Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 32 napja
7 éve tag
Battlefront! Irány a Csatatér, Klónok!
Írta: Sonymeans, 2014. január 22., játékteszt
Játék: Star Wars Battlefront

A Star Wars Battlefront a Pandemic Studios és a LucasArts legnagyobb dobásának számít. Óriási csaták, lépegetők, droidok, klónok, jedik és persze a sötét nagyúr. Sisakot fel! Irány a harctér, katonák!

Sziasztok!
A 2014-es esztendőt egy olyan irománnyal szeretném elkezdeni, aminek alanya nagyon sok kellemes, boldog órákat adott nekem. Ez a játék a sajnos mára bezárt Pandemic és a Disney által megvásárolt LucasArts műve, ami a Star Wars világot eddig még sosem látott módban mutatja meg. Ez a játék Star Wars Battlefront! Amiben már a háború javában zajlik, valahol a messzi-messzi galaxisban. Kezdjünk is bele a tesztbe!


Röviden a fejlesztésről

A Star Wars Battlefront fejlesztését a Pandemic Studios (Mercenaries, The Saboteur) kezdte el 2002-ben Play Station 2, Xbox, és PC platformokra. A kiadást George Lucas játékokkal foglalkozó részlege: A LucasArts végezte, a kiadás mellett besegített a Pandemic-nek is a fejlesztés korai szakaszában. A játék végül 2004. szeptember 21-én jelent meg, és nagy sikert aratott. A kritikák nagyon jók voltak és a kasszáknál is jól fogyott, főleg a PS2-es verzióra volt kereslet.


Játékmenet

A Battlefront felépítése teljesen megegyezik a Battlefield játékokkal, de mégis a Pandemic-nek sikerült teljesen más érzést átadni a játékosoknak, miközben játszanak. A játék többjátékos módra van kihegyezve, ahogyan a DICE Battlefield-jei, de ezúttal az egyjátékos lehetőségek is nagyon széleskörűek, kapunk két Kampányt: Az elsőben a Galaktikus Polgárháború eseményeit járhatjuk be, ez a Star Wars 4,5,6 eseményeit foglalja össze. Míg a második kampány már a Köztársaság és a CIS közti harcokat mutatja be, ez a Star Wars 1,2,3 filmbeli megfelelője. A Kampány mellett kapunk egy Galactic Conquest módot, ahol egy galaktikus térképet kapunk és bolygókat látunk rajta, itt a célunk az, hogy a térképen látható összes bolygót foglaljuk el, a térképekből is több variáció lehetséges. Végül az Instant Action, itt kedvünkre választunk egy csatateret és megyünk irtani a klónokat, vagy a droidokat, attól függ melyik frakció a tetszetősebb nekünk. Egy játékmódunk van: az pedig a Conquest. Ahol adott egy kezdőpont minkét frakciónak, és az elfoglalható ellenőrzőpontok, célunk az, hogy minél több pontot elfoglaljunk, és tartsuk is azt, amíg az ellenség erősítése el nem fogy. Könnyűnek hangzik, de még a gép által irányított emberek ellen is kemény dió a győzelem. A Battlefront nagy csatákat ad a játékosoknak, PC-n összesen 64 játékos harcolhat egymás ellen az óriási csatatereken. (A létszám platformonként eltérő.)


Hadszínterek

A játékban található csataterek mérete hatalmas, és minden szöglete részletesen ki van dolgozva. A Battlefront pályái persze mind a Star Wars univerzumból valóak. A filmekben lévő bolygók itt is jelen vannak, és mindegyikhez 2 pálya tartozik. (Van pár kivétel) Az észrevételem az, hogy az első pálya nagyobb kiterjedésű, míg a bolygóhoz tartozó második pálya jóval kisebb, ezeket inkább kisebb létszámú egységekkel ajánlanám. Jöjjenek a játékban bejárható bolygók:

-Bespin
-Tatooine
-Rhen War
-Hoth
-Naboo
-Kashhyk
-Geonosis
-Endor
-Kamino
-Yavin 4


Kasztok

A Battlefront kaszt felépítése hasonló a DICE játékához, mindhárom frakció ugyanúgy épül fel, csak más a felszerelésük és az erősségük. Minden kaszt első embere a Rohamosztagos, melynek fő fegyvere a lézerpuska, amivel talán a legjobb irtani az ellenséget, a puska mellé kapnak termo gránátot, és a lézer kispisztolyt, aminek lőszere végtelen, ámde egy sorozatos lövés leadása után túlhevül, ezért meg kell várni, amíg lehűl, én ezért csak vészhelyzetben használom. A második kaszt a nehézgyalogos, ami egy járműelhárító rakétával van felszerelve, valamint kap aknát és kispisztolyt, ha netán közelharcba keveredünk, ez a kaszt játékot dönthet, mivel az ellenséges járműveket nehéz hatástalanítani a sima rohamosztagosokkal, míg a rakétásnak egy, vagy két lövés és szabad az út. A harmadik kaszt az úgymond csipásoknak kedvezik, a mesterlövész egy erős távcsöves lézerpuskát kap, ami nagyon halálos tud lenni, a puska mellett van kispisztolya, gránátja és egy felderítő drónja, aminek az irányítását is átvehetjük. A negyedik kaszt a mérnök, ami képes sérült járműveket javítani, valamint építeni életet és lőszert adó drónokat. Felszerelése közé tartozik egy villámokat szóró sörétes puska, kispisztolya és hegesztő, valamint gránát és EMP, ami lebénítja a járműveket egy rövid időre. Végül a negyedik, úgymond: Speciális kaszt. Ez a kaszt frakciónként eltérő, a köztársaságnak és a birodalomnak ez hátrakétás katona, ami tud repülni, és egy erős fegyverrel rendelkezik, e mellett van gránátja és kispisztolya. A CIS-nek ez a kaszt a Droideka droidot tartalmazza, mely alapjáraton gurulni képes, de ha támad, akkor talpát leteszi, pajzsát bekapcsolja és lő, nagyon erős kasztnak bizonyul a játékban. Végül a lázadók, egy Vuki harcost kapnak a negyedik kaszthoz, ami egy igen erős tűzerővel rendelkező számszeríjat kapnak fő fegyvernek, még kapnak egy kispisztolyt és gránátot.


Járművek

Ha belépünk a játékba készüljünk fel, mert a fejünk fölött X szárnyúak fognak repkedni, mellettünk óriási lépegetők fognak elhaladni, és előttünk óriási tankok, óriási lézer csöveivel fogunk szembenézni. A Battlefront széles jármű palettával rendelkezik, itt aztán kedvünkre válogathatunk a durvábbnál durvább járművek közül, amiket ha jól használunk, rommá tiporhatjuk az ellenséges erőket. Csak egy kis ízelítő, amiket majd használhatunk a harctéren: Óriáslépegetők, hatalmas csapatszállító hajók, lebegő motorok, AT-AT, IFT-T, IFT-X, és X szárnyú vadászgép.


Hősök! Hősök Mindenütt!

Mivel ez egy Star Wars játék, a Pandemic részéről fatális hiba lett volna, ha nem lenne benne Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Mace Windu, Dooku Gróf, Boba Fett, vagy éppen Yoda mester. Ezért a játékban miközben zajlik a nagy csata, a filmbeli nagy karakterek előbukkannak és tizedévvel darálják az ellenséges egységeket. Ezek a hősök sokszor csatát nyerhetnek, mivel elég lassan megy le az életük, fel is tűnt, hogy bele lőttem egy csomót és nem akart eltávozni az élők közül.


Grafika

A Star Wars Battlefrontot a Pandemic saját fejlesztésű grafikus motorja: a Zero hajtja, a motor erős, szép színekben gazdag világot képes kihozni a játékból, valamint nagyon sok egységet képes egyszerre megjeleníteni, véleményem az, hogy a DICE Refractor motorját is kenterbe veri néhány helyen, a Hothi ütközet egyszerűen gyönyörű, a nap, ahogy fényesen csillog, közben fúj a viharos hideg szél, közben meg hó szállingózik a katonák öltözetére. Ez 2004-ben egyszerűen brutális grafikának számított, persze amíg néhány hónappal rá megjelent a Valve Half-Life 2-je és a Source Engine.


Hangok

Nos, ha hangot egy szóval kéne jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy Star Wars. A filmbeli zenék és effektek a Battlefrontban is gyönyörűek, a csata hevében a felszólaló melódiák óriási löketet adnak a játékosnak. Már rögtön a Birodalmi induló a játék főmenüjében, egyszerűen zseniális, a fegyverek hangja is nagyon brutálisak, amikor a rohampuskával lövünk, olyan zseniális hogy azt szavakban nem lehet elmondani. Ha a csapatunk vesztésre áll, akkor a játék átvált feszültebb melódiára érezni a feszültséget, mikor már tízembernyi erősítés maradt hátra. Viszont ha nyerésre állunk, akkor vidám biztató dallamok csendülnek fel.


Végszó

A Star Wars Battlefront a Pandemic és a LucasArts legnagyobb dobása volt, a kritikák és az eladások is ezt bizonyítják. Minden platformon óriási szórakozást ígér annak, aki kipróbálja. Hiába szűnt meg a Multiplayer, még egyjátékos módban is tarol. Beszerzését minden Star Wars rajongónak és FPS/TPS műfaj kedvelőinek erősen ajánlom. Én ezzel a teszttel szeretnék sikerekben gazdag boldog új évet kívánni minden Gépigény tagnak!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 27
Kicsi_Joe avatar
3 éve | 2014. 08. 08. 17:25:39
#
Remek teszt! :) Király játék! :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 04. 11. 07:42:14
#
Érdemes kipróbálni. nagyszerű játékélménye van még multi nélkül is :)
feco36cxd3 avatar
3 éve | 2014. 04. 10. 17:37:06
#
kis kedvet kaptam hozá lehet h kiprobálom :)
no avatar
3 éve | 2014. 04. 10. 16:40:03
#
Én már szinte végig vittem és jó a második része is szintén kiváló csak ajánlani tudom!!!!
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 26. 18:07:09
#
sajt3000: Köszi :D Az első se rossz.
Obi-Wan Kenobi avatar
3 éve | 2014. 01. 26. 12:17:00
#
Király teszt!De a második rész sok moddal a legjobb.:D
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 25. 13:17:48
#
BukoTt: Köszönöm szépen :D Örülök, hogy tetszett az irományom, a játék kipróbálását erősen ajánlom :D
Bukta avatar
3 éve | 2014. 01. 25. 12:39:58
#
Én még sajna nem játszottam ezzel a résszel de a 2. részével nagyon sokat főleg haverommal osztott képernyőn (borzalmas volt). :)
Amúgy ment a tesztre az 5* :)
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 25. 12:30:58
#
valavala11vok: Köszi szépen :D Bizony jó játék
yagamiiii: Köszi :D
yagamiiii avatar
3 éve | 2014. 01. 25. 08:19:43
#
nagyon jó teszt :) 5*
valavala11vok avatar
3 éve | 2014. 01. 24. 22:16:13
#
Nagyon jó teszt!!
Régebben próbáltam, jó kis játék :D bár a 2.része még jobb XD
Kame avatar
3 éve | 2014. 01. 24. 20:54:06
#
Te jó ég, régen mennyit nyomtam ezzel. :)
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 24. 20:16:50
#
Starkiller04: Köszi szépen :)
Disaster_prince: Köszönöm szépen :D Szabadidőtől függ hogy meg tudom-e írni.
Prince of Disaster avatar
3 éve | 2014. 01. 24. 19:35:58
#
Nagyon jó! Folytatsd a II-vel! Az egy kicsit nagyobb palettát ad hozzá, főleg ha modolod. Olyan mapok vannak fent a neten, hogy eszméletlen. Természetesen a produkciód 5-ös! :D
Starkiller04 avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 21:05:36
#
Szuper Teszt! Én is így gondolkodok ezzel a játékkal :) Fantasztiko :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 20:27:15
#
Asus00: Köszönöm :D
lolocska11: Nagyon Köszönöm :D
Erősen gondolkodok a Battlefront II teszt megírásával kapcsolatban, ha lesz szabadidőm valószínű hogy megírom :D
SMGAsus avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 20:15:07
#
Szép teszt.

GG
;)
lolocska11 avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 20:10:36
#
Fantasztikus teszt.
5*
Egyébként én is sokat kockultam ezzel, de mégtöbbet a 2-vel :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 16:43:51
#
De majdnem XD
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 16:33:22
#
Sonymeans : Stukker , Stuki, mini lézerkardvető és Sonka! ..... ja mégsem XD
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 16:18:50
#
Látom nem olvastad a hozzászólásokat, legutoljára októberben írtam tesztet, már ez elején megmondtam hogy vannak benne hibák. A kispisztoly szóval pedig nem értem mi a problémád, ha tudsz helyette más szót írd le nyugodtan. Tényleg ha nem jó az adott szó akkor írd le hogy helyette mi illene jobban oda. Mert így baromira nem fog javulni a kövi teszt ha nem mondod el hogy miket kéne kijavítani.

bandita19: köszönöm szépen :) De nem lett olyan jó, majd a következő :D
Dono avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 15:47:36
#
Azért vannak benne érdekes dolgok, például a "nagyon halálos", illetve "A negyedik kaszt a mérnök" és "Végül a negyedik, úgymond: Speciális kaszt. " Ez gondolom figyelmetlenség. Ja és a "kispisztoly" egy bekezdésben azért elég sokszor szerepel.
bandita19 avatar
3 éve | 2014. 01. 23. 12:41:11
#
na ez teszt :)
kitérsz mindenre, hossza is megfelelő.
nekem meghoztad a kedvemet h letöltsem és végigvigyem :)
5*
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 22. 21:31:59
#
Nyugodtan :) Várom majd az olvasók véleményét :D
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 01. 22. 21:19:21
#
Ui: Nem azért adtam jó értékelést mert barátok vagyunk :D Ezt csak közzé szeretném tenni :)
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 22. 21:11:31
#
Spartan117: Nagyon köszönöm barátom :) Nagyon régen írtam tesztet, a GTA VCS teszt volt az utolsó, ezért én úgyérzem hogy nem lett annyira jó és egy kicsit rövid szerintem.
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 01. 22. 20:57:05
#
Nagyon kitettél magadért :)
Nekem a legnagyobb kedvenceim : Rhen War,Kamino,Geonosis és a Hoth :)
Majd ilyen tesztek még jöhetnek! Várjuk a kövit XD
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
17 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek