Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
rpattz
Szint 14
rpattz avatar
23 éves, férfi
Debrecen
Magyarország
Offline, itt járt 7 napja
6 éve tag
Minecraft játékteszt
Írta: rpattz, 2013. május 12., játékteszt
Játék: Minecraft

Szerintem nyugodt szívvel mondhatjuk hogy a Minecraft, jelenleg a leghíresebb indie játék a piacon, számos YouTube GamePlay csatorna főszereplője.

Története a játéknak nincs. Annyi információ van megadva a játékról, hogy a főszereplőnk Steve, minden újonnan indított játéknál egy teljesen random világban ébred, és meg kell teremtenie túléléshez szükséges tárgyakat pl: Ház, kard, csákány...
Igen, ez egy teljesen kötetlen játék, nincs megkötve a kezed, azt csinálsz benne, amit akarsz. A világ mérete pedig óriási, egyes információt szerint földünk többszörösének nagysága van lemodellezve a játékban.
Valamint a játék semmit sem ad a kezedbe, az utolsó csákányig neked kell megcsinálnod mindent, egyedül nyersanyagok vannak begeneréáva a világba, de azt is neked kell ki bányásznod, ilyen például a fa, a kő, vagy az értékesebb, de viszont jóval ritkábban fellehető ércek.

A játékmenet pedig harcból gyűjtögetésből, bányászásból, építkezésből, és végül harcból áll. A legfontosabb még nappal felépíteni egy kis kulipintyót, már ha túlélő módban vagy, mert kreatívban bármikor fel tudsz húzni bármit.
Miután megépítettük menedékünket, irány nyersanyagot gyűjteni, és vadászni. Vadászni többféleképpen is lehet, lehet pusztakézzel is, vagy majd később karddal, vagy akár fel is robbanthatjuk őket. Általában bárányok, tehenek, disznók, csirkék lesznek fellelhetők a világban, de találkozhatunk párducokkal illetve kutyákkal. Miután elejtettük estére a zsákmányt meg is ehetjük őket nyersen, de persze meg is süthetjük őket, ami már picit huzamosabb ideig tart, de viszont mi is teltebbek leszünk.


A grafika, bármilyen meglepő is, de korszak újító, de gondoljatok csak bele, minden játék törekszik a tökéletességre, míg a Mojang szart az egészre, megoldották azt hogy szinte minden kockákból áll, és kész.
És így utólag visszanézve, "normál" grafikával nem is nagyon tudnám elképzelni a játékot. Hangok pedig szerintem jók, de tényleg, közel realisztikusan van minden megcsinálva, ahogy járkálunk a gyepen, ahogy beleesünk a vízbe, ahogy fortyog a láva, minden valóságos lett.
De ez már a fizikáról nem mondható el, amit igaz hogy negatívumnak kell számítani, de viszont ebben a játékban szerintem felejtős, hiszen hogyan tudnánk felhúzni egy-egy amúgy lehetetlennek tűnő épületet felépíteni teljesen koreografált fizikával? Véleményem szerint, sehogy! Zenék is felcsendülnek a programban, de azok sok vizet nem zavarnak, nem zavarják a játékélményt, de szerintem felesleges volt egy ilyen játékhoz zenéket komponálni.


Játékmódok, ebből sokféle van, de vegyük csak szépen sorjában:
Túlélő mód: csak magadra vagy utalva, magadnak kell nyersanyagot gyűjteni, ételt szerezni, és fontos hogy itt meg tudsz halni, míg a túlélő módban nem. Menteni, mint a többi módban alvással tudsz (kivéve Hardcore), tehát ha netán meghalsz, akkor ott éledsz újra, ahol legutóbb szundítottál, a cuccaid meg ott maradnak, ahol meghaltál.
Kreatív mód: mint már említettem, itt nem tudsz meghalni, igaz, egy módon meglehet, de ahhoz is tehetség kell hogy ebben a módban megmurdálj, a Túlélővel ellentétben itt minden nyersanyag, és érc alapból megvan az Invertory-ban számtalan mennyiségben, tehát egy kacsalábon forgó palota sem fog gondot okozni.
Hardcore mód: Szinte ugyanaz mint a Túlélő, de amennyiben meghalunk, nem éledünk újra, hanem törlődik a világ.


Visszatérve kicsit a grafikára, amennyiben valakit zavarna a pixeles képernyő, annak nem kell aggódnia, hiszen már megszámlálhatatlan sok Texture Pack kijött a játékhoz, némely egészen szép látványt tud nyújtani.
És amennyiben a játékot már elkezdenénk unni, abban az esetben még vannak különböző Modok, ebből tényleg millióféle van, atom bomba mód, bónusz anyag módok és a többi...
De ezek mellet még tudunk skineket is változtatni, ez azoknak tetszhet, akik mondjuk szívesen látnák Isaac Clarke-ot világosban, vagy éppen más nagymenőt.


Ellenségek is akadnak rendesen a játékban, vannak nappal is megjelenő rossz fiúk, és esti mumusok is. Nappali mondjuk az Enderman, aki lényegében igen szeszélyes személyiség, mert nem mindig támad meg, hozzá hasonló a pók, ami csak éjjel támad, de viszont nappal is meg-meg fordul az utcánkban.
Éjszaka szoktak portyázni, ilyenek például: a zombik, a csontvázak (íjjal!), valamint a Creeper, aki talán a legidegesítőbb, hiszen amint közel kerül hozzánk, felrobban, jobb esetben túléljük, de viszont ha a házunkat is éri a robbanás, amit több napig is építhettünk, akkor már lehet dühöngeni.
Amennyiben a nap felkel, ezek az éjszakai lények a napon elégnek, de ha vízbe, vagy árnyékba másznak, akkor képesek átvészelni a nappalt, de amúgy nappal fellehetők nagyobb barlangokban is, ahol azért tudnak ijesztőek lenni.


Nos, ennyit az egyszemélyes módról. A multi az a játék legjobb része, miután sikerült nagy nehezen létrehozni egy szervert, akkor indulhat a party a haverokkal, ami hihetetlenül jó buli, főleg ha közben Skype-olunk, vagy TS-en dumálunk, emlékszem én is a haverjaimmal június-július környékén mennyit hülyültünk játék közben.
A multi lényegében egyszerű felépítésű mint a egyszemélyes mód, páran összegyűlünk, és megbeszéljük mit fogunk csinálni, és ennyi. Valamint sokkal egyszerűbb az építkezés is ha többen csináljátok, sőt, akár egy egész várost is fel lehet húzni multiban.

Mindent összevéve a Minecraft a legkülönösebb játék amivel valaha játszottam, persze megosztja a közösséget, de szerintem akinek van fantáziája, és vannak merész elképzelései az építészettel kapcsolatban, annak bátran tudom ajánlani a Minecraft-ot!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 20
winrar avatar
2015. 07. 23. 10:00:40
#
Csak szerinted Beni.
Arnybiro avatar
2013. 06. 13. 09:38:50
#
beni97 csak neked!
beni97 avatar
2013. 06. 13. 09:33:03
#
A világ legszarabb játéka.
Arnybiro avatar
2013. 05. 15. 13:54:29
#
Slenderman nem várhatod el hogy mindet végigolvassam :? Random kiválasztottam párat és azok jók voltak (de ne kérdezd hogy melyek voltak azok mert nem tudom már :D )
Arnybiro avatar
2013. 05. 14. 12:45:58
#
Az előzők jók voltak, de ez pocsék.
Slyy avatar
2013. 05. 14. 12:44:10
#
Nem rossz kis játék.Csak nekem nagyon szaggatott ezért nem játszok vele.A tesztjeid pedig idővel javulni fognak.Csak kitartás.;)
Lompi avatar
2013. 05. 12. 22:11:02
#
Elég nehéz volt ezt elolvasni. Igazából az előttem szólók mindent leírtak, így nem írok egy teszt hosszúságú építő jellegű kritika áradatot, mert csak ismételném őket.
Az Acelember avatar
2013. 05. 12. 18:46:01
#
Nyugi emberek :D

Én nem akarok bántani senkit, de elnézve az előző tesztjeit, kivétel nélkül, mindenkiből ugyanilyen érzelmeket váltottak ki :D
Slenderman avatar
2013. 05. 12. 16:47:23
#
Ennek hogy a francos életben van 3* összesített pontszáma? :D:D:D. Látszik, hogy az elvakult emberkék 5*-ot is nyomtak. Mint a játékoknál is, mindenre 10 pont azt kész.
xCube avatar
2013. 05. 12. 16:25:13
#
Összecsapott, átgondolatlan, hanyag munka, részemről ez kettes. Legközelebb ha írsz valamit legalább olvasd át mielőtt beküldöd.

Eleve a kezdés szörnyű, még in medias res -nek is erős. Aztán ott a sok szóismétlés, a fogalmazási hibák, összefüggéstelen mondatok, a gondolatvezetés hiánya... . A kedvencem a többek által már kiemelt mondat:

"A játékmenet pedig harcból gyűjtögetésből, bányászásból, építkezésből, és végül harcból áll. "

Ha akár egyszer is átolvastad volna azonnal észreveszed.
Arnybiro avatar
2013. 05. 12. 15:31:13
#
ACsodalatosPokember Lehet hogy nekem volt gyenge a felfogásom tegnapeste, de én csak ezeket vettem ki belőle első végigolvasásra. Amúgy mindenkinek igaza van itt. Logikátlan, hemzseg a helyesírási hibáktól.
Az Acelember avatar
2013. 05. 12. 14:25:34
#
Azta mindenit, mennyi hiba :o:).
Slenderman avatar
2013. 05. 12. 13:59:15
#
A játékmenet pedig harcból gyűjtögetésből, bányászásból, építkezésből, és végül harcból áll.


Ja, ezen én is nevettem XD

De ez már a fizikáról nem mondható el, amit igaz hogy negatívumnak kell számítani, de viszont ebben a játékban szerintem felejtős, hiszen hogyan tudnánk felhúzni egy-egy amúgy lehetetlennek tűnő épületet felépíteni teljesen koreografált fizikával? Véleményem szerint, sehogy!
Ez miért lenne negatívum? Direkt így lett megvalósítva, hogy bármit meg lehessen építeni. És ha szerinted negatívumnak kell számítani akkor utána miért magyarázod át a következő mondatban, hogy pozitívumnak hasson?

A logika igencsak ismeretlen fogalom lehet a tesztírónál XD!
Az Acelember avatar
2013. 05. 12. 12:20:43
#
Hűha kemény érvek mennek itt kérem szépen :)

Én nem kekeckedni akarok, de első ránézésre ez tűnt fel :D.

A játékmenet pedig harcból gyűjtögetésből, bányászásból, építkezésből, és végül harcból áll.


Mindenesetre elolvasom, és értékelem is, de én nem ítélkezek előtte :)
Milton avatar
2013. 05. 12. 11:39:31
#
"az utolsó csákányig"
Az Utolsó Csákány. The Legendary Last Pickaxe, új amerikai bányász-akciófilm.

A többi hülyeséget meg sem említem, hosszabb listát írhatnék a hibákról mint maga a cikk, először légy tisztábban azzal, mit írsz le, pontosan fogalmazd meg, és a "szépen hangzó kifejezéseket" ne csak random használd, hanem illeszkedjen is a szöveghez.
sunray20 avatar
2013. 05. 12. 11:37:48
#
Hát igen az előttem szolóval értek együtt, ez tényleg egy hanyag munka lett. Nem szokásom, de erre nem lehet 4* adni... legjobb esetben is 3mat de inkább csak kettőt. én azért adok egy biztató 3 mast :)
Slenderman avatar
2013. 05. 11. 22:41:16
#
Hemzseg a szóismétléstől és hibától. Hogy csak egyet említsek:

Túlélő mód: csak magadra vagy utalva, magadnak kell nyersanyagot gyűjteni, ételt szerezni, és fontos hogy itt meg tudsz halni, míg a túlélő módban nem.

Szerintem ezt a tesztet te el sem olvastad újra, mielőtt beküldted. Összecsapott, hanyag munka.
Az Acelember avatar
2013. 05. 11. 21:22:27
#
De viszont, de viszont, de viszont, de viszont, de, de, de, de, de ...


XDXD
Arnybiro avatar
2013. 05. 11. 21:19:03
#
De viszont, de viszont, de viszont, de viszont, de, de, de, de, de ...

Amúgy nem rossz teszt, de 5 csillag nem megy rá tőlem, bocsi.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
4
29 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?Szavazáshoz be kell jelentkezni