Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Név
Jelszó
Bejelentkezve marad
Sonymeans avatar
Sonymeans
Szint 19
Offline
itt járt 8 órája
6 éve tag
Battlefield - Furcsa Háború
Írta: Sonymeans, 2013. augusztus 16., játékteszt
Játék: Battlefield Heroes

Az első Play 4 Free modellű Battlefield játék, ami nagyon jó rajzfilmgrafikával és poénos elemekkel lettek megfűszerezve.

Sziasztok!
Elérkeztünk a Free 2 Play rendszerű Battlefield játékokhoz, elsősorban a legelső ilyen játékot a 2009-ben debütáló Battlefield Heroes-t fogom bemutatni. A tesztemet elsősorban drága Zombiie nevű tagnak ajánlom, mer az előző tesztjeimben olyanokat írt, hogy csak na. Tehát lesz itt móka és kacagás, ne hagyjátok ki ezt a tesztet.


A Play 4 Free rendszer

Az EA a Battlefield Heroes-al szándékozott belépni az ingyenesen játszható online játékokkal, a terv összejött, és ezzel a húzással sok pénzt kifacsart az emberekből. A játék letöltése nem kerül pénzbe, sőt, hogy játszunk, azért sem kell. Akkor mi itt a baj? Nos, a baj maga az egész rendszer, katonánk egy ótvar gyenge egyenruhában és totál alap fegyverekkel rendelkezik, ha jobb ruhát és fegyvert akarunk, akkor bizony előjön a telefon-pénztárca duó és fizethetünk, hogy úgynevezett Fundokat kapjunk, Ez a mikro tranzakciós rendszer tényleg egy jó ötlet, viszont a játék indulása után pár hónappal később bebizonyosodott, hogy kevés Fund vásárló van nyilvántartva. 2011-től lépések jöttek, olcsóbb lett a Fundok ára és kedvezőbb lettek az ajánlatok, Pár hónappal ezelőtt beindult a napi félkarúrabló játék, amit minden 24 óra elteltével húzhatunk egyet és talán (mondom talán) vagyunk olyan szerencsések és nyerhetünk tárgyakat örökre. Karácsonykor is kaphatunk téli sapkát és még sok jó kis cuccot, tehát mostani szemmel nézve elfogadható ez a Fund rendszer, és az esélyek is megduplázódtak.


Fejlesztés

Visszatérve a játékra, A Battlefield Heroes készítéséért először maga a DICE volt a felelős aztán persze jöttek a nagyobb projectek pl: Bad Company 2, és emiatt egy új csapatot kellett szerezni. Ez a csapat szintén a Svéd származású EASY Studios vette át a játékot. A csapat 2008-ban alakult és a DICE csapatában voltak, ekkor az EA úgy dönt, kell 70 ember a Play 4 Free játékokra a többi pedig maradjon a Bad Company 2 fejlesztésénél. Így jött létre tehát a csapat, és mit ne mondjak, nagyon jól végzik a dolgukat, folyamatosan kapunk új frissítéseket, pályákat és fegyvereket. A játékot 2008-ban kezdték el fejleszteni, viszont máig nem tudni miért, de nagyon sokat késett a játék, még ebben az évben béta kulcsokat osztogattak, amiben én is részesültem. A játék tetszett, szép volt jó volt, de aztán hirtelen a project leállt és egy szót sem szólt senki egy ideig. Aztán 2009-ben bejelentették, hogy a játék nincs törölve, és hogy él és virul.


Főmenü

Miután elindítjuk a játékot, a főmenü fogad mind a 4 karakterünkkel és egy jó kis zenével (egyszerűen imádom, mikor töltés közben megy). Kiválasztunk egyet és belépünk. Felugrik a karakterünk, az infók és hogy mennyi XP kell a következő szinthez. A képernyő felső részén találhatóak a hátizsákunk, a bolt, a barátlista, a beállítások és a missziók. A hátizsákban találhatóak a jelenlegi felszerelésünk, amit hordunk és felvehetünk, valamint itt találhatóak a fegyverek és a beszólásaink is. A boltban vásárolhatjuk meg azokat a tárgyakat amik Fundokba vagy Valor pontokba kerül. A beállításoknál található a grafikai szint a hangminőség az irányítás és a felbontás állíthatósága. Végül a missziók amiket, ha sikeresen teljesítünk Valor pontot és XP-t kapunk. Ha minden kész van, nyomhatunk is a PLAY NOW gombra.


Játékmenet

Amint betöltődik a játék, máris a csatatéren találjuk magunkat, dübörög a páncél, zúg a repülő és dörög a géppuska. A Heroes 3 játékmódot tartalmaz jelenleg, ez a három: a klasszikus Conquest, A rakétafoglalós Hero of the Hill és a zászlófoglalós Capture the Flag mód. Mindegyik játékmódot sokan használják, de ha dönteni kell hogy melyik a legnépszerűbb akkor a Conquest módot mondanám. Ebben a játékmódban is vannak stratégiai pontok, ezeket el kell foglalni, hogy az ellenség erősítése elfogyjon és visszavonuljon. A CTF módot pedig szerintem mindenki ismeri, de azért leírom, hogy drága Zombiie barátunk ne mondja azt, hogy nem játszottam vele. Mindkét csapatnak van egy zászlója, hogy mi nyerjünk, el kell lopni az ellenség zászlócskáját és szépen-okosan be kell vinnünk a mi bázisunkra. Végül a HotH mód ahol a pálya nagyságától függően 1 vagy 2 rakéta található, a rakétát el kell foglalni rövid időn belül és megtartani addig, míg a számláló eléri a 0-át.


Frakciók/Kasztok

A Heroes-ban két nagyhatalom néz egymással farkasszemet, ez a két hatalom a Royals (Szövetségesek) és a Nationals (Németek). Mindkét frakció 3 kaszttal rendelkezik, a karaktereket a játék regisztrálása után lehetséges létrehozni. Ez a három kaszt a Soldier, a Gunner és a Commando. A Soldier sima rohamkatona, ezt a kasztot támadó tulajdonságokkal ruházták fel, képes életet adni mindenkinek, tud 10 gránátot egyszerre eldobni, és akár tudja a 6-dik érzékét is használni egy rövid időre. A Gunner kifejezetten nehézfegyveres, közelharcra tervezték, képes egy tankot is simán eltávolítani az útból, ráadásul rengeteg életereje van, ezért ha valaki jól használja, a játékot is eldöntheti vele. A Commando a lopakodás nagymestere, halálos késével és mesterlövész puskájával bárkit likvidálhat a csatatéren, képes észrevétlenül átúszni a vizeken, bombát rakni a tankokra és hátba szúrni bárkit, nem is beszélve a mérgezett injekcióiról.


Helyszínek

A helyszínek változatosak és szépek, ez a rajzfilmgrafikás megoldás nagyon sokat dob a pályák hangulatán meg kell, hogy mondjam. Az olyan pályák mint a Buccaner Bay vagy a Seaside Skirmish valami elképesztő szép, a világítótorony és a nagy búzamezőn végigkocsikázni valami elmondhatatlan érzés. Mivel a játék online ezért még sok pálya fog érkezni, én már alig várom az új helyszíneket. Most pedig jöjjenek a pályák! (Felsorolás jön!!!)

- Victory Village
- Seaside Skirmish
- Buccaner Bay
- Midnight Mayhem
- Coastal Clash
- Sunset Showdown
- Alpine Assault
- Perilous Port
- Wicked Wake
- Fortress Frenzy
- Lunar Landig (a képek ezen készültek)
- Inland Invasion


Járművek

A Heroes-ban található járművek nagyon minimálisak, de ez így pont jó én szerintem. A járművek közt megtalálható a Jeep, amibe 2 bajtárs fér be, a tank, amiben a második utas elbújhat, és a vadászgép, amin 2 harcosunk a repülő szárnyán ül. Végül pedig a nemrég bekerült helikopter, aminek az oldalán 2 katona is ülhet és szórhatja az ólmot.

Hangok/Zene

Audió téren tökéletes a Battlefield Heroes, a főmenüben hallható dal egyszerűen zseniális, mikor meghallom a első füttyöt már dalolom is. Ha a csapatunk megnyeri a játékot, fellendülős győzelmi dal hallható, vereség esetén ilyen morcás, a háttérben morognak, bosszankodnak a katonák. A hangok is nagyon jópofák lettek, a jeep dudája valami elképesztő poénos miközben száguldasz és nyomod tövig a H gombot. A fegyverek hangja is ötletes, némelyik elég érdekes például a sárkányfejű Dragon Fire rakéta. A játékközben használható beszólások hangja is tökéletes a noob tapsolás és az orvos hívása is nagyon poénos.


Grafika

A játék alatt a Refractor 2 motor dübörög, a játékra rá se lehet ismerni, a rajzfilmgrafikás megoldást nagyon jó lekezeli a motor, nincsenek szaggatások, a ram és processzor igény is alacsony. A DICE célja az volt, hogy a játék mindenkinek elérhető legyen, ezért egy olyan rendszerigényt kellett kovácsolni, ami tökéletes régi gépen is. Sikerült nekik, a játék sokkal kevesebbet kér, mint a Battlefield 2. A játéknak bőven elég egy 64MB-os videó kártya Pixel Shader 2.0 támogatással, egy 512MB-os ram és egy egymagos 1.7GHZ-es processzor. Az én integrált videó kártyámon is röhögve fut Low-Medium beállításon.


The War Room

A Heroes nemrég bővült egy újabb móddal ahol egy nagy terepasztalon, területek és két főhadiszállás van. A játékosok kiválasztják, hogy a Royals vagy a Nationals oldalán szeretnének-e harcolni, amint ez megvan, láthatjuk, hogy a kékkel jelzett rész a mi területeink, a pirossal jelölt rész pedig az ellenségé. Amint kiválasztunk egy területet, elindítjuk a játékot, a harcok során pontokat gyűjtünk, egy adott pont után ajándék szintet lépünk, 4 szint van, Iron, Bronze, Silver, Gold. Minél nagyobb a szint annál több jutalmat kapunk, ha megnyerjük a háborút. Ha veszítünk, akkor is kapunk jutalmat, de sokkal kevesebbet. Ezek a csaták több hétig is eltarthatnak, tehát ezek nem egynapos csaták.


Végszó

A Battlefield Heroes egy nagyon jó ötlet volt, már-már kísértetiesen hasonlít a Valve Team Fortress 2-jére, de ez engem nem zavar és szerintem a többi játékost sem. Akinek még nem volt szerencséje a játékhoz az töltse le, nem fogja megbánni, sőt ha valaki szeretne játszani, vegyen fel! Hellshock12 néven aprítom a jónépet. Köszönöm, hogy elolvastátok a tesztemet további szép nyarat kívánok minden Gépigény tagnak! Auf wiedersehen!!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 25
mario9856 avatar
2013. 09. 05. 05:38:06 #
 
Kingler Helikopter már van!
kingler avatar
2013. 08. 27. 18:52:52 #
 
Jó lett csak már berakták a helikoptereket és a hajókat
barholn avatar
2013. 08. 26. 00:58:54 #
 
jó teszt lett, úgy is gondolkoztam azon hogy megint le kéne szedni, hátha jöttek új pályák, engem meggyőztél most ezzel a tesztel, leszedem megint! :D
Sonymeans avatar
2013. 08. 24. 12:57:48 #
 
Köszönöm :D
apetit1989 avatar
2013. 08. 18. 11:47:15 #
 
Gratulálok a nyelvvizsgához
Sonymeans avatar
2013. 08. 18. 08:08:52 #
 
Nem, apetit, az asztal alatt, nem a teszteket értem, hanem a nemrég megszerzett angol középszintü nyelvvizsgámat, amire baromi büszke vagyok mert 17 évesen tettem le. Jól írtad, a teszt csak egy hobbi, semmi más. Nem is várok tőle semmit, elég nekem az, ha néhányan értékelik és hozzászólnak. A tesztet szószerint idegemben írtam, mert nem igaz hogy egy ilyen kis gyerek ossza az észt és azt mondja nem játszottam egy résszel sem. A többi tesztet nyugodtan, írtam, és fogom írni. Amikor elolvastam, hogy mit írtál nagyon meggondoltam, hogy hogy legyen a jövőben. Köszönöm az írásod, néhány dolgot helyre raktam bent.
apetit1989 avatar
2013. 08. 17. 21:41:04 #
 
Nem tudom miért kell egy tesztben személyeskedni. Ha bajod van valakivel, hát vele beszéld meg, én speciel rohadtul nem vagyok kiváncsi egy tesztben, hogy kinek kivel van baja. De te tudod.
Olvasható teszt, és te egy vagy azon kevesek közül, akik tudnak helyesen írni, ennek nagyon örülök.
Most egy kommentedre reagálnék, "letettem valamit az asztalra". Mit? Megírtál pár tesztet és akkor most mi? Nem kötekedni akarok, de egy tesztet azért ír az ember, mert egyrészt ez egy hobbi, hiszen az ember lóvét, vagy díjat nem kap. Másrészt, mert jó tudni, hogy mások elolvassák, értékelik, kommentálják, kritizálják, esetlegesen odahánynak alá valami anyázást vagy valami beszólást, az is valami. De most nehogy már itt elájulj magadtól, mert tesztjeid jelentek meg egy oldalon. Aztán azzal érvelsz, hogy te így meg úgy, mert letettél valamit az asztalra. Ne vedd a szívedre az leírtakat, nem kötekedni akarok, nincs veled bajom, nem tudom milyen ember vagy, nem ismerlek, nem is akarok ítélkezni feletted. Hangosan gondolkodtam.
Zizis avatar
2013. 08. 17. 20:54:42 #
 
Persze így optimális :)
Sonymeans avatar
2013. 08. 17. 20:43:15 #
 
Zizis: Köszi szépen :D A grafika igen hasonlít rá, de pont így jó.
Zizis avatar
2013. 08. 17. 20:34:29 #
 
Jó teszt lett ment az 5* ! A Grafika nekem picit hasonlít a worms 3D-s részeire, de lehet, hogy csak a képekről tűnik így.
no avatar
2013. 08. 17. 13:51:15 #
 
jó kis game
Sonymeans avatar
2013. 08. 17. 11:17:00 #
 
sunray20: Köszi szépen :) Igyekszem a maximumot kihozni magamból XD
sunray20 avatar
2013. 08. 17. 08:54:42 #
 
Újabb jó teszt. :) Szerintem egyre jobb teszteket írsz te is ahogyan egyre több munkád kerül ki. :D
MoonW avatar
2013. 08. 16. 20:20:57 #
 
Sonymeans: Nincs mit.
Sonymeans avatar
2013. 08. 16. 19:05:04 #
 
Köszönöm Nruhtas a javítást :)
Hanzo99 avatar
2013. 08. 16. 17:33:39 #
 
akkor kérd kölcsön! ;) :D
Sonymeans avatar
2013. 08. 16. 14:33:22 #
 
Ha szeretnétek egy Bad Company 2-es tesztet akkor, szerintem elkérem haverom Xbox 360-át és játszok vele egy kicsit, sőt live-ja is van úgyhogy a multi se marad ki XD
Hanzo99 avatar
2013. 08. 16. 14:24:05 #
 
Nekem a Heroes a rajzfilm grafika miatt nagyon nem tetszik, de ízlések és pofonok.
A teszt viszont nagyon jó lett, részletesen le van írva minden, sokat dolgozhattál vele, grat hozzá. :)
Csak egy kérdés: a BC 2 vietnamról is fogsz tesztet írni? (remélem igen :P )
Sonymeans avatar
2013. 08. 16. 14:07:58 #
 
TorettoHuN: Nem a legjobb, de ez is a sorozathoz tartozik, így hát erről is úgy gondoltam írni kell, és köszi az értékelést XD
TorettoHuN avatar
2013. 08. 16. 14:05:14 #
 
Ez valami hihetetlen gagyi játék, babáknak találták ki vagy mi? A teszt egyébként nagyon jó, mint mindig.
Sonymeans avatar
2013. 08. 16. 13:56:10 #
 
Nruhtas, javítsd már ki kérlek ˇA Free 4 Free rendszerˇ szöveget A Play 4 Free rendszer-re. Előre is köszönöm :)
hory9999 avatar
2013. 08. 16. 12:40:27 #
 
oks, a Play4Free az még jó battlefield.
Sonymeans avatar
2013. 08. 16. 11:14:33 #
 
chrono02: Pedig nem olyan rossz :)

A következő Battlefield teszteket sajnos nem fogom megírni, a gyenge konfigurációm miatt. A Battlefield Play4Free-t még megírom, mert azzal sokat játszok, és kész. Nem akarok tesztet írni egy olyan játékról amit nem is tudtam kipróbálni, csak haveroknál. Ez van, de másról fogok még írni bőven, pl Men of War, és stb a többit nem mondom el XD
Arnybiro avatar
2013. 08. 16. 10:50:37 #
 
Heroes tényleg nem az igazi, sokat nem is játszottam vele. De az 5* megy :)
hory9999 avatar
2013. 08. 16. 09:51:21 #
 
Igen, a Heroes lett! ment az 5*!...mér írtad hogy meglepetés? gondoltam hogy a Heroes lesz XD
Akkor most a kövi a Bad Company 2 ha jól tudom XD
Bár nekem a Heroes nem nagyon tetszett.
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
20 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Használsz RSS olvasót?


Szavazáshoz be kell jelentkezni