Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 napja
7 éve tag
A Vance Testvérek Vice City-ben (PS2)
Írta: Sonymeans, 2013. október 28., játékteszt
Játék: Grand Theft Auto: Vice City Stories (PS2)

1984, Vice City. Egy katona, kinek élete kisiklott, egyetlen módja annak hogy eltartsa beteg testvérét, az hogy belépjen Vice City alvilágába és létrehozza birodalmát, ha kell harccal.

Sziasztok!

Eltelt jó pár hét a legutóbbi tesztem óta. Azóta olyan játékok jelentek meg a piacon, amire a nyáron nem is gondoltuk volna, hogy ekkora nagy sikere lesz. Példának vetném fel a Rockstar új remekművét a GTA V-öt. A mai nap én is Rockstar játékot fogok tesztelni igaz, most visszarepülünk az időbe egészen 2006-ig. Amikor is a Grand Theft Auto széria utolsó Renderware motorral használt epizódja: A Grand Theft Auto Vice City Stories megjelent PSP-re és bizony a vén róka PS2-re is. A helyszín ismét Vice City, annyi különbséggel hogy most nem a 2002-es epizód főhősével: Tommy Vercettivel vagyunk. Nem is húzom tovább a szót, kezdjünk bele.


A történet

A GTA sorozat most szakít a hagyományokkal és most egy teljesen tiszta, büntetlen előéletű személy lesz a főhősünk. Ez a személy nem más, mint Victor Vance, aki mellesleg a 2002-es Vice City-ben megismert Lance Vance testvére. Vic szegény családból származik. Anyja drogos, Pete pedig asztmás. A gyógyszereket tehát valakinek finanszíroznia kellett. Így Vic beáll a hadseregbe. Amint belép a seregbe kivezénylik Vice City-be a Fort Baxter bázisra. A bázison Jerry Martinez főtörzs vezetése alá kerül Vic. Martinez egy drogos senki, a drog mániája miatt fogják Vic-et kirúgni a seregből. Vic összebarátkozik Phil Cassidy-vel akit már az előző epizódban megismerhettünk. Kis segítség után Vic összeismerkedik Marty J Willams-el akivel végül végez és átveszi az ügyleteit. Vic célja ezután, már csak az, hogy felépítse birodalmát Vice City-ben és kiiktassa azokat, akik el akarják őt tenni láb alól. A történetben egy „love” story is kap helyet, de ezt nem szeretném leírni, mert lehet, van olyan, akinek még nem volt szerencséje a játékhoz.


A játékmenet

Vice City felfrissült és megújult. Hiába egyezik meg a 2002-es epizód méreteivel, teljesen új érést ad a játékosnak. A 80-as évek Amerikája ismét megdobja a játékélményt, nem is kicsit. Mint minden GTA epizódban itt is külső nézetben láthatjuk főhősünket. A bal alsó sarokban ismét ott a színes radarunk, a jobb felső sarokban pedig a felfrissült állapotjelzőnk. A játékban a betöltések között illetve a menüben is a rózsaszín illetve a hupikék szín dominál, de ezt már az előző Vice City-ben is tapasztalhattuk. A Vice City Stories játékmenet sokban változott. A játékban ötvözték a San Andreasban lévő bandaháborúkat a Vice City-ben található ingatlan vásárlással. A játék során el kell foglalnunk az ellenséges bandáktól ingatlanokat, amiket ha sikeresen elfoglaltunk, meg is kell vásárolnunk. A vásárlás pillanatában kiválaszthatjuk, hogy milyen üzletet bonyolítson le az adott épület. Széles választék közül választhatunk, épületünk foglalkozhat, korrupcióval, drogkereskedéssel, behajtással, vagy akár nőkkel is. Ezeket az épületeket fejleszthetjük, így nagyobb lesz a befolyó összeg, amit a játékban minden nap 16:00-kor kapunk meg. A helyeket használhatjuk mentési helynek is, sőt, vállalhatunk munkákat is, a munkák teljesítésével nagyobb tiszteletünk lesz, és jobban elismernek az adott iparágban. Minél jobban terjeszkedünk annál kevésbé fognak csípni minket a rivális bandák így gyakran lesz bandaháború az utcán. Ilyenkor hívunk pár havert, beszállunk a verdába és aprítjuk a jónépet. A Bandatagjaink intelligenciája nagyon jóra sikeredett. Nagyon ritkán ütköznek neki valaminek. Párt szót megérdemel a harcrendszer is, ami most igen jó lett. Képesek vagyunk az embereket megfogni, ráncigálni, és többfajta rúgás technikákat is alkalmazhatunk.


A missziók

A Fő küldetések jóra sikerültek. Kevésbé lettek egyhangúak a küldetések, de azért ismét lehet érezni a tipikus GTA küldetéseket, mint pl: lopd el vidd el neki. Öld meg utána fesd újra kocsit. Kövesd őt, utána öld meg stb. Viszont most van pár izgalmas küldetés. Ezek közé sorolnám, azt mikor egy zombis filmet forgatnak a North Point plázában, és aprítanunk kell a sok zombit. De a kedvenc küldetésem az, amikor a Phil Collins koncert megy és meg kell akadályoznunk, hogy ne öljék meg a 80-as évek egyik legismertebb énekesét, akinek mellesleg sok száma hallható a játékban.


Azok a nyolcvanas évek

Kétségtelen hogy az egyik legjobb időszak volt az Egyesült Államokban. A Pop korszak akkor élte fénykorát. Az olyan előadók, mint Michael Jackson, Pat Benatar, Laura Branigan, Rick James és persze Phil Collins. Olyan számokat adtak elő, amik a mai napig megállják a helyüket. De nem csak zeneileg. Maga a neon színekkel teli Miami és a Funky ruhák egy kultusz. A Rockstar a Vice City Stories-al megint megmutatta, hogy a nyolcvanas évek örökké élni fognak. És erre bizony már 3 játék (Vice City, Scarface, Vice City Stories) is tanú.

Dübörög a rádió!!

A zenei paletta ismét tökéletes a Vice City-hez képest sokkal jobb dalokat hallhatunk a Stories-ban. Néhány rádió persze megmaradt, csupán annyi változással hogy más lett a házigazdája. Bárki megtalálhatja számára a legjobb rádióállomást. Pop-tól kezdve van Rock, R&B, Latin és Hip-Hop is.
Jöjjön hát a rádiólista:
- Flash FM (POP)
- V Rock (Rock)
- Paradise FM (70’s Disco)
- VCFL (Funk)
- Wave 103 (New Wave)
- Fresh 105 (Hip-Hop)
- Emotion 98.3 (Love songs)
- Espantoso (Latino)
- VCPR (Talk)


A grafika

Eredetileg PSP-re jelent meg. Azon a konzolon gyenge látóhatár és hát gyenge grafika jellemezte. A Play Station 2 port viszont gyönyörű. A PS2 szintjéhez nézve, Vice City csak úgy csillog-villog, hatalmas látóhatár, és nagyon szép látvány effektek. A Töltési idő is korrekt. A képek nem adják vissza azt a látványt, tehát akinek van otthon PS2-je azonnal próbálja ki. Az FPS is stabil, csupán néhány helyen szaggat be, de egy 6 éves konzolon nem is csoda. Hosszú játékidő után is simán bírja a gép, legyen az Fat vagy Slim típus.


Ugyanaz, csak kicsit más

Vice City területileg ugyanakkora, mint a 2002-es részben, viszont sok minden változott. Az eddig építési területként ismert rész helyett most egy vidámpark található, ahol fel tudunk ülni az óriáskerékre, valamint tudunk enni, és innivalót venni. A vidámparkkal szemben pedig egy piknik terület van ahol majd a játékban is feltűnő és hangját adó Phil Collins fog leszállni helikopterével. A Hyman Memorial Stadium-ban pedig most nem versenyeken vehetünk részt, hanem vehetünk egy jegyet Phil Collins koncertére, amit végig is nézhetünk. A Koncerten az NBA2K14 Trailer-ben is hallható „In The Air Tonight” című dalt adja elő. A sok újdonság mellé pedig még két földutat helyeztek el ahol quad-dal és bmx-el zúzhatunk.


Élő fegyverarzenál

Ezúttal is lesz két kispisztolyunk (Colt, Revolver), három SMG típusunk (Tec9, Uzi, MP5). Két gépkarabélyunk (AK47, M16). Ismét lesz 3 sörétesünk (Rövidcsövű, Sorozatos, Vadász) valamint Terminátor jó barátja: a Minigun és egy M249 SAW.

Végszó

Számomra egy gyöngyszem a Vice City Stories. Hozza az igazi nyolcvanas évek hangulatot, kiváló zenékkel, remek küldetésekkel, izgalmas sztorival és nagyon jó grafikával. A PS2-re megjelent utolsó GTA epizódot ajánlom mindenkinek, aki szereti a Sandbox stílust illetve a nyolcvanas éveket. Hosszú kihagyás után írtam e tesztet, tehát várom a véleményeteket az irománnyal kapcsolatban, addig is további szép napot kívánok minden Gépigény tagnak!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 23
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 22. 20:36:56
#
A PC-s verziós mód nagyon jó lett én szerintem, viszont azért néhány elem hiányzik még az eredetihez képest.
Sicu33 avatar
3 éve | 2014. 01. 05. 00:44:40
#
Régen PS2őn én is kipörgettem :D
Most PC-n is tolom,nagyon jó,tetszik :) mielőtt bárki mondaná,hogy nincs PC-n azoknak adnék 1 linket :)
Spoiler!
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 12. 16. 12:01:04
#
Kicsi_Joe: Köszönöm szépen :D
Kicsi_Joe avatar
3 éve | 2013. 12. 12. 18:35:04
#
Rettentő jó teszt nagyon tetszett!:D
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 12. 03. 18:37:33
#
mpatrik369: Köszönöm :)
mpatrik369 avatar
3 éve | 2013. 12. 02. 12:46:11
#
Nagyon jo teszt és jo játék , megvan PSP-re:)
HakuDragon avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 21:57:44
#
Éppen pont van PC-re...igaz GTA SA modként, de elvileg egész jó
takacsadam avatar
3 éve | 2013. 11. 09. 11:48:54
#
én inkább a beta-ával játszok

nem mondom hogy béna azért
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 11. 03. 17:34:09
#
Riderman: Köszi :D Szerintem is nagyon jól bemutatja azt a korszakot.
Riderman avatar
3 éve | 2013. 11. 03. 13:35:16
#
Nagyon jó teszt lett grat nekem is megvan a játék és tényleg nagyon jól hozza a 80-as évek hangulatát :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 29. 12:57:51
#
xCube: Köszi :D A PS2-t azért írtam 6 évesnek, mert 2006-ban jelent meg a VCS és akkor a PS2 már 6 éves volt.
xCube avatar
3 éve | 2013. 10. 29. 12:27:28
#
Korrekt írás, én PSP -n játszottam és játszok a játékkal és a grafika ugyan valóban gyengébb, de a mobilitás kárpótol ezért.

Egy kis hibát azért megemlítenék. A PS2 nem hat éves, hanem tizenhárom, már a PS3 is betöltötte a hatodik életévét.
Killer980225 avatar
3 éve | 2013. 10. 29. 07:41:25
#
Én pont 3 napja írtam ki a Gta Vice City-t Ps2-re amivel azóta is játszok mivel megunhatatlan régi kedvenc :D Jó lett :D Legjobb Gta szerintem. :D Bár kinek melyik :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 22:11:28
#
M1h4lyk2000: Köszönöm :)
M1h4lyk2000 avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 21:18:15
#
Nagyszeru jatek,grat hozza!
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 18:42:07
#
Igyekszem :D
Slyy avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 14:53:55
#
Szerintem Karácsony körül beszerzem a Liberty City Stories-al együtt.És csak így tovább a tesztekkel.:)
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 14:09:27
#
utazo62: Köszönöm :D Ajánlom a beszerzését, és még elég sok helyen betudod szerezni.
Slyy avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 13:56:30
#
Nagyon jó teszt lett.*5 !
Szerintem kis is próbálom.Hátha meg lehet még venni valahol.
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 12:58:08
#
Bicike: Köszönöm szépen :D
Bicike avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 11:53:34
#
Jó kis teszt lett, nagyon jól összeraktad, hibátlan :)
5*

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do and I've hurt myself by hurting you.
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 11:28:09
#
sunray20: Nagyon köszönöm :D Én azt gondoltam hogy nagyon gyenge irományt hozok létre, mert ugye kimaradt pár hónap.
sunray20 avatar
3 éve | 2013. 10. 28. 11:08:21
#
Szerintem ez egy nagyszerű teszt lett. Benne van minden amit fontos lehet tudni a játékról, és aki még nem játszott vele annak is kialakul egy kép. Kedvem is lenne elővenni megint a Vice City-t, de már tegnap megtettem. :)
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
10
24 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek