Menu
repulomajom-legikoz
Szint 10
repulomajom-legikoz avatar
Péter
28 éves
roncstelep lakópark
Magyarország
Offline, itt járt 1 napja
4 éve tag
A szegény ember "inge"
Írta: repulomajom-legikoz, 2014. július 09., játékteszt
Játék: Bad Day L.A.

Egy igazi \"klasszikus\"! Ahogy a címe mondja Los Angeles-t lovagolja meg a játék, itt minden van, lámpán lógó hulla, vér, zöld trutyi, terroristák, élő fánkember, összefogás jó polgárokkal, L.A. a te városod!

Meguntam a jólétet - aprót és kenyeret!

Ami a játékot illeti, szinte a végén is kezdhetném, de semmi sem lehet ilyen egyszerű! A játék egy hajléktalanról szól akinek jól ment egykor, de megváltozott számára jó irányba ami nekünk játékosoknak maximum jó lehet, autópályán "nehéz dolga" akadt, sok káromkodás hangzott el, itt aztán lesz minden Los Angeles bűbája, verekedő polgárok, gyógyítás, brutális terroristák, rengeteg vér, kokszos harci kutyák akik megmutatják hogy mennyire félnek a poroltótól, hullák, mentősök, tűzoltók, szóval sok mindenki kivan benne gúnyolva, ez nem kérdés! Mi meg azt vesszük észre mintha percről percre egyre gyakrabban nyúlkálnánk a desszertes doboz felé. Vegyük át a dolgokat! A főszereplő egy "mindent lesz*rok" hajléktalan, harci kutyák, élő hatalmas fánkember, mentősök, tűzoltósok, brutális terroristák, fekete humor, Los Angeles, zöld trutyiba belement emberek akik zombivá válnak, ezek önmagukban egy egész egyedi élményt adó játékot alkothatnának, de ezek olyan szinten vannak kivitelezve hogy szinte már tényleg pozitívumnak értékeli az ember. Az egész játék egy nap alatt zajlik le, reggel 8-tól, estéig és ezalatt rengeteg félelmetes terrorista harc vár ránk, fánkokkal, életerőt 200-ig felvivő magazinok, zombik, sok "csőjárat" "segítők" akik elfűrészelik a zombit, meg lehányják, meg cigarettával teli kis táskával ütögetik, meg ilyenek, de ezek mind-mind csak látszatból vannak benne.

Szívás!

Általánosságban véve elfogadható dolgok

Amit először észre vesz az ember az a grafika, amitől nem esett le az ember álla 2006-ban sem, de mégis mind rajzfilmszerű grafika komolyabb probléma nem volt vele, sőt egész pofás, igaz hogy felbontást meg részlegességet nem lehet/lehetett állítani de, úgy ahogy van egész tűrhető volt. Aztán szinkronhangok rendben vannak, főszereplőnk hangja a legjobb, illetve az aláfestőzenék amik vannak, azok végül is illenek a játékhoz.
Ezekkel úgy probléma nem volt, aztán nekem kifejezetten teszik a fekete humor meg a gúny meg az ilyen szinte már vagy egyéb teljesen lehetetlen dolgok.

Oltok, gyógyítok, s segítek a magam módján

A játék folyamán egészen egyedi fegyverek vannak, körömcsipesz, shotgun, AK 47, távcsöves puska, vasrúd, egyéb felszerelések kötszer, poroltó készülék, a zombikat lehet gyógyítani poroltóval vagy megölni őket, a vasrúd lassú, lőszert pazarolni általában nem akartam, így maradt a kifogyhatatlan poroltó. Van olyan amikor magunktól segíthetünk vagy ölhetünk meg akárkit, de semmi jelentősége nincs, máskor feladatba van adva hogy x zombit intézzél el, vagy gyógyítsál. Amik legjobban tetszettek azok a mások iránti jótettek de nem akarok véletlenül sem poént lőni, így inkább mindenki álljon csak neki saját maga! A jobb felső sarokban van egy "vészjelző" ami fölmegy ha embereket lövöldözünk, és akkor már nem csak a zombik meg a félelmetes terroristák, hanem már az egyszerű polgárok is mutogatnak nekünk meg mennek vásárolni a kisboltba egyéb veszélyes eszközöket. Van benne négy nehézségi fokozat, tehát még a legtapasztaltabb játékosok micsodája is égni fog ha már legalább a 3/4 (nehéz szintet) választják, természetesen főleg azért, mert itt nincs sem guggolás sem hasalás, sem kihajolás, sem sprint.

Nézzünk fel!

Grafikailag abszolút jónak nevezhető rajzfilmszerű valami, a főszereplő szinkronhangja illik a karakterhez, néha-néha fölszólalnak zenék is amik egyszerűek, de nem rosszak. Humorból cinizmusból van benne amennyi kell, jó, humorból talán kicsit több is jöhetett volna, de ezekkel úgy önmagukban nekem nem volt különösebb problémám, mármint szerintem senkinek sem aki vevő erre, az már egy más dolog, hogy a többi dologban hogy muzsikál a játék, de azt nem lehetne mondani rá hogy ne lenne benne egyediség, az átvezetőjelenetek szerintem kifejezetten jók lettek, adnak az egész játéknak egyfajta lazaságot, könnyedséget, cinizmust, hangulatot.

Nézzünk le!

Idáig sikerült mentenem a játékot, nagyon jó hogy egyszerre 3 szuperhős ellen is harcolhatunk, meg terroristák ellen, de maga a kivitelezés nem a legjobb, ezek után szinte már nevetni fogok ha meghallom azt a szót hogy terrorista, meg szuperhős. A TPS kb a Driv3r szintjén van, gyenge technikai részek, monoton játékmenet, semmi szabadság, összességében elég fantáziátlannak mondható valami. Olyan nincs hogy egy játéknak a stílusával van a probléma, mert az olyan hogy vagy bejön valakinek vagy nem, illetve vagy többeknek vagy kevesebbeknek, sőt lehet olyan hogy az egyik stílusból többet lehet kihozni, a másikból kevesebbet, illetve hogy kinek mire van igénye az adott stíluson belül is, valakinek kevesebbre, valakinek többre, ilyenebb, másabb dolgokra, de az akkor sem lehet kérdés hogy egy csomó mindenben lehetett volna jobb a Bad Day lá-lá-lá. Amolyan leegyszerűsített valaminek tűnik a játék.

Hát sajnos... bár kis részletekben attól még megteheti...

Összességében milyen is a játék, valójában még saját magát is kigúnyolja, olyan mint valami gondosan elkészített flash játék 10 perce, annyi különbséggel hogy azért vannak értékelhető dolgai a játéknak, meg még hozzá teszem hogy rengeteg olyan játék kap igen magas értékeket amikkel nem értek egyet, oké hogy szép grafika meg jó intelligencia, meg jó pályák, de amikor ötödszörre adják ki szinte ugyanazt akkor mire fel számít az a játék közel tökéletesnek meg korszakalkotónak, maximum annak akinek az az első játéka 10 évesen... mindegy kicsit száraz és untató teszt lett szerintem, de legalább kaptatok valamit! :) Nem olvastam át, így elnézést a hibákért/hiányosságokért! :)

  Pozitívumok:
 • Jópofa átvezetők
 • Néhány vicces pillanat
 • Egyediség
  Negatívumok
 • Kivitelezés
 • Monoton
 • Rövid
 • Kevés fantázia
Értékelés:
Grafika:
██████████
6
Hang:
██████████
6
Design, művésziesség:
██████████
4
Zene:
██████████
6
Játékélmény:
██████████
3
Újítások, ötletek:
██████████
4
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
5
Történet:
██████████
3
Összességében:
██████████
3
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 27
MoonW avatar
3 éve | 2014. 08. 06. 19:44:40
#
repulomajom-legikoz: hülyeség ez az éttermes hasonlat, az étteremben nem a vendégek készítik az ételt...
Magyarul úgy érted, hogy magunkat járattuk le mert kiraktuk a teszted.
Gyarmati Jani avatar
3 éve | 2014. 08. 06. 19:24:31
#
repulomajom-legikoz: Az oldal nem köteles kijavítani/átírni a tesztedet, hiszen elvégre akkor nem saját munka lenne.
Kicsi_Joe avatar
3 éve | 2014. 08. 06. 18:38:00
#
Remek teszt! :) Ment az 1*
MoonW avatar
3 éve | 2014. 07. 12. 00:09:30
#
repulomajom-legikoz: teszt az íróját minősíti nem az oldalt, mi csak a felületet adjuk, és nem minden teszt kerül ki.
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 10:27:10
#
Szerintem én is befejeztem XD Legalábbis remélem. További szép napot :P
no avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 09:57:09
#
Én értem, csak gondoltam leírom, hogy mit gondolok erről, de ezzel be is fejeztem! :)
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 09:53:09
#
ACSP: Egyetértenék te és Nruthas véleményén hogy ez az egész nem húzza le az oldalt. De nem mivel ez csak akkor lenne igaz ha minden ember értelmes lenne.... az eszüket nem használó emberek (mondjuk ki mert vannak ilyenek hál isten itt most nem "látok";) Nem fog azon gondolkozni hogy ezt nem az oldal csinálta vagy nem az oldal tulajdona. Ennél fogva pedig bizonyos szinten lehúzza az oldalt. Már olyan szinten is hogy az oldal megengedi hogy hogy ilyen hozzáállással tesztek jelenjenek meg mert ha valakinek az első tesztje rossz azt mondom okés......fejlődni nem is lehetne ha a teszteket állandóan törölnék de azért ez már kicsit sok hogy valaki tojik rá milyen lesz.... Persze van valami abban is amit ti mondtok de másfelől nekem ez a véleményem :) Természetesen a hozzászólás nem rosszindulattal kelt :P Csak egy kis hasonlatnak : Van egy étterem egy nagyon szép tiszta makulátlan étterem. Egy ismeretlen csávó bevisz magával oda pár patkányt/koszt/vagy romlott ételt.... és az étterem beengedi vagy nem vesz róla tudomást és bejut.... kit fognak hibáztatni? És közben ki is a hibás ?
no avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 09:29:58
#
Ez már nevetséges! Hogy én is mondjak valamit, nincs igaza annak aki azt vallja, hogy "ezzel meg a hasonló cikkekkel lehúzzák az oldalt" mert nem. Nruhtas leírta miért, és ez így is van plusz nem a teszt miatt ítélhetik el ezt az egész helyet, hanem az olyan viselkedésért amit itt produkáltok!

Mi a fenéért kell eltérni a témától? A tesztről írjatok kritikát oszt' cső. Miért kell folyton személyeskedni, hogy ez ennyi évesen ilyet ír meg hasonló. Komolyan már!!:X Nem csak itt van ez, hanem lassan már minden topicba mennek az okosságok, nem fogok most felsorolást csinálni mert kétszer kihullana a hajam és visszanőne mire végeznék, csak azt nem értem miért nem elég ha felsoroljátok neki a hibákat ha meg őt se érdekli hagyni kell és kész!
Milton avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 09:06:05
#
Egyedül Spartan lepődött meg a korodon.
no avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 08:09:03
#
elmegy
no avatar
3 éve | 2014. 07. 11. 00:28:14
#
Spartan117 Legalább is a Profil oldalán ezt írja
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 22:25:42
#
Ja hogy ő 24 éves?XD
mikej95 avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 20:34:08
#
Na ez egy jó nagy kula.
no avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 16:51:15
#
repulomajom-legikoz semmi gond . Ilyet egy 10 éves gyerek ír nem egy 24 éves. Bocsi de ez így van olvashatatlan , oké hogy megpróbáltad de......

én szókimondó ember vagyok , és nem finomkodok . nem jó akkor nem jó tanácsolom írj 1 másik tesztet és fogalmazd meg rendesen a mondanivalód . mindent lehet csak akarni kell. Gondold át jól mit is akarsz mondani .... tőlem nem fogod hallani , hogy ... hááát lehetett volna jobb is meg tudsz te ennél jobbat is , értékelem a próbálkozásodat . szar lett próbáld újra ennyi ha akkor se jön be hagy fel ezzel , nem a te világod
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 11:26:02
#
Nem egyátalán nem a minőséggel van a baj mert senki nem ír tökéletes tesztet elsőre sőt.... de a hozzáállás az tényleg kész röhej mert akkor ha nem érdekelt milyen lesz : 1 . Akkor ahogy alattam írta matt minek írtad? 2. Akkor minek várod el egyátalán hogy sikere lesz?:D Hol ott te is tudod hogy nem lett jó..... 3. Ha így állnánk hozzá az élethez... Minek élni úgyis szar és akkó má főőőbe lövetem magam szval a hozzállással van a baj.
jozsefgyorfi avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 11:24:51
#
Ez az utolsó hsz-ed ütött :D .
Matt99 avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 10:29:00
#
Ha ennyire nem érdekel, akkor miért is írtad meg a tesztet? :D Nehogy azt mondd hogy unatkoztál :D
Spartan117 avatar
3 éve | 2014. 07. 10. 09:43:30
#
Az egy dolog hogy az elején én is hasonló kaliberű tesztekkel kezdtem de erre csak annyit mondok NEM ! Jó szóval azért ez már NEM NEM és ROha..TUL NEM :D Most írhatnék én is litániát mennyi hiba van benne de az észt már alattam kiosztották. Ha bármikor mártír kedvembe lennék nekiállok ennek a tesztnek. Nem veled van a bajom de ezen a hozzáálláson sürgősen változtass mert ez így katasztrófa. Vedd komolyan!
Milton avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 21:50:24
#
repulomajom-legikoz:
Sajnos nem, volt olyan teszt ahol már a címnél tudtam, hogy jobban teszem ha menekülök onnan.
De hogy valami konstruktívat is mondjak, ha esetleg tervezel még igénytelenebb munkát kiadni, ajánlom hogy másolj ki pár bekezdést a Wikipédiáról, anélkül hogy bármit átszerkesztenél benne.
Elnézést ha nyersnek tűnünk, de ha téged ennyire nem érdekel a saját teszted minősége, minket se fog.

Nruhtas:
Ki mondta hogy ez az oldalt minősíti?

Matt99:
Nem vagy egyedül, de kisebbségben vagyunk. Sokan a játékot értékelik ilyenkor, nem a cikket. Kedvencem, mikor egy L4D2 tesztet addig istenített mindenki, amíg be nem nyögtem hogy amúgy az egész a wikipédiáról van bemásolva, és amúgy is tele volt baromsággal.
Matt99 avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 21:39:44
#
Ha tudsz 5*-os tesztet is összehozni, akkor nem hiszem, hogy nem tellik ennél többre. Te be is vallottad, hogy ha akartad volna csinálhattad volna jobbra is de hát minek, mi ennyivel is beérjük. Nos nem. A tesztekről annyit, hogy valóban rengeteg minőségi teszt születik itt amelyek bármelyike megjelenhetne egy magazinban, de a rövid, hanyag munkák még így is többségben vannak.
Vagy csak én vagyok ilyen szigorú? :D
no avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 21:01:45
#
A teszted nem nagyon jó :). De legalább őszinte vagy és belátod, hogy tényleg nem lett erős. :D

Nem is akartam én csúnyán beszólni vagy ilyesmi, csak gondolom leírom, hogy egy mondat mit tud kihozni az emberekből, ha rosszkor van rossz helyen!
no avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 20:46:52
#
ez mi??? ..........
MoonW avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 20:33:55
#
A beküldött tesztek nem az oldal tesztjei, ennél fogva nem az oldalt minősíti, akár jó akár rossz. Bárki értékelheti, szubjektíven, a komment és értékelés részben.
Milton avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 17:52:03
#
A második mondat után elegem lett a tesztből és abba hagytam az olvasását.
Matt99 avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 17:36:44
#
Gépigényen a tesztek színvonala így is eléggé lent van, és most még jobban le lett rontva. Szerintem ne folytasd a tesztírást, nem csak azért, mert maga a teszt értékelhetetlen, hanem amiatt a mondat miatt, ami a végén elhangzott. Ilyen hozzáállással bele se kellett volna kezdeni.
Azért ment az 1*
no avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 17:07:44
#
Én csak az utolsó sort olvastam el hirtelenjébe és hát eléggé dühítő tud lenni

mindegy kicsit száraz és untató teszt lett szerintem, de legalább kaptatok valamit! :) Nem olvastam át, így elnézést a hibákért/hiányosságokért! :)

Azér' ezt így ilyen módon kijelenteni. Ez csak téged minősít. Így kijelenteni, hogy rossz de legalább kaptunk valamit és, hogy nem olvastam át ezért a hibákért bocsi. Azért ha már írsz egy tesztet vedd a fáradtságot és olvasd is el!! Ha én el tudom olvasni a szövegeimet akkor te is szerintem!

El fogom olvasni ezt a "tesztet" és majd írok róla de az utolsó sor eléggé felelőtlen írás volt!

Szerk.:
Ja és azt gyorsan kijelentem, hogy nem kötkedésből írtam csak gondoltam jobb ha tudod, hogy ilyesmi nem való egy tesztbe, még jó, hogy a végére írtad mert lehet sokan nem nagyon olvasnák el ha ezt kitűzöd előre.
Arnybiro avatar
3 éve | 2014. 07. 09. 16:32:03
#
Nekem egyetlen egy apró kérdésem lenne csak: Mi a fene ez? Olyan orbitális fogalmazási hibák vannak benne, hogy az első bekezdés elolvasása után fejfájást kaptam! Írásjelek, főleg pont, jó ha bekezdésenként van 2, simán, minden ok nélkül sorokat ismételsz nem is egyszer! Ne sértődj meg de ezt részegen írtad?
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
4
28 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek