Menu
Pafry
Szint 10
Pafry avatar
Cseh László
19 éves, férfi
Kercaszomor
Magyarország
Offline, itt járt 20 órája
3 éve tag
Ilyen a testvéri összetartás
Írta: Pafry, 2016. július 28., játékteszt
Játék: Brothers: A Tale of Two Sons

A mai modern játékok közül kevés olyan van, amely meg tudja érinteni a játékosok szívét, és valami igazán mély tartalommal is tud szolgálni. Ezért meg kell becsülni minden ilyen művet. A mai tesztalanyom is ebbe a kategóriába tartozik, lássuk, mennyire jó is a Brothers - A Tale of Two Sons!

Történet

A játék valós érzelmeket hivatott kicsalni belőlünk, ezért a története is ehhez mért. Az előzményfilm szerint a testvérpár anyja egy nagy viharban kiesett a csónakból, és a kissebbik testvér már nem tudta megmenteni, így előbbi a habok közt lelte meg az örök nyugalmát. Visszaugrunk a jelenbe, és kiderül, hogy újabb traumával kell szembenéznie a párosnak: apjuk súlyosan megbetegszik, és úgy néz ki, nem sok ideje van hátra. A testvérek felkerekednek, és eltolják apjukat egy kiskocsin a faluig (ez vehető egyébként a játék bevezető részének). Az orvos, akihez viszik pedig elküldi őket messze, be az erdőbe, egy különleges gyógynövényért, amely máshol nem terem. Csak ezzel menthetik meg édesapjukat. A testvérpár felkerekedik, és elindul a megannyi csodás táj, és kaland felé. Útközben számos helyszínen megfordulnak, így lesz látnivaló bőven. Az utazást áthatják az érzelmek is, végig érezhető egyfajta fanyar szomorúság, viszont ez vastagon hozzátartozik az élményhez.

Grafika

Elérkeztünk a grafikai részhez. A játék nagyon finom színekkel, és fényekkel operál. Ezek összessége, na meg persze az erdős-hegyes táj teszi jellegzetessé, felejthetetlenné a látványvilágot. Az árnyékok pontosak, a környezet pedig él, a faluban minden karakter teszi a dolgát, és még interakcióba is léphetünk legtöbbjükkel. Ez is a játék sokoldalúságát növeli. Sok helyen ülhetünk majd le padokra, egyszerűen csak azért, hogy a látványt csodáljuk.

Egyedi játékmechanika

A játék legérdekesebb eleme az, hogy nem egy, hanem mind a két karaktert nekünk kell irányítanunk. Amely azonban nem túl bonyolult, nincs külön gomb mondjuk az ugrásra, mászásra, hanem mindkettőnél kapunk egy "interact" gombot, illetve egyiküket a WASD gombokkal, másikukat a nyilakkal vezetgethetjük. Egyedül sem lehetetlen, viszont szerintem érdemesebb egy ismerősünkkel kitolni ez a játékot, így csak az egyik karakterre kell figyelnünk, illetve átélhetitek valakivel az élményt, amit a játék nyújt.

Túl egyszerű?

A játék talán egyetlen negatívuma (már ha ez egyáltalán annak nevezhető), hogy gyakorlatilag kézenfogva vezet minket végig a pályán, a feladatok egyszerűek, nem fogunk idegességünkben Alt+F4-et nyomni, emiatt jobban koncentrálhatunk a sztorira. A másik dolog, hogy kissé rövid. A 3, esetleg 4 óra amit ebben a világban töltünk kevésnek tűnhet, viszont ezalatt a kis idő alatt is megmutatkozik az, amit a játék sugallni akar nekünk.

Mindent egybevetve ez a játék egy igazi mestermű, amelyhez kicsit érettebb gondolkodásmód szükséges, hogy mindent megértsünk, amit mondani akar nekünk. Én nagyon élveztem miközben játszottunk vele (ketten), és még az újrajátszás lehetősége is megfordult a fejemben. Érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki csak egy kicsit is ki akar szakadni a lövöldék, és öldöklés világából, egy percet sem fogtok megbánni!

Köszönöm hogy végigolvastad ;)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
2 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek