Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 23 napja
7 éve tag
Panzers - Az első felvonás
Írta: Sonymeans, 2013. július 08., játékteszt
Játék: Codename: Panzers - Phase One

A Codename: Panzers a magyar Stromregion második játéka amit világszerte elismert a videojáték ipar. Elképesztő grafikájával és játékmenetével örökre bevéste nevét a legjobb RTS játékok listájába.

Sziasztok!
A S.W.I.N.E. után szerintem kutyakötelességem bemutatni a Stromregion másik nagy játéksorozatát, ami világszerte elismert. Ez a Codename: Panzers és annak első része a Phase One. Remélem tetszeni fog az irományom.


Röviden a sorozatról

A Panzers sorozat 3 részből áll. Az első rész a már említett Phase One (amit most fogok bemutatni) ezután jött a Phase Two, ami az afrikai hadszintére visz illetve az utolsó, a Cold War ami nekem annyira nem tetszett. A sorozat első két részét 80 és 81-re értékelte a Metascore, míg a Cold War-t csak 65-re, de ne siessünk annyira előre, kezdjük az elejétől.

A Történet

A történetet szerintem senkinek se kell bemutatni, de azért annyit leírok, hogy a Második világháború nagyobb csatáit és eseményeit élhetjük át a Panzers-ben. A Panzers első része a nyugati és a keleti front eseményeit is előtérbe helyezi. Amikor bejön a főmenü három hőst választhatunk ki. A német oldalon: Hans von Gröbel hadnagy, kivel a lengyel támadásokat, Sztálingrád ostromát és Franciaország lerohanását is átélhetjük. Az orosz oldalon: Alekszander Jefremovics Vlagyimirov, vele felszabadítjuk Budapestet, visszaszerezzük Sztálingrádot és kitűzzük a dicső orosz zászlót a Reichstag tetejére. Végül az amerikai és brit oldal, ahol Jeffrey S. Wilson és James Barnes fog részt venni a partraszállásban a Pegasus Híd megvédésében és az Ardenneki csatában.


A Játékmenet

A Panzers ahogyan a S.W.I.N.E. is RTS játék ezért teljesen hasonlít a S.W.I.N.E.–hez. Itt is minden küldetés előtt kapunk egy misszióismertetést és egy vásárlás menüt ahol új egységeket tudunk venni, eladni és fejleszteni. Amint elindul a játék kapunk egy nagyon jó átvezető videót, amiben inkább beszélgetések, de lesznek összecsapások is benne. Minden missziónál vannak fő és mellékküldetések, amiket, ha van kedvünk megcsinálunk, ha nincs akkor meg nem. Érdemes szerintem megcsinálni, mert sok mellékküldetésnél kapunk egy izgalmas átvezetőt és plusz SP-t. Ha már így szóba jött az SP, (Nem, nem az az SP, akire gondoltok) a játékban minden fejlesztés és egység vásárlás SP-be kerül, amiket sikeres küldetés és mellékfeladatok teljesítésével kaphatunk. Az elején még kezdetleges tankokat kapunk, amik nagyon olcsók, de a kampánnyal előrehaladva az erősebb egységek drágábbak lesznek ezért érdemes gyűjteni rá. A játék egyik újítása a légierő használatbavétele. Lehetőségünk van felderítő gépet, vadászbombázót, nehézbombázót és ejtőernyős egységeket bevetni a harcba. Ezek az erősítések korlátozottak, az elérhető csapások a kezelőpanel felett helyezkednek el.


A kezelőfelület

Amint elkezdődik a küldetés megjelenik a játék kezelőfelülete. Baloldalon a térkép található, aminek segítségével el tudunk igazodni a pályán, az ellenséget piros színnel, a baráti egységeket kékkel, a semleges katonákat sárgával és végül a saját embereinket zölddel jelöli a térkép. Középen a kiválasztott egység információit találhatjuk, ahol leírja a lőszerkészletet, az életerőt és a tulajdonságot. Végül a jobboldal ahol beállíthatjuk, hogy katonák passzív vagy defenzív módban viselkedjenek, de itt állíthatjuk be azt is, hogy mikor támadjon és hátráljon a kijelölt osztag. Illetve ezen az oldalon tudjuk a gyalogos egységeket beállítani, hogy lehajolva, hasalva vagy rohanva közlekedjenek a harctéren.


Az egységek

A Panzers óriási arzenállal rendelkezik. Több száz jármű, ágyú, és gyalogos vár arra, hogy harcba induljunk. Az olyan veszedelmes tankok, mint a Tigris, Királytigris, T-34, KV-2, Katyusha is szerepel a használható egységek között. Minden tank gyönyörűen van megalkotva, a legkisebb részletek is teljes egészében ki vannak dolgozva. A gyalogosokra szerelhetünk molotov koktélt, gránátot sőt, még gumicsónakot is, tehát a víz sem akadály mostantól a katonáinknak.


A Grafika

A Panzerst a Stromregion által fejlesztett Gepard grafikus motor hajtja. A Gepard elképesztő dolgokra képes, a robbanás a környezet és a víz tükröződése valami hihetetlen. Az árnyékok simák, az épületek külseje-belseje egyaránt szép. 2004-ben az év legszebb stratégiájának nevezték el. Megmerem kockáztatni, hogy néhány mai játékot is kenterbe ver grafikai téren.

A Hangok

Hangok terén a Stromregion kitett magáért, minden robbanás és effekt teljesen olyan mintha a háborúban lennénk. A természet hangjai is tökéletesek, erdős pályákon tisztán halljuk a madarak csiripelését és a fák ágainak csapkodását. Zene téren is tökéletes a Panzers, a küldetés hangulataihoz próbálták a zenéket komponálni és mit ne mondjak nagyon sikerült nekik. A sztálingrádi pályán a feszült hangulathoz egy olyan indulatos muzsikát raktak alá, hogy egyszerűen nem akartam befejezni a pályát, mert tovább akartam hallgatni a zenét. Már a főmenüben hallható dallam is nagyon pazar.


A Magyar Szinkron

A Panzers magyar szinkronjához olyan színészek játszottak közre, mint: Breyer Zoltán, Kristóf Tibor, Stohl András, Lázár Sándor és még sok más ismert magyar szinkronszínész. A magyar szinkron sokat tett azért, hogy hazánkban sikeres legyen a Panzers, mert én bevallom sokkal jobban szeretek játszani egy olyan játékban ahol a saját anyanyelvemen szólalnak meg a karakterek.


A Többjátékos mód

A Panzers többjátékos módjával nagyon sokan játszanak még a mai napig is. A teszt írása előtt mentem fel a többjátékos szobába és egyszerűen nem hittem a szememnek, több mint 30 magyar és 20 külföldi játékos volt a chat szobában. Tehát akinek megvan a játék és régen játszott vele interneten, az bátran lépjen fel, mert tele van játékosokkal. A Többjátékos módban 3 játékmód van Domination, Team Match és Assault. A Domination módban vannak elfoglalható bázisok ahol lehetőségünk van egységeket gyártani, ha gyárt foglalunk el akkor tankokat, ha sátrakat, akkor gyalogost képezhetünk. Található egy radar is a pályán, ha azt elfoglaljuk légi erősítést hívhatunk. A Team Match módban feláll két csapat és az előre megvásárolt egységekkel próbálják egymást eltávolítani. Végül az Assault mód, ahol van egy védő és egy támadó csapat. A támadó csapatnak el kell foglalni az előre megadott célpontokat, míg a védőknek ezt meg kell akadályozni.

Végszó

A Panzers egy gyöngyszem a magyar fejlesztésű játékok között. Elképesztő grafikájával és játékélményével nem fogják a játékosok elfelejteni ezt a remekművet. Aki még nem próbálta ajánlom a beszerzését, mert sokórányi szórakozást és kihívást fog nyújtani. Akinek pedig megvan és meghoztam a kedvét telepítse fel és mehet a csata. Köszönöm, hogy elolvastátok a tesztet, ha minden jól megy a következő tesztemben a második részt fogom bemutatni, addig is, sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
Mati avatar
4 éve | 2013. 09. 23. 18:27:27
#
Jó teszt ! Régen játszottam vele , most kedvet kaptam megint :) !
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 14:44:36
#
Köszönöm szépen :)
goya999 avatar
4 éve | 2013. 07. 15. 20:51:14
#
Nagyon jó teszt.Egy ilyen írás alapján már lehet dönteni,hogy az adott játékot akarja-e az ember vagy sem!
Hanzo99 avatar
4 éve | 2013. 07. 12. 09:43:42
#
A teszted nagyon jó lett és a játék is az egyik nagy kedvencem. :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 08. 20:05:04
#
Köszi :)
dotta98 avatar
4 éve | 2013. 07. 08. 19:59:37
#
Zsír lett! ;)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 07. 08. 16:24:20
#
Köszönöm szépen :) Nekem is a kedvencem, máig ott van a polcomon :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 08. 16:15:36
#
Jó lett! grat! 5*
csoki1998 avatar
4 éve | 2013. 07. 08. 14:06:40
#
Nagyon jó teszt és a játék is a kedvencem! Szerintem a CoH-t is kenderbe veri!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
6 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek