Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 3 órája
7 éve tag
Ed, Edd és Eddy Visszatért!
Írta: Sonymeans, 2013. szeptember 05., játékteszt
Játék: Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures

A Cartoon Networkon futó sorozat egy legenda volt anno, most pedig végre már a számítógépünkön is irányíthatjuk a három jó barátot. Kalandra fel jön: Ed, Edd és Eddy!

Sziasztok!
Ed, Edd és Eddy, a 96-97-es születésű emberek tudják, miről beszélek. Egy zsákutca, tele fura emberekkel és fura élményekkel. Ebben a zsákutcában él három barát, akiknek még a nevük is majdnem ugyanaz, és szeretik a „Cukigumit”. Ők az Edek. A legendás rajzfilm a Cartoon Network csatornán kezdte pályafutását és hamar megkedvelte minden gyerek. A sorozat nagyon sikeres volt, és 2005-ben végre egy videó játék is készült belőle. Ez az Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures. Kezdjük is el a tesztet!


„Ed fiúk!!!” (Rudi)

A játék fejlesztésért a Cartoon Network belső játékstúdiója és az A2M volt a felelős, míg a kiadást a Midway Games végezte. A játék 2005. Szeptember 30-án jelent meg személyi számítógépekre, Play Station 2-re, Nintendo Gamecube, DS, Gameboy, és Xbox-ra. Vegyes értékeléseket kapott, de a grafikát és a platformer játékmenetet nagyon dicsérték.

„Sári! Ne mondd el anyunak!” (Ed)

A rajzfilmet eredetileg 4 évadosnak tervezték, de mivel óriási sikere volt a sorozatnak 6 évadot készítettek belőle (sajnos). A sorozat pályafutását az „ Ed Edd és Eddy: A nagy mozidélután” című egész estés filmmel fejezte be a Cartoon Network. A nagy sikernek köszönhetően nem tűnt el a képernyőről a sorozat, egy-két epizódot ma is lehet látni a Cartoon Networkon.


„Deszka hol vagy?” (Köbjani)

A játék vérbeli platformer, egy kis szabadon bejárható területtel megfűszerezve. Ha nem akarunk a játékkal haladni lehetőségünk van bejárni a zsákutca és annak környező részeit. Elmehetünk az iskola mellett, az építkezési területre, és a mások udvarában is garázdálkodhatunk. Ha pedig meguntunk és szeretnénk előrehaladni a játékban, akkor megkeressük a kék kört és máris kezdődik a küldetés. A játék során cserélgethetünk, hogy a fejét földbe verő Ed-el, az okoska mindent kiszámoló Edd-el (alias Dupla-D) vagy a 25 centeseket szerető Eddy-vel legyünk. Minden Ed-nek van különleges képessége, ezek a képességek a szívósabb ellenfeleknél és szórakozásoknál elengedhetetlenek. Ed képes a fejét a földbe verni, és gyorsan, „über” sebességre gyorsulni (Ez jól fog jönni a Sapi elleni versenyen). Dupla-D egy nagyon hatékony hajlékony vonalzóval képes bárkit szétütni, a vonalzó mellett még rendelkezik egy csúzlival, ami a távoli célpontok eltávolítására szolgál. Végül Eddy, akinek a bátyja receptje által készített bűzbombája és egy erős yo-yo-ja van. Ezeken a tulajdonságokon kívül az Edek úgynevezett „Tag-Team” képességgel rendelkeznek. Az ilyen esetekben az Edek összedolgoznak, ilyen például az Edd trambulin, az Eddy torony, és az Ed buldózer.


„Gyerünk zoknifej” (Eddy)

A rajzfilmben látott karakterek a játékban is feltűnnek, ha nem vagyunk épp küldetésen láthatjuk, hogy a zsákutca él és virul. Köbjani Deszkával rohan a játszótéren, Sapi biciklizik a sikátorban, és Rudi sétáltatja a Wilfredet (a kecskét) csakhogy néhányat felsoroljak. A Szabad kóborlásban gyűjthetünk elrejtett cukigumikat, 25 centeseket, és különböző rejtett tárgyakat. A mellékküldetések teljesítésével pedig új ruhákat és mini játékokat oldhatunk fel. A Mini játékok nagyon el vannak találva, érdemes feloldani őket.

„Az idő pénz Dupla-D, és én szeretem a pénzt” (Eddy)

A játékban nincs teljes önálló történet, hanem a küldetések egy-egy epizódot foglal magába. A missziók előtt látunk egy bevezetőt, hogy miről is fog szólni az epizód, amint megtudjuk mi a teendő kapunk egy a már rajzfilmben látott betöltő képernyőt, és máris mehet a móka. A játékközben is lesz segítségünk, ha elakadunk, többször kiírja a teendőket a játék, tehát nem kell félni az elakadástól, igaz egy alap szintű angoltudás nem árt a mondatok megértéséhez. Egy negatívumot tudok felsorolni, amit a játékban tapasztaltam, az pedig a nehézség. A játék az első epizódok után nagyon bekeményít, a feladványok nagyon nehezek és sok idő kell, míg az ember rájön hogyan is kéne ezt megoldani. A Sapi elleni versenyen vért izzadtam, míg sikerült őt megelőzni és beérni a célba, a verseny közben, palánkok szakadnak le, csapdák jönnek elő, meg még sorolhatnám, és ez csak a játék felénél volt, majd még ezután jön az igazán nehéz feladatok.


„Pancserek” (Sapi)

A játék grafikája elsőre elég érdekesnek és furcsának látszik a karakterek erős körvonalai és a többi grafikai elemek elnagyolása, de pár óra játékidő után megszokható, és nem olyan zavaró. Az Edek kinézete is elég érdekes, főleg azoknak, akik csak a rajzfilmet látták, de mondom még egyszer egy idő után oké lesz. A külső megvalósítás (Épületek, kisebb tárgyak) tökéletesen passzol a rajzfilm hangulatához, a házak és a tájak is dettó olyan, mint ha csak a sorozatot néznénk. A játék gyenge számítógépeken is tökéletesen működik, az optimalizálás is tökéletes, viszont a konzolos port miatt, az FPS 30-ra lett korlátozva, tehát nem lehet nagyobb sebességet kihozni belőle.

„Mehetek levágni a nagyi lábkörmét” (Rudi)

A játék, ahogyan előbb is leírtam elsősorban konzolokra készült, emiatt a PC-s verzió irányíthatósága és kamerakezelés elsőre nagyon nehéz. Sokszor olyan szituációba keveredünk, hogy egy nagyon szűk palánkon kell átmennünk, ilyenkor elképesztő nehéz irányítani az Edek-et, azért jól jött volna egy javítás, hogy legalább az irányításon finomítsanak valamennyit.


A kép a rajzfilmből való

„Pofa be Sári!” (Eddy)

A hangok és a zenék tökéletesen passzolnak a játékhoz, mivel a Cartoon Network is rész vett a fejlesztésben az eredeti szinkronhangokat kaptuk a játékhoz, és a rajzfilmben hallható zenéket és FX hangokat is átrakták a játékba, tehát zene és hang fronton tökéletes az Ed Edd n Eddy.


Végszó

A játék nem tökéletes vannak hibái, de az olyan Ed Edd és Eddy rajongók, mint én akkor is kipróbálom és játszok vele, mert szerintem egy nagyon jópofa, igazi vérbeli platformer játékot kaptunk, amiben ráadásul még szabadon is járkálhatunk. Aki látta a rajzfilmet és szerette anno, de még nem hallott erről a játékról szerezze be, mert egy örülten jó kalandba keveredik az Ed fiúkkal együtt. Köszönöm, hogy elolvastad a tesztemet, ez most rövidre sikeredett, a következő hosszabb lesz. További szép napot kívánok minden Gépigény tagnak!

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 19
Sonymeans avatar
3 éve | 2013. 11. 11. 17:17:02
#
search92: hát igen :) Ez a rajzfilm halhatatlan. A játék is hozza ugyanazt az érzést.
search92 avatar
3 éve | 2013. 11. 06. 12:38:38
#
annyira imádtam ezt a rajzfilmet, és ez a játék hát maga a csoda :) jól esett picit "visszamenni" az időbe így 21 évesen és picit nosztalgiázni. 10/10 a játék :)
no avatar
4 éve | 2013. 10. 05. 21:42:35
#
ezen nőttem fel :)
boldizar96 avatar
4 éve | 2013. 09. 20. 19:36:51
#
Nekem még volt róla videóm is nemrég! :D
Folytatás azért nem lett, mert volt egy bugos pálya, amin nem tudtam továbbmenni..://
Link:
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 09. 08. 11:38:04
#
sunray20: A végszónál már elfáradtam, kifogytam a mondani valóból, A te verziód jobban hangzik :D és köszönöm az értékelést :D
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 09. 08. 09:21:32
#
Hát én valamiért nem nagyon szerettem a mesét :/ A teszted jó lett :) Habár a végszóba vannak értelmetlen részek. pl:
A játék nem tökéletes vannak hibái, de az olyan Ed Edd és Eddy rajongók, mint én akkor is kipróbálom és játszok vele, mert szerintem egy nagyon jópofa, igazi vérbeli platformer játékot kaptunk, amiben ráadásul még szabadon is járkálhatunk


Mi az hogy: az olyan Ed Edd és Eddy rajongók ( eddig semmi gond ), mint én akkor is "kipróbálom és játszok vele". Szerintem ez így helyesebb: az olyan Ed Edd és Eddy rajongók mint én akkor is kipróbálják és játszanak vele. ( habár ez se illik bele a teljes mondatba. De ezen kívül jó teszt. :)
Szanto Roland avatar
4 éve | 2013. 09. 07. 19:49:33
#
jó teszt :D a mesét nagyon szerettem :D ez volt az egyik kedvenc a dbz mellett ^^ :D
krakateu10 avatar
4 éve | 2013. 09. 07. 08:00:44
#
Már várom. :) "Vissza a jövőbe" :D
Razor1911 avatar
4 éve | 2013. 09. 06. 19:46:41
#
Csodás mese volt.Régi szép idők :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 09. 06. 19:44:28
#
Köszönöm Mindenkinek :D Hamarosan jön a következő teszt is :)
Branko Érdemes kipróbálni a játékot is.
HakuDragon avatar
4 éve | 2013. 09. 06. 17:39:42
#
Azért inkább csak nézném XD
Branko7 avatar
4 éve | 2013. 09. 06. 16:08:28
#
Én személy szerint 99-es vagyok,de imádom ezt a rajzfilmet,még a mái napig is megnézem,ha éppen rátalálok :)
Jó teszt amúgy :)
Játékról még nem hallottam,de kipróbálom.
griff55 avatar
4 éve | 2013. 09. 06. 14:16:11
#
95-ös vagyok és ez a mese volt az egyik nagy kedvencem :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 17:33:05
#
Spartan117: Köszöntem szépen :D Elsőre mikor elolvastam nagyon rövidnek találtam, de ha elegendő akkor okés XD
Savaxel: Köszi :D Egy Legenda a rajzfilm én szerintem.
nedster avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 17:32:25
#
kedvenc mese :D és a játék is nagyon jó. teszt 5*
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 17:25:51
#
Adják még a bátort és az edd ed és eddy-t is de a youtube-on is megtaláltok mindent.

A teszt abszolút elegendő volt, korrekt volt, és nem volt elfogult!
reflmix avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 13:43:10
#
Akkor voltak a legjobb mesék a Cartoon-on Bátor a gyáva kutya Ed,Edd Eddy stb azóta senkinek semminek nem sikerült ezeknél jobb meséket csinálni :)
M1h4lyk2000 avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 12:29:18
#
Szep volt regen!
no avatar
4 éve | 2013. 09. 05. 11:43:56
#
Gyermekkorom nagy meséje. :) Sose tudtam, hogy Edd sapija alatt mi rejtőzik. :D Talán kopasz?
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek