Menu
Spartan117
Szint 19
Spartan117 avatar
18 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 9 hónapja
6 éve tag
Killing Floor teszt
Írta: Spartan117, 2013. július 25., játékteszt
Játék: Killing Floor

London utcáit ellepték a Horzine cég által kreált szörnyek. Meg kell őket tisztítani... minden áron! Bizonyára sokan ismeritek az Unreal Tournament 2004-et. A Killing Floor egy zombis modifikáció hozzá ami mára már különálló. Ajánlott legalább 1x nekifutni.

Szevasztok!
Mai tesztelni valónk a Killing Floor.Egy Co-Op Survival Horror(ami egyébként elég humoros is tud lenni).Fejlesztője az amerikai Tripwire Interactive,akinek esetleg a név nem derengene annak elárulom hogy a Red Orchestra Ostfront 41-45, a Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad és a Red Orchestra 2 Rising Storm (ismertebb nevén Rising Storm) is az ő nevükhöz fűződik.

Konkrétabban a játékról

Eredetileg a Killing Floor egy Unreal Tournament 2004 modifikáció volt amely 2005-ben jelent meg.(Megjegyzés:Ezért is fut a játék az Unreal Engine 2.5 tuningolt változatával) Később 2009-ben ez a mod gyökeres változáson ment keresztül és a játék különálló lett.A történet szerint egy Horzine nevű cég szörnyeken kísérletezik de, egy baleset miatt ezek a lények kiszabadulnak.Hát persze hogy a mi feladatunk hogy a lényektől hemzsegő London utcáit megtisztítsuk.Mellesleg fontosnak tartom megemlíteni : A Killing Floor elsőre a Left 4 Dead totális lemásolt verziójának tűnik(erre bizonyítékként is szolgál a KF-Bloat-ja valamint a Left 4 Dead Boomer-je.) Viszont ne feledjük el hogy a Killing Floor kicsit régebbi.

Gorefast bácsi:


Játékmenet

Nem is tudom hogyan vázoljam fel ugyanis a szerver beállításától is függenek dolgok mint például a körök száma,az ellenfél mennyisége és még a játék nehézsége is.Alapértelmezetten 10+1 kör van(vagy x+1). Alap fegyverekkel ébredünk egy 9mm-es pisztollyal egy harci késsel és három repeszgránáttal.Persze ha elérjük valamiből az 5-ös szintű perket akkor már kapunk valamilyen fegyvert.A feladatunk túlélni és minél több zombi életét kioltani. Minden egyes ilyen kioltott életért fejpénzt kapunk amit elkölthetünk fegyverekre és felszerelésre a boltban.A bolt minden kör végén megnyílik x-percre. A plusz egy kör a főnökre vonatkozik a pátriárkára.Ő a legerősebb nagyon sok az életereje,minigunnal és rakétákkal felszerelve, aki mellesleg nagyon gyors és akár láthatatlan is tud lenni.Mialatt láthatatlan még regenerálni is tudja magát.Szóval ilyenkor bármilyen nehézségben vagyunk egyúttal jó nagy pácban is!Többféle zombi is van persze (9+1). Ha meghalunk csak következő körben éledünk újra. Apropó a fegyvereknek van egy bizonyos súlyértéke és ha túl sok minden van nálunk akkor nem vehetünk fel újabb fegyvereket valamint lassúbbak is leszünk.És ez ugyanígy van a kézben lévő fegyverekkel! Egy késsel gyorsabban futsz mint bármilyen lő fegyverrel.

Fejlövés:


Perkek

A Perker tulajdonképpen képességek.A játékban 7 perk van.És azon belül azoknak is 6 szintje van.Minden perkhez be vannak osztva fegyverek mint pl.: A Mérnök sörétespuskákkal operál.(persze nem kizárólag) Ezért ha mérnök perkkel veszünk sörétest arra a boltban árengedményt kapunk valamint hatásosabb a fegyver!(Például kevésbé rúg vissza,erősebb a lövés,nagyobb az áthatolás) Körönként 1x cserélhetünk perket szóval javasolt jól megfontolni!

Field Medic

Ő a csapat orvosa.Oltóanyaga van amivel a játékosoknak visszaállítja az életerejét.Ugyan minden játékosnak van oltóanyaga azonban az övé sokkal hatásosabban hat.(Ugyanez van a Support Specialist hegesztőjével) Emellett gyorsabb is a többi játékosnál.Többnyire nagy tűzgyorsaságú fegyveri vannak viszont a tűzereje gyenge.

Support Specialist

Magyarosított verzióban mérnöknek hívják.Személy szerint nekem ez a perk a kedvencem.Kisebb-nagyobb csoportokon közeltávon alkalmatos.Emellett gyorsan tud hegeszteni ajtókat.(Igen a játékban ajtókat is lehet hegeszteni.) Többnyire sörétes puskákkal van felszerelve komoly tűzerővel emellett több gránátot és súlyt is hordhat magánál. Közeltávi harcra nincsen jobb perk.

Firebug

Kedves piromániások van egy jó hírem számotokra!Ez a perk közép és közeltávra alkalmatos.A firebug feladata hogy sült szalonnát készítsen az ellenfélből.Csoportos ellenfelek ellen a legjobb választás.Valamint a tűz kevésbé vagy egyáltalán nem sebzi.

Berserker

A berserker közelharci fegyverekkel irtja a népet. Mint például a Katana(szamurájkard),tűzoltó fejsze és ami szem szájnak ingere.Különleges képessége hogy kevesebb sebzést fogad be valamint az alap (clot) zombik nem bírják lefogni.Viszont kockázatos mert ha körülveszik nem sok esélye van.

Commando

A commando kiváló támogató erő és minden távon alkalmas perk. Viszont hamar kifogyhat!A tűzereje se nem égzengető se nem gyenge.Ezért a kommandósok jobb ha nem járják a magányos farkasok útját.Például ha csapatmunkáról van szó akkor kiválóan kiegészíti a Demolitions(Robbanóanyag szakértő) és a Sharpshooter(orvlövész) perket.Emellett látja a láthatatlan ellenfeleket és életerejüket egy bizonyos távon belül.

Sharpshooter

Na! A másik kedvenc perkem! Nagyon hatásos az erősebb ellenfelek ellen ha fejre lövünk!Puskákat és pisztolyokat használ többnyire.Közepes és messze távra a legalkalmasabb.Az ő fegyverei pontosabbak és kevésbé rúgnak vissza valamint a fejlövése irgalmatlanul erős.

Demolitons

Minden ami robbanóanyag! Ez a demolitions perk.Komoly tűzerejű fegyverek lassú tűzgyorsaság.Különleges képessége hogy ellenáll a robbanásoknak.Viszont sajnos közeltávra nagyon nem alkalmatos!

Egy orvlövész:


Zombik

-Clot: Az alap zombi gyenge életerővel közepes gyorsasággal.Különleges képessége hogy lefogja az ellenfelét így dulakodás nélkül nem lehet szabadulni tőle.
-Crawler: A leggyengébb zombi viszont tömegekben jár és bárhol előjöhet.
-Stalker: Nem egy erős zombi de, láthatatlan.A stalker lopakodásra van specializálódva.
-Gorefast: Na mondhatni ez a zombik sorkatonája.Normál élet normál sebzés.A kezére egy penge van szerelve(Engem kissé emlékeztet az a penge az Amnesia Brute-jára).Ha bizonyos távon belül van a mozgása felgyorsul ő az egyik leggyorsabb ellenfél.
-Siren: Lassú ugyan de, a sikolya megsemmisít minden robbanóanyagot valamint tisztességes sebzést okoz.Ne menjetek a közelébe!
-Scrake: A tipikus láncfűrészes gyilkos.Komoly sebzése van és ha feldühítik(támadással) akkor hasonlóan a gorefasthez felgyorsul.A harmadik legerősebb szörny!
-Husk: Ő lett volna a Horzine szuperkatonája ám a projektjük kudarcba fulladt.Ezért szereltek rá egy tűzvető ágyút.Viszonylag normál sebességű,ütése erős de, nem túl komoly.
-Flesh Pound: Bizony,bizony a Flesh Pound a legerősebb és legkomolyabb ellenfél a pátriárka után.Amennyiben nincs egy közepes szintű perkünk egy komolyabb fegyverrel ne rontsunk neki egyedül.Kis fegyverekkel csak feldühíteni lehet és akkor bizony legesleggyorsabb zombi válik belőle,ráadásul önmagától is bír rohamozni ha huzamosabb ideig tartjuk tőle a távot.(Ellentétben a Scrake-el) A sebzése még normál fokozaton is súlyos tud lenni!

Husk:


Event-ök

Magyarul események.Jelenleg a Summer Sideshow Event folyik.Erről bővebben olvashattok a hivatalos weblapon.A játékban kellőképpen előfordulnak ilyen események.Mint például karácsonykor,húsvétkor,halloween-kor.Ez pozitívum!Ettől is csak még változatosabb lesz a játék!

Grafika

Ugyebár a játék Unreal Engine 2.5-öt használ.A játék nagyon jól optimalizált de, még ennek ellenére is nagyon sok a beállítási lehetőség.Az grafikai hatások mint a HDR BLOOM stb. kiemelkedőek.Azonban a textúra hagy némi kívánnivalót maga után,bár azok is egész pofásak.

Hang

Most tanácstalan vagyok szerintem jó hangja van a játéknak a fegyverhangok és robbanások hitelesek.Sajnos most nem tudok túl sokat írni a hangról...

Összességében

A Killing Floor-nak számtalan módja van!Ami még több fajta szörnyet és pályát tartogat magában és még nagyon sok minden mást azonban én ezekről most nem kívánok írni emellett, nem is nagyon bírnék olyan sokféle mód van.Összességében a Killing Floor nekem és még nagyon sok más játékosnak veri a Left 4 Dead-et.Miért?A játékélmény emberek!!!A Killing Floor egy marha jó,tényleg TÉNYLEG nagyon nehezen megunható játék!

"Uram önnek egy csomagja érkezett":


A végére szerettem volna hagyni egy pár érdekességet.
-A játék rejtett humora amit most itt hiába mondok, az ott és akkor vicces.Mint amikor nagy végre a kezünkbe kaparintjuk a LAW rakétavetőt és ekkor angolul megkérdezi. Okay..... Who is the nice guy?!
Vagy amikor éppen lángszóróval sütögetünk egyszer csak megszólal : HMMM Toasty!!(Hmmmm Pirítós)
-Mint azt feljebb említettem a Killing Floor Bloat-ja és a Left 4 Dead Boomer-ja hasonlít egymásra.
-A Flesh Pound amikor rohamoz a saját társait is feldarálja de, csak azokat akik az útjába állnak.
-Amikor egy játékos meghal akkor a zombik elkezdik megenni ilyenkor vicces módon előfordulhat hogy két ilyen lény összeveszik a "kaján" és egymásra támadnak.

Remélem végig is olvastátok!
Hastala vista!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 09. 22. 22:01:20
#
Ugye?XD Hihetetlen mennyire jó :)
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 07. 27. 14:49:12
#
Sziasztok! köszönöm! Nem voltam itt mivel megírtam és másnap nem voltam egy egész hétre!
Köszi szépen erre legközelebb odafigyelek :)
Sajnos mivel a Google önfrissítő nekem mindent szöveges dokumentumba kell írnom és átmásolnom és a szövegesben nem nagyon látom hogy hol van szóköz és hogy hol nincs. Ennek ellenére az én hibám mert ez már nem az első jobb lesz majd ha office-ba írok :)

A kitérésről meg annyit hogy sajnos sokan nem szeretik a hosszú teszteket....... De ha ti igen nekem nincs ellenemre hogy hosszabb legyen legközelebb :P
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 26. 09:46:51
#
Én már le is töltöttem
szebi0012 avatar
4 éve | 2013. 07. 26. 09:25:25
#
atom game!!:DXD:)
xCube avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 21:09:32
#
Korrekt írás, bár ahogy előttem is írták néhány dologra még kitérhettél volna.

Ami mellett viszont nem tudok elmenni szerkesztés tekintetében, az a szóközök hiánya. Minden mondatközi és mondatvégi írásjel után szóközt kell tenni, ez alapvető helyesírási szabály!
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 20:47:05
#
A teszted nagyon jó :) Habár az előttem szólóval egyetértek teljes mértekben. Több mindent kellet volna még hogy írj.( Ha már semmi más nem jut eszedbe, akkor mondjuk a nehézségek ( Nagyon fontos dolog, mivel 2 jó emberrel még a suicide szint is lehozható) a fegyverekről, vagy csak simán 1-2 tippet, taktikát mondhattál volna) Még amit hiányolok belőle az az, hogy szerinted melyik kaszt mire jó ( ezt a legtöbb helyen elmondtad, de pl nem mondtad el, hogy a firebug egyedül a kissebb testű ellenfelek ellen jó még a legnehezebb szinten is ( Hell on earth )).
TorettoHuN avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 17:36:31
#
4-est adtam rá, ami a nagyon jót jelent. Azért nem 5-öst dobtam, mert nem írtad le, hogy melyik kaszthoz melyik fegyvert lehet megszerezni, leírhattad volna, hogy milyen pályákon vehetünk részt, továbbá a helyesírási hibák. Ne érts félre, én is elírok néha dolgokat, de mégis csak lehetne belőlük kevesebb. :)

Egyébként, én többnyire haverokkal toltam úgy 1,5 éve, de úgyis meguntam kb. 50 óra játék után. Emberfüggő dolog.
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 16:55:26
#
Jó teszt lett Spartan testvér :) Szerintem mindenre kitértél és elég lazára vetted a figurát :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 16:47:14
#
Na, abből is lesz egy nagy veszekedés!:)
Tesla GoD avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 16:36:37
#
hory9999:Talán azért, mert itt a csillagok nem olyanok, mint mondjuk az iskolai osztályzatok, a 3 csillag jelentése jó, és a 2 csillag is még csak átlagos.
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 14:52:12
#
Végre egy Killing Floor teszt!
Nekem nagyon tetszett, meg is adtam rá az 5 csillagot, de nem tudom hogy mások pl. miért 3 csillagot adtak.
Szerintem nagyon jó lett!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek