Menu
Pafry
Szint 10
Pafry avatar
Cseh László
19 éves, férfi
Kercaszomor
Magyarország
Offline, itt járt 3 napja
3 éve tag
Kínai Konfliktus
Írta: Pafry, 2016. július 27., játékteszt
Játék: Assassin's Creed Chronicles: China

Valljuk be, az utóbbi időszakban kezdett kissé elszürkülni az Assassin's Creed széria, és alighanem ezt az Ubisoftnál is megérezték, ezért kiadtak egy, az eddigiektől merőben eltérő élményt adó játékot, mely szintén ezt az évszázadokra visszamenő konfliktust hivatott bemutatni. A China a három részesre tervezett sorozat első részeként debütált. Lássuk milyen!

Történet

A sztori alapja már ismerős lehet azoknak, akik akár csak egyet is kipróbáltak az előző játékokból. 1526-ban járunk, Shao Jun, egy női assassin emlékeit élhetjük át újra az Animuson keresztül, akit maga a legendás Ezio képzett ki feladatára. Bosszút kell állnia a Kínában tanyázó Nyolc Tigris nevű templomosokon, akik leszámoltak az assassinok kínai testvériségével. A helyszínek változatosságában nem szenvedünk hiányt, Shao ugyanis kalandjai során tiszteletét teszi Makaóban, a Tiltott Városban, Nananban, és a Nagy falon is, szóval számos klasszikus kínai helyszínen.

Grafika

Nem lehet rá panaszunk, mivel a játékot jelenleg az egyik legjobb piacon levő grafikai motor, az Unreal Engine hatja át, és igyekszik kihozni a legtöbbet az oldalnézetes műfajból. Ami sikerült is neki, mivel az árnyékok, a fények, a csillanások mind dinamikusak, és együtt egy kellemes kinézetet adnak a játéknak. A víz a játékban rettentő jól lett kivitelezve, továbbá tetszetős elem még az épületekbe való beugrálás, a játék mindig tudja, hogy melyik elemet kell eltűntetni ahhoz, hogy minden jól látható maradjon.

Mesterséges Intelligencia

A játékban számos őr akad, különböző fegyverekkel felszerelve, hogy megakadályozzon feladatunk elvégzésében. Mindegyiknek láthatjuk a látótávját, és azt is hogy épp merre néz, így könnyen el tudjuk kerülni a találkozást. Mivel ez alapvetően egy lopakodós játék, a környezet is ennek megfelelően lett kialakítva, segítve rejtőzésünket. Választhatjuk a rögösebb utat is, azonban az őrök képesek erősítést hívni, és segíteni egymásnak.

Mozgás

Külön szeretném kiemelni a karakterek mozgását, ugyanis szépen megoldották hogy az folyamatos, akadásmentes legyen. Shao minden mozdulata remekül lett kidolgozva, mindenre gondoltak a fejlesztők, és ez igaz az őrökre is. A környezetünk is él, amennyire csak tud egy oldalnézetes játékban.

Mindenképpen ajánlom ezt a játékot főleg azoknak, akik a sorozat szerelmesei, mert nekik ez szinte kötelező darab. Akiknek ez lesz az első Assassin's Creed játékuk, azok sem lesznek szegényebbek ezzel a művel, érdemes kipróbálni, miver érdekes és egyedi élményt képes adni. Tudom, lehet h kissé elfogult voltam, de hát, bejön ez a játék :)

Köszönöm hogy végigolvastad ;)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
BOMB avatar
1 éve | 2016. 08. 04. 14:29:35
#
jó teszt lett. de néha az alcímek nem megfelelők pl. a mesterséges intelligenciánál az nemmesterséges intelligencia hogy egyszer erre néz majd máskor arra.. ezt nem nevezném annak mert ilyet nagyon sok játékba találhatunk
meg kissé rövid lett
számomra 10/9 azért megvan :)
no avatar
1 éve | 2016. 08. 04. 12:49:04
#
Igen. Most már látom, nem rosszak a képek.
Pafry avatar
1 éve | 2016. 08. 01. 01:20:51
#
Okés, azóta megoldottam, vannak képek :D
no avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 13:44:44
#
De el kell helyezni egy darab ilyet: [img]

És amelyik az első fénykép, az lesz az első img-nél.

tehát ki raksz egy img, utána feltöltesz egy képet és kész.
Pafry avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 13:39:20
#
úgy csináltam... de mégsincsenek itt. Na nem baj, a lényeg úgyis itt van :)
no avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 13:34:34
#
Mer fel kell tölteni őket. Ott van hogy feltöltés. (a szereztetésnél jelenik meg). És ott sorrendbe tudod őket rakni, maximum 5 képet lehet feltölteni.
Pafry avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 12:19:01
#
Pedig küldtem be hozzá képeket is, nem tudom hogy azokat miért nem rakták ki...
no avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 10:34:20
#
Egy kicsit rövid lett, bár a játékhoz képest hosszú teszt. Hiányolom a képeket. 6/10
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
5 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek