Menu
OfficialKilo
Szint 4
no avatar
Külkey Krisztián (Kilo)
17 éves, férfi
Budapest
Magyarország
Offline, itt járt 34 napja
4 éve tag
Most Wanted, égjenek a gumik!
Írta: OfficialKilo, 2012. november 17., játékteszt
Játék: Need For Speed Most Wanted (2012)

Ki ne ismerné az elég régóta futó Need For Speed címet, hisz a kezdetektől napjainkig elég sok rajongót hagy maga után. Ennek a sikeres franchise-nak adták ki a legújabb részét, amely a Most Wanted nevet viseli, fennáll a kérdés ez a játék a régi motorosokat akarja felvidítani, vagy az újonnan beszervezett suhancokat? Anno 2005-ben hódította meg a boltok polcait az akkor elég remeken összetett játék, nos aki azt a stílust várja ebben a remekműben az eléggé csalódni fog. Egy új csapat munkálatait vehetjük észre polcunk új darabján, a csapat nem más mint a Criterion Games, amely a Burnout játékokat is fejlesztette.
Amint elindítjuk a játékot egy elég pofás kis bevezető fogad minket, amiben szó esik a játék történetéről. A játék maga Fairhaven és a körülötte lévő területeken játszódik. Maga a story elég gyenge lett, elég csak annyit tudnunk, hogy a várost tíz ember uralja és nekünk ezeket le kell győznünk. Azt persze nem tudjuk meg, hogy kik ők vagy hogy hívják őket, erre a játék alatt sem kapunk választ, de feltehetőleg ez nem is fog minket annyira érdekelni. Amint a szép kis bevezetőnket végignéztük egyből Aston Martinunk volánja mögött találhatjuk magunkat, ahol az a feladat vár minket, hogy menjünk be a városba és keressük meg legelső autónkat. Gondolom sokatok már várja azt, hogy meglássa a rengeteg autót. Sajnos a játékban elég kevés autó található meg, pontosan 41 járműt vezethetünk. A játékban minden fajta autó megtalálható, kezdve a régi Porsche 911 turbo 3.0-val a legújabb Forma 1-esekig. Az olvasók fele már őrjöng, hogy végre az autók tuningolhatóak. Sajnos ez a dolog ebben a részben sem jelenik meg, csak egy kis számban. Autónkra ötféle dolgot tehetünk, ráadásul a kocsinkat vizuálisan aligha változtathatjuk meg, egyetlen egy dolgot változtathatunk, az is csak a kocsink színe. Amint megkaptuk legelső autónkat indulhat is a verseny.

A Játékban a versenyek kétféleképpen jelennek meg, a Most Wanted versenyek, amikor a listás emberekkel kell megküzdenünk és a sima versenyek, amelyeket csak úgy kocsink fejlesztése és SP szerzés érdekében végzünk el. Amint végzünk egy Most Wanted versennyel ne húzzuk el a csíkot ugyanis, ha megnyertük a versenyt utána az ellenfelünket szét kell zúznunk, hogy elnyerjük az autóját amint ez megtörtént már bele is ülhetünk. A Sima versenyek között vannak eltérések, van az alap körverseny, vannak a sprint versenyek és a speed run versenyek amikor egyedül vagyunk és a sebességünket kell felnövelni ahhoz, hogy megnyerjük az adott versenyt. A Versenyekért általában SP-t azaz Speed Pointot kapunk ami csak arra jó, hogy a Most Wanted listán előbbre kerüljünk. Ahhoz, hogy ezeket a versenyeket megnyerjük nem csak tudás kell hanem egy jó verda is. Ezeket nem úgy lehet beszerezni, hogy bemegyünk egy boltba és veszünk, hanem egy új rendszert találtak ki a fejlesztők erre a dologra. Elég nagy bejárható területet kapunk, ahol el vannak rejtve Jack Spotok. Ezekből a Jack Spotokból 132 db található meg. Ezek mind autókat rejtenek. Ha megtalálunk egy autót ahhoz jár több Jack Spot ami annyit tesz, hogy nem csak egy helyre lehet elteleportálni az adott autó érdekében.

A Játékmenet nem hozza a várt szintet ugyanis nagyon látszik rajta az, hogy a fejlesztők próbálták belevinni a Burnout pozitívumait, de ez eléggé rosszra sikeredett. Tomboltam az idegtől amikor egy versenyt azért rontottam el már elég sok ideje, mert véletlenül frontálisan ütköztem egy civil járművel, amely az új Chameleon motor miatt leállítja a játékot és azt a feliratot kapjuk, hogy Taken Down! Ráadásul úgy éreztem néhány autónál, hogy szinte papírból vannak. A Játék tele van bugokkal. Van, hogy azért rontottam el egy versenyt, mert beleakadtam a betonba vagy a játék kifelejtette alólam az utat, szóval egy kis javítás eléggé ráférne. Úgy érzem a játékhoz eléggé sok patch fog érkezni ugyanis már tapasztalható, hogy a játék kifejezetten csal. Általában, hogyha Most Wanted verseny közben kilökjük az ellenfelünket vagy belefut egy járműbe és mi lehagyjuk őt egy kis idő után mintha ágyúból lőtték volna ki olyan gyorsasággal előz minket le.
Most szeretnék még szót ejteni a játék grafikájáról és a hangokról. A Játék alatt a Chameleon motor dübörög, amely eléggé feldobja a játékot. Igaz én csak low grafikán és alacsony felbontásban tudtam vele lagg mentesen játszani, de még így is nagyon gyönyörű látványvilága van. Az autók kidolgozottsága elég jól meg lett csinálva vagy a terep viszonyok pl. ha földúton megyünk a képernyőnk sáros lesz vagy ha csatornában furikázunk akkor vízcseppek fröcsögnek a képernyőnkre. A Fizika sajnos nem mondható tökéletesnek, ha 200-zal neki rohansz a falnak, akkor is megmarad az első lökhárító, de van benne poénos dolog is. Mondjuk ha betonon füstöltetitek a kerekeket egy idő után szétrobbannak és csak a felnink marad. A Hangok elég jók lettek, az autók hangjai kidolgozottak bár mondjuk a Lamborghini Gallardo hangja olyan lett mintha a szomszéd kutya vonyítana. A Zenék kiválóan illenek a játékhoz. Van benne Rock, Pop, Dubstep minden ami a fülünknek kell, előadók között pedig megcsillan Skrillex és Deadmau5 neve is.

Végösszegzésben a játék eléggé jóra sikeredett, azt gondolom, hogy nem mondhatja el magáról igazán, hogy őt igenis Most Wantednek készítették, mert nagyon hajaz a Burnoutokra. A Játékot csak azoknak ajánlom akik eléggé unatkoznak és szeretnének valamilyen autós játékkal játszani, bár a ti döntésetek.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
7
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
no avatar
4 éve | 2013. 04. 12. 14:17:28
#
Nagyon jó játék
;)
no avatar
4 éve | 2013. 02. 27. 22:45:12
#
Nagyon köszönöm:))
no avatar
4 éve | 2013. 02. 12. 13:31:45
#
Elég jó teszt lett, kicsit késve de gratula hozzá :D
Látom még senki nem szólt hozzá :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek