Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 napja
7 éve tag
Scarface The World is Yours - Tiéd a világ Tony!
Írta: Sonymeans, 2013. június 30., játékteszt
Játék: Scarface

Tony Montana köszöni, jól van és készen áll, hogy visszaszerezze a birodalmát. Pénz, korrupció, drog, autó, nők és Al Pacino, ez a Scarface!

Sziasztok!
A mai nap az egyik legnagyobb sikerű gengszterfilm, játék adaptációját fogom bemutatni. A Sebhelyesarcú című film 1983-ban készült amit Brian De Palma rendezett és Oliver Stone írt. A Főszerepben pedig a Keresztapából ismert Al Pacino volt. A film nagy siker volt és Al Pacinóra örökre ráragad a Tony Montana név.
A film sok fantáziát adott a Radical Entertainment-nek és összerakódott a fejükben egy Scarface játék ami, legyen nagy, élvezetes, akciódús és legyen nagy szabadságérzet. Lássuk sikerült-e nekik.


„I always tell the truth. Even when I lie.”

A Scarface története ott folytatódik, ahol a film befejeződik. A szerencsének köszönhetően mielőtt a fekete napszemüveges pasas lelőne, mi megfordulunk, és a túlvilágra küldjük. Az ostrom után persze a méregdrága Montana villa romokban hever, ezért egy időre elmegyünk a tett helyszínéről, 3 hónap után Tony visszamegy a városba és felkeresi egykori beszerzőjét Felix-et, hogy segítsen neki a birodalmát visszaszerezni, eltávolítani az összes rivális bandát és végezetül eltenni láb alól Sosa-t. Ez persze könnyűnek hangzik, de nem lesz olyan sétagalopp visszaszerezni egész Miami-t. Tehát Tony-t a bosszúvágy hajtja, mert Sosa miatt vesztett el mindent. A történetről elég ennyit tudni nem akarom lelőni a poént.


„The World, Chico”

A Scarface fő célkitűzése a Miami-ban található üzletek, raktárak és létesítmények visszaszerzése. Minden üzletnek van egy tulajdonosa, akit rábeszélünk arra, hogy adja el az üzlettét nekünk egy kis pénz ellenében. A tulajdonosok nem mindig fognak elsőre belemenni, mert mindig lesz egy okuk arra, hogy miért nem adják el például el kéne tüntetni a sok lopott TV-t. Ezeket a megbízásokat kénytelenek vagyunk megcsinálni, mert akkor soha nem kapjuk meg, a rozoga cigarettabolt tulajdonát vagy Babylon klub irányítását. Az üzletek, amiket sikeresen megvásárolunk, sokszor megfogják, a rivális bandák támadni, három lehetőségünk van: Odamegyünk az üzlethez és védjük mindenáron. Felbérlünk embereket az üzlet védelméhez. Vagy hagyjuk, hogy ostromolják, és majd kifizetjük a károkat. A játék próbál elrugaszkodni a GTA játékoktól és olyan elemeket raktak be mint például: Van saját sofőrünk aki bármikor odahozza nekünk a kocsit ahol vagyunk. Bérelhetünk fel bérgyilkost és fegyverbeszerzőt. Díszíthetjük a villánkat mindenfajta csecsebecsével. A katalógusból vásárolhatunk autót, hajót és új üzleti irányzatokat, de azokról majd később. Végül még egy újítás, ami szerintem nagyon hasznos, azt a fegyvert amit nem használunk berakhatjuk az autónk csomagtartójába, így kedvünkre kiválaszthatjuk hogy most milyen fegyverrel akarunk menni a többit meg vissza a kocsiba. Ez egy nagyon praktikus megoldás én mindig használtam ezt nagyobb ütközeteknél, amikor kifogytam a lőszerekből.


„Don’t **** with me!”

A Scarface másik nagy újítása az üzletelés. A Drogdílerektől lehetőségünk adódik kábítószert venni és adni. Az összeg mértékét képesek vagyunk feljebb húzni, ha jól tudunk velük beszélni, ha viszont rossz az időzítés, akkor lőttek az üzletnek és ráadásul ránk is lőnek. Ugyanez a helyzet a zsarukkal is. Ha sokat lődözgetünk, az utcán hamar felhívjuk magunkra a figyelmet és a térkép körül elkezd egy fehér csík körbe menni, ha csík végig megy, kijön egy járőr és elkezd dumálni veled, ha ott letudod beszélni arról, hogy bevigyen minket elmegy és vesz egy fánkot a közeli falatozóban. Viszont ha nem jön össze, akkor erősítést hív és kijön rád az egész Miami rendőrség. Van még esélyed elszökni előlük, viszont ha nem tudsz eltávolodni a térképen látható piros körből és a fehér csík is eltűnik, akkor a „ You ***** up” szöveg jön ki és akkor menekülhetsz bárhová már, késő mert az FBI és katonaság is téged köröz.


„The World is Yours!”

A játék történetével előrehaladva sokszor el kell utaznunk Miami-ból a közeli szigetekre ahol sok teendőink lesznek, sokszor fel kell venni a harcot a helyi gerillákkal hogy, kibővítsük az üzletet és hogy új vásárlókat szerezzünk. De sok „nagykutya” is ilyen szigetekre bújt el hogy biztonságba érezze magát. A Miami-tól messze lévő szigetek megszerzése is fontos üzleti fogás mivel amit Miami-ban eladunk 4500$-ért a szigeteken a dupláját is kérhetjük érte. Később nagyon jól fog jönni, mert a nagyobb üzletek és vállalkozások sok pénzbe kerülnek. Ha így szóba jött a pénzszerzés, nagyon sok mód van gyors pénzszerzésre, de az egyik leggyorsabb módszert az a Miami-ban és néhány szigeten elrejtett spermabankok biztosítják. Minden beszólásnál és lövöldözésnél az életerőnk fölött egy fehér csík nőni kezd ,ha csík tele van két választásunk van: Aktiváljuk a „rage” módot ahol a kamera FPS nézetbe vált, életerőnk végtelen lesz és lőszerből se fogyunk ki, amíg a fehér csík el nem tűnik, vagy elmegyünk az egyik rejtett spermabankba és beváltjuk őket pénzre, minél tovább haladunk előre a játékban annál több balls-t tudunk tárolni így a pénz összege is rohamosan nő. Ha nincs kedvünk mindig a spermabankba menni akkor maradt még egy megoldás, az pedig nem más mint a bandák irtása. Az ellenséges bandákat a térkép fehér koponyákkal jelzi, ha arra a területre megyünk és elkezdünk néhány tagot irtani, akkor elkezdődik a harc a területért, sokan fognak jönni minden irányból persze, ez akkor fog ellenünk fordulni ha a sikátorban kezdünk el támadni. Ha minden bandatagot kiírtunk, akkor az egyik tag maga után hagy egy nagy ládát amiben nagy mennyiségű pénz található. Minél erősebb a terület annál több pénzt kaphatunk egy sikeres leszámolás után, sokszor fog előfordulni, hogy az utolsó két tag elmenekül a helyszínről és magukkal viszik a pénzt is természetesen. Érdemes utánuk menni mert sok pénzt érnek.


„The Business is very important!”

A Scarface-ben több üzleti ágat választhatunk, mindegyik ág más tulajdonsággal rendelkezik. Például ha lemezkiadó céget hozunk létre, akkor az összes lezárolt zenéket feloldja a játék. De alapíthatunk fitness céget, pénzügyi csoportot, ingatlankereskedést, vagy legalizálhatjuk minden üzleti tevékenységünket így a zsaruk nem fognak annyira ránk tapadni.

„Dance Dance Dance”

A Scarface zenei fronton is tökéletes, a 80-as évek legnagyobb slágereit rakták bele a Radical-os fiúk. A Film betétdalaitól kezdve Johnny Cash, Judas Priest, Rick james, Billy Ocean és még sok ismert 80-as dalok tűnnek fel a játékban. A zene egy óriási pozitívum a Scarface-ben. Nos én személy szerint nem tudtam volna más hangját hallani Tony szerepében, hála a Radical-nak sikerült Al Pacinot-t felkérni arra hogy hangját adja Tony Montana-nak és mit ne mondjak nagyon jól beleélte magát a szerepbe ugyanúgy mint a filmben.


„This is Beautiful!”

A Scarface grafikája nem a legszebb, de nem is a legrosszabb. Egy közepes grafikára számíthat az, aki még nem próbálta a játékot. Tony szépen van megalkotva meg néhány helyen Miami is szép, az időjárás effekt is néhol elég jóra sikerült de, az árnyékok kockásak és néhány járókelő nagyon pixeles. Röviden a grafika lehetne szebb is.

„This is the life, man!”

Még szót ejtenék a missziókról. Az üzletek megvásárlása mellett sokszor lesz nagyobb kaliberű főbb missziónk, ilyen lesz például már a legelején elmenni egy méregdrága Hotel-be és ledobni Gaspar Gomezt a 30-dik emeletről, de a filmből ismert láncfűrészes jelenetet is lehetőségünk akad újrajátszani kicsit, másképp persze mert most nem az ellenség kezében lesz a fűrész, hanem a mi kezünkben és ez nagy különbség, de lesz olyan is hogy az ellenfelünket bedobva az óceánba egy cápa megeszi. Ha már szóba jött a cápa, annyira ne uszikáljunk az óceánba, mert minket is simán megesz cápa.


Végszó

A Scarface The World is Yours egy nagyon jól sikerült játék, ami képes volt az eddigi GTA klónoktól elrugaszkodni és újat mutatni, illetve hogy hozza azt az érzést, amit a filmben is átélünk. Aki még nem próbálta ezt a nagyon jó játékot az minél hamarabb próbálja ki!

Íme a végső pontok:
Grafika: 5/10
Zene: 10/10
Játékélmény: 9/10
Szavatosság: 8/10

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
bszilvagyi avatar
4 hónapja | 2017. 06. 20. 19:29:13
#
Imádtam ezt a játékot anno :D
Der Fuhrer avatar
4 hónapja | 2017. 06. 20. 19:01:06
#
Összefoglalom a Balls lényegét:
Tony nagyon tökös fickó. Ahogy pusztítja az ellenlábasait, még tökösebb lesz, egészen addig, amíg úgy érzi, tele van a töke, elege van. Ekkor szabadjára engedheti a dühét, és egy transzszerű állapotban mindent és mindenkit szétlő, vagy alternatív változatként szépen csökkenti a töke telítettségét egy jó rejszolással a spermabankban.
Szerk.: A szinkronhang nem Al Pacino, hanem egy Al Pacino által személyesen kiválasztott Montana imitátor, André Sogliuzzo.
Yuri Boyka avatar
1 éve | 2016. 04. 23. 19:29:24
#
Remek teszt! 10/10!
Sonymeans avatar
1 éve | 2016. 04. 23. 19:27:14
#
Kicsi_Joe: Köszönöm szépen :D
Kicsi_Joe avatar
3 éve | 2014. 08. 06. 19:46:09
#
Remek teszt! :)
gohanof avatar
4 éve | 2013. 07. 09. 20:11:37
#
Ez nem divatból volt barátom! Elhiszed, hogy 4 éve láttam a filmet, és 3 év után csináltattam meg?:)
De szépen beszélsz amúgy!:)

De minek vagy ilyen ideges?:D Anyádnak miért nem szóltál, hogy rossz a tetkód, amikor seggbetetováltam?!:D
no avatar
4 éve | 2013. 07. 09. 15:21:05
#
gohanof: És ez ki a ***omat érdekel?! Annyira szar vagy... divatból tetoválsz! Fél év múlva meg apád anyád kezében sírsz! megbánod te még ezt a tetoválást mint az análba baszást.
gohanof avatar
4 éve | 2013. 07. 09. 15:12:17
#
Játék szerintem nem a legjobb, de a film az top1!
The World Is Yours tetkó a karomon ottvan!:D
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 18:57:29
#
A filmet ha jól számolom 7-szer láttam :) A grafikát nem ps2 szinten pontoztam de szó mi szó kicsit túloztam.
Jaggomax avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 18:36:14
#
Akkor viszont PS2 alapján ne ítélj grafot, mert nyilván PS2-n szarul néz ki :)

Egyébként a teszt jó, látszik, hogy nem csak sokat játszottál vele, de még a filmet is láttad párszor :D
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 16:11:07
#
Én is nagyon szeretem ezt a játékot és igen nagy kár hogy törölték a második részt. Még jó hogy van PS2, azon tudok vele játszani :)
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 15:49:04
#
Nem tehet róla, de imádom a játékot! Egyedül az autók fizikája az ami nagyon gyengére sikerült, de a többi szerintem kegyetlen jó! :) Kár hogy törölték a 2. részt(pedig szinte már kész volt..) na meg sajnos WIN 7-en b*szhatja az ember... :S
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek