Menu
triiko222
Szint 10
triiko222 avatar
Mezei (Tibor)
25 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
6 éve tag
Star Wars The Force Unleashed teszt
Írta: triiko222, 2011. augusztus 20., játékteszt
Játék: Star Wars The Force Unleashed Ultimate Sith Edition

A játék története egy korábban még sosem látott, Starkiller nevű karakterről szól. A fiatal sith-tanoncot maga Darth Vader találja meg a Kashyykon, és felneveli az Uralkodó tudta nélkül, hogy később segítségével végezhessen Palpatine-nal. A sztori meglehetősen erős, jó és fordulatos. Két végkifejlet van a játékban, így megtalálhatjuk a magunknak való végkifejletet.


A gépünk velünk van?

Az első dolog amivel szembesülnünk kell a játék telepítése során, hogy sört, kakaót, kávét készítsetek a billentyűzet mellé. A játék kínosan lassan instalállja fel magát gépünkre. Ez gépfüggő, hisz van akinek fél óra,de van olyan akinek akár 2órát is igénybe vehet a telepítés. És máris jön az újabb sok számunkra, a játék nem kevesebb, mint 24,6 GB helyet foglal el merevlemezünkön. Nagy optimalizálatlan óriásfájlok tömege. Amint eljutottunk odáig hogy a játékot feltelepítettük, sajnos újabb kellemetlenséggel szembesülhetünk, miszerint a menüben nincsen egér, és hát maga a design is elég konzolos lett. Hisz a játék egy rossz minősgégű konzolportból áll. A TFU-nak annyira tellett az opciókra, hogy még a program índítása előtt bejön nekünk egy kis összetákolt ronda ablakocska, amiben belőhetjük a felbontást, valamint megadhatjuk hogy billentyűzettel, vagy , kontrollerrel akarunk-e játszani.


Réges-rég egy messzi messzi galaxisban….

A játék története egy korábban még sosem látott, Starkiller nevű karakterről szól. A fiatal sith-tanoncot maga Darth Vader találja meg a Kashyykon, és felneveli az Uralkodó tudta nélkül, hogy később segítségével végezhessen Palpatine-nal. A sztori meglehetősen erős, jó és fordulatos. Két végkifejlet van a játékban, így megtalálhatjuk a magunknak való végkifejletet. Maga a játékmenet átlagos, megyünk egyenesen és zúzunk mindenkit, ki él és mozog. A játék leginkább az Erő használatával és annak fizikájával szeretne kitünni az átlagból, amit jobb pillanatokban el is ér. Egyetlen valódi fegyverünk a fénykardunk lesz, a másik pedig maga az Erő, amit később tudunk majd fejleszteni is. Magunkhoz tudunk vonzani tárgyakat, ellenfeleket, illetve villámokat szórhatunk rájuk. Ellenfeleink sokszor eléggé buták, csak állnak és néznek, így a fejlesztők inkább a mennyiségükkel próbáltak nehézséget okozni nekünk. A képesség fejlesztése jó lett, kicsit dob a hangulaton. A pályák tágas terekkel teli, a harcoknak megfelelő helyszínek köré épültek. Leszögezném hogy néha illik megállni, és csodálkozni a látványban. De vannak problémák. A vastag fát átvágja a fénykard , de hogy lehet hogy a Klón katonák egyben maradnak amikor a falnak lökjük, vagy épp a kardommal lesújtok reá? Mindenki egyben megússza. Lesznek izgalmas részek a játékban, mikor Starkiller levonz a földre egy egész csillagrombolót.


Röviden a The Force Unleashed egy jó, de nem kiemelkedő játékként látogatott el szeretett platformunkra. Tudnunk kell hogy egy konzol átirat, melyek sosem sikerülnek úgy ahogy mi azt elvárjuk. A textúrák életlenek, a karakterek kidolgozatlanok, a gépigényről pedig szóhoz nem jutok. Van patch a javításra persze, de sokak beszámolója alapján sikertelenek. Az írányítás elviselhető, noha a tárgymozgás eléggé érzékeny. A lényeg a lényeg, örüljünk hogy kijött PC-re.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 4
Szanto Roland avatar
5 éve | 2012. 07. 17. 11:00:10
#
a telepitésnél igazad van XD 15 perce telepitem de még a felénél sem jár XD
97000 avatar
6 éve | 2011. 08. 22. 14:00:09
#
jó teszt grat! :)
matyosowski avatar
6 éve | 2011. 08. 22. 11:47:00
#
nagyon jó teszt a játék is jó szerintem de arra nem tudtam rájönni hogy hogyan lehet sötét és világos oldalon végig vinni? egyáltalán mikor kell "választani" ? de a teszt jó grt
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 08. 21. 09:13:31
#
nagyon j teszt : )
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek