Menu
szcsaba1994
Szint 7
no avatar
Offline, itt járt 3 éve
7 éve tag
FIFA 12 teszt
Írta: szcsaba1994, 2011. november 06., játékteszt
Játék: FIFA 12

Az EA minden évben kiadja futballszimulátorának legújabb részét. Eddig az évig a konzolos FIFA mérföldekkel jobb volt, mint a PC-s, ezt elvileg megváltoztatták. A teljes konzolos játékot átültették a PC-s verzióba, de sajnos elég sok hibával.


Az EA minden évben kiadja futballszimulátorának legújabb részét. Eddig az évig a konzolos FIFA mérföldekkel jobb volt, mint a PC-s, ezt elvileg megváltoztatták. A teljes konzolos játékot átültették a PC-s verzióba, de sajnos elég sok hibával.
Először a játék rossz oldalát mutatom be:
Tipikus portolási hibái vannak a játéknak. A grafika pl. fix. 60 FPS-nél is szaggat, a menüben alapból Xboxos gombok jelennek meg, bár ezt át lehet tenni sima 1,2,3,4 stb. gombokra. Ez még nem is zavaró, de hogy a gombkiosztást nem lehet megváltoztatni, az már nálam hatalmas hiba. Tudom, jön még a patchek sorozata, de ezt igazán megcsinálhatták volna. Az MI félprofi szinten elég furcsa dolgokra képes. Elengedi az ellenfelet, kilövi gólhelyzetben az oldalvonalra a labdát. Ezt azzal ellensúlyozzák, hogy a bíró az Ő oldalukra fúj. Ha velem szabálytalankodnak, nem fúj a sípjába a játékvezető. A lapokat teljesen random módon adja a gép. Van, hogy egy brutális becsúszásért csak sárgát kapok, de sokszor a legkisebb faltért már lapot ad.
A legrosszabb része a FIFA 12-nek viszont egyértelműen a kommentátor. Olyan hibásan közvetíti az eseményeket, hogy azt hallani is rossz. Volt rá példa, hogy a 12. percben ezt mondta: A 2. félidő végén már minden szabadrúgás sorsdöntő lehet. És ez még csak 1 eset a több tucat közül, amikor teljesen értelmetlen, logikátlan dogokat közöl Hajdú B. István vagy Faragó Richárd.
A szurkolók nem tesznek túl sokat a meccsek hangulatához, csak énekelnek. A kidolgozottságuk se kimagasló, de egy focimeccs közben engem ez nem zavart.
De azért jó dolgokban sincs hiány: Ilyen például a grafika. Egyszerűen csodálatos, hogy néz ki a játék. Az arcok az esetek többségében remekül ki vannak dolgozva, a fény-árnyék része is elég valósághűre sikeredett a FIFA 12-nek.


Természetesen szinte minden fontosabb licensz benne van a játékban, de a BL, EL és SuperCup jogok nekem nagyon hiányoznak. Nagyon hangulatos lenne, ha egy hosszú idény végén megszólalna a BL himnusz, és a virtuális csapatom kezébe foghatná a kupát. De ez nem az EA hibája, a Konami birtokolja ezeket a jogokat. Az Impact Engine is elég jól működik, de azért néhány alkalommal már ez is csinált hülyeségeket. A legkisebb ütközés hatására párszor akár hónapokig tartó sérülésekkel is találkoztam, de ezt a következő patch szerintem javítani fogja.

A 360 fokos irányítás és passzrendszer a végletekig kifinomult, de ha valakinek így túl nehéz lenne irányítani a játékot, remekül skálázható ennek a nehézsége. Az egyszerű ping-pong passzoktól kezdve a teljesen manuális átadásokig be lehet ezt állítani.

Az online játékmódba már a single eredményeink is beleszámítanak. Ezt úgy valósították meg, hogy a kedvenc csapatunk minden mérkőzés után pontokat kap, és az összes játékos pontszámának átlagából kiválasztják a hónap csapatát. Ez azért is előnyös döntés, mert így a kisebb szurkolótáborral rendelkező csapatok is megnyerhetik a virtuális bajnokságot. Ezek a bajnokságok hetente indulnak újra. ilyen jól működő online játékmóddal FIFA-ban még nem találkoztam.

Minden FIFA fannak csak ajánlani tudom a játékot, de aki bizonytalan a vételben, inkább várjon pár hónapot, amíg lemegy az ára a játéknak, és persze a hibákat is kijavítják.

Értékelés:
+Szép grafika
+Impact Engine
+teljes, 360 fokos irányítás
+Nagyon jó online rész
+Rengeteg licensz..
-...De azért a BL nagyon hiányzik
-Optimalizálatlan gépigény, szaggatások
-Rosszul ítélő bírók
-Csaló MI

Grafika: 90/100
Hangulat: 90/100
Hangok/zene: 75/100
Játékélmény: 85/100
Összegezve: 85%

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
7
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
kikapcs avatar
5 éve | 2012. 08. 13. 13:22:52
#
a teszt ok.csak a jatek nehezsegi szintjei nem a leg jobbak.felprofiig meg konnyü de ha feljebb allitod meg mar tul nehez.
Kornel77 avatar
5 éve | 2012. 02. 13. 02:50:04
#
Jó kis teszt..FIFA nélkül nincs élet ha már van PC-d :D
no avatar
5 éve | 2011. 11. 17. 13:53:30
#
Egy tesztben szerintem nem szabad összehasonlítani játékokat.
Mikor ezt írtam, még nem játszottam se a PES12-vel, se a BF3-mal.
terrorista93 avatar
5 éve | 2011. 11. 16. 18:23:45
#
ahoz képest hogy a battlefieldnek mien gépigénye van meg az nfs run-nak ahoz képest ez még mindig baráti, rosszul itélő bírók ahoz képest hogy pesben miket lefúj itt sokkal igazságosabban itél...
no avatar
5 éve | 2011. 11. 09. 21:02:45
#
Köszönöm.
Próbálok röviden, lényegretörően fogalmazni.
PA2ZZi avatar
5 éve | 2011. 11. 09. 17:33:26
#
Igazuk van az elöttem szólóknak, de nagyon jó kis teszt! :) Grat :):)
xoki avatar
5 éve | 2011. 11. 07. 14:50:27
#
jó teszt lett de sajnos picit egyet kell értsek gigazte -val(pl 11 be ténleg nagyon csal a biró)
a nehézség szerintem nem valami realisztikus, nem vagyok valami nagy fifás, de nekem eddig a 12 es a legnehezebb...
az irányitásról meg annyit hogy szerintem joysickon kitűnő, tasztatúrán sz*r, de csak a cselek miatt...
bfrenk avatar
5 éve | 2011. 11. 06. 23:33:13
#
Jó lett a teszt, bár szerintem a játék leges legnagyobb hibája az irányítás.:)
gigazte avatar
5 éve | 2011. 11. 06. 23:21:25
#
Elég sok hiba van ebben a tesztben! Végre ugyanazt kaptuk, amit a konzolosok! Ami a félprofin játszást illeti, szerintem elég könnyű, még a profi szint is és a bíró nem ellenünk fúj(Próbáld ki a FIFA 11-et és meglátod, hogy ott csal a bíró!). Az irányítást is könnyedén át lehet állítani!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
15 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek