Menu
Trimeny
Szint 6
Trimeny avatar
19 éves, férfi
Sepsiszentgyörgy
Románia
Offline, itt járt 21 napja
4 éve tag
Modok, nordok, sárkányok
Írta: Trimeny, 2016. december 31., játékteszt
Játék: The Elder Scrolls V Skyrim

Sokaknak nem kell bemutatni a Bethesdát. Jobbnál jobb játékokat készítenek. Legjobban fogyó játékaik az Elder Scrolls és a Fallout franchise darabjaiból kerülnek ki. Elég csak megemlíteni a Fallout New Vegast vagy a E.S. Morrowindet.
Jó pár címük , rengeteg díjat összegyűjtött ,hamar elnyerték a vásárlók bizalmát és szabad idejüknek nagyrészét. Ezen nyertesek közül talán a Skyrim teljesített a legjobban. Még 2011-ben jelent meg, de az emberek még mindig nem tudtak vele betelni.
Egyes játékok oly addiktívak, változatosak, kihívással teliek, hogy egyszerűen nem lenne elég egy-két óra ,hogy kiszórakozzuk magunkat.
A Skyrim egy fikcionális skandináv mitológiával megtöltött világban játszódó szerepjáték. Sárkányok, skandináv környezet és csillámpónifejű lézerkardos vámpírok, mi más kellhet egy kalandra vágyó embernek.

Történet
A cselekmény Skyrim tartományban játszódik. Egy kis ló vontatta szekérkén találjuk magunkat, amely egy kivégzőhelyiségfele halad. Amint megérkezünk Helgenbe és a hóhér a fejünktől szeretne megszabadítani minket ,de egy sárkány jelenik meg, félbeszakítva a kivégzési ceremóniát.
Természetesen megmenekülünk s megszökve Helgenből rajtunk áll ,hogy mit csinálunk. A lehetőségek tárháza közel áll a végtelenhez ,hála a temérdek módnak.

Játékmenet
Játék egyik főeleme a fejlődés. Minden cselekedetünkért tapasztalatot kapunk mely az adott ágra adja a pontot. (pl:zárfeltörés, zseblopás,kétkezes fegyverhasználat, pajzshasználat, könnyűpáncél,varázslás).
Minden képességág 100-as szintig meg és mindegyiknek van egy csillagképe. Minden fejlesztési pontot amit egy szintlépés után kapunk, rá tudunk rakni egy adott fán belül „egy csillagra”.
Ha kimaxoltuk az adott csillagképet, legendássá tudjuk tenni azt az ágat, ezzel visszakapva minden pontot amit ráraktunk. Ez főleg olyan képességeknél hasznos,mint a kovácsolás, alkímia ,és zárfeltörés. Három főágazat található a képességeknél.
Harcos: fegyverhasználat(egykezes ,kétkezes) , páncélviselés(nehéz,könnyű) , pajzshasználat
Tolvaj: zárfeltörés , íjászat , zseblopás , lopakodás , beszéd
Mágus: illusion , conjuration , alteration , restoration , alkímia , enchant
Eldönthetjük már előre, hogy karakterünket melyik ágon szeretnénk kihúzni, de pár végig játszás után hamar rájösztök majd ,hogy a lopakodó nyilas a legerősebb a játékban.

Loot
A játékban a felfedezni valók közül az ősi nord katakombák a legígéretesebbek. Ezekből számtalan található Skyrim területén és általában színültig vannak tömve szintünkhöz mért fegyverekkel, páncélokkal és septimmel. A zsákmány nagyrésze különböző méretű ládákban található esetleg a lekaszabolt ellenség zsebéből.

Ellenfelek
Vannak óriáspókoktól elkezdve sárkányokig mindenféle jóféleségek. Ha esetleg kisebb szinten arra szánnánk el magunkat ,hogy átutazunk Solthseimra, ne tegyük. A kis tücskök is meg fognak ölni.

Daedra artifacts
A játékban találhatóak istenektől kapható fegyverek. Ezen küldetések a legszórakoztatóbbak és a legváltozatosabbak. Összesen 15 darab van ezen fegyverekből ,mindegyik valamilyen különleges képességgel rendelkezik s egy-kettőből többféle is megszerezhető, a mi döntéseinktől függ.

Sárkányok
Ahogy fejlődünk a játékban a szintünkkel együtt jelennek meg új sárkányok is. Amig az alapsárkányok csak tüzet tudnak okádni a Frost Dragon jeget is, vagy az Revered Dragon Drain Vitality kiáltást.
Egy sárkánnyal való harcok két fázisból tevődik össze. Kisebb szinten beszarsz s visszalépsz egy régebbi mentésbe. Nagyobb szinten nyilazgatod s healeled magad, s amikor az életereje elég alacsony nem repked többet s onnan vagy tovább nyilazod, vagy kardal varázslattal nekiállsz.
Az alapsárkányokat, amelyek random generálódnak mindig a fajtájuk után vannak elnevezve, míg az erősebb egyedi sárkányok melyek általában a történet szerves részét képezik ,mindig egy megadott helyen találhatóak meg ,mint például Phaathurnax vagy Durnehviir.
A sárkányok leölésével el szívjuk a lelküket, ezzel kapva meg az erejüket. A lélekpontokat kiáltásokra tudja rakni. Egy sárkánykiálltás három szóból áll s minden szóval egyre erősebb lesz a képesség amit kapunk általa. (idő lassítás, szellemlét, minden elsöprő erő, megmutatja az ellenségeket egy adott helyen, lefegyverezi az ellenséget stb.). A kiálltások minden egyes szavát valahonnan meg kell ,hogy tanuljuk s utána tudjuk csak sárkánylélekkel feloldani. Ezen kiálltások kőtáblákra vannak felirva s kéken világitanak. A kiálltások nagyrésze katakombák végén található, vagy sárkányok őrzik. Tölűnk függ, hogy össze akarjuk e gyűjteni vagy nem.

Vérfarkas és Vámpír
Két féle szörnnyel találkozhatunk kalandozásunk során. Az egyik szőrös és kutyaszaga van, a másik vérre szomjazik s ronda.
A vérfarkassá válásnak egy jól bevált módszere van a Skyrimbe. Elmész a Companionokhoz Whiterunba s addig csinálod nekik a questeket ,míg be nem vesznek a Körbe s te is nem leszel ezáltal Vérfarkas. Külön képességfa társul ezen “betegséghez“ és különböző gyűrűk vásárlásával a képességeid erősítheted.
A Vámpirságot nagyon könnyen el lehet kapni, a Dawnguard kiegészítővel bejönnek olyan ellenséges vámpírok ,melyek éjjelente járják a falvakat és városokat s akit használják a Life Drain képességüket azok 3 napon belül vámpírok lesznek. Meggyógyítani csak egy ember tud s annak is egy fekete lélekkövet kell adni, melyet elég nehéz kapni kisebb szinten.
Ha nem szeretnénk kigyógyulni, akkor egy el kell látogassunk a Dawnguard várba ahol pár küldetés után eljutunk Harkonhoz aki felajánlja a lehetőséget, hogy csatlakozzunk a vámpír rendjéhez.
A vámpíroknak is van képességfájuk és ha szeretnénk mi is lehetünk vámpír lordok.

Grafika és Zene
A grafika a Special Editionnel csak jobb lett, (mondjuk mi mást is vártunk), az árnyékolás, a víz fodrozódása tökéletes hangulatot teremt. A zene pedig hihetetlenül epikus.
Ha vásárlásra adnád a fejed NE a sima játékot vedd meg. Legendary vagy Special Edition. A kiegészítők nem képezik szervez részét a játéknak ,de aki szeretne sárkányon lovagolni, házat építeni vagy vámpír lordá lenni annak a fenti edition-ök híján zsebébe kell párszor nyúljon.

Pro: -megszokott Bethesda minőség és mennyiség
-remek hangulat, -zene, -grafika, -sárkányok
-változatos -környezet, -ellenfelek, -küldetések, -sárkányok
-módok temérdek mennyiségben
-óriási bejárható terület tele sárkányokkal
Contra:-megmaradt bugok
-óriáspókok
-ló nékül sokat kell menni körbe

Bárkinek aki pár hetes, hónapos kalandot szeretne , nyugodtan ajánlom.
95%

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Tyrion Lannister avatar
1 éve | 2017. 02. 16. 22:46:25
#
Nem rossz teszt, de nincs túl bő lére eresztve, és ha lenne valaki, aki véletlenül még nem találkozott a Skyrimmel, az nem fog belőle mindent érteni, nincsenek a játék alapjai bemutatva.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek