Menu
szzso
Szint 5
no avatar
20 éves, férfi
Esztergom
Magyarország
Offline, itt járt 43 napja
6 éve tag
A II. Back to Karkand
Írta: szzso, 2013. március 10., játékteszt
Játék: Battlefield 3

Kb. 3 hónapja jelent meg a Battlefield 3 legújabb kiegészítője, ami kicsit laposra sikeredett, a Close Quarters vagy mondjuk a hatalmas teret kínáló Armored kill, hát vágjunk is bele.

A bevezetőben azért írtam azt, hogy II. Back to Karkand, mert tényleg az. Az épületek és a környezet is nagyon hasonlít rá. Mikor először megláttam, azt éreztem, hogy rossz kiegészítőre kattintottam, és nem az Aftermath-al játszom. Ugyanazok a színek, a térkitöltés, és a hangulat is. Mellesleg a Back to Karkandot sokkal eredetibbnek, és jobbnak találtam. Azt megértem, hogy egy földrengés-járta városban játszunk, de...

A korábbi trailerekben jelezték, hogy úgynevezett Earthquake-environment-eket is fog majd tartalmazni, de ettől is többet vártam. Azt hittem, majd olyan lesz mint a trailerben, ahol épületek dőlnek össze és jelentősen megváltoztatja a pálya felépítését. Ehelyett egy 1000 ticketes menetben kétszer van földrengés úgy 7-7 másodpercig.
Mivel ezekre a rengésekre a lakosság fölkészült, ezért a pályákon szembe fogjuk magunkat találni a "régi" jeepek átalakított változatával. Ezt elismerem, nem sikerültek rosszul. Tényleg úgy festenek, mint amit az emberek a saját kezükkel pakoltak tele rácsokkal, meg vaslemezekkel. Ezek igazán hatásosan néznek ki, és hasznosak is. Itt is egy:


Ennél a kiegészítőnél nem jelentek meg új fegyverek, DE a Dice egy nagyon jó ötlettel állt elő: -Rakjunk bele ebbe egy számszeríjat! Ez egy igazi különlegesség lett, és nagyon ötletesen lett megoldva, hogy ne csak egyfajta "lőszert" rakjunk bele, hanem NÉGY FAJTÁT. Ez tetszett a legjobban az egész csomagban. Néha el tudtam lenni csak az íjjal bohóckodva több órán át, mert tényleg szórakoztató, ahogy lövöldözöm a különböző boltokkal. A játékban négyfajta bolt létezik, ahogy azt feljebb is említettem. Van egy alap, ami közelre jó, de távolra nem lehet használni, mert túl nagy a ballisztikája (minél messzebb lősz vele, annál jobban ívesedik, korán lezuhan). Ennek kiküszöbölésére van egy "messzelövő", ami jó távolra, de sokkal kevesebbet sebez, mint az előbbi. Továbbá van egy Explosive bolt, ami arra jó, hogy robbantgassunk vele. Sok értelmét nem láttam vele emberre lőni, mert egész közelről is csak maximum 60-70%-ot visz le. Esetleg jármű ellen jó, de úgy sok lövés kell bele. A legjobb igazából a kis-helikopterek ellen, egy két lövés és kész is van. A negyedik bolt a Scan bolt, amivel a távolba lőve a földbe áll, és a minimap-on jelzi a közelében lévő ellenséges egységeket. Ez jó, ha meg akarod tudni, hogy van-e ellenséges gyalogos a házban. Ilyenkor csak egy ilyen lőszerrel a ház falára lősz, és jelzi a térkép, hogy megéri-e bemenni. A játék közben az alapértelmezett "V" gomb lenyomásával lehet cserélni a bolt-ot. A kiegészítővel járó assignment teljesítésével a távcsöves számszeríjat is meg lehet szerezni. Itt a négyfajta bolt:


A négy új pályával jár, hogy új játékmód is legyen. Ez a Scravenger mód. Itt mindenki indul egy gránáttal és egy kiválasztott pisztollyal. A pályán teljesen véletlenszerűen el vannak helyezve "normál" fegyverek, de csak két tárral, a nagytárasok egy tárral (pl. az m249-ben 100 golyó van). Mindez azt jelenti, hogy takarékoskodni kell a lőszerrel és csak akkor lőni, amikor amikor biztos a találat. Miután kifogytunk, a pisztolyunkra kell hagyatkoznunk, vagy gyorsan keresünk egy másik fegyvert. Nagyon élvezetes tud lenni, mikor nem az van, hogy egy olyan ember jön, akinek maxosra ki van fejlesztve a fegyvere, hanem mindenki azzal jön, amit talált.

Összességében jó az Aftermath, élvezhető, de nem hal bele senki, ha kihagyja.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5
beni97 avatar
4 éve | 2013. 06. 13. 10:41:36
#
Nagyon jó a teszt,csak a kampány kicsit unalmas a játékba és nehéz!
no avatar
4 éve | 2013. 03. 15. 15:40:25
#
Majd legközelebb hosszabb lesz... amúgy meg akkor szólja ha már te írtál egy hosszabbat ennél.....
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 03. 15. 13:27:35
#
Nem lett jó teszt! 2* :D túl rövid!
no avatar
4 éve | 2013. 03. 13. 19:30:57
#
Én még nem játszottam vele, majd hétvégén nyomom :D
KeXxX avatar
4 éve | 2013. 03. 13. 17:25:55
#
nem rosz az aftermatch dlc, de az új (end game) 1000x oda veri az eddigi dlc-ket, kivéve a back to karkandot. (PS3)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek