Menu
Spartan117
Szint 19
Spartan117 avatar
18 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 8 hónapja
6 éve tag
Undying
Írta: Spartan117, 2013. május 23., játékteszt
Játék: Clive Barker's Undying

A Clive Barker\'s Jericho-nak mondhatni \"testvér játéka\" bár grafikailag és történetileg nem sok közük van egymáshoz. Ennek ellenére nekem az Undying jobban tetszett.

Szervusztok! Sajnos az AvP2-helyett úgy döntöttem más játékot tesztelek. Kezdésképp annyit elárulok , hogy van egy kevésbé ismert testvérjátéka a Clive Barker's Jericho-nak. Nos mi lehet ez? Ez a játék a Clive Barker's Undying egy klasszikus és kellemesen félelmetes First Person Shooter horrorjáték. Természetesen sok taktika is van benne ne tessék megijedni nincs benne olyan hentelés mint a Painkiller-ben. A játék 2001-ben jelent meg a fejlesztő a DreamWorks Interactive , feltételezem az idősebbeknek ez többet mond. Bővebben kifejtve ők készítették az 1999-es Medal of Honor-t. A kiadó pedig a sokak által ismert és "kedvelt" Electronic Arts.


Történet

A történetet egy híres horror író , Clive Barker írta. A történet szerint Patrick Galloway , (tehát mi) és Jeremiah Covenant az első világháborúban ismerkedtek meg és összebarátkoztak. Patrick igencsak ért a mágiához és a nem e világi misztikus dolgokhoz emellett az első világháborúban Jeremiah megmentette Patrick életét. Évek óta nem hallottak egymás felől mikor Patrick kap egy levelet amiben Jeremiah a családját sújtó fura átokról számol be és a segítségünket kéri. Természetesen Patrick nem rest nem habozik már indul is. Amikor odaérünk kiderül hogy az átok már végzett a testvéreivel és ő sem igen jó bőrben van , mert az átok rajta betegség formájában jelentkezik.Ráadásul testvérei (Aaron,Bethany,Lizbeth,Ambrose) is elakarják tenni láb alól. És innentől indul a kétségbeesett nyomozás és védelmezés hogy mit tehetünk haldokló barátunkért. Írország,varázslatok,fegyverek,akció,félelem,túlvilági helységek (mint például Oneiros) ,szörnyek,nem e világi dolgok,szellemek,kiváló hangulat és egy halhatatlan család. Remek a játék története!

Grafika

A játék Unreal Engine 1-et tehát az Unreal Tournament 1 kicsit módosított verziójával fut. Ne feledjétek 2001-ben ez egy nagyon szép a játéknak számított. Aki unatkozik javaslom a grafika miatt ne riadjon meg , mert a játék kora ellenére igencsak élvezetes. Bár mondjuk meg őszintén : Nem ártana meg egy Remake. Ezen dolgoznak is de sajnos nem konkrét fejlesztők hanem játékosok operálgatnak. Emellett ami még szintén kicsit elkeserítő hogy ez nem egyedülálló remake lesz hanem egy játék modja. Melyik játék vajon melyik?!Nos........ hogy izgalmasabb legyen nem mondom meg hanem tessék megnézni a 2012 február 29-én feltöltött videót: Link

Így van! Amnesia mod! Reménykedjünk azért hogy előbb utóbb elkészül az a remake.Viszont ismét kedveteket kell szegjem a mod-ot illetően mivel , sajnos az Amnesia : The Dark Descentben nincsenek fegyverek. Tehát oda , kell már valamit konyítani ugyanis fegyverek és varázslatok beültetése nem könnyű munka.

Játékmenet

A játék során sok kisebb rejtvény lesz. Valahol varázslatainkat kell használnunk , valahol karok és gombok aktiválásával nyílnak meg új területek vagy éppen egy tárgyat kell szétrombolnunk vagy lelöknünk a továbbjutás érdekében. A mágia fontos szerepet tölt be.Minden ilyesféle dolog energiát használ fel,ezeket növelhetjük manaforrásokkal amit egyes területek találhatóak meg. A varázslatoknak különböző erősségi szintjeik vannak. A játék folyamán találhatunk varázserősítőket(kristályok),ezek növelik a varázs sebzését és csökkentik a varázslatok energia fogyasztását.Minden varázslat együtt használható a fegyverekkel ,sőt némelyik még kombinálható is. Na de lássuk csak milyen varázslatok vannak.

Gel Zibar kő:
Ez nem varázslat hanem egy mágikus tárgy.
-Hátrább lökhetünk vele ellenfeleket.
-Világít ha a közelben a látás-képességet vagy ritkán egyéb más képességet kell alkalmaznunk.
-Amíg a kézben van minden varázslat szintjét 1-el felerősíti.

Látás:
A legelső alap képesség már a játék első pillanatától fogva használatba vehetjük.
-A sötét helyeket láthatóvá teszi.
-Megmutatja az olyan rejtett dolgokat amit egy emberi szem nem lát.(Szellemek, a múltban történt események)

Ektoplazma:
-Támadó varázslat amely ektoplazmát lövel ki.(Szellemek ellen hatásos bár tudomásom szerint Aaron-on kívül(Aaron immunis) csak egyszer találkozunk a játék folyamán velük ráadásul még nem el is lehet őket könnyedén kerülni mert nem feltétlenül szükséges abba az irányzékba menni)
-Fogyasztása alacsony,és viszonylag jó a tűzgyorsasága.

Eloszlatás:
-Eloszlat néhány idézett ellenfelet de , nem minden fajtát.
-Eloszlatja a rontásokat.

Pajzs:
-Pajzsot hoz létre ami megvéd minket minden támadástól de, az idő múlásával és a támadásoktól legyengül és összetörik.

Koponyavihar:
-Jó ez tényleg elég beteg ..... iszonyatos erővel koponyá(ka)t zúdít az ellenfélre. Nagyon erős támadás és minél tovább tartjuk annál erősebb lesz a támadás is.

Villám:
-Egy villám nyalábot tudunk kibocsátani.(Kombinálható a játék végefele megtalálható dárdavetővel, csak lőjünk vele a talajba és egy óriási villám csap oda ahova lőttük a dárdát.Igen erős támadás és nem árt meg hozzá a jó időzítés sem.)

Idézés:
-A megölt ellenfeleket feltámasztja de, ezúttal a mi oldalunkon fognak harcolni.
-A csontváz harcosok ellen nagyon hatásos.Továbbá az élő emberek(kalózok) ellen is használható.Utóbbi esetben az áldozat akin az idézést alkalmaztuk öngyilkos lesz.

Gyorsaság:
-Felgyorsítja a mozgásunkat,támadásunkat és a tárazásunkat.

Fegyverek

A játék során számtalan fegyverrel találkozhatunk. Változatosságból nincs hiány! Minden fegyver és minden varázslat más-más ellenfélre van kitalálva.Keressük hát meg a gyenge pontokat. Ugyanakkor néhány fegyvernek mint például a sörétes puska van másodlagos tüzelési módja. Szintén vannak tölténytípusok amelyek nagyon hasznosak de , nem mondok butaságot ha azt mondom hogy nem teremnek minden sarkon.(Foszforos töltény,Ezüst golyó stb.)


Hang

Nos azért nyugodtan elmondhatjuk hogy a játék hangja elég jó minőségű. A zene is kellőképpen megteremti a hangulatot.A hangeffekteket is nagyon eltalálták.

Összegzés

Hang,Grafika téren a játék nagyon jó! Minden más téren pedig kiváló! Senkit ne rettentsen el sem a játék kora sem a grafikája mert egyszer mindenképpen ajánlott végigjátszani! Tényleg,megéri legalább csak egyszer megpróbálni.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 03. 09. 21:46:18
#
Köszönöm :)
mojohnny avatar
3 éve | 2014. 02. 11. 14:52:08
#
Jó teszt lett, velős, de lényegre törő! :) Grat hozzá!
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 13:16:39
#
Látom valami félreértettél én nem az Allied Assault-ra gondoltam! Hanem az 1999-es MoH-ra.
http://www.youtub…eoillEahHQ
Tudom hogy a Wikipédián sok butaság van de mindenütt a Dream Works a fejlesztő! :)
http://en.wikiped…ideo_game)

Apropó IG(e)N(nem tudom kiszabad-e írni :D) viszont már hivatalos és szintén a Dream Works Interactive van számon tartva :
http://www.ign.co…nteractive
xCube avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 10:10:58
#
Közepes teszt, kicsit rövid, a fogalmazás néhol sántít, a kezdés nem túl jó és pontatlan. Ezt a játékot valóban a DreamWorks fejlesztette, a Medal of Honor Allied Assault -ot viszont a 2015.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 16:04:18
#
Pacsi! Én 6 évesen XD
Raidon avatar
4 éve | 2013. 05. 27. 20:54:23
#
legútoljára 5 évesen toltam ezt a játékot :) azóta nem, de hála neked újra elkezdek vele játszani
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 18:47:15
#
Áááááááááááá értem! Köszönöm!
no avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 18:30:36
#
- A képek vízjel vagy logó nélkülieknek kell hogy legyenek.Ezekkel már én is megszívtam legelőször :D. Pl. Gamestar jel ott volt a kép bal alsó sarkában :)
MoonW avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 17:47:56
#
A hiányzó képek az alábbi ok miatt nem kerültek ki:
- A képek vízjel vagy logó nélkülieknek kell hogy legyenek.


A hivatkozásokat csak linkként tüntetjük fel. A saját videót beillesztjük.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 16:48:03
#
Köszönöm de beraktam :D Az admin nem rakta ki vagy én csináltam valamit roszzul.
Ha a képek bent lennének pofásabb lenne de most már teljesen mind egy. Kár érte! Azt hittem jobbra sikerül :D
Arnybiro avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 10:59:35
#
Spartan! Ha képet akarsz szöveges dokumentumba akkor megnézed mi a BB kódja és a megfelelő helyre beszúrod az írás közben és már csak az egészet át kell másolni ide és készen is van!
no avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 07:49:10
#
Én mindig szöveges dokumentumba írom, Rich text dokumentumba, bemásolom a képek linkjét azt bemásolom ide :D

Ezt a tesztet pedig most elolvasom
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 23. 07:26:10
#
Hmmmm köszönök mindet az adminnak így átgondolva jobb is a link forma. Sajnos viszont egy pár kép kimaradt és a teszt rendezetlen mivel kénytelen voltam szöveges dokumentumból átmásolni ide.
Ezekért elnézést kérek!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek