Menu
Tucsok2008
Szint 11
Tucsok2008 avatar
Tücsi (Gábor)
26 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 napja
6 éve tag
War Thunder
Írta: Tucsok2008, 2014. január 13., játékteszt
Játék: War Thunder

Szép estét, napot, reggelt, ki mikor olvassa a tesztem, bár őszinte leszek, ez nem kimondottan teszt lesz, hanem inkább kritika. Szeretem a világháborús játékokat, főleg melyekben nem csak az amerikai és brit valamint orosz egységeket, gépeket irányíthatjuk. Ezért választottam többek között a War Thuner-t is.

Kezdeném a pozitívumokkal, melyekben először azt emelném ki, hogy a NÉMETEKKEL is lehet lenni, ez nagy szó a játékok terén, mert csak amerika majmoló játékokkal találkozhatunk, valamint orosz majmolókkal. Talán azért, mert Közép-Európában nincs ki játékot csináljon? Nos, a fene tudja, nem tudom hogy megy ez a játékok háza táján.
Másik nagy pozitívuma az a grafika, ami egyszerűen csodálatos lett, gyönyörű mikor megyünk a nap előtt és a fények megtörnek légi alkalmatosságaink gyönyörű vonalain, vagy mikor a talaj felett repülünk a látvány szép.


A játék még olyan látványokkal jutalmaz minket, mint például az ellenséges gép olaja beteríti a repülőgépünk üvegét, de van mikor a mi gépünk dobja be a törölközőt egy motor szétlövés esetén, nagyon csúnyát képes köpni az üvegre és a gépünk elejére, bár itt annyira nem zavar a kilátásban, csak nagyon zavaró hogy már nem repülünk sokat. A lövedékek nyomai is elég szépen látszanak a gép testen, általában ott ahol ténylegesen elért minket.


Nos, áttérhetünk a zavaróbb tényezőkre, egyből bele is vágnék a közepébe. Az ami nekem nagyon nem tetszik az a gépek közötti különbség. A kis kezdőgépekkel még annyira nincs baj, nagy különbség nincs, csak az oroszok javára ugye az I-153 M-61 Chaika. Kétség kívül az a játék legtutibb gépe. Az hagyján ám, hogy négy darab 7.62-es gépágyú van rajta, de az a tény, hogy százszor jobban fordul mint kortársai, és az hogy ha egy komolyabb gép mögé érek, akkor az halott akár P-39 akár Bf-109 variánsok, akkor is megeszem valamelyik részét se perc alatt, és hogy le nem tud rázni az száz százalék. Nálam ott csapta ki a biztosíték mikor utána olvasgattam és megnéztem a Chaika adatait és megnéztem az első komolyabb német gép adatait a Heinkel He 112-es vadászét. Az adatok nagyjából semmit nem mondtak ez a tudásáról, és kis darabszámban is gyártották, a háborúban inkább már a Bf 109-eseket használták. De a kinézetüket vizsgálva, véleményem szerint a német vadászgép győzelme reálisabb lenne. De ha nem is a győzelme, de hogy méltó ellenfél legyen az tuti.


De ezen két gépnél még annyira nem is bosszantó a hatalmas különbség, hiszen a német gépben egy 680 LE motor van, míg az oroszban 1000 LE a motor. De a manőverezhetőség közötti különbséget nem tudom mire fogni, egyszerűbben aerodinamikusabb a német mint az orosz. Amíg az orosz kis híján egy helyben megfordul addig a németnek nem elég a két hegy közötti táv, förtelmes. Most kiemelném még egyszer, hogy ez még annyira nem vészes, engem az jobban idegesít, mikor a Bf-109-es család mindegyik tagja lomhább mint az ellenség gépei, és a japánoknál is ez mondható el. Mondták nekem, hogy a német gépek zuhanóban támadnak lefele, aztán amikor a célt megajándékozták nemes gyöngyeikkel mentek egyből felfelé. No itt jön!! Ettől rendesen már ki akartam vágni a monitort a géppel együtt és a fő utcán oda vissza végig rugdosni. Én megyek lefele zuhanóban, a célpontra 600 Km/h-val ő megy max 400-al, lövök rá és hátulról érkezem elmegyek felette és húzom fel. Nos, az ellenséges gép azt a csekély 200 Km/h különbséget lazán ledobja magáról és végig a nyomomban szétlövi a farkát a gépemnek. Jó egye fene, legyen. Túl meredek szögben húzom fel és tényleg utolér és lő rám, de mikor nekem elfogy a sebességem és 140 Km/h-val bevág vízszintes alá kicsivel, ő még mindig jön utánam felfelé.

A játékkal játszva úgy érzem, hogy az orosz fejlesztők a saját gépeiket nem sajnálták "tuningolni" míg a német/japán manőverező képesség különbsége az amcsi/angol/orosz gépek között irreálisan sok, ennyi nem hiszen, hogy volt, ha még is akkor ez a háború rettentő gyorsan véget ért volna.
Összességében a grafika lenyűgöző. A játékélmény, ha nem japán/némettel vagy akkor jó, de ha velük akkor bizony kösd fel a gatyád mert meg kell szenvedned minden fejlesztési pontért. (megjegyezném Chaika egy menetben 7 ölés, német géppel max 4 de az nagyon nehezen)

Üdvözlettel Tücsi!

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
3
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 19
Powerfruit293 avatar
8 hónapja | 2017. 03. 22. 21:38:09
#
Nem tudom nekem semmi bajom sincs a német járgányokkal tökéletesen működnek igaz nem történelmileg hűen.
DE azért kicsapja néha a biztosítékot pár fura átütés és lepattanás Tiger H1-el.
Tucsok2008 avatar
2 éve | 2015. 01. 07. 17:36:10
#
Szia Caymane. Az utolsó írásom óta én is csak reált repültem a németekkel és minden mással is. De csak sajnálni tudom a fejlesztőket hogy e képpen próbálják nagyobbítani a világháborúban használt gépeiket.

A játék egy hányás Tier 3 felső részétől egészen tier 5-ig. A német ágon repcsizés közben nem akad ellenfelem Tier3 alsó gépei és a Tier2 gépei közt sem, csak pár. A lelőhetetlen spitire, sokéig kell lőni míg leesik az angol csoda, irreálisan sokat, míg a Bf flaps-ok egy golyótól vörösek addig az angol spitfire-k már egy szárnnyal is repülnek majdnem.
no avatar
3 éve | 2014. 11. 14. 18:30:24
#
ment a gyenge. esettanulmánynak elmegy, de tesztnek már nagyon nem.

egy hibát már rögtön az elején ki is emelnék, az intructort, mivel az egész tesztben nem is említetted meg. a He 112 B-0-t a játék nagyon lekorlátozza a flight modellje miatt, ha egér+billel irányítod. ugyanakkor a gép kialakítása miatt (nagyon rövid szárnyak) a gép sok mozgási energiát veszít fordulásnál (akkor is, ha boom-ból felhúzod a gépet). innentől kezdve az I-153 nyilván könnyen utol fog érni a majdnem 2x erősebb motorjával, de ezt könnyen el lehet kerülni, csak nem kell 0 fok fölé vinni a gép orrát, és simán lehagyod.

az orosz ágon is van a Bf 109-hez hasonló gép, név szerint a Polikarpov I-185 (van más is, pl a LaGG, vagy az La, de ezek inkább átmenetek az energy és a turn fighterek között), és bevallom, sokkal nehezebb vele repülni (jóval több türelem kell hozzá), de koránt sem gyenge. egyszerűen az ember minél előbb le akarja lőni az ellent és elkezd fordulóharcot vívni, aminek többnyire nem lesz jó vége. az ilyen gépekkel sokkal könnyebb a játék, ha van egy társad, akivel tudsz kommunikálni és ért is a játékhoz. sok idegeskedéstől meg fog óvni, az biztos. :D

még a végére ejtenék néhány szót az egyik német 20mm-esről. pont tegnap kezdtem el húzni a németeket és beleszerettem a He 112 A-0-ba (1 db 20 mm-es gépágyú, és ennyi). eddig összesen 3x haltam és 16 gépet szedtem le, szóval az MG C/30L-el lehet darálni, az biztos. sajnálom, hogy tovább kell mennem a Bf 109 E-1-re, nagyon hiányzik az az ágyú. :D

amit eddig írtam, az csak realistic-re értetendő, ahogy hallottam, arcade módon szinte csak a tűzerő (one second burst mass) számít igazán. személy szerint én távolról kerülöm azt a módot, szóval arról nem nyilatkoznék. :P
Tucsok2008 avatar
3 éve | 2014. 02. 14. 15:05:28
#
Most is játszottunk, ketten mentünk. Tök érdekes, elkezdtem kíváncsiságból az amcsikkal és az angolokkal is pedig utálom őket és most még nagyobb lett az utálatom irántuk.

Rárepülök a német géppel beletúrok egy tár 20 mm-est a gépébe az ellennek látom ott csattog rajta az összes golyó, de vígan megy tovább. Jön az orosz csicska, rá lő 2 kiba...ott golyót és leszakadt a szárnya a gépnek. Valószínű az lesz váltok Reálba vagy Szimulátorba és ott is megnézem mit mívelnek, de az Arcade alapján a játék nem ám 3/10 de még 1/10 SE.

Elkezdem az amcsikkal full első gép körönként 7-9 kill meg volt hogy mellé ment még 5-6 földi célpont is max 2 gépet vesztettem, ha ugyan ezt megyek a németekkel felét nem érem el 5 gépből.

És hidd el nem egy két órát játszom vele hanem már hónapok óta, ha azt mondanátok nem tudok vezetni, csak megsúgom van mikor 5-6 ellenség van rajtam és hosszú percekig szerencsétlenkednek mögöttem, csak nincs aki segítsen... de szoktuk csapatban is játszani, úgy egy fokkal jobb.

Már olyan szinten idegesítő hogy 1 oldalnyi káromkodásba önteném most legszívesebben a véleményem erről a trágyáról, mert az arcade az.

A historical battle meg a másikkal meg az a gáz hogy mész fél órát és akkor jön az ellenség, még annyira nem is vészes de az a 2-300 max 7-800 fejlesztés***t meg rettentően kevés ahhoz hogy fejlődni is tudj. Arról nem is beszélve hogy az újításoktól ez a játék is egy félkarú rabló akar lenni.

Szerk. Majd elfelejtettem, lehet a gépek fizikája jobb reálba meg a szimulátorba, de a fegyverek tuti nem lesznek normális erősségűek. Meg a nyomi angol a fos ha jól emlékszem 6,6 mm-es szarjával előbb szétszed mint én őket a 20 mm-essel... ja és ő fele annyit repül rám...
Ronin avatar
3 éve | 2014. 02. 02. 11:27:31
#
A Spit gonosz gép. Nincs is szebb látvány egy lángolva zuhanó Spitfire-nél. De ezt a sort még megtoldanám a Yak-3-al. Ezzel a két géppel rb-n is jól lehet szivatni a népet.
YellowFlash avatar
3 éve | 2014. 02. 01. 22:55:42
#
Igen, taktika. :D Én még a turnfightos Spitekkel is BNZ-zek, mert sokkalta biztonságosabb. Csak akkor megyek bele a dogfightba, ha tudom az ellenfél gépéről, hogy semmi esélye nincs.
Ronin avatar
3 éve | 2014. 02. 01. 22:51:57
#
Tucsok. Az arcadeben ne keress realitást és igazságot. Toljál RB-t. Na ott pl zérókkal egész jól szét lehet szivatni az oroszokat.
(Egyébként a repülési tulajdonságokra rejszol szinte mindenki, aztán a virtuális pilóták nagy része nem is tudja használni a gépét, hiába szerzett olyat ami a leggyorsabb, meg a legtöbb gépágyú van rajta. Taktika, taktika és csapatmunka.)
YellowFlash avatar
3 éve | 2014. 01. 31. 02:14:16
#
Most húzom az angolokat. Az első Spitekkel, amiken van 20mm-es ágyú, összejött már közel 20 killes meccs is. :D De átlag 6-7 kill minden meccsen megvan.
no avatar
3 éve | 2014. 01. 26. 21:58:40
#
Szerintem nagyon jó játék mindennap tolok vele és van h nekemis vagy megy v nem mindig vannak jobbak nálad! és a játékélmény bizos h nem 3/10 szerintem veri az a 8at is!
És nem 3-4óát kellene vele játszani sztem és utánna mondani róla véleményt amugy nekem japán és német géppel is volt már 8-9ölésem is! Csak tudni kel vele játszani!
ulver01 avatar
3 éve | 2014. 01. 16. 02:40:04
#
Mesterlovesz, úgytűnik te se játszottál eleget... nem tudom lehet kijött már pár patch, de az mi hogy egy yak3-as zuhanás utáni követésben gyorsabban halad mint egy fw? és persze hb...jah és bmz-zni nem egyenlő energiájú cp-re szoktak Tucsok :D (látatlanban) egyébként a chaika tényleg op :D
YellowFlash avatar
3 éve | 2014. 01. 16. 01:39:14
#
Az orosz gépeken nem kell meglepődni, OP szinte az összes. Tipikus orosz mentalitással készültek a gépek: Nem kell, hogy aerodinamikus legyen, vagy hogy gyors legyen, de lőerőben mindent verjen. Ezt kb 1 az 1-ben tükrözi a Chaika. :D
Tucsok2008 avatar
3 éve | 2014. 01. 14. 21:56:47
#
Igen Protein az :D régen játszottam vele :D
Milton avatar
3 éve | 2014. 01. 14. 15:38:15
#
Szerintem World of Airplanes-t akar jelenteni, ami eredetileg World of Warplanes lenne XD
Gerdzso avatar
3 éve | 2014. 01. 14. 15:22:54
#
Mi az a WoA? :D
Tucsok2008 avatar
3 éve | 2014. 01. 13. 21:19:17
#
Mesterlovesz, próbáltam Historicalt is nem egyszer, az tényleg nehéz, lőttem is le embert, de mivel a játékosok nagy része arcade-n tólja. Na meg az a Chaika fölény az tényleg nagyon ratyivá teszi az elejét... De még mindig jobb ez mint a WoA :)

Na meg arról nem is beszélve hogy az orosz nehéz bombázóval lefordulják a német vadászgépet XD kicsit csúnya dolgok de ettől még azért játszható... :D
Mesterlovesz avatar
3 éve | 2014. 01. 13. 20:33:20
#
Látszik, hogy 3 órát játszottál összesen rendes historical battle - el és fogalmad sincs az egész játékról kb... ami persze ennyi tudással nem baj, viszont arra pont nem jogosít fel, hogy szétfikázd a játékot, csak azért mert nem értesz hozzá, nem tudsz Boom and Zoom olni pl... .stb stb.... Az orosz gépek arcade csatában OPk csak, mivel ott az számít, hogy kinek van nagyobb ágyúja aztán csak nyomni kell a gombot és darálni mint az idióta, semmi taktika, semmi tudás nem kell hozzá, még célozni se kell. Az meg hogy az egyes gépek mit tudnak egyáltalán nem jön ki.... ez arra lett kitalálva, hogy ha az ember nem akar gondolkodni, vagy nincs energiája egy rendes HB (historical battle) hez akkor is játszhassson, na meg, hogy az IQ 0 retardok is tudjanak lövöldözni meg egymásnak repülni valahol.... de ez alapján írni egy kritikát NEM LEHET. Nagyobb szinteken egyáltalán nem OP az orosz ág, és a német - orosz csaták nagy részért a németek nyerik... a játékélmény meg egyáltalán nem 3/10, igaz a sok idióta sokat ront rajta...
jancsi98 avatar
3 éve | 2014. 01. 13. 17:45:06
#
mekem volt már német géppel 5 ölésm, de amez nekem isfeltűnt, hogy az oroszok elég szembetűnően erősennek nálam :(
Takumi Fujiwara avatar
3 éve | 2014. 01. 13. 17:21:18
#
Egész jó teszt. Mondjuk az igaz, hogy a csajka az OP, de ha összetalálkozik szemtől szembe egy Do-217-el vagy egy komolyabb vadászgéppel, az tuti hogy nem ő nyer.
HakuDragon avatar
3 éve | 2014. 01. 13. 16:38:53
#
Teszt alapján tényleg falsok az adatok.
Nincs az az isten hogy egy elavult duplafedeles repülő jobb legyen egy korszerűbb gépnél. Az erősebb motor miatt meg inkább még nagyobbnak kellene lennie a fordulónak.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
5
18 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek