Menu
twoKgames
Szint 9
twoKgames avatar
férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
7 éve tag
Robotok harca
Írta: twoKgames, 2013. április 12., játékteszt
Játék: Hawken

Erről a játékról azért írok, mert nagyon kevesen ismerik, pedig érdekes és látványokban gazdag játék. Itt egy szabály van a túlélésre: maradj csapatban, de ez nem, nem zombis játék, itt gépek mérik össze erejüket és tudásukat.

A teszt a magam 15 óra játékidőm után azoknak szól akik még keveset olvastak, láttak a HAWKEN nevű játékból. A játék 2012 decemberétől ingyenesen játszható.


Először is azzal kezdeném, hogy ez egy ingyenes, FPS nézetű játék, ahol robotokkal harcolhatunk egymás ellen online. A játékban 4 féle mód van:
1. Team Deatmatch: Két csapat (csapatonként kb. 6 fő) küzd meg egymással. A cél az, hogy minél több robotot pusztítson el 1-1 csapat, ha eléri valamelyik az 50 robotelpusztítást akkor automatikusan győz, de ha kevesebbet sikerül legyilkolni, akkor a 15 perces játékidő vet véget a játszmának. Ezt játsszák a legtöbben. Sajnos sokan tojnak a csapatmunkára és mennek, ahogy látnak, de néha azért betévedek olyan szerverekre, ahol értelmes játékosok vannak.
2. Siege: A pálya két részén találhatunk energiaforrásokat ahonnan az energiát vissza kell vinnünk a bázisunkra, hogy csatahajó segítségével támadhatjuk meg az ellenfél bázisát. Szerintem nem lett túl jól megcsinálva igazából rohangálás az egész a bázistól az energiaforrásig majd vissza, csapatmunka aligha van néhány meccsen.


3. Missle Assault: Két csapat küzd három rakétakilövő állásért, amik folyamatosan lövik az ellenfél bázisát, ha a csapat birtokol rakétakilövőt. Személy szerint nekem ez tetszik a legjobban, bár nem ez a legnépszerűbb játékmód.
4. Deatmatch: Hasonló a Team Deatmatch-hez nincs kill korlát csak időre megy szintén 15 percig tart. Ezt a módot nagyon kevesen játsszák, de nem is csodálkozom, mert eszetlen lövöldözés az egész.

Robotok

A játékban összesen 12 robotfajta van, amelyek közül 11-et játékbeli pontokért vagy pénzben átváltott pontokért vehetünk meg egyforma áron. Szoktak lenni teszthetek, amikor ingyen ki lehet próbálni az egyes robotokat, hogy megtudjuk, nekünk melyik tetszik a legjobban.


A robotok felépítése

Minden robotnak két fegyvere van a két kezén és egy jetpack segítségével még repülni, illetve gyors mozgással ki is tudnak térni az ellenfél lövedékei elől. A robotoknak típustól függően van két képességük pl.: akna elhelyezése vagy rövid időre a fegyverek erejének megnövelése. A robotok tapasztalati pontokat szereznek a játszmák után és szintlépéskor egy ponttal tudunk a robotunkon fejleszteni pl.: lerövidíthetjük a robotunk javítását, megnövelhetjük a sebességét, erejét stb. A tapasztalat szerzés a halálozások számától sajnos nem függ és ezért sokan kamikazek módjára szaladgálnak az ellenfelek előtt, de pozitívumként felhozhatjuk, hogy az assist killekért, magyarra átfordítva a robotok elpusztításában való részvételért is kapunk tapasztalati pontokat.

Grafika

Szerintem elég szép, leginkább a Bad Company 2 grafikájához tudnám hasonlítani, de a gépigényéhez képest lehetne szebb és kidolgozotabb is.

Hang

A hangok rendben vannak, a fegyverek hangja szerintem jól meg lett csinálva, viszont a robbanások hangja alig hallatszik.

Irányíthatóság

Irányítani nem nehéz a robotokat, viszont az FPS nézet alaposan megnehezíti a játékosok dolgát, mert a gyorsabb robotok csak úgy ugrálnak, röpködnek a robotok körül. Gyakran a robotok mögé rohannak, ekkor ha lassabb az ellenfél robotja, akkor esélye sincs közelharcban.

Összegzés

Én mindenkinek ajánlom a játék kipróbálását, mert összességében tetszik a játék, viszont nem tetszik, hogy túl pörgős a játék, és hogy hatalmas a gépigénye. Ne felejtsük el, hogy a játék open béta állapotban van, ezért még nyugodt szívvel számíthatunk javításokra. :)

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
adikhe avatar
4 éve | 2013. 07. 01. 23:10:26
#
Robotok? Most komolyan? Robotok... Hát szép, ezek nem robotok. A helyes megnevezés a Mech. A robot nagy általánosságban mesterséges intelligenciával felszerelt gép, a Mech-ben pedig ül egy ember. Érdekesség, hogy Kínában már pár éve építettek egy ehhez hasonló harcászati eszközt, de lassabbnak és tűzerőben gyengébbnek bizonyult a tankoknál.
Diablo5k avatar
4 éve | 2013. 04. 24. 18:27:53
#
Nagyon jó teszt lett grat! :)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 15. 22:33:44
#
Valaki mondott ilyet?8-)
twoKgames avatar
4 éve | 2013. 04. 15. 22:26:19
#
mi nem tetszik? :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 14. 09:11:08
#
Egy f**sza kis bvezetőnek nem rossz :D
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 04. 14. 08:44:14
#
Nem rossz! 3*:-/
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek