili szuperjárgány (mint a 2. részben) , kimondottan roncsderbire való darabok, ami valakinek jó hír, valakinek nem. A gépigény nagyon kicsi, bár 2005-ben nem tudom milyen volt ez. Essen pár szó a fizikáról is. Nagyon jól megcsinálták. Más az autó irányítása jégen/havon, aszfalton, murván. Ha nekimegyünk valaminem nagy sebességgel akkor az emberkére is hat a fizika és szépen rongybabásan kirepül a verdából. Az autók kicsit könnyen törnek, de ez legyen a legkisebb probléma. Most jöjjön a rossz oldala a szép garfikának és az erős fizikának. Egy szó, ami lerontja az egészet az pedig a bug! Nem túl gyakori, de vannak benne bugok. Amikor egy kis bottól kirepülsz a pályáról vagy rocsderbi arénás menetnél kezdésnél kiírja, hogy meghaltál, az egy kicsit idegesítő.

Hangok: Erről nem szeretnék sokat mesélni. Az autóknak van hangja, de hát nem a leggyönyörűbb. Viszont a játékhoz illő (szerintem) kiválló zenék vannak.


Következzen az értékelés. Nekem ezzel a játékkal kezdődött a rgémerr1; korszakom. Örömteli pillanatok jutnak eszembe, amikor nővéremmel (!) versenyeztünk egymás ellen. A játék szerintem majdnem minden téren maradandót alkotott a műfajában. Az pontokat csak bugok és még egy dolog, amit nem említettem az pedig a monotonság, húzza le. Bizony, egy idő után már kicsit kezd unalmassá válni a karrier. Mindig ugyan azzal az autóval hasonló pályákon és szenvedsz, hogy te légy az első. Persze tudunk más autót venni, de arra jó sok pénzt kell gyüjteni. Irányítás átlagos, billentyűzettel is élvezhető. Már kicsit öregecske a játék és a kiadása óta még 2 rész készült. Aki ki akarja próbálni nyugodtan tegye, nem fog csalódni, de akkor már az újabb részeket adnám a kezébe. Az én pontszámos értékelésemet lentebb láthatjátok. A kisebb hibák ellenére egy kiválló játékot csinált a Bugbear. Szerencsésnek érzem magam, hogy eredeti dobozában leírásával polcomon van a lemeze.

Ez lett volna az első tesztem. Köszönöm, hogy elolvastad.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
Branko7 avatar
4 éve | 2013. 08. 12. 11:43:14
#
Jó teszt :)
HuszarDani95 avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 13:58:54
#
Jó teszt lett! Gondolkodok én is, hogy készítsek-e róla, ugyanis a gépem csak ezt viszi... :)
ujjzalan avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 18:25:39
#
mojohnny: Köszönöm a kritikát, legközelebb odafigyelek. :)

MET4L: Szerintem a grafika is szép volt, és a játékélmény is óriási, de a karrier vége már kicsit unalmas, de ezt írtam is :)
mojohnny avatar
6 éve | 2011. 07. 19. 09:08:45
#
Jó teszt lett, de néha kicsit úgy éreztem olvasás közben, mintha kicsit csapongnál, nincsenek átmenetek a teszt különböző részei között. Pl. amikor a grafikáról írsz, akkor úgy váltasz a fizikára, hogy "Essen pár szó a fizikáról". Ez nem rossz, de ha úgy írtad volna, hogy "a grafika elemzése után essen pár szó a fizikáról is", akkor az szerintem mindjárt jobban összekötötte volna a két részt. Első tesztnek jó, lényegre törő, tartalmas, összességében tetszett. Így tovább! ;)
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 19. 08:13:19
#
Ha írsz róla tesztet, akkor ki fog kerülni a gépigénye.
apetit1989 avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 14:37:59
#
Én szívesen írnék a carmageddonról, de hát nincs fent. Kétszer is beküldtem már és nem került fel. Ennek már lassan egy éve.
A teszt meg jó !
ujjzalan avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 13:48:45
#
Köszönöm mindenkinek! :)
Mongoosewow avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 00:17:31
#
Jó teszt lett!Tömör,nem túl hosszú és tartalmas!:)
tasiadam avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 23:09:38
#
de hülyén néz ki az első része :D jó lett
pukkancs avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 21:37:28
#
jó lett nagyon :D
kl_akos avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 20:44:49
#
Jo teszt nagyon szerintem attol hogy egy jatek regi es mar ujabb reszei is megjelentek attol meg jo
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 20:15:24
#
Jó teszt lett! :)
GTRAKY avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 17:31:57
#
jo teszt,gratulalok,mindig is szerettem a flatoutokat,es ez p;ontos eiras rola;)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek