Menu
Read
Szint 14
Read avatar
Kovács Máté
20 éves, férfi
Zalaegerszeg
Magyarország
Offline, itt járt 48 napja
4 éve tag
Huntig Unlimited 2010 - Vadászpuskát a kezembe!
Írta: Read, 2013. augusztus 30., játékteszt
Játék: Hunting Unlimited 2010

Félre a Barbi babákkal, és egyéb butaságokkal! Irány a vadon!


Ki ne akarna farkas szemet nézni egy vadon élő állattal? Mondjuk egy medvével? Vagy esetleg oroszlánnal? Na jó talán senki sem. Persze ez nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy virtuálisan ne találkozzunk ezekkel a fenevadakkal. Így hát a készítők elhozták az otthonunkba a vadon élő állatok valamennyi fajtáját. A játék címe elég lényegre törő nevet visel, méghozzá a Huntig Unlimited (Vadászat Határok Nélkül). A sorozat első része 2001. november 25-én jelent meg Amerikában. A rá következő évben megjelent az új rész, Huntig Unlimited 2 néven, majd 2004-ben jött a 3. rész. Itt azonban egy kihagyás következett, majd 2007-ben megjelent egy új rész, Huntig Unlimited 2008 címmel. Ezután jött a HU2009, majd a mai alanyunk a 2010. De itt nem állt meg a fejlesztés. 2010-ben a ValuSoft ki adta a 2011-es részt, majd itt egészen idáig nem is érkezett új rész. Ez nem meglepő hisz a HU2011 egy rakás bénaság lett. Na de vissza a HU2010-re.


A játék menüje a jól megszokott, letisztult maradt, a jobb oldali részen pedig továbbra is megcsodálhatjuk valamelyik vadon élő állatot. A menü zene sem sokat változott, némi átalakításon esett át, (Én ezt a 2. résztől mondom, mivel az első résszel nem sikerült játszanom) de lényegében ugyanaz maradt. A játékban továbbra is elérhető a Challenge mód, ahol továbbra is a kitűzött feladatokat kell teljesíteni, például ölj meg 3 pumát, stb... Aminek én a legjobban örülök, hogy a HU2010-ben még benne van a Free Hunt mód (HU2011-ből sikerült ki venni). Igen a jó angolosok már le is fordíthatták, (talán még azok is akik nem igen konyítanak az angolhoz) hogy bizony egy Szabad vadászat játékmódról van szó. Na de ez mit is takar? A játékban immár rengeteg fajta állattal rendelkezik, amire vadászhatunk. A medvéktől a hegyi kecskéig megtalálhatóak az állatok, valamint egy pulyka(?) is. (Ennek szerepével nem vagyok tisztában.) Vadászat előtt beállíthatjuk azt is, hogy esetleg sok legyen az adott állatból, esetleg kevés, vagy átlagosan. Ez jó dolog mert nem kell órákon át gyalogolni, hogy találj egy állatot. Továbbá az is beállítható, hogy az állatok megtámadjanak-e minket, vagy sem. Ez mivel jár? Ha az állatok ránk támadnak, meg is ölhetnek, ezzel vége a vadászatnak. Na így már izgalmasabb nem?
A jó vadász tudja hogy mikor kell vadászni! (sötétben) Hogy ezt miért is mondom? A játékban beállítható, hogy a nap melyik napszakában induljunk vadászatra. A reggeltől a pirkadati napszakig minden elérhető. Ez így még tovább fokozza a játék hangulatát, hiszen sötétben minden nehezebb mint nappal. Oké ez eddig szép és jó. De hova menjünk vadászni? Ez csak rajtad áll! Alaszkától, egészen Afrikáig minden elérhető. A rengeteg pálya mellé kapunk ruhát is, hisz a jó vadász beleolvad a környezetébe. A hófehér ruhától az afrikai homok színéhez hasonló színű ruha, és még a dzsungel zöld ruha is elérhető. A vadászatunkra kellenek majd eszközök is. Mint például egy távcső, vagy csak egy térkép, hogy el ne tévedjünk. Na de ki akar majd gyalogolni? Elérhető a továbbiakban egy ló is, valamint egy qvad. (Igen tudom a qvad vonzóbb mint egy ló, de lássuk be. A qvad hangos, míg a ló halk. Szóval melyikkel is lenne érdemesebb vadászni?)


No és igen… A legjobbat a végére, vagyis a fegyvereket. A játékban rengeteg fegyver áll majd rendelkezésünkre. Ha akarunk akár egy pisztollyal, vagy egy íjjal, esetleg számszerrel is nekivághatunk a vadászatnak. De ha esetleg valami nehezebb fegyverzetet szeretnénk, akkor sem fogunk csalódni a játékban. Rengeteg Shotgun, és egyéb vadászfegyverek állnak majd a rendelkezésünkre. A másik fontos dolog a fegyverek mellett, az a fegyvereken lévő távcső. Hisz ki tudna lelőni egy több száz méterre lévő állatot, úgy hogy nem tudja hova fog menni a lövés? A fegyvereken lévő távcső segíteni fog a pontos célzásban, azonban az első lövés után, a pulzus megugrik, majd elég ingatagon fogjuk tartani a fegyvert. Ha még ez sem volna elég, vegyük figyelembe a gravitációt is. Ha nagyon messzire lövünk, a lövedék a föld irányába fog süllyedni. Lehet hogy te pont az állat fejét céloztad be, de elég messze lehet az állat, és bizony a lövedék süllyedni fog, ezáltal lehet hogy a talajban köt ki, így érdemesebb mindig a célpont felé lőni kicsivel. A másik fontos dolog, hogy sokan inkább fejre lőnek. Nos ez is egy megoldás, hisz egy HeadShot után az állat egyből a földre hullik majd. De ha egy kis igazságot is akarunk belevinni a játékba még, próbáljunk meg a lapocka köré célozni. (Az állat hasa) Még egy dolog ami a sikeres vadászathoz kelleni fog. Érdemes figyelni a szélirányt is, hiszen köztudott, hogy a szél viszi az ember szagát, és ezt a vadak megérzik.


Sikeres vadászat esetén, az állatokat be kell gyűjtenünk, majd a vadászat végén azokat hozzá adhatjuk a Tropy Room-hoz. Hogy az mi is? Az állat a normál testtartásában egy olyan szobába kerül, ami a természetes élőhelyéhez hasonló, és az állaton közelíthetünk vagy távolíthatunk is, sőt még forgatni is lehet. Ha ügyesek vagyunk, még a golyó helyét is megtalálhatjuk rajta ahol meglőttük.
Végszóként a grafikáról néhány sort. A játék a 2008-as résztől a(z) SCS Software által fejlesztett prism3d motor hajtja, tehát a grafika nem sokat változott, viszont sok finomításon esett át. Ezáltal kevesebb a szögletes rész a játékban, valamint néhány effekttel is bővül a játék. A szögletes részek legfőképp még a tavaknál látható. Nos igen a tavakról és a folyókról. Néhány helyen a víz elég mély, és ha nyakig belemegyünk akkor meghalunk, ezáltal vége a dalnak. Ez arra is vonatkozik ha lóval megyünk bele, valamint ha qvaddal. A vadászat közbeni hang effektek talán kicsit átdolgozottak, de még most is nagyszerűen illenek a játékba, hisz nagyon feldobják a játék összképét. Néha akár még meg is ijed az ember a zene miatt, hisz ez amolyan figyelmeztetés a játékosnak, hogy figyeljen a dolgokra.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
winrar avatar
2 éve | 2015. 08. 05. 17:34:19
#
Na ezt kipróbálom valamikor :D
Read avatar
4 éve | 2013. 09. 03. 20:12:04
#
Gerdzso Hát ha ilyen jónak tartod a The Huntert, akkor majd valahonnan beszerzem. XD Bár mostanában nem sok időm lesz a gép előtt ülni a suli miatt. :/
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 09. 02. 17:02:00
#
TheWriter: a The Hunter-nek is van tört verziója, bár nem a legújabb updatetel, de minden játszható benne, amúgy van vagy 10 fegyver benne, tökéletesen modellezve és vagy 15 fajta vad, meg az egész úgy komolyabb.
Read avatar
4 éve | 2013. 09. 01. 20:47:04
#
Gerdzso Igen, valójában a The Hunter-nek szebb a grafikája, de ahogy olvastam, nem nagyon vannak benne vadak, valamint fizetős is. Akkor inkább már ez, és mindent élvezhetek ingyen :)

mikej95 Igazából Én ilyesmiről nem tudtam... De ha megmondanád azoknak a játékoknak a nevét, utána néznék.
mikej95 avatar
4 éve | 2013. 08. 31. 16:03:17
#
A készítő ugye tudja, hogy ezt a játékot több ingyen játszható minijátékból 'lopták' össze?
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 08. 30. 21:42:18
#
Az elején elírtad a "qvad"-ot(quad). :) Amúgy nem rossz teszt, bár kicsit túlértékelted a játékot, ajánlom figyelmedbe a The Hunter című játékot. :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 08. 30. 15:20:32
#
Nem lett rossz a teszt 4 csillagot adtam rá, voltak némi iciri-piciri alig észrevehető hibák.;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek