Menu
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 25 napja
7 éve tag
S.W.I.N.E. - A végtelen igazságos háború
Írta: Sonymeans, 2013. június 29., játékteszt
Játék: S.W.I.N.E.

A magyar Stormregion első játéka, ahol a nyulak és a disznók vívnak egy végtelen igazságos háborút.

Sziasztok!
A mai tesztemben az egyik legjobb magyar fejlesztésű játékot fogom bemutatni, ahol a nyulak és a disznók néznek szembe egymással egy végtelenségekig tartó háborúban, ez a S.W.I.N.E.


Ismertető

A S.W.I.N.E. című játékot a magyar származású Stormregion készítette 2001-ben. Az ő munkájuk a világszerte elismert Codename: Panzers sorozat és a Rush for Berlin is. A S.W.I.N.E elfogadható kritikákat kapott és elég jól fogyott külföldön, de az átütő sikert hazánkban érték el, a többjátékos módot ma is nagyon sokan használják.

A Történet

A S.W.I.N.E. története a nyulak és a disznók közti háborúról szól.
A nyulak és a disznók békében éltek addig, míg augusztus 3-án a disznó nép vezére: Acélagyar tábornok óriási hadigépezetével átlépi Répaföld területét. A tábornok szerint a nyulak országa termésben gazdag és virágzó terület, míg a disznók országa egy elmaradott és szegényes, ezt adja indoknak Acélagyar a nyulak lerohanására. A nyúl kormány azonnal összehívja a vezetőséget, arra a döntésre jutnak, hogy az utolsó megmaradt egységeket speciálisan ki kell képezni és a legkisebb veszteséggel elfoglalni vagy megsemmisíteni a disznó hadigépezet utánpótlását. Nem könnyű feladat, de teljesíthető, már csak egy olyan tábornokot kell szerezni, aki képes ezt végrehajtani és nem ismer félelmet. Ez a személy pedig mi leszünk.

A játékmenet

A S.W.I.N.E. 3D-s valós idejű stratégiai játék ezért a az egységeinket felülről láthatjuk és irányíthatjuk a csatamezőn. Hála a 3D-s grafikai motornak a kamerát 360° el tudjuk forgatni így jobban el tudunk igazodni az egységek között. Minden bevetés előtt kapunk egy Call of Duty-ba illő, misszió ismertetést és egy vásárlás menüt ahol a missziók után kapott pénzből vásárolhatunk és fejleszthetjük jelenlegi egységeinket. A játékban 27 egység található: felderítőtől kezdve, 5 rakétás tankoktól mozsár ágyukig, tehát nagy a választék csak rajtunk múlik, hogy mit vetünk be a következő misszióra. A küldetések nagyon változatosak és folyamatosan meglepnek minket kisebb nagyobb hátbatámadással, a feladatok is változatosak lehetőségünk lesz falut védeni 5 percig, kém tankot küldeni az ellenséges védelmi vonalak mögé, gátat szétrobbantani, antennát szállítani egy másik helyre szóval nem fogunk unatkozni a küldetéseknél. A S.W.I.N.E. vásárlás rendszere nagyon jól lett megoldva mert nem csak a missziók előtt van lehetőségünk egységeket vásárolni hanem játék közben is csak rá kattintunk a vásárlás gombra kiválasztjuk milyen egység kell és a helikopter máris szállítja le nekünk, viszont néha nem lesz lehetőségünk a helikopter igénybevételére, mert lesznek olyan missziók ahol a szállítást akadályozza egy radar vagy egy légvédelmi ágyú. Az egységek mozgása és sérülése nagyon realisztikusak lettek, minden egységnek más a gyenge pontja és más az erőssége. Minden tanknak van különleges képessége például a sima közepes tank képes a földbe fúródni úgy, hogy csak a lövege van kint ezzel a tulajdonsággal felruházva sokkal nehezebb kilőni a tankot. De más egységek például a rakétavető képes 5 rakétát is kilőni a mozsártank képes a lövegét behúzni a géppuskatank pedig tud vízen is menni.


A Kampány

Két kampány játszható, a nyulak és disznók hadjárata. A játék először a nyulak kampányát javasolja, mert az könnyebb. A nyúl kampány a disznó támadás napján kezdődik, próbálunk védekezni és visszatartani az ellenséges egységeket Répavárostól. Az első két bevezetés után kezdődik a disznók kiszorítása Répaföldről. Visszaszerezzük a repteret, a bányát, az olajfúrótornyainkat és a többi területet, ami a nyulakat illeti. Végül pedig elérjük a határt ahonnan egyenes az út a disznók országába. A disznó kampány már az elején kemény lesz, Pitsburg városát fel kell szabadítani a köztársasági lázadóktól. Amint ez kész elindulunk a nyúl határhoz, ott kilőve a védelmüket egyenesen behatolunk Répaföldre ahol, még nehezebb dolgunk lesz. A disznó kampány a legnehezebb a kettő közül ezért csak „profi” játékosoknak ajánlom.


A Grafika

Hiába 2001-es évjáratú a S.W.I.N.E. a grafika ma is megállja a helyét. A Stormregion grafikus motorja elképesztő dolgokra képesek. A víz effektjei valami gyönyörű szépek, a tankok nagyon szépen lettek megalkotva, a fűst effektek mintha egy COD epizódot játszanák olyan kidolgozottak. A robbanásokról nem is beszélve.

Hangok/Zene

Zene annyira nincs a játékba csak a főmenü és az átvezetők közben hallani kisebb melódiákat. De térjünk a hangokra a S.W.I.N.E. legnagyobb erőssége a magyar szinkron, minden szöveg és átvezető magyarul szólal meg (amit el is várunk egy magyar csapattól) az összes egység minden parancsadásnál és küldetésközbe történő eseményekor megszólal, illetve ha ellenséget lát. A játékban megközelítőleg 6000 poénos beszólás van amin én a mai napig nagyok nevetek ha játszok vele az olyan beszólások mint „Ennek is ingyen volt a temetése” „Egy nyúlpörkölt rendel” vagy „itt vannak a krumpli zabálók” mindig örömmel tölt el és ezzel nem csak én vagyok így. Ezek a poénos beszólások és az egész magyar szinkron is tett arról, hogy hazánkban nagyon sikeres lett a S.W.I.N.E.


A Többjátékos mód

A S.W.I.N.E. többjátékos módjával a mai napig nagyon sokan játszanak főleg magyarok, de más országokból is mennek fel játszani. A többjátékos mérkőzések 1v1-től 5v5 terjednek, tehát a nagy csaták se maradhatnak el. Elég sok alap pálya van amit lehet játszani de az aktív pályakészítők miatt egyre több pályák jönnek napvilágra így növelve az alapjában se kevés pályákat.


Végszó

A S.W.I.N.E. nekem mindörökké az egyik legnagyobb RTS játéka lesz, jöhet a Company of Heroes 2 vagy az új Men of War de S.W.I.N.E.-ét sose felejtem el. Akinek meghoztam a kedvét a beszerzéséhez az nyugodtan letöltheti, ingyen mert a teljes játékot ingyenessé tette a Stormregion.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 10:45:10
#
Köszönöm Wilson :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 08:52:09
#
Köszönöm Gerdzso :)
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 06. 30. 01:41:05
#
Nagyon jó teszt lett! Várom a következőt! :) Nekem is megvan eredetiben, csak sajnos a multi pár perc után kifagy...
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 15:32:58
#
Ne köszönd kitettél magadért :D
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 15:08:42
#
Köszönöm Spartan :) Igen azért nem egy COH de, én a mai napig szeretem és nálam benne van a top 10-ben(a COH mellett persze :) )
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 14:54:55
#
Személyes véleményem a játékról hogy azért a company of heroes-al szemben eléggé elmarad értékelés kissé elfogult bár nagyon lejjebb adni sem szabad mert tényleg azért mégiscsak jó játék ez.
De ez a nyulak disznók háborúja azért kissé...... na mind1 még mindig jobb mint a megyek és lövök 7-8 részen keresztül mint a Call of duty.

Egyébként a teszt az fullos minden van benne ami kell és semmi ami nem.
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 08:52:00
#
Köszi :) Nem a legjobb mert ahogy Protein leírta a zenei rész rövid letudása elég nagy hba volt.
no avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 08:29:12
#
Király, lényegretörő teszt lett :)
Sonymeans avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 08:23:29
#
Az igazat megvalva a zenei részel nem foglalkoztam(ez fatális hiba volt ). Biztosíthatom hogy a Panzers(hamarosan megjelenő tesztemben) bővebben foglalkoztam a. zenei témával. Nekem is ott pihen a. polcon eredeti példányban mert szerintem minden magyarnak aki szereti az RTS be kell szereznie
Milton avatar
4 éve | 2013. 06. 29. 03:53:39
#
Zene annyira nincs a játékba csak a főmenü és az átvezetők közben hallani kisebb melódiákat.
Jesus fucking Christ, a játékhoz a Másfél (igen, hazai együttes) komponálta a zenéket, mindegyik iszonyatosan jó, és illik a játékhoz, a játék adott pillanataihoz: Game Over-nél az a lassú szomorkás, Mission Completed-nél (meg a nyulaknál) olyan vidámabb, míg a disznóknál kicsit komorabb hangvételű muzsikák, amik szerintem még játékon kívül is simán megállják a helyüket (teszem azt a nyulak zenéje, meg egy két másik még az egyik albumukon is rajta van). Már csak ezért egy különálló alkotás lenne ez a játék.

Ettől függetlenül jó lett a cikk, végre valaki aki a játékról is ír, nem csak köntörfalaz, élvezet volt olvasni (de azért a zene kicsit több figyelmet is érdemelhetett volna :)).
A játék pedig tényleg egy gyöngyszem, nem rég én is újra elővettem, most a disznó hadjáratban szenvedek, harmadik küldetésben nagyon nem tudok mit kezdeni magammal XD
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek