Menu
tasiadam
Szint 19
tasiadam avatar
22 éves
Balmazújváros
Offline, itt járt 57 napja
8 éve tag
Isteni színjáték - Dante's Inferno (Xbox 360) 1. rész
Írta: tasiadam, 2012. április 18., játékteszt
Játék: Dante's Inferno (Xbox 360)

A játék főszereplője Dante, aki egy keresztes Jeruzsálemben. Rátámadnak az arabok Jeruzsálemre és innen indul a játék. Adott Dante és az ő alabárdja, szépen sorba meg kell ölni az arabokat, miután leöltünk egy keveset haladhatunk is tovább ahol aztán hátba szúrja egy partizán Dantét és megjelenik előtte a kaszás a maga kis kiélezett, kivakszolt, frissen polírozott kis kaszájával. Dante nem akar meghalni ezért szembe száll vele és mint ahogy a nagy könyvben meg van írva egyértelműen győz de nem is akárhogy, a kaszával vágja ketté. További időkben vagyis az egész játékban ő lesz az egyik hűséges társa.

A továbbiakban eljut szerelme Beatrice házához ahol látja holtan szerelmét és annak az apját, hirtelen megjelennek előtte további ellenségek viszont ők már nem arabok hanem már "zombifélék"

Beartice:

El kell menni az erdőbe amikor, valahol (már nem emlékszem rá) lejutunk a pokolba. Ekkortól kezdve pedig a pokoli pályafutása indul Danténak.

Stílusok, erők, mana:

2 féle típusú erő van, a pokoli és az isteni. A 2 féle erőt a kivégzésekkel lehet szerezni a legnagyobb mennyiségben, elhanyagolható a sima megölésből kapott pont.
Mana: egy erő ami kombókra lehet felhasználni, ez lehet olyan, hogy 1 kard állandóan az ellenséget öli 10 másodpercre, ezt a kardot Dante magától az apjától veszi el miután másodjára is legyőzi.

Isteni: csak a keresztet lehet vele erősíteni esetleg egy sima erőlétre való alapuló kombót, ami nagyon gyorssá teszi és erőssé Dantét. A keresztet Beatrice házában találja amikor még fent van a "halandók" között, erőt akkor kapja meg amikor elsőnek találkozik Beatricével "halottként", a teste mellé teszi a keresztet és így megkapja az erőt.

Pokoli: A kaszát erősíti és az erőléti kombókat. A kombók például a gyors kaszapörgetés, a kasza földbe vágása esetleg levegőből való leszúrás. Úgy lehet megidézni ezeket a kombókat, hogy XP-t kell szerezni, azokat pedig a kivégzések által.

Kivégzések: Mint az előbb említettem innen tudjuk kapni a pontokat amiket vagy pokoli vagy isteni kombókra váltunk be. Egyszerű. El kell kapni egy ellenséget, ha erősebb pedig le kell gyengíteni és jöhet is a kivégzés. Bal kezünkön lévő mutató ujj. Igen az amire gondolsz. Lenyomod azzal az alsó gombot a kontrolleren és máris elkaptad a kisebb ellenséget, ki is fogja írni hogy hogy akarod kivégezni és eszerint kapod a pontot. Ha pokoli nemes egyszerűséggel le kell fejezni, ha isteni akkor pedig a keresztel fogja szétrobbantani.

Bugok: Én eddig egyet találtam az egész játkéban, és az is nagyon vicces.... az előző képen egy kivégzés látható keresztel. De kérem. Nézzetek mér hátra. Szegény ott mire vár? Akárhányszor, akárhól ki akarsz végezni valakit például jön rád 100 ilyen "catgirl" 1-et nagy nehezen elkapsz a többi 99 addig várni fog míg meg nem ölöd, körbeállnak hogy na hajrá öld meg.

Ellenségek:
Sok féle van de szint szerint pedig 2 pontosabban 3. Ezt a tengerszint feletti magassága adja meg, de ha így nézem akkor pedig 4. Első a kis kicsik pl a zombifélék, az a catgirl, továbbá ilyen sziámi ikrek akik pörögnek és miután elszédültek megállnak, és rommá lehet verni őket. Van még olyan kis baba aminek a kezén nem 1-1 alkar hanem 2 penge van. Durván letámadják az embert de közben sírnak. Kegyetlenül. Második szint pedig ő:

le kell gyengíteni és ki kell végezni. Ebből 5 féle is van. Szárnyas, szárnyless, mezei, páncélozott és 1 irányító. Szárnyast miután leerőszakoltuk a levegőből leesik és páncélozott lesz.
A 3. szinten pedig egy irányító és a "kutyája". Aránylag nehéz legyengíteni de kereszt kombóval nem sok idő. Lásd a képen a kis kutyust ha elfoglaltuk:
(édes nem? :) )

4. Szint. Egy. Nagy. Állat. Amúgy 4 gombnyomással el is foglaljuk a játék végefele és ezzel jutunk le a pokol alsó részébe.

Főbb ellenség kegyetlen sok van, de főként az ügyességről szól a játék. Több benne az ügyességi rész mint a csata.

1-2 főbb ellenség:Folytatás következik....

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
unstopablepatrik avatar
5 éve | 2012. 04. 21. 11:53:13
#
félreértesz, én csak az iróniát akartam kifejezniXD
tényleg nincs vele bajom
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 04. 20. 18:31:02
#
De ha már te elkezdted, akkor fejezd is be a tesztet. Gondolom az 1. rész azt takarja, hogy lesz egy folytatás, ami ugyanerről a játékról szól.
tasiadam avatar
5 éve | 2012. 04. 20. 18:24:55
#
unstopablepatrik: 5. hozzászólásban ott van hogy a következőben. Megírhatod a 2. részét ha akarod
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 04. 20. 18:06:40
#
Ki mondta, hogy csak egy ember írhat tesztet egy adott játékról?
unstopablepatrik avatar
5 éve | 2012. 04. 20. 16:43:22
#
az ellenségekkel pontosíts!
amugy erről a játékról ÉN AKARTAM TESZTET írni, de nem gáz...
Bicike avatar
5 éve | 2012. 04. 19. 21:05:16
#
Varom a kovetkezo reszet XD
tasiadam avatar
5 éve | 2012. 04. 19. 14:57:57
#
ilyenket akarok a következőbe és részletesen leírom a ellenségeket, Cleoparta ruttony greed lust stb
Bicike avatar
5 éve | 2012. 04. 19. 14:54:59
#
Pl a jatekmenetet h szabad v lunearis meg hogyan mi modon mukodik am jol bemutattad a kombokat XD
tasiadam avatar
5 éve | 2012. 04. 19. 14:46:00
#
1 éve játszottam vele és ennyire emlékszem első sorban. Adjatok tippeket h még mit hagytam ki belőle.
Bicike avatar
5 éve | 2012. 04. 18. 21:53:23
#
Ez inkabb affele kombo es kivegzesek bemiutato jatekmenetrol nem irtal, de nem szolom el magam mert jon a teszt kov. resze
nemkrisz11 avatar
5 éve | 2012. 04. 18. 21:35:56
#
Nem tudtam túl sok pontot adni a tesztedre/bemutatódra, mivel nem tudom műfajilag elhelyezni. Semmit teszt jellege nincs a szövegnek, csak felsoroltál néhány dolgot a játékból, leírtad igencsak hiányosan az alaptörténetet, és az ellenfeleket.
A következő részbe egy kicsit összefüggőbben írd le a dolgokat, ne csak felsorolással.

A játékot mellesleg nagyon élveztem, aki csak teheti, próbálja ki.
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
8
6 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek