Menu
Read
Szint 14
Read avatar
Kovács Máté
20 éves, férfi
Zalaegerszeg
Magyarország
Offline, itt járt 18 órája
4 éve tag
THUG2 - Deszkákra fel!
Írta: Read, 2013. augusztus 28., játékteszt
Játék: Tony Hawk's Underground 2

A Tony Hawk\'s széria egyik gyöngyszeme ez a darab. A Pro Skater 4. része után kaptunk egy Undergound részt, majd annak a folytatását az Underground2-t.


Ki ne ismerné a világ leghíresebb deszkását Tony Hawk-ot? Nos a Tony Hawk játékok után elég ismertté vált emberünk. Az első Tony Hawk játék, a Pro Skater 1999-ben került a boltokba, és nagy sikert aratott, mivel korábban nem volt ilyen extrém sportjáték. A rá következő években folytatódott a sorozat, majd 2003-ban a Pro Skater sorozatnak vége maradt, és egy új cím törte fel magát, méghozzá a Tony Hawk’s Undergound (THUG). A rá következő évben ismét kaptunk egy új Tony Hawk játékot, ezúton már a Tony Hawk’s Undergound2-t (THUG2). Mivel sokan nem is tudtak arról hogy a THUG nem jelent meg személyi számítógépekre, a PC-sek csak a THUG2-vel találkoztak először. A rész elég sok új dologgal szolgált számukra, de erről bővebben lentebb.


Játékmenet

Az első pozitívum ami szolgált a PC-sek számára, hogy a játékban található egy Story mód. A Story módban, hat városban (pontosabban csak öt, mivel az egyik inkább csak egy deszkás park.) fogunk deszkázni Bam Margera, vagy épp Tony Hawk csapatában egy „World Destruction Tour”-on. De mindezek előtt a játék meg fog tanítani az alapokra, egy Tréning pályán. Story módban külön érdekességek fognak minket várni, mint például az hogy ebben a részben, nem csak a saját deszkásunkat irányíthatjuk majd. A pályákon, (sajátunk is beleértve) négy ember lesz elérhető, akivel különböző feladatok végrehajtása lesz a cél. Ez remek, hisz még több feladatunk lesz, így növelve a Story mód hosszát. A pályákon rendelkezésre áll majd a saját deszkásunk, egy pro, egy Secret Character, valamint egy Special Guest. Ezt követően, elérhető lesz egy Team Challenge (csapat kihívás) feladat is, amit a megadott emberekkel kell végrehajtanunk, általában külön feladatokat kapnak majd. Az hogy a Story módban elérhető lett az ember váltás, ez sok ember butaságnak tartotta, nem tudni miért. Én viszont csak örültem neki, mivel négy ember irányításával, még több feladat lett, hiszen minden deszkás kapott külön feladatokat.
A játékban megmaradt egy játékmód, méghozzá a Pro Skater játékmenet, ahol két perc alatt kell begyűjtenünk a COMBO, vagy éppen a SKATE betűket, de nem maradhatnak el a különböző kombó pontszámok sem, valamint az egyéb feladatok végrehajtása. Itt még plusz pályák is rendelkezésre állnak majd, mint például a Downhill Jam, és egyéb nagyszerű pályák. Itt viszont csak a saját emberünkkel fogunk majd deszkázni, nem néggyel.
A játékban belekerült a Multiplayer játékmód is, ahol egy játékos által kreált pályán, (hopp, ezzel lelőttem egy újdonságot) vagy éppen egy már ismert pályán kell majd trükközni. Multiplayer játékmódon belül, még jobban tagolták a játékot. A multiplayer játékmódban, több fajta játékmód vár minket, mint például az utca királya, vagy a többi fajta mód.


Osztott képernyős mód is belekerült a játékba, ahol egy gép előtt ülve ketten is játszhatunk egymás ellen, hasonlóan a multiplayerben lévő játékmódokkal. A játékot nem csak billentyűzettel fogjuk tudni irányítani, így nem kell majd a másikat leütni a billentyűzetről hogy tudjuk tenni a dolgunkat. A játék (tudomásom szerint) minden Joy-t támogat, és egyszerre két vezérlőt is használhatunk majd. Amiről már ejtettem szót, de nem foglaltam mondatokba, az a pálya szerkesztő. Hogy ez mit is takar? Nos a játékos saját elképzelése szerint építhet egy pályát, a felhasználható elemek segítségével. Itt elég jól iélhetjük a pályaépítő tudásunkat. Na és mi az a sok egyéb dolog amit a PC-sek új fejlesztésként fogadhattak? Ami számomra a legtetszetősebb volt, hogy a Pro Skater sorozattól eltérően, a THUG részekben le tudunk szállni a deszkáról, ezáltal épületeket mászhatunk, lóghatunk a deszkával, vagy éppen Tag-elhetünk. A pályaépítő mellett, továbbra is elérhető a saját deszkás kreálása, valamint a saját trükkök készítése is, de ezek már kukába valók, hisz már a Pro Skaterben is elérhetőek voltak, viszont a Graffiti készítés nem. A Graffiti készítőben, egy saját magunk által kreált graffitit fogunk tudni majd fújkálni a falakra, ha épp nem vagyunk a deszkánkon.


Vigyázz, a kombó időbe kerül! Ha bár ugye le tudunk szállni a deszkánkról, ez néha hátulütő is lehet, elég sokszor viszont pedig hatalmas előny. Sokszor volt hogy egy kombót elrontunk, mivel a kerekek helyett az arcunkkal érintkeztünk a talajjal, ezáltal oda veszett egy kombó, ami elég idegesítő tudott lenni. Itt mivel viszont leszállhatunk a deszkáról, ez kiküszöbölhető, ha ügyesek vagyunk. Mielőtt arccal érkeznénk a földre, gyorsan leugorhatunk a deszkáról, (az nem fog számítani milyen magasról esel le) viszont ha kombóban vagyunk, egy kis stopper óra fog megjelenni, hogy mennyi időnk van visszaszállni a deszkára. Ha a stopper óra lejár, és egy kombó közepén nem szálltunk vissza a deszkára, az adott pontszámot fogjuk megkapni. Ha viszont a stopper óra lejárta előtt vissza tudunk szállni, folytathatjuk a kombózást, és ha nem járt még le teljesen a stopper mielőtt vissza szálltunk volna, leszállhatunk többször is, míg az le nem jár. Így nem fog odaveszni egy nagyobb pontszámú kombónk. A másik dolog amiről nem beszéltem, a különböző ”eszközök/járművek” használata, mint például a motoros deszka, vagy egy tolókocsi. Grafikailag nem is szólnék egy rossz szót sem. Igaz a játék 2004-es, de a grafika már akkor lenyűgöző volt. Én a mai napig elő szoktam venni játszani vele, és a grafika sose bántotta a szemem. A játék hang és zeneileg egyaránt rendben van. A beállításoknál összeállíthatunk egy saját Track listát, amit a játék közben hallgathatunk majd. A zenékről bővebben nem szólnék, hisz mindenkinek más az ízlése, valamint ki-be kapcsolhatjuk a zóna zenéket is.


Összegében a játékról rengeteg pozitívum elmondható, viszont van egy nagyon idegesítő bug. A játék menüjében, és játékmenet közben mikor éppen Focus-álunk, a kép elhomályosodik, és semmit nem fogunk látni. Ez kiküszöbölhető a THEMOD 1.3-al. És ha már így belekezdtem, akkor be is fejezem. A Focus szintén egy újítás. A régebbi epizódokból ismerős lehet, hogy ha a special csíkot feltöltjük, speciális trükköket tudunk csinálni. Nos a special csík még egy funkciót kapott, a Focust. Hogy ez mire is jó? Focus közben az idő lelassul így nagyobb esélyünk van megtartani az egyensúlyunkat a deszkán, valamint több időnk van reagálni is, például hogy melyik korlátra ugorjunk ahhoz hogy folytatni tudjuk a kombót, zanyálás nélkül. A másik vicces dolog, amit én csak zanya mérőnek hívok, (valójában idegesség mérő). Ennek lényegében semmi funkciója. De mégis van! Meg tud nevettetni. Ha a deszkával elesel, meg fog jelenni az idegesség mérő középen, és az adott gomb, (általában az a gomb, amelyikkel a Grind trükköket hajtod végre) gyors nyomogatásával, feltöltheted a csíkot pirossal, és minden résznél megvan szabva, hogy épp mit tesz a deszkával. A maximumot kinyomni nem könnyű feladat, nekem is csak néha jött össze, de szerintem megéri kinyomni egyszer minimum a maximumot az idegesség mérőn.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
scatty avatar
3 éve | 2013. 09. 03. 19:24:19
#
Imadom, egyik legnagyobb kedvenc, pro vok benne ime 68 millós köröm:
http://www.youtube.com/watch?v=OhL5A_5ObXA
már 71.7-nél járol de azt nem vettem fel pont. :(
gordul avatar
3 éve | 2013. 08. 29. 18:29:42
#
Király (Y)
Read avatar
3 éve | 2013. 08. 28. 20:21:27
#
kl_akos Szerintem Te a Tony Hawk's Pro Skater HD-ra gondoltál. Nekem még nem volt szerencsém kipróbálni...
Then3wPczmage avatar
3 éve | 2013. 08. 28. 19:43:34
#
fain teszt, nekem az american wasteland a kedvencem, de ehezz megjött a kedvem!
kl_akos avatar
3 éve | 2013. 08. 28. 15:08:12
#
Jó teszt !Asszem tavaly jelent meg egy hasonló deszkás játék de már nem tom mi a neve.Előszzör konzolon aztán kicsivel később pc-n is megjelent a grafikája pedig elég jó volt
no avatar
3 éve | 2013. 08. 28. 10:39:18
#
Jó lett :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek