Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 17 napja
7 éve tag
London Racer - Száguldás London utcáin
Írta: Sonymeans, 2013. július 23., játékteszt
Játék: London Racer

Az angol származású Davilex 2000-ben elhozta az eszeveszett száguldást London utcáira, és most a rendőröknek is lesz egy-két szavuk hozzá.

Sziasztok!
A mai nap egy klasszikus autós játékot szeretnék bemutatni, ami nekem a második autós játékom volt a Re-Volt után. Ez a játék pedig nem más, mint a London Racer. A London Racer 2000. szeptember 29-én jelent meg Play Station 1-re és PC-re. A játékot a 2005-ben feloszlott Davilex Games készítette. A Davilex ezzel a játékkal beindította London Racer sorozatot, amiből 5 rész készült. A játék óriási sikert aratott Angliában ahol milliós eladásokat ért el a sorozat. Lássuk hát miért is ilyen jó a London Racer!


Reszkess London!!!

A London Racer tehát egy autós játék ahol rendőrökkel a hátunk mögött próbáljuk megnyerni ezt az őrült versenyt, hogy miénk legyen kupa és mi legyünk Anglia legjobb sofőrre. Ez persze nem könnyű feladat, a nagyon intelligens ellenfeleknek és a harcedzett rendőröknek köszönhetően fel van adva a lecke. A legjobb az, ha elsőnként érünk be így kapunk pénzt és lehetőségünk adódik fejleszteni vagy venni egy új autót, a második is jó, csak ha kupáért harcolunk nem fog jól jönni.

Hegyen-völgyön keresztül

A London Racer helyszínei nagyon változatosak. London zsúfolt belvárosa és Oxford szűk utcái mellett száguldanunk kell a Londoni reptérre menő M-25 autópályán és vidéki utakon ahol láthatjuk a naplementében a Stonehenge-t is. Lehetőségünk lesz a Temzén is átugratni vagy áthajtani a Big-Ben mellett, tehát Anglia nagy nevezetességi is megtalálhatóak a London Racer-ben.


„Száguldás Porsche szerelem”

A London Racer autókínálatára egy panasz sem lehet, főleg brit gyártmányú, de vannak külföldi autók is például a Porsche 911. Az angol autók között megtalálható a Mini Cooper a Smart és a híres fekete színű londoni taxi. A Bajnokság feloldásával feloldhatunk rejtett autókat, ilyen például a rendőrautó és Rally autók.


Játékmódok

Három játékmód található a London Racer-ben, időmérő, vasárnapi kupa és a bajnokság. Az időmérő módban a játék által megadott időt kell teljesíteni minden pályán, az időmérő teljesítésével is oldhatunk fel rejtett autókat. A vasárnapi kupa módban versenyezni kell a játékban található összes pályán, hogy megnyerjük itt is a rejtett autót. A bajnokság módban három kupa van, az első kupa a kisautók kupája ahol minivel kell a többi egyenértékű autót lekörözni. A második kupa már erősebb járgányokkal kell száguldozni és a játék is bekeményít néhány szakasznál. Végül a harmadik kupa ahol már igazi csúcs autókkal szaggathatjuk az aszfaltot és a kilométeróra is csak úgy pörög. A főmenüben, ha csak sima kocsikázgatást akarunk, akkor beállíthatjuk a forgalom a sérülés és a rendőrök mértékét, mert valljuk be egy idő után már elég unalmasak a rendőrök visítása a hátunk mögött.


Grafika

Grafika téren a London Racer egy kicsit el van maradva hiába 2000-es évjáratú, abban az évben sokkal szebbet ki tudtak már hozni a többi fejlesztők, felhoznám a Re-Volt grafikai teljesítményét, ami 1999-es és kenterbe veri a London Racer látványvilágát. Viszont a környezet és London utcái nagyon pazarra sikerültek, nem is beszélve az autókról, amik elég jól lettek megvalósítva.

Hangok

Zene és hang téren egy rossz szó se lehet a London Racer-ről, a madarak csiripelnek a vidéki utakon, az autópályán a munkások fúróhangja, mentők visítása és a bosszantó rendőrök szirénája mind-mind nagyon élethű. Az autók hangja nem ismétlődő zúgás, ha benyomjuk a turbót, akkor még vadabb hangot ad ki magából a kicsike. A zenék nagyon jók csak rövidek, egy zeneszám úgy 1 perc hosszúságú. A dalok vegyes műfajúak, de minden zeneszám nagyon passzol a játék, száguldós üldözős hangulatához.


Konzolos verzió

A London Racer: Play Station 1-es verziója sokban különbözik a PC-s verziótól. A grafika, a felbontás és a látóhatár csökkenését sok exkluzív autókkal próbálták kárpótolni a fejlesztők, ezekről az autókról nem rendelkezek információkkal, ezért nem szeretném hazugságokkal tele írni a tesztem, aki persze tudja, ezeknek az autóknak a neveit kérem, írja le, előre is köszönöm. Visszatérve a konzolos verzióra az első rész után a Davilex úgy gondolta, hogy a második részt is el kell készíteni Play Station 1-re és próbálják kihozni a maximumot belőle (megsúgom elég jóra sikeredett).


Végszó

A London Racer egy nagyon jópofa autós játék ahol száguldozhatunk London utcáin, körözhetünk a Big-Ben mellett és randalírozhatunk az M-25 Autópályán is. Ajánlom mindenkinek ezt a játékot, mert megéri. Én is hozzájutottam egy olyan verzióhoz, ami működik XP és WIN7 alatt is. Köszönöm, hogy elolvastátok, további szép napot kívánok minden gépigény tagnak!

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 06. 23. 12:44:55
#
EpicNorbi: Köszönöm :D
no avatar
3 éve | 2014. 03. 09. 15:04:43
#
Sztem a grafikája 2000-hez képest nem rossz, amúgy tényleg jó teszt lett :D
Sonymeans avatar
3 éve | 2014. 01. 25. 20:18:24
#
Nagyon jó játék, tényleg nagyon ajánlom a beszerzését fulupeduard
fulopeduard avatar
3 éve | 2013. 11. 07. 22:29:58
#
Első játékteszt amit olvasok eddig,nekem tetszett,a játék igy ránézésre nem tetszik,de kedvet hoztál rá megprobálni.A játék élmény elvégre a fontos, tetszik h a grafikát a régi évek játékaihoz viszonyitotad!
Karrigan avatar
4 éve | 2013. 07. 29. 18:58:18
#
Egy régi kedvenc , sokáig elvoltam(vagyok) vele , jó látni hogy nem én vagyok az egyetlen:).ajánlom azoknak akik szeretik az ilyen fajta játékokat.
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 18:11:06
#
Köszönöm, nekem még ma is favorit :)
Angelors avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 17:31:07
#
Az egyetlen autós játék amit évek alatt sem tudtam megunni. A teszt remek lett! :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 24. 09:42:55
#
Köszönöm :)
Kex99 avatar
4 éve | 2013. 07. 24. 07:21:24
#
Kiváló teszt,kedvet kaptam a játékhoz.Csak így tovább!
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 23. 11:00:53
#
Köszönöm :) Jól esik hogy van olyan akinek tetszik az irományaim.
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 07. 23. 10:46:18
#
Ez nagyon jó teszt lett! ( tőlem ilyent ritkán hallasz) Látszik is, hogy valamennyire értesz a játékhoz, és nem a hasadra csapva szedted elő ezeket az ismereteket.
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek