Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Sonymeans
Szint 19
Sonymeans avatar
((Sony))
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 8 napja
6 éve tag
Made Man - Vár a maffia
Írta: Sonymeans, 2013. június 26., játékteszt
Játék: Made Man

A Made Man egy 2006-os TPS műfajü játék amit, a SilverbackStudios fejlesztett és az Aspyr adott ki.

Sziasztok! Második tesztemben egy 2006-os évjáratú TPS játékot szeretnék bemutatni, ami a Made Man névre hallgat. Vágjunk is bele!


Röviden a Játékról

A Made Man fejlesztését a SilverBack Studios végezte, míg a kiadásért az Aspyr volt a felelős. A játék Playstation 2-re is megjelent, de ott a kiadást a Mastertronic végezte. A Made Man 2006. november 6-án jelent meg Európában rá egy évvel pedig Amerikában. A játék rossz értékeléseket kapott és a kasszáknál se teljesített jól, lássuk miért!

A Történetről röviden

A Made Man története Joel Verola vietnámi veteránról szól, aki a háborúban megmenti az olasz maffia vezérének jobb kezét. A háború után mikor Joel hazatér New York-ba a Don ajánlatot tesz neki, amit rögtön el is fogad. Így tehát Joel-t befogadja a Franzone család, Joel pedig úgy dönt, hogy itt fog karriert felépíteni. Főhősünket ezután rakparti lövöldéshez, temetői leszámoláshoz és utcai harcokhoz küldi a Don, mert egyetlen célja az, hogy leszámoljon a Kínai családdal kiknek a vezetője a gyönyörű Jade Li.


A Játékmenet

Ahogy korábban már leírtam a Made Man TPS műfajú ezért a főhősünket külső nézetből láthatjuk. A Játék sok korábbi ismert címekből vett át ötleteket például az időlassítást a Max Payne-ből és az úgynevezett „Kép a képben” funkciót a XIII-ból. Viszont ezek az ötletek jól állnak a játékhoz csak a megvalósítás lett gyenge. De kárpótol minket az igazi maffia feeling, amikor háztetőkön ugrálva üldözzük a célpontot vagy kihalt sikátorban osztjuk a fejlövéseket de, idesorolnám az izgalmas rakparti lövöldözéseket is. A Küldetések, amiket kapunk sajnos mindig ugyanaz: üldözd, vagy öld meg, ami egy idő után monoton és unalmas lesz. Viszont a helyszínek változatosak az egyik pillanatban még a sikátorban vagy, a másik pillanatban meg Vietnámban a tüzérség tüze alatt. A játék sokszor visszamegy a múltba, a háborús időkbe mert, ahogy haladunk előre a történettel úgy tudunk meg többet arról a bizonyos személyről, akit megmentettünk. Egy kicsit szót ejtenék még a fedezékrendszerről, ami viszont egy plusz pont a játékba, mert a fedezékbe bújás nagyon jó lett, egy rakparti csetepaténál ha azt érezzük hogy szétlövik a fedezéket a játék automatikusan megkeresi a legközelebbi fedezéket és a főhősünk oda bukfencezik.


Grafika

A grafika sajnos nem a legszebb igen 2006-ot írunk, de azért tényleg lehetett volna jobb is. Én a vietnámi pályákon vettem észre jobban hogy a növényzet és a fák nagyon pixelesek. Ugyanez elmondható a városi helyszíneken is, távolról szép a rakparton a víz csillog meg minden, de közelről nézve a dolgokat már nem olyan gyönyörű.

Zene/Hangok

A fegyverek hangja tűrhető sőt, néhány fegyver nagyon is szépen szól. A zenei rész is elfogadható a fejlesztők próbáltak minél maffiásabb zenéket szerezni, viszont az nagy kár hogy a játékban mindössze 5 darab zeneszám van, azért lehetett volna több is. A szinkronhang én szerintem borzalmas lett a színészek bele se élik magukat a szerepbe ez sokat ront a játékélményen.


Végszó

A Made Man egy gyenge/közepes lövölde, amiben próbáltak egy jó sztorit összehozni jó játékmenetel és többszöri végigjátszással. Az én véleményem az, hogy egyszer végigjátszható és tökéletes egy kis kikapcsolódáshoz is, de többre nem érdemes, mert a monoton játékmenet és a gyenge szinkron mind elrontja azt.

Köszönöm, hogy elolvastad a második tesztemet. Várom az építő jellegű kritikákat, hogy a következő tesztem még jobb legyen.

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
██████████
6
Játékélmény:
██████████
4
Összességében:
██████████
4
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
Kicsi_Joe avatar
2014. 06. 07. 08:22:07
#
5*-ös! :)
Sonymeans avatar
2013. 06. 30. 08:19:29
#
Köszönöm az értékelést:) Igen a rövidség az amit elrontottam.
Gerdzso avatar
2013. 06. 30. 00:48:01
#
Kicsit rövid a teszt, meg van pár apróbb hiba benne, de összességében egy 4*-est bőven megérdemel :)
Régen nagyon szerettem ezt a játékot, de nemrég újra elővettem és hát eléggé gyengusz a játék :D
Sonymeans avatar
2013. 06. 29. 08:26:05
#
Köszönöm az értékelést :)
hory9999 avatar
2013. 06. 29. 08:20:58
#
4* voltak benne apróbb hibák! ;)
Sonymeans avatar
2013. 06. 26. 18:46:12
#
Én most totál elfelejtettem :) viszont most előre pontoztam azokat amik majd kikerülnek az oldalra :)
Az Acelember avatar
2013. 06. 26. 18:24:21
#
Én is el szoktam felejteni néha, s akkor pontozok, amikor kikerül :D
Sonymeans avatar
2013. 06. 26. 16:57:34
#
A pontozás sajnos kimaradt, de már pótoltam is. Köszönöm hogy szóltál érte :)
Peter021 avatar
2013. 06. 26. 14:06:07
#
Ami van az egész jó, írhatnám azt hogy kicsit rövid lett, de az az igazság hogy ha röviden is le lehet írni a lényeget, (főleg egy uncsibb/egyszerűbb játék esetén általában) akkor most minek a sok bla-bla....... annyit hogy egy teszt beküldése előtt nem ártana értékelni az adott játékot, és ez nem csak neked szól, és nem is letolás, csak ha van rá még "hivatalos" lehetőség is, akkor már menjen a habos torta :)
A zenék tényleg egész jók benne, csak túlzásba nem vitték a mennyiséget........
Sonymeans avatar
2013. 06. 26. 13:52:32
#
Értem, köszönöm az értékelést és megfogadom a tanácsokat.
Tesla GoD avatar
2013. 06. 26. 13:45:00
#
A teszt összeszedett, a gondolatok jók, negatívumként a rövidséget tudom felhozni, illetve a mondatszerkezetek, szókombinációk hangzanak néhol furcsán, de-vel kezdődő mondatokat érdemes kerülni. Gondolkodtam mennyire értékeljem, először egy négyesre gondoltam, egy gyengébb fajtára, de végül az oldal osztályzás magyarázata miatt 3 csillag lett, ami bár logika alapján közepes, de az oldalon jót jelent.
Sonymeans avatar
2013. 06. 26. 13:37:24
#
Köszönöm :) Igen nagyon rövid lett de a következőek nagyobb kiterjedésüek lesznek.
Az Acelember avatar
2013. 06. 26. 13:29:27
#
Király teszt lett, tényleg csak annyi a baj, hogy kurta, de ami van az tök jó :)
Sonymeans avatar
2013. 06. 26. 13:20:13
#
Köszönöm! Igen ez most nagyon rövid lett hiába vettem elő a játékot és játszottam újra, nem tudtam többet írni róla és igen kimaradt még néhány dolog amit azért le kellett volna írni. De köszönöm mégegyszer a pozitív értékeléseket.
Bicike avatar
2013. 06. 26. 13:01:21
#
Jó lett, bár rövid egy kicsit, nem esett szõ benne arról, hogy sandbox-e a játékmenet vagy kötött, de ezektől eltekintve nekem tetszett.
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?Szavazáshoz be kell jelentkezni